Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
rob: Koszonom a szeleskoru, es minden igyenyemet kielegito valaszt :)

Tudja vki hogy a Matrix airbone vaz fejcsovenek hossza mekkora cm ben?

ppüsi

ppüsi

vendég

• fórumtag
  • 222 posts
Vazz, nézegetem itt a supergo-n az Iron Horse bringákat (elsõsorban az sgs-t) és megõrülök, hogy le vannak árazva!!! A Pro változata 2600 dolcsi helyett 2000-be kerül!! :o

Nem tud valaki errõl a márkáról vmit mondani, mondjuk gondolom esetleg csak BombrideR!!

Lehet ezt Európában valahol kapni??? ???

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
A legtöbb váz fejcsõszög/nyeregvázcsõszög adatát a gyárilag a gépbe szerelt villa adataihoz adják meg, alapállapotban. Az átlag villának 40 mm elõrenyúlása van a fejcsõ lefelé meghosszabbitott középvonalától elõre. (érthetõ?) Beépitési hossza meg rugóúttól függõen ~460-510 mm (80-130 mm villák esetében)
Ha zavar, hogy a villa minden berugózásnál változtatja a fejcsõszöget, vegyél paralelogramma villát! ;)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts

Ezt a szoget a gyartok milyen villahossznal adjak meg? Mert ha raulok a bicajra, ugye benyomodik a telo, mar rogton valtozik is a szog.

Tom ennyire komolyan szerintem nem kell venned.
Szerintem 1 fok + - el kell tudni viselni ..

ha egy telo megfeleloen van beallitva [ l.nyomas,v.rugo erosseg+preload ] nem hiszem hogy eszreveszed a szogvaltozast, amely a lor altal jol irt xc teloknal ~kb. fel fok ..

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Van itt Székesfehérváron egy Merida UMF-es, nem ismer magára vki?

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Mert pl ultem egy 14 es vazba beletuszmakolt SW on. Es hat igen iigen csopperes volt, raadasul a villapapucs az a villaszarral egyvonalban volt.
leneztem, es mintha vizzsintesen lettek volna a villa labai.... Szoval ez nem igazan tetszett...
Masfelol viszont jol lehetett logatni a geppel pont emiatt .

Sajnos csak vizszintes terepen probaltam betonyon.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Mekkora a szog altalaban a villanyak vonala es az elsoagykozepe-villavallkozepe kozt?

Az iranyithatosagot gondolom a vaz fejcsovenek szoge befolyasolja, mivel ez 'vezeti' meg a villanyakat.
Ezt a szoget a gyartok milyen villahossznal adjak meg? Mert ha raulok a bicajra, ugye benyomodik a telo, mar rogton valtozik is a szog.

Arrol nem is beszelve hogy kul teloknak a villaszarai mas mas szogben allnak... ???
Ez mennyiben befolyasolja hegymenetet-lejtmenet kezelhetoseget?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Vagy május végén ;)

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts
2004-ben hozzák forgalomba :D

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 posts
Szép. Tiéd? :D

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
http://www.bike-guid...ctures/5951.jpg
umf

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
elb.szom a geometriam ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
0.5 fok!!!

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Mennyit valtozik a fejcsoszog, ha egy 18 colos vazban a 80mm t mozgo telot kicserelem egy hasonlo 100mm esere?

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,754 posts
Mikor még BMX-eztem, akkor is beleért a lábam. Ilyenkor egyszerûen hátrébbrakom, és utána nincs gond. úgyse érzem meg...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ez kis vaz kivaltasaga, hoyg nem kell fek mert kanyarkozben bele rugsz a kerekbe

Gabi07

Gabi07

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
Köszke. ;D És akkor mi a tehendõ, azonkívül, hogy rövidebbre vágom? ;) Más (hasonló kategóriás) váznál is ez a helyzet, ha telóval használja az ember??

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nagy a labad tesa!

Gabi07

Gabi07

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
Na igen, én is errõl a szögváltozásról szerettem volna többet megtudni.

Egy ismerõsnek van egy 16"-os PolarX-e, Mozo-val, de ott a lábam forduláskor beleér a kerékbe. Ez mindig így van, vagy teljesen telófüggõ?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Mindent lehet mindennel használni, más dolog, hogy (amellett, hogy a MoZo RM500A eltör minden vázat :)) mig a triál váz egy 420 mm beépitési hosszú merev villához van tervezve, addig a PolarX egy 480-500 mm hosszú teleszkóphoz. Gondolom átlátod, hogyan változnak a szögek, az irányithatóság, stb....