akkor én még.... ööö... ;D
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Started by
Andix
, 2001. October 26. 23:11
Posted 2003. June 11. - 11:09
Posted 2003. June 11. - 10:22
Posted 2003. June 10. - 20:40
Jorusnak király kis váza van... elfogadnék egy olyat.... sokáig akartam is veni, csak sehol nem lehetett kapni... még most is vennék, ha lenne lovém...
tényleg Jorus mennyi volt ujjonan?
tényleg Jorus mennyi volt ujjonan?
Posted 2003. June 10. - 19:39
HMMMMmmmHhhh! A Sintesi az nagggyon kúúúúl!!!
Az nem 4130-as cromo? Tavaly én azt olvastam. :-\
Az nem 4130-as cromo? Tavaly én azt olvastam. :-\
Posted 2003. June 10. - 12:41
Igen, Kangaroo Prodigy DH a becsületes neve. Columbus csõszett, rugóstagtól függõen 18-24 centi nagyon finom út. A telóm az most éppen nincs, de a Tatanka-k jó kis konstrukciók voltak a maguk idejében. 150 mm, olajcsili (Palmi lol ;D), átütõtengely.
Posted 2003. June 10. - 12:32
kangaroo prodigy? ez a neve?
a telod is kangaroo? mert az nagyon dog kis telo amit csinaltak!
ja tevedtem a sintesy bazooka ami tetszik de az nem crmo!
pedig nekem vki azt mondta egyszer vmikor, hogy az az! :-/
a telod is kangaroo? mert az nagyon dog kis telo amit csinaltak!
ja tevedtem a sintesy bazooka ami tetszik de az nem crmo!
pedig nekem vki azt mondta egyszer vmikor, hogy az az! :-/
Posted 2003. June 10. - 10:13
A Prodigy-m egy elöl-hátul, kívül-belül remek kis Columbus csövekbõl épített potom 5 kilós állatka.
Posted 2003. June 10. - 00:57
jah kangaroo crmo!
akkor nem is saccoltam oly rosszul a +~2000g-vel
vaz:lehet vmi bazooka?!
akkor nem is saccoltam oly rosszul a +~2000g-vel
vaz:lehet vmi bazooka?!
Posted 2003. June 09. - 23:22
hat ize...
egy rtag van ~900g
egy atlag merev vaz 2000g
akkor mar csak 2000g-t kell eltuntetni a vazban
forgo pont meg plus merevitesek...
osszejon az!
van most is crmo dh vaz?! nem?
az a nemtom hogyhijjak! ilyen racsos szerkezetu
nagyon imadom! :-))
átlag telós vázak 2.5-4 kiló körüliek. Tag nélkül. Szerintem. Ha már taggal együtt hozol ki egy vázat 2ésfélkilóból, akkor igencsak a maratonozást kell vele megcélozni maximum, egy frankón összerakott, sehol nem spórolt FR váz olyan 3.5 kiló körül mozog. Az 5 kiló kicsit soknak tünik, de a Jorus Kangoroo-ja az cr-mo, nem?
Az a "rácsos" váz meg valami instinct, nem?
Posted 2003. June 09. - 22:39
OFF
frui...
ha mindent visszaolvasol, láthatod, hogy már régen nem rólad szól a dolog, szóval nem kelene így lereagálnod a dolgot...szvsz lor abszolút nem akart belédkötni (na nem mintha érdekelne, hogy egymás torkának estek) - szóval attól, hogy egy témát TE már lezártnak tekintesz, attól MI még nyugodtan dumálhatunk róla, nem?
ON
egyetértek, tényleg van jó és rossz alu, pl a Kinesis szvsz gagyi, mert:
-pontatlan - nem akkorák a csövek, mint amekkorának kellene lenniük (van +-1-2 mm 2 ugyanolyan váz között!)
