Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

Zéé

Zéé

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás

http://www.konaworld...3/2k3_blast.cfm
minden adat collban van megadva (1coll kb 2,54cm)

a 18 meg a 19 között nincs nagy különbség:
ejtett a csöve mindkettõnek...

az átlépési magassága természetesen a 18asnak kisebb

Ezt gondoltam én is :-) (gépész (is) vagyok), de:
A Kona oldalán az általad is belinkelt címen egy olyan hülye kép van róla, hogy borzalom, 14", errõl nem tudok meg semmit.
A véleményetekre vagyok kiváncsi, hogy aki esetleg hasonló magasságal van megáldva, mint én mekkora vázon nyomatja a km-eket.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
http://www.konaworld...3/2k3_blast.cfm
minden adat collban van megadva (1coll kb 2,54cm)

a 18 meg a 19 között nincs nagy különbség:
ejtett a csöve mindkettõnek...

az átlépési magassága természetesen a 18asnak kisebb

Zéé

Zéé

vendég

• fórumtag
  • 90 hozzászólás
Sziasztok!

Mostanában veszek magamnak egy montit, és nem igazán tudom eldönteni, hogy mekkora vázméret kellene nekem. A magasságom 187cm, normál testalkattal. A kiszemelt bicaj egy Kona Blast, az eladó 19-eset javall, én a 18 felé hajlok. A probléma az, hogy nem tudom a bicajt kipróbálni, mert rendelésre hozzák. Szempontjaim, hogy ne legyen túl nagy az átlépési magassága valamint valamicskét sportosan nézzen ki, ejtve legyen a felsõcsöve. Nem akarok olyan bicajon tekerni ami úgy néz ki, mint öregapám ruszki vázas 30 éves kerója totálvizszintes felsõcsõvel.
Szerintetek melyik vázméretet rendeljem?

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Sokat utaztam vonaton, millioszor leptunk at hatart igy.
Anniy az egesz hogy nem kalauz jon, hanem ket tiszt, mindket orszag reszerol. Vegigmennek a vonaton mint a kalauzok. Beneznek a kupeba, megkerdik van e vmi extra amit meg akarunk mutatni.

Az osszes orszagnak mas es mas a szokasa. Van hogy eszre se veszed hogy atjottel ilyen pl Ausztria , mashol meg pl a macedonoknal leszallittattak az egesz vagont, osszegyujtottek az osszes utlevelet, bevittek egy irodaba. Pocsoltek vele egy csomot, majd ott a helyszinen szetosztottak az utlevel szine szerint.

Egy komplett bicaj sok helyet foglal, nem lehet csak ugy feltenni. A vaz ha olyan kupeban utazol ahol le lehet hajtani agyakat a legfelsobb szintre elfer es nem latszik. Persze itt is jo szetszedni meg a taska is jo megoldas lehet, bar az is nagy bohom...
Ha sima kihuzhato szeku kupeban utazol akkor viszont marhara fog latszani akarmit is csinalsz.

hogy mit kell fizetni nem tudom, de lehet hogy van olyan hogy nagy erteku cuccot kifele be kell mutatni es akkor mikor hozod nem lesz gond.
De pl a videokamerat se mutogattuk...

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
akkor sem kelll rá semmi! ha magaddal hozod, akkor 100.000 fölött 1 db vmit hozhatsz.
ha viszont rendeled interneten, akkor 2 ft-os cukorkára is kell vám, ha meg valakid ajándékként küldi, akkor meg ~30.000 ig ,kivéve,ha nem nézik meg.
a vámhivatalban már körbekérdeztem több vámügyist is. ( hátha valamelyik hülyeséget mond, de mind ezt mondták)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem mondod!

sopron mellett van valaho!
szamla alapjan kell fizetni!
de ugysem hinnek el, hogy az a vaz 400eft!
eleg nekik a 30eft is azert meg fizetsz vmi kis vamot meg afat.

~29eft a hatar

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
de mégis, hogy történik az ilyen, megáll a vonat ???

átnézik az összes bõröndöt?
hmm...egy váz befér egy nagy sprttáskába

bocsi a láma kérdésért, ne nem akarok rászívni, s eddig csak repcsivel/autóval/gyalog voltam külföldön

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
Vámot azt úgy tudom mindenképp kell fizetni, ha használt akkor is.
A vámosok át*****sa pedig nem lehetséges, mert akkor szerintem kérik a számlát, a blokkot, a garanciajegyet meg az összes iratot hozzá.A másik meg az, hogy nem igazán gyors.Tehát, ha te vonattal jössz akkor egy csomó idõt elkell pöcsölnöd ezzel.

