Keksz
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Started by
Andix
, 2001. October 26. 23:11
Posted 2003. October 21. - 14:40
Posted 2003. October 21. - 13:23
Posted 2003. October 21. - 13:12
Posted 2003. October 21. - 12:42
Na hali, szerintetekhogy állna egy shock works joy telló egy 14,5''-os napalm st2-es vázban?
Ya és jo telló a sw joy? ;D
Ya és jo telló a sw joy? ;D
vendég__*
Posted 2003. October 21. - 12:06
akkor most izé...
sala: én is örülnék ha így beszélhetnék a bicómrol, hogy "a 4 forgáspont ellenére..." ;D ami nekem forog az a csak a kerék, ;D
aszongyátok, hogy a judi a 28,6os száraival birja? hááát........... inkább kivadászok egy NSt.
sala: én is örülnék ha így beszélhetnék a bicómrol, hogy "a 4 forgáspont ellenére..." ;D ami nekem forog az a csak a kerék, ;D
aszongyátok, hogy a judi a 28,6os száraival birja? hááát........... inkább kivadászok egy NSt.
Posted 2003. October 21. - 12:02
na nekem ezzel nincs baj mer en mar ugy kaptam hogy ki volt jarva midnen furat faszan ;D
nekem szerencsere meg sose esett ki a kerekem, de ez telleg ku*va idegesito hogy le kell szerelni a feket hogy kivedd a kereket..grr...
nekem szerencsere meg sose esett ki a kerekem, de ez telleg ku*va idegesito hogy le kell szerelni a feket hogy kivedd a kereket..grr...
Posted 2003. October 21. - 11:55
Vega '04 tapasztalatok
Nahh végre kopróbálhattam élesben a bícómat.Most nem állok neki isteníteni,
mert elfogult vagyok(mindenkinek a sajátja a tökéletes ) inkább a hibákról beszélnék
ami e kis idõ alatt felmerült.A legnagyobb hibája a váznak, hogy nincsenek kipucolva a menetes furatok, tehát
ha állítani akarsz az saját igényedhez a hátsó rugózáson akkor elõfordulhat hogy kitéped a vázból a menetet.
Menet metszõ meg nem mindenkinél van otthon.A kereket csak úgy tudod kivenni ha leveszed a féknyerget!!!Dühitõ hiba...
A rugóstag gyárilag 650 Lbs keménységû rugóval van installálva ami
dh-ra tökéletesnek tûnik de nagyobb letöréseknél vagy lépcsõbe ugrásnál sajna koppanik elõfeszítve is.
Mondhatnátok azt hogy adjak rá kompresszió csillapítást de sajna felmerül egy probléma ezzel(legalábbis nálam).
A rugóstagból olyan hang jön elõ mintha csavarmeneten valami fémet mozganánk fel-le.Nemcsak idegesítõ de sajna hangos is.
A visszaút csillapítása gond nélkül állítható a pattógóstól a szürcsögõsig.
A legkisebb probléma -igaz csak egyszer fordult elõ- a hátsó kerék elmozdulása.
Lehet hogy nem téptem meg rendesen....
Terepen amúgy tökéletesen mûködik köszönhetõen a csapágyas forgópontoknak.A legkisebb úthibákat is kimozogja.Sajnos nem
elég progresszív ami talán rugó cseréjével orvosolható.(remélem)
A négy forgáspont ellenére merevnek mondható.
A festése gyönyörû, az összes matrica lakk alatt lett elhelyezve óva a sérülésektõl.A hegesztési varratok hibátlanok.
A súly meg ugye másodlagos
Egyenlõre ennyi.....
Sala voltam.
Nahh végre kopróbálhattam élesben a bícómat.Most nem állok neki isteníteni,
mert elfogult vagyok(mindenkinek a sajátja a tökéletes ) inkább a hibákról beszélnék
ami e kis idõ alatt felmerült.A legnagyobb hibája a váznak, hogy nincsenek kipucolva a menetes furatok, tehát
ha állítani akarsz az saját igényedhez a hátsó rugózáson akkor elõfordulhat hogy kitéped a vázból a menetet.
Menet metszõ meg nem mindenkinél van otthon.A kereket csak úgy tudod kivenni ha leveszed a féknyerget!!!Dühitõ hiba...
A rugóstag gyárilag 650 Lbs keménységû rugóval van installálva ami
dh-ra tökéletesnek tûnik de nagyobb letöréseknél vagy lépcsõbe ugrásnál sajna koppanik elõfeszítve is.
Mondhatnátok azt hogy adjak rá kompresszió csillapítást de sajna felmerül egy probléma ezzel(legalábbis nálam).
A rugóstagból olyan hang jön elõ mintha csavarmeneten valami fémet mozganánk fel-le.Nemcsak idegesítõ de sajna hangos is.
A visszaút csillapítása gond nélkül állítható a pattógóstól a szürcsögõsig.
A legkisebb probléma -igaz csak egyszer fordult elõ- a hátsó kerék elmozdulása.
Lehet hogy nem téptem meg rendesen....
Terepen amúgy tökéletesen mûködik köszönhetõen a csapágyas forgópontoknak.A legkisebb úthibákat is kimozogja.Sajnos nem
elég progresszív ami talán rugó cseréjével orvosolható.(remélem)
A négy forgáspont ellenére merevnek mondható.
