Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
Ha a kicsi lenne a cél akkor tudod, a kosaras jobb választás... ;D

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Én kisebb vagyok, bibí! de van EZER hozzászólásom pont.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Mindenki a kicsit bántja..... :'(

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
Ugyan [rob] mellre ne szívd....
Így szeretünk. :-*
Az más kérdés, hogy a te véred a legfinomabb... ;D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
A másik meg: Ívesen és magasról, hogy ki mit gondol rólam, meg a vázvásárlásaimról. :P

Kinek mi.

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts
jaj..en is feltem hogy milyen lesz egy 18"as fulli egy 14"es merev kus sz@r utan..nem fogok majd semmit se tudni vele..es eleinte igencsak nem tudtam meg bannizni se..de 1 het alatt ugy emxoktam mint a masikat 1 ev alatt...vam amire faszan ra lehet erezni ;Dfulli feeling :P ;D

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Szerintem mindkettõtöknek igaza van mértékkel:
bizonyos szintig megszokható a dolog, pl a mali az volt a DH2-vel nekem. Az hogy nem annyira jó mint ugyanaz a villa pl polarx-el, az más tészta. Most univegával nem érzem magam kevesebbnek, (hosszabb, picivel csopperebb) mint anno a polarxel. Ugyanúgy megy minden vele mint azzal. Meg kell szokni. És ügyelni arra hogy ne legyen gány kinézete az egésznek.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
;D

Én már csak ilyen maradok. Vettem egy vázat, és nem volt jó vele biciklizni. Ha pénz adok ki valamiért, akkor ne én idomuljak hozzá, hanem õ/az hozzám, nem? Mostmár nagy általánosságban tudom, mit akarok. És elég sokáig tartott, mire rájöttem/kitapasztaltam.

Majd egyszer, ha a fagyizó bezár, és a pizzázó is, és az álombiciklim egyben lesz, nos akkor végre eleget teszek a kívánalmadnak, és húzok biciklizni. ;) Addig is: keresek vázat a Boxxeremhez, 205-ös tárcsát és hosszabb fékvezetéket a fékemhez, 36-os lánctányért a hajtókaromhoz, stb....

Egyfelõl igazat adok a nézetednek, másfelõl pedig nem, és ez a másik fél az erõsebb bennem. Sajnos. De itt az Alföldön valahogy több ideje van az embernek gondolkozni, mi lenne a jó, meg takarítgatni, fagyizni használni, stb a biciklijét, mint ott, ahol hegy is van.....

És ha még sznob is az ember a tetejébe mindennek....

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
Én nem summákolok, csak dolgozom, és várom az ilyen beszólásokat, hogy legyen min röhögnöm... ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
na mi van ti itt sumakoltok!?
en meg rugassam magam seggbe?!
aahhhh...
hat ez a baratsag?!
:-)

nah jo elmegyek brinyozni mert mar jol vagyok.
addig csinaljatok vmit!
;-)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts
Bocs [rob] de azt kell mondjam:
BINGO ;D ;D ;D ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts

link=board=5;threadid=2275;start=2265#msg130214 date=1064220394]
Ki tud olyan vázat mondani, aminek 16-17" mérete ellenére a tengelytávja nincs 1100 mm, a fejcsõszöge nem laposabb, mint 68 fok, de legalább 7"-et mozog (gy.k.: 178 mm) és nem több, mint 4 kiló rugóstaggal? Bullitot mondani nem ér.

man bocs rob, hogy...
de!

mi a pics.nak keresed itt a milimetereket meg szogeket?!
vegyel egy szájbatekert vazat rakj belole ossze egy bringat es huzzal bringazni.

en spec soha nem neztem a milimetereket hat meg a szogeket!
vettem vmit osszeraktam, ... megszoktam oszt kesz.
nah ennyi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
Nos nekem nincs a terveim között, hogy a hazai forgalmazótól vegyem meg a vázamat. (sorry a forgalmazónak, pénztakarékossági okok vezérelnek)

A hal neve Wanda .. izé, akarom mondani: iljics. A kód: pinkbike.com/buysell Az apróban van halomra sok váz, csak gyõzzed kiválasztani, mit szeretnél.

A Boxxerhez szerintem nem való Heckler. Freeride-nak okés, hogy freeride, de nem duplavállas nagy villához tervezték, hanem szimplavállas Bomberhez. Még ha a honlapon fenn is van Boxxerrel, akkor sem. Hogy néz már ki 151/130 mmm? Még ha fordítva lenne.... Boxxerhez Bullit kell. ;)

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Na csá!

hát szerintem a heckler az freeride gép!!!, fõleg ha boxxert rakok bele! a honlapon lehetõségként szerepel...

igazábol azér teccik merhogy nagyon light a drága, a bullit is azér fasza mégis 178-at mozog hátul...
tik honnan veszitek ha vesztek? debrecenbõl?

t

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
A Heckler van 5th Element-tel is, de akkor is "csak" (ez a szó ugye relativ) 130 mm. Szimplavállas villa mellé inkább a Heckler, duplavállashoz a Bullit, az 7", és én is olyanra gyûjtök :)

Bár most megindító cikket olvastam a Balfa BB7-rõl, hogy ilyen klasszis, meg olyan istenmegacsászár, el is gondolkoztam rajta erõsen. 9", és annyit pogózik mászásnál, mint egy 4 forgáspontos váz 4" mozgásssal. Csak ez mondjuk 4.75 kg rugóstaggal. Khmmm.... Nem kevés. Ilyneket olvasni:

"If I were a dowhniller, I would buy this bike. It was fun and easy to throw around, yet solid and plush. It climbed well, which is an attribute not many DH rigs can claim and, most importantly, it descended like a dream.
Honestly, after riding the Santa Cruz V10, I thought all full-on DH rigs had to be sluggish and battleship-like. But, the Balfa BB7 proved to me that even a squishy DH rig can be a blast to ride and keep that huge grin on your face as you whip it around on your favorite trail."

Aki ügyesebb mint én keresésben, az megmondhatná, hogy a "regular" méretnek mekkora a tengelytávja egy Boxxer esetében. Súgok, a honlapon nincs fenn.

Ja igen: Bender ment 2 hónapig Konával, de halomra törte a Stab Primokat, és most átigazolt a Banshee-hoz. ;) Hugyagyú.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Hát igen, a heckler az inkább CC, a Bullit meg kicsit zúzósabb, igaz nehezebb is. Milyen villával akarod szerelni, és hol akarod használni, ezek a fõ kérdések sztem.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
mire ken?!

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
NAAAAA!

senki nem segít a nehéz döntésemben??? ;D ;D ;D

BULLIT vs HECKLER ????
347 vs 303 e pénz

t

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Találtam róla infot,és képet:
http://www.schwinnbi...tail.php?id=236

de árat nem irnak...

Ez fut Banshee Scream néven is.
Az ára elég húzós /300e aaltt nemigen van/, cserébe van rá 10 év garancia és Bender is ezt ajánlja ! ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
A Nicolai nem 3.5 kiló, hanem majdnem 4.5. Azért nem mindegy....