Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 hozzászólás
igen, az ilyen vázak (ha tényleg nem gagyik) nagy valószinûséggel olyan csövekbõl vannak, amiknek jóval nagyobb a falvastagsága a fejcsõnél, mint attól távolabb.

igy nincs szükség erõsitésre és ez valszeg jobb is, mert homogénebb az egész. de ez csak tipp.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
nem hinnem, hogy az iszton annyira vakitana!
azert attol meg lehet eros. pl nincs papir fala, nagyobb a homlokcsove...
es attol meg egy 80kilos+ emberke nyuzhatja normal igenybevetel mellett!!!
egy kellemes kis teloval tuti lehet!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
lenne egy kérdésem - manapság ugye nagy divat az alsócsõ-fejcsõ találkozás agyonbrutalizálása, mindenféle ráhegesztett lapkákkal; sok gyártó azonban néha 1-1 modelljén lehagyja ezt: ez azt jelenti, hogy minõségi alapanyagból (pl Easton) lehet felülhegesztés nélkül is erõs vázat csinálni, vagy csak azt, hogy ezeket a vázakat 60 kilós bringásokra méreteznik?

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Tiberius:
az én vázam egy Caprine Revenge, a 2002-es. Fent vannak a Caprine oldalán a geometria adatok, de nemtudom hogy a 2003-as váz megegyezik-e a 2002-essel (bár szerintem a festésen kívül nincs semmi változtatás). Ha valóban így van (2002=2003), akkor ezt nézd meg:
http://www.caprine.hu/vazak/vazad.htm

vinnie

vinnie

törzsvendég

• fórumtag
  • 424 hozzászólás

Vinnie! A CC géped milyen gyártmányú? (Ez itt nem a reklám helye... ;D

2002-es Merida Matts Comp SX pár apró módosítással, de nagyrészt az eredeti gyári cuccokkal.

Tiberius

Tiberius

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 hozzászólás
ericcartmen: a tiedre is kíváncsi lennék, mert állítólag bicajmárkák között is eltérõ lehet azonos vázméret!

Tiberius

Tiberius

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 hozzászólás
Vinnie! A CC géped milyen gyártmányú? (Ez itt nem a reklám helye... ;D

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Én 14.5ös vázzal vagyok, és leengedett nyereggel, rövid stucnival egyenes a hátam. Ha így tekerek, nem fáj semmim, a térdem elfárad nap végére. Ha viszont kihúzom a nyerget, akkor a nap végére a derekam fájdul meg mint a barom. De végülis nem CCzek:)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
A derékfájás lehet a rossz nyereg / nyeregmagasság illetve a nem elég hosszú / rövid stucni miatt is.
Pont mostanában írogatnak ilyeneket az újságban is, csak profibban.. ;)

Tiberius

Tiberius

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 hozzászólás
Köszi a választ mindenkinek!

Vinnie:kosarazom is, de mostanában jobban rákattantam a tekerésre... ;D

Azért érdekel ez a vázdolog, mert múlt héten megcsináltam a Caprine Maraton 65-ös távját, és félúttól rohadtul fájt a derekam.
Most nem tudom ez mitõl volt, gyenge vagyok vagy a bicajom nem az igazi.

És ha elmegyek egy boltba, meglátom a nagy ÕT, honnan fogom tudni, hogy megfelelõ méretû?

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Én is 192cm vagyok és én is 18"-os vázzal rendelkezem. Micsoda véletlen... ::) :)

vinnie

vinnie

törzsvendég

• fórumtag
  • 424 hozzászólás
Nemtom mi a "helyes", csak saját tapasztalatot írok:

én mondjuk csak 192 cm magas vagyok, és a CC bringám 18"-os vázmérete tökéletesen bejött.
A DH gépem vázára meg azt írják " fits like a 19" ", és nekem ez is tökéletesen megfelel.
Mondjuk ha én a helyedben lennék, és olyan magas lennék mint Te, akkor (elöször is sokkal többet kosárlabdáznék ;D, valamint) ezeknél 1"-lal nagyobb vázat választanék magamnak az adott felhasználásra.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Hát ha ilyen magas lennék én tutira legalább L-es vázat vennék, 21" simán "elfér" alattad szvsz. ;)

Tiberius

Tiberius

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 hozzászólás
Tudna nekem segíteni valaki abban, hogyan állapítják meg a testmagassághoz megfelelõ vázat?

Épp gépvásár elõtt vagyok, és nem tudom milyen méret lenne a legmegfelelõbb.
198 cm magas vagyok. ???

Ha esetleg korábban volt már szó róla bocsi! :D :D :D

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
Nem tudja valaki, hogy a Velocipész, azaz a bringantis Frank féle vázak milyenek? A Bikemagban van hirdetése, gyerekutánfutót akarok tõle.
Köszi.

Pter

Pter

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Hali! GT LTS vázról van valakinek tapasztalat, mennyire pogózik mászáskor, lehet-e vele "normálisan" tekerni és úgy egyáltalán milyen?Kösz!
Pter

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
ejj kala,
én nem látom a fától a linket, az agyam meg nem CAD program, hogy félfok eltéréseket abszolváljak, de mindenesetre a 71/73-as szögek szimpatikusak, sok cc váz készül ilyenekkel

ha már váz - mi a véleményetek egy tavaji alu cruxról? kibír ez 80-an kilót? (gondolok a fejcsõ hegesztés hiányára) mer a geometria/súly nagyon bejön, csak hát ne legyen nagyon gyengus...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Size 16 17.5 19.5
Head Angle 71 71 71
Seat Angle 73 73 73
Top Tube 23.5 / 595.8 24.4 / 618.5 25.1 / 638.8
Seat Tube 17.5 / 444.5 19.0 / 483 21.0 / 533
Chain Stay 16.5 / 419 16.5 / 419 16.5 / 419
BB Height 12.7 / 322 12.7 / 322 12.7 / 322
Wheel Base ** 42.4 / 1075.7 43.3 / 1099.1 44.1 / 1119.2
Stand Over 30.0 / 762 30.0 / 762 31.7 / 805.2
Weight 27.5

*All dimensions center-to-center unless otherwise noted.
Dimensions provided in Inches/Millimeters.

Ki mit gondol errõl a geometriáról?Milyen lehet?Csak mert úgy tûnik,ilyen lesz köv vázam.
Megpróbáltam bevinni Linkage-be,és elég kezdetlegesen ugyan,de már vmi látszik belõle :)
(jó ez a rendszer,h csak rá kell klikkelni a képen a különbözõ stuffokra ;D)

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Zolle: Le lett cserélva Sherminátorra ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Szóval milyen vázat használtok dirt-re pl egy bikeman zecke megfelelõ-e és legfõképpen milyen kulsõt, agyakat telót ? HELP me!

Kidke

Elõször is: mekkora a pénzmag? Használni használnak emberek sokféle mindent. Miért kérded? Építeni akarsz? Venni?

zolle:

Már Shermanó van benne. ;)