Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

amikor CC versenyen izombol tekerik, föleg SPD vel csavarják maguk alatt a vázat.. monoblokk körül elgyengül

na igen, nekem is ez a bajom a mostanival, nem tudom, hogyan lehetséges, de egyszerûen "felpuhult" az aluváz 10K kilóméter után, olyannyira, hogy már össze-vissza csavarodik a középcsapágy környéke, ha beletaposok, 2-3 centit is bemozdul - mondanom se kell, simán beleér a lánctányér a váltó terelõlemezébe (persze elõször azt hittem, a kar hajlik, de menet közben látható, meg ha álló helyzetben is rálépek a pedálra, hogy az egész csapágyház csavarodik)

egyébként a cromo crux nem 1600 g...sokkal inkább 1800+, de szerintem mérd majd egyszer le - 1600 körül csak NAGYON kevés gyártó gyárt acélvázat (s marha drágán)

persze a "törést" a legtöbb esetben nem úgy kell elképzelni, hogy elpattan, mint a ropi - sokkal inkáb "zizegni" kezd, mint a repedtfazék, s ha megkocoktatod, érzed, hogy kezd szétesni - magyarul megindul egy repedés a vázban, s 1-1 csõ "leválik" - szóval SIMÁN lehet cc közben vázat törni, nem csak a lefelék adnak a bringának

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Feltöltött kép
Egy-két "apró" Ltérést leszámítva ezzel megyek most.Lehet vhol Mo.-n Jamis matricát kapni?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Szerintem van hazai "forgalmazó"... ;)

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
hát ugy hogy Cro-mo, az nehezen törik.. meg az még semmit nem jelent,hogy felmész vele hegyre.. amikor CC versenyen izombol tekerik, föleg SPD vel csavarják maguk alatt a vázat.. monoblokk körül elgyengül. meg a másik, ha keményen nyomnád neki 1 év alatt eltörne. (ha anyaghibát is beleszámoljuk, akkor pár honap)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
lehet, h kezdõ vagyok, de 1szerüen nem tudom elképzelni, hogy lehet cc közben vázat törni :D persze biztos lehet, csak nekem nem sikerült...
az én cruxom cr mobol van és 1,6 kilo, de egyszer merewillával felmentem a jánoshegyre és hát még megvan :D szerencse...
na mind1, majd ha eltörik szólok :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Jamis vázakról hol találok némi infot?A 97-es Dakar FS érdekelne :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
sala: szép állat. De most komolyan: szerinted van hazai forgalamzója? :-\

Amúgy nekem a Jamis Durango-mon nem volt hegesztés. El is tört. CC-váz. Pedig erõsen nem zúztam, igaz nem is 6 centis villával használtam túrára. Most már van rajta hegesztés. 8)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Megtaláltam álmaim vázát :o:
http://www.norco.com...bikes/shore.htm

Van hazai forgalmazó??
A következõ vázam biztos ez lesz ;)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

persze a cruxot nem is dhsoknak tervezték
dante: te mire akarod használni, hogy egy nvérbeli ccs vázon fejcsõerõsítéseket keresel?

hát, cc-re akarom használni, de bevallom, most már, nem merev megvenni - alattam sajnos pusztulnak a dolgok :(, hajlítottam már kormányt, stucnit, hajtókart, nyeregcsövet stb - na nem mintha én olyan zúzós lennék lefelé - én hegymeneti sprintjeimben szoktam nagyokat amortizálni, pl kormányt is így szoktam elhajlítani (ejj, ha 80 kiló beindul, sajnos könnyûnek lenni olcsóbb...)

egyébként kicsit utánanéztem: azért minden gyártó alulhegeszti az alu vázakat, nagyon sajnálom, hogy a cruxból ez kimaradt (a grammánia átka), úgyhogy ki kell bírni jövõig, az akrilgyanta csodákra képes a repedések/bemaródások terén, szóval inkább begyógyítom a régit (az is crux - igen, én is azok közé az állatok közé tartozom, akik miatt visszahívták a 00-s modelleket... ;))

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Nem csak a fejcsõszögtõl függ. Egyforma fejcsõszög mellett lehet más a monoblokkház magassága, ami ugyanúgy ront az irányithatóságon, és a kezelhetõségen. Ha triál váz, az nem telóra van tarvezve!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Szerintem meg majd megnézzük SAUHon :)

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,228 posts
Szerintem meg jó lesz a Shermannal! :-X

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
MG: szép váz. De ha ennek a fejcsöve 71 fok akkor sztem ne vedd meg, keress másikat.
Mutatok képet a régi bicómról (hálistennek nagyon régi:)) : http://kep.tar.hu/ke.../pic2455903.jpg
Szerintem idiótán áll benne, tök csopper, és irányíthatatlan. A teló meg 13at mozog, akkora mint egy 13 mozgó marzo (viszonyítás képp).

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
Ilyenem lex:
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
Én nemtom miért van rajtuk felül+alul hegesztés de tény hogy rajta van és szerintem nem véletlen...
A Pyxis egy igazi cc váz, Easton csövekbõl, de errõl se spórolták le.
Igaz nem olyan brutálisak, és szerintem nem is csúfítják el a vázat.
És valszeg nem a 60 kilós cc-sek miatt van rajta. ;D

Feltöltött kép

vendég__*

vendég__*
  • vendég
hét lehet, hogy nem értek hozzá, de ez a fejcsõ heggesztés azoknak kell akik tényleg zúzni fognak.
nekem is cruxom van (98as) és full cr-mo de nincs a fejcsövénél erõsítés. megmondom õszintén, hogy eddig egy vázamon sem volt :D de CCre mi a halálnak, ezeket a szép vázakat csak elrondítaná az a csúnya heggesztés...
persze a cruxot nem is dhsoknak tervezték
dante: te mire akarod használni, hogy egy nvérbeli ccs vázon fejcsõerõsítéseket keresel? :D

MG

MG

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 posts
Szerintetek hogy tetszik egy 71° fejcsõnek egy 130mmes teló? A váz ráadásul 13"-os is

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Cromo váz soxor gyengus a csövek összeillesztésénél.Itt nem a falvastagság számít,hanem a csõátmérõ!!Lehet durva átmérõt kihozni papír fallal,ergo kis súllyal.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
na itt engem a tavaji (2002) crux miatt érdekel - ott csepp alakú az alsócsõ, s nincs alulhegesztve - s bár nekem nagyon tetszik a váz, bevallom, vannak fentartásaim (normális esetben én is logikusnak tartanám, hogy legyen, de gondoljunk csak bele, a cromo csöveseket sem szokták így megerõsíteni, s azért abból is van papírvastagságú, pl IRD)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Mostmár van egy halom márka, aki egyedi formájú, különlegesen terhetlés irányába lapitott/alakitott csöveket csinál. És abból hegyesztett váthoz már nem kell alul/felül hegesztés. És a full kikönnyített cc vázakra sem raknak, bár szerintem nincs értelme kör keresztmetszetû csövet merevitõ nélkül a fejcsõhöz hegeszteni... (akármilyen a falvastagság...)