-hamarabb kifárad
-nehezebb
szóval én nagyon sajnálom, hogy nem vettem tavaj még egy jó kis easton pyxis-t, mert a mostani kinesis, bár lehet, hogy egy 20-assal olcsóbb, de minden egyéb szempontból szarabb...
megjegyzem, hogy a 27.0-ás nyeregcsõre már rá kellett ragasztanom csíkokat, mert a vázcsõ ovális alakban kitágult a sok használattól, s már lötyög benne...
egyébként aluból is van, ami hajlik, pl a ritchey pro nyeregcsövek simán derékszögbe hajolnak, hasonlóan a ritchey forcelite kormányokhoz - ellenpéldaként a kalloy uno lite kormány az ropiként törik...gondolom ötvözés függvénye
frui...
ha mindent visszaolvasol, láthatod, hogy már régen nem rólad szól a dolog, szóval nem kelene így lereagálnod a dolgot...szvsz lor abszolút nem akart belédkötni (na nem mintha érdekelne, hogy egymás torkának estek) - szóval attól, hogy egy témát TE már lezártnak tekintesz, attól MI még nyugodtan dumálhatunk róla, nem?
ON
egyetértek, tényleg van jó és rossz alu, pl a Kinesis szvsz gagyi, mert:
-pontatlan - nem akkorák a csövek, mint amekkorának kellene lenniük (van +-1-2 mm 2 ugyanolyan váz között!)
-hamarabb kifárad
-nehezebb
szóval én nagyon sajnálom, hogy nem vettem tavaj még egy jó kis easton pyxis-t, mert a mostani kinesis, bár lehet, hogy egy 20-assal olcsóbb, de minden egyéb szempontból szarabb...
megjegyzem, hogy a 27.0-ás nyeregcsõre már rá kellett ragasztanom csíkokat, mert a vázcsõ ovális alakban kitágult a sok használattól, s már lötyög benne...
egyébként aluból is van, ami hajlik, pl a ritchey pro nyeregcsövek simán derékszögbe hajolnak, hasonlóan a ritchey forcelite kormányokhoz - ellenpéldaként a kalloy uno lite kormány az ropiként törik...gondolom ötvözés függvénye
vendég__*
Posted 2003. June 09. - 22:18
mindenki ugy értelmezi a tényeket, hjogy neki jó legyen...
lehet, hogy rás mondta, nem tudom, de már igazán nem is érdekel. én nem állítottam, hogy a cr mo merevebb és ennyi. csak azt mondtam, hogy sztem jobb, de ezt csak arra tudom alapozni, hogy nekem jobban teccik.
másrészt akkor miröl is beszélünk, hogy kihez szólt a dolog?! nem akarok belédkötni, de neked már sikerült belém kötnöd. és amikor már harmadszorra kérek mindenkit, hogy hagyjatok már ezzel a hülyesgéggel, akkor még mindig folytatjátok.. az ilyenektöl szar ze a hely
lehet, hogy rás mondta, nem tudom, de már igazán nem is érdekel. én nem állítottam, hogy a cr mo merevebb és ennyi. csak azt mondtam, hogy sztem jobb, de ezt csak arra tudom alapozni, hogy nekem jobban teccik.
másrészt akkor miröl is beszélünk, hogy kihez szólt a dolog?! nem akarok belédkötni, de neked már sikerült belém kötnöd. és amikor már harmadszorra kérek mindenkit, hogy hagyjatok már ezzel a hülyesgéggel, akkor még mindig folytatjátok.. az ilyenektöl szar ze a hely
Posted 2003. June 09. - 21:20
nekem van egy Cromo woodlandom Lx cuccokkal meg mindennel és nagyon tuti! lehet hogy rugalmas de nem halik el. az alut meg ha elcsavarod,akkor meg ugy marad.
nagyon megvagyok elégedve a cromo és az alu vázakkal is. alubol is van gagyi meg cromo bol is van gagyi és ez nem feltétlenül ár függö is.
a woodlandal voltam kénytelen indulni Mátrán és nem törött el. letörés ugrásokat is birta,szoval erös kis váz... mellesleg van Yasec cromo CC váz is.
amugya Cromona sokkal jobb a "törése" mert az nem elpattan mint az alu,hanem inkább lehajlik és többet tud hajlani mint az alu..
