Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

Fehérje

Fehérje

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

a 3 piros kosár az ebike-nál azt jelenti, hoyg nincs nekik egyik sem raktáron ;)

No igen, nincs nekik raktáron, de a nyitólapon 1 hete jelent meg az akció, hogyaszongya:

"Nemcsak szezonban érdemes benézni hozzánk!!!
Minden Giant bringa 30-50% kedvezménnyel
A piros kosár ellenére tudjuk hozni mindet!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Komplett bringát, itt árulják:

http://ebike.hu/term...kparok/mtb/2088

A fotón egy 19"-os váz látható (meg az összes sajtófotóján). A 17"-os jóval laposabb, mint az itt is látható:

http://cgi.ebay.com/...bayphotohosting

A felhasználási cél fõként túra, illetve megfelelõ állóképesség esetén egy-két maratonon való elindulás lenne, kevésbé a technikás pályák, azokhoz nem vagyok elég ügyes (31 évesen nem tudom mennyi esélyem van még ügyesedni). Ezért merült fel bennem egyáltalán, hogy a 19"-os is megfelelõ lehetne. Nomeg a sok nagy váz után kicsit szokatlan a Giant-féle 17"-os geometria (a felsõcsõ és az üléscsõ gyakorlatilag a gumiköpeny teteje magasságában találkozik).

hát ha tudod próbáld ki...de szerintem 17-es...az easton stucnit meg nem lesz nehéz elcserélni egy hosszab más tipusra .....és kivételesen egy bringa ami komplett cuccként is megéri az árát (na persze akciós)

az ott alattam egy 17-es váz és ez az ideális geo a 176 centimhez...
http://pix.bikemag.h...0_1073.JPG.html

ott van még egyszer...és ennek fél collal hoszabb az eff felsõcsöve mint a giantnak, 110es stucnival használom....
http://pix.bikemag.h...0_1070.JPG.html
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a 3 piros kosár az ebike-nál azt jelenti, hoyg nincs nekik egyik sem raktáron ;)
ha magas vagy, akkor a 19"-es, ha nem vagy magas (mondjuk 180 centi és alatta) akor a 17"-es. a montizás fejlõdésével az átlépési magasság folyamatosan csökken a vázaknál, már nem célszerû egy-az-egyben arra koncentrálni váz vásárláskor.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Fehérje

Fehérje

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

próba cseresznye....annyit még hogy nekem a 19" es kona aminek 23,5" a felsõcsöve, használhatatlanul nagy .....ha ahhoz a 22" hoz vagy szokva akkor iszonyú szokatlan lesz elõször egy kisebb, de rá fogsz jönni hogy a kisebb jobb..nekem is 22es BCA eclipsem volt...aztán nem hallgattam az okos szóra és 19-est vettem....most itt porosodik 2 váz (1ik fully) mire saját káromon rájöttem hogy 17-18as az ideális....

1ébként komplett bringát vagy vázat akarsz venni ?

Komplett bringát, itt árulják:

http://ebike.hu/term...kparok/mtb/2088

A fotón egy 19"-os váz látható (meg az összes sajtófotóján). A 17"-os jóval laposabb, mint az itt is látható:

http://cgi.ebay.com/...bayphotohosting

A felhasználási cél fõként túra, illetve megfelelõ állóképesség esetén egy-két maratonon való elindulás lenne, kevésbé a technikás pályák, azokhoz nem vagyok elég ügyes (31 évesen nem tudom mennyi esélyem van még ügyesedni). Ezért merült fel bennem egyáltalán, hogy a 19"-os is megfelelõ lehetne. Nomeg a sok nagy váz után kicsit szokatlan a Giant-féle 17"-os geometria (a felsõcsõ és az üléscsõ gyakorlatilag a gumiköpeny teteje magasságában találkozik).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A mostani vázam 22"-os (nem röhögni, ajándék volt!) de szintén nagyon magas a váz nyeregcsöve a felsõcsõ felett (kb- egy 20"-osnak felel meg a mérete). Naszóval ez a gép 630mm eff. felsõcsõhosszú és 100mm-es stucnija van, de a kormány enyhén hátra/felfelé ívelt, így 700mm körüli a teljes hossz. És érzem, hogy erõsen nyújtóznom kell.

A 19"-os Giant XTC1 110mm-es stucnival jön a gyárból, ha minden igaz. Az eff. felsõcsõhossz 590mm, viszont ennek a kormánya egyenes mint a bot, így a teljes hossz kb. megint csak 700mm-re jön ki. Úgyhogy val'szeg ez is a 17"-os váz mellett szólna esetemben, hiszen ugynúgy nyújtóznom kellene. Jól gondolom?

próba cseresznye....annyit még hogy nekem a 19" es kona aminek 23,5" a felsõcsöve, használhatatlanul nagy .....ha ahhoz a 22" hoz vagy szokva akkor iszonyú szokatlan lesz elõször egy kisebb, de rá fogsz jönni hogy a kisebb jobb..nekem is 22es BCA eclipsem volt...aztán nem hallgattam az okos szóra és 19-est vettem....most itt porosodik 2 váz (1ik fully) mire saját káromon rájöttem hogy 17-18as az ideális....

1ébként komplett bringát vagy vázat akarsz venni ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha jó a 19"-es váz, akkor még lehet rövidebb stucnit venni...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Fehérje

Fehérje

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

amúgy én a 176 centimhez a 17est venném 130-as stucnival, bár igaz a 19es felsõcsõhossza lenne jó....a 100-110 eshez

A mostani vázam 22"-os (nem röhögni, ajándék volt!) de szintén nagyon magas a váz nyeregcsöve a felsõcsõ felett (kb- egy 20"-osnak felel meg a mérete). Naszóval ez a gép 630mm eff. felsõcsõhosszú és 100mm-es stