Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
inkább a fele tomeget választom a 2,5 cm rugóút ellenében...:)

plusz még fogyok magy tíz kilót és extra könyû bringám lesz..:)

amugy azok az áttétel micsodák azok mit jelentenek?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a Ram 9FR az asszem.

USA FULLTELÓS FREERIDE VÁZ
Feladó: rnie Emailt neki! Privátot neki!
Hirdetés: UNIVEGA 9FR,SZ*RRÁ ERÕSÍTVE,NÉGYZET TÁM-ÉS LÁNCVILLA,KB 30 FÉLE RUGÓSTAGPOZÍCIÓ,TRIPLE BUTTED ALU.VADI ÚJ.IRÁNYÁRA:110.000FT.VAN HOZZÁ 200MM-ES BRUTÁL DH TAG IS 30KÖRÜL.EGYBEN ÉRDEMESEBB!NÉZD MEG A WILKERBEN.0620-384-7895
Változtatás Törlés

ez az. :)

ppüsi

ppüsi

vendég

• fórumtag
  • 222 posts
Hi Everibodri!

Belepofátlankodnék jó!!! ;)
Szóval melyik Univega váz 110e rugóstag nélkül, mert nekem nem világos!!!

Fontos kérdés mi?? ;D De most tényleg... melyik váz ez???

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Lethal Gene

Az Univega rugóstag nélkül 110.000, ha jól olvasom a hirdetést...

Mindegy. A Scott új ára a Bergussonban 199.000, és egy gyári 165-ös oupé Deluxe van benne (Rock Shox), amivel 90 mm-t tud. Az áttétele 1:2.25-höz. Tehát cc/maraton váz. (a S-es méret 1450 gramm körül van...)
Az Univega egy durva freeride váz, kb 3 kiló rugóstag nélkül. Millió meg egy rugóstag rögzítési ponttal. A legkisebb áttétele akkora, mint a Scottnak, és még van vagy 5 további. (ami nagyobb)

A Scottba kell egy 200-as tag (56 mm), amivel 125 mm körül mozog. Az Univegába meg beletolsz egy 200-as tagot, és mingjárt 150 mm-nél leszel.

El kell dönteni, hogy rugóút kell, vagy a súly legyen kisebb. ;)

Ja: és a Scottnak elég debil módon 26.8-as a nyeregcsöve, egy halom cro-mo váznak is nagyobb (27.0 vagy 27.2) <- amúgy is ezek a legelterjedtebb méretek....

Bagi

A Giant-nak van egy NRS rendszere, ami kiküszöböli a pedálozásból eredõ pogózást. A Caprine meg megpróbálta lemásolni, de mivel az NRS védve van, ezért valamit változtatni kell... ;) Nem hiszem, hogy ugyanolyan effektiv, de lehetnek csodák.

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Sziasztok vázasok! :)

Rob: Eddig nem tûnt fel nekem,de a Tuareg legnagyobb különbsége a Gianttel szemben az,hogy nála a monoblokk felõl van az a kis hajlás a láncvillában,a Giantnél meg a vége felõl...
Mi ennek a jelentõsége?

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 posts
Neten meg lehet valahol talalni a Magellan 2003-as vazait?
Konkretan a Magellan Capella orszaguti vaz erdekelne.

SzuMe

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
sracok!

kerdes:

új Univega 9fr+tag 110e ert
vagy
01' Scott G-Zero FX 3 váz + e válto+stucni+kormany+fcsapagy 100ert

??? A vázakorl vmi tapasztalat?

Koszi!

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Mivan ha rózsaszín színkódot véstél volna fel...? ;D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Isukim: nem futószallagon csinálják hanem egy belvárosi szimpla festõüzemben.
Onnan tudom hogy ott dolgoztam amikor bejött az elsõszériás triálvázuk és azokért kellett kifutkoznom a festõhöz.Az egész úgy müködött hogy ráfirkáltam a szinkódot a pappirdobozra oszt olyanra festették:MOndjuk sok választás nem volt mert a fönök a fekete - fehér mellett döntött de gondolom ha másikk szinkódot véstem volta a dobozra akkor azt olyanra festették volna.Ennyit a festésröl.Szvsz hozzáállás kérdése lenne.....

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
ja amugy az 1-es villamos mellett van és asszem a Brigi vagy a Dalma jár oda... meg az a Lila-zöld vázas konás srác.

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
ja amugy nem biztos,hogy érzékenyebb lesz sokkal, mert ez eléggé bonyi dolog, de ha bevágsz egy 300000 -as rugot , akkor az bizti jo lesz 40 m-es rugoutnál is

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
MudCow

Gyapinál a BlueCet-ben van 160 ezerért egy Napalm össztelós egy 185-ös SW DH-val. Gyári új. Megéri megnézni. Nem egy hûdebrutál, de itthonra ennyiért jobbat nem kapsz. Vagy Vega IV, de az 200.000 körül van.

Azt hallottam, amit a répa fest, eléggé pattogzik.... Azért én bevállalnék egy festést Tõle...

Ami a Tuareget illeti: Ha jól tévedek 185-ös vagy 190-es levegõs tag való bele gyárilag. (ajánlat) De amig nem volt a kezemben, semmit nem tudok róla nyilatkozni, ami hótziher. Már várom, én is meg akarom nézni élõben. Ide tolom az adatokat elõször, ha lesz valami!

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 posts
Ja,így már érthetõ...Köszi,Ras...

A Répát még meggondolom...

MudCow

MudCow

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 posts
Köszi David! ;) Majd ha eszedbejut a neve azt megírhatod, meg valami címet is! És ezek a homemade vázak mennyire megbízhatók?

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 posts

a répa nevü uriember még festeget és nagyon szépeket. ha valakinek kell a száma szoljon.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
isukim azért mert egyedi festést futószalagon bajos megcsinálni...
a répa nevû úriember nem tudom foglalkozik e még vázak dekorjával... nem olcsó viszont nagyon jó a KF (gyk. kúl faktor) és állítólag iszonyat tartós...

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Ppüsi: Nincsmit ;)
Mást sajnos nem tudok,de ha beszéltél velük,akkor majd írd már br,hogy mit mondtak,jó?

isukim

isukim

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 posts
Ha a magellan itt festi a vázait,akkor miért nem hajlandó más szinûre,ha megkérem õket?

ppüsi

ppüsi

vendég

• fórumtag
  • 222 posts
Köszi David007 és Bagi!!
A lista alapján akkor a Tirade sorozatot nem forgalmazzák kicsike hazánkban!! :-\
Mindegy, azért holnap fel fogom õket hívni, mert marha kíváncsi vagyok most már az árára!!

Azért az is érdekelne, hogy a Tirade vázat lehet-e külön venni?? Nem tudod véletlenül Bagi, hogy vázat külön eladnak-e??

MudCow

MudCow

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 posts
azonos rugóstaghossz mellett a rugóút növeli az "érzékenységet" -bocs-? Mert akkor ha 35cmt mozog akkor abból 20 hogy ráülök! a forgáspontok miatt, ha hülyeség gyorsan szóljatok! ;)