a Titán viszont a legszarabb ilyen szempontbol,mert az szilánkosan törik, mint az üveg. ezért nem csinálnak belöle nagyon DH vázat
nagyon megvagyok elégedve a cromo és az alu vázakkal is. alubol is van gagyi meg cromo bol is van gagyi és ez nem feltétlenül ár függö is.
a woodlandal voltam kénytelen indulni Mátrán és nem törött el. letörés ugrásokat is birta,szoval erös kis váz... mellesleg van Yasec cromo CC váz is.
amugya Cromona sokkal jobb a "törése" mert az nem elpattan mint az alu,hanem inkább lehajlik és többet tud hajlani mint az alu..
a Titán viszont a legszarabb ilyen szempontbol,mert az szilánkosan törik, mint az üveg. ezért nem csinálnak belöle nagyon DH vázat
Posted 2003. June 09. - 16:39
vendég__*
Posted 2003. June 09. - 15:26
lor én nem mondtam, hogy a cr mo merewebb! másrészt már rég éezártnak kéne tekinteni a tmát. ki mondta, hogy nem fogadom el a tényeket?!
Posted 2003. June 08. - 18:58
hat ize...
egy rtag van ~900g
osszejon az!
az aluk merevek persze: van is cserebe tervezett elettartam!
talan ha a 2014-es alubol probalkoznanak.
csak azt nem lehet hegszeteni!
akkor hip-hop barba trukk ragasztani kell! :-)
egy rtag van ~900g
osszejon az!
az aluk merevek persze: van is cserebe tervezett elettartam!
talan ha a 2014-es alubol probalkoznanak.
csak azt nem lehet hegszeteni!
akkor hip-hop barba trukk ragasztani kell! :-)
Posted 2003. June 08. - 18:46
Ja, taggal együtt. Ezt a súlyt meg jótól kérdezed... Egy egy kilós müzli-vázhoz képest nehéz, de mondjuk az Anchi is e körülvan, és az alu. Nemtom.. relatív.
Posted 2003. June 08. - 18:44
Posted 2003. June 08. - 18:40
Enyim 5 kiló alatt van. Egyszer kapott egy kellemetlen találatot, amitõl pár millit elferdült a feneke. (Tegyük hozzá 110 kilóval terhelve kapott egy randa, ferde leérkezést hátsó kerékre), de anyi lett a következménye mindösze, hogy egy üveg kóláért a szaki megmelegítette, és visszahúzta a lengõkart.
Ja, meg értem én, de mivel ez egy rideg dolog, így nem fog csavarodni, hanem flegmán reped/törik.
Ja, meg értem én, de mivel ez egy rideg dolog, így nem fog csavarodni, hanem flegmán reped/törik.
Posted 2003. June 08. - 18:36
azert nyomjak a dh brinyot is alubol mert jobb szeretik ha a trevezett dolog (rtag) mozog.
'igy tudjak csak megterveni a vazat az "idealis mozgasra" ' vagy mi a szosz.
de tenyleg vmi ilyesmi okbol kifojolag csinaljak alubol!
de egy jo crmo dh vazat en befogadnek!
nem kene annak feltetlenul nehezebbnek lennie!!!!
csak ~300g-vel az meg egy belso vagy egy sarcsomo a vazon! :-)
'igy tudjak csak megterveni a vazat az "idealis mozgasra" ' vagy mi a szosz.
de tenyleg vmi ilyesmi okbol kifojolag csinaljak alubol!
de egy jo crmo dh vazat en befogadnek!
nem kene annak feltetlenul nehezebbnek lennie!!!!
csak ~300g-vel az meg egy belso vagy egy sarcsomo a vazon! :-)
Posted 2003. June 08. - 18:30
A DH vázak terén igazán visszatérhetnének a jó kis Cro-Mo csövekhez. Ott igazán nem számít a súly, és a rugalmasság is kevésbé feltûnõ 20/20-as utaknál. A méregdrága kategóriát leszámítva az összes alu DH váz eltörik. Ez tény.