A festése gyönyörû, az összes matrica lakk alatt lett elhelyezve óva a sérülésektõl.A hegesztési varratok hibátlanok.
A súly meg ugye másodlagos
Egyenlõre ennyi.....
Sala voltam.
Posted 2003. October 21. - 11:51
akko remelem sikerult meggyoznunk ;D vegyel meg egy olyan judy-t amit itt hirdettek nemreg a forumon. olcso, alap, de MINDENT TULEL, es szep fekete a becsuszoja ;D par evvel megelozte a marzocchi divatfeketeseget ;D oszt ha megvan a zse a dh gepre, akkor eladod ezt, es veszel az arabol egy RENDES dh telot... a haro meg telleg marha hosszu ;D koze nincsen a gyors fordulashoz, vagy a manoverezeshez...
vendég__*
Posted 2003. October 21. - 11:34
azért azt megcáfolnám, hogy a haro fordulékony, mert olyan MEGAgiáns hosszú hogy csak na. de döntögetve már egész jó ;D de igazad van, megérezném, azt a 2,7 kilót, ami majnem kétszerese a váznak ;D én is ki akartam vele próbálni, de a hawer félti, hogy baja lesz, meg mittomén 8) de polarxben már ptóbálgattam. háát, gondolkodom rajt' még, de semmi sem biztos. tHx
vendég_norbert78_*
Posted 2003. October 21. - 10:25
Frui: én nem akarok okoskodni de mielôtt megveszed próbáld ki a gépben és nézd meg az irányíthatóságát,hát lesz külömbség:a haro ds váz=fordulékony. :-*!lehet hogy bírni fogja a fejcsô,de egy letörésnél kapkodhatod az elejét,hogy ne bukj orra,mivel a vázhoz-összeségében-túl nehéz lesz az eleje(szerintem).
U.i.:egy judit azért jobban mozog,mint egy mozgó !!!
U.i.:egy judit azért jobban mozog,mint egy mozgó !!!
vendég__*
Posted 2003. October 20. - 21:33
ez mondjuk igaz ;D hmm, bár a mozo árában már találok z1et is... bár az sem TÚL könnyû, de a mzozhoz képest lazán.. thenX
Posted 2003. October 20. - 21:26
eleg rovid fejcsove van annak ahhoz, hoyg bele nyomj egy bazi mozot!
plusz a mozo nagyaon nehez!
aharonak meg az egyik elonye, hogy konnyu!!!
plusz a mozo nagyaon nehez!
aharonak meg az egyik elonye, hogy konnyu!!!
Posted 2003. October 20. - 20:45
vendég__*
Posted 2003. October 20. - 20:32
naja az biztos, hogy egyedi lesz, csak éppen akkor lesz vízszintes, ha egy letörésen gurulok lefelé.... háát még azért gondolkodom rajta.
Posted 2003. October 20. - 20:30
errol beszelek ;D emeld meg a villa beepitesi magassagaba a vaz elejet, es nevess ;D sztem siman pojjen ;D de nem feltetlenul kell eroltetni szepseg-ugyileg ;D de legalabb egyedi kerekparod lesz ;D ooolyan erdekes...
vendég__*
Posted 2003. October 20. - 20:21
okéokéoké, a csopperes dolog teccik ;D meg amugy is sztem fél, max 1 éven belül meg fog csapni a rendes déhá szele, és ahhoz nem lenne rossz ez a teló. szoval késöbbre is gondolok. az igaz, hogy a dsrt egy lófasz judyval szerelik, de az egy fos. a mozo 15centi+ duplkaváll. kb 5-8 centi egy dj3hoz képest. háát nem tom, nem lesz ez így nagyon csúf ? ;D
amugy bocs, csak 1 hét mulva vizsga és nem éppen jó a hangulatom tõle....
amugy bocs, csak 1 hét mulva vizsga és nem éppen jó a hangulatom tõle....
Posted 2003. October 20. - 20:14
Posted 2003. October 20. - 20:13
ja, fruit megvalami. arra is gondolj most, hogy mivel szerelik gyarilag a dsr-t. ha jol tom valami max 10cm-es marzoval. namarmost ehhez kepest a mozo 2szer ekkora lesz, tehat nem lesz epp idealis a fejcsoszoge.. a dsr ilyen max 13 cm-es villakhoz van optimalizalva... szal ha csoppert szeretnel, vedd meg ;D es epp ezert hatja meg jobban a fejcsovet...
Posted 2003. October 20. - 20:09
k!svajda: még friss össztelós-használó vagy . Ezek a különbségek elsõsorban versenyen jönnek ki tizedmásodpercekben (persze nem M.o.-on).
De ha egymás után ráülnél a Vegád után pl egy Foes Mono DH-ra már egyhelyben ugrálva rajta is azonnal megéreznéd a különbséget.
Ezt most ne atyáskodó okoskodásnak vedd
De ha egymás után ráülnél a Vegád után pl egy Foes Mono DH-ra már egyhelyben ugrálva rajta is azonnal megéreznéd a különbséget.
Ezt most ne atyáskodó okoskodásnak vedd
vendég__*
Posted 2003. October 20. - 20:09
halottam már sok ojat, hogy ott hátuja megadja magát, de akkor a fejcsõ elbirja.. THENX! meggondolom még.
150 centi amugy
150 centi amugy