A szállítással kapcsolatosan meg lehet kimondottan ilyen célra kitalált bõröndöket iiletve dobozokat kapni.

Bombrider szokott a tengerentúlról bepostázni cuccokat ide Magyarhonba, talán tõle kellene megkérdezni ezt a dolgot, õ biztos jobban tudja.
Vagy még esetleg ott van D-fox is aki meg Németországból hozza be a cuucokat(személyesen).

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
na, egy baró montis átkelõ van az Írottkõn, 900akárhány méteren ;D, csak legyen erõd feltekerni - a turistaút lényegében átvezet, van egy határõrbódé, de semmi komoly, ja , ha 60-al robogsz a sziklás lejtõn, nem hiszem, hogy meg kell állni... ;)

az a gond, hogy szakmai ügyben megyek (no bringás ruházat), ha meg összerakok egy kamugépet, azt nem lehet, hogy drágább a vonaton szállítani, mint ha kifizetném a vámot ::)

meg ugye kérdéses, hogy mennyi a vám egy ilyen cuccoson, mitõl függ (számlára mi van írva? hmmmm... 8) ), mert könnyen elképzelhetõnek tartom, hogy MÉG így is megéri behozni, ha már egyébként ki kell menni

marhára nincs rutinom a vonatos határátlépésben, ilyenkor megáll a vonat, végigcsekkol egy határõr, vagy mi? nyilván egy nyeregcsõ vagy kormány becsempészése nem akadály (beépíted a hátizsákba csõváznak ;) ), de azért egy benga nagy váz már feltünõ lehet

még az is eszembe jutott, hogy kicsit bekoszolva használtként vettem alapon hozom be...(vagy értékként reméljük, hogy a magyar határõröknek beadható egy NRS egy Caprine Tuareg árában)

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
Lcs:köszi az elismerést :)
lor:hol van olyan átkelõ?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
elarulnam, hogy a kerekparos hataratkelon meg se kell allni! ;-)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
hát ha aznap mész ki és jössz vissza nem hinném hogy megnéznék... (pláne ha be vagy öltöze és látszik hogy tekertél ;))... tõlem kutya se kérdezte hogy milyen bicón és hol hagytam el az országot amikor csak Sopronból átruccantam sógorékhoz... de már kevesebb mint egy év és nem kell trükközni pl németbõl a cuccokkal :D

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Ez is jo, de jo lehet ha pl kint a hatar elott leszallsz a vonatrol, es sajat 'laban' hozod at a gepet.

Lenyeg hogy sarban hempergesd meg, ne latszodjon hogy uj.
persze ekkor meg lehet hogy kell papir...

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
És még egy csomóan árulnak olyan vázat ami ugyanaz mint e Vega.A baj az hogy általában mindig drágábban.

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
gorgonak igaza van... amugy ezt elég sokan csinálják

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
gorgo: hmmm, ügyes 8)

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 hozzászólás
Szerintem úgy megy ez a dolog, hogy ha kifele viszel bikeot akkor azt vissza is hozhatod.
Nekem az a javaslatom, hogy buznyákoljál valahonnan egy semmire sem jó vázat meg két rozsdás kereket azt belerakod egy dobozba s kiviszed.KInt megveszed a cuccot a hasznavehetetlen mokolt "kerot" meg eldobod a fenébe. visszafele senki sem fogja nézni hogy milyen a biciklid ,csak azt hogy bicikli és kész.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
A nálunk Magellan Vega-ként ismert váz egy amcsi verziója: Coyote DH3

Feltöltött kép

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
nyiván, de azért egy jó kis technikás lejtõn nagy elõny...meg felfelé is ;) azt, azért nem hiszem, hogy ugyanúgy szétrázza a hátsóm, mint a cruxom, próbáltam már pár össztelósat (LRS, Kona), s azért óriási volt a különbség ::)

mondjuk én a telót is relatív keményen használom, zavar, ha hintázok rajta - a kis dici-döcire ott a megfelelõen beállított gumi

egyébként vonattal szándékozom kimenni - kérdés, megvámoltatnak-e...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Dante: de ugye tudod, hogy ezek a vázak tekerés közben ugyanolyan "kényelmesek" mint egy merevváz. Tehát csak akkor rugózik az ilyen technika, ha ütés éri a hátsó kereket alulról. Nem pogózik, de nem is egy komfort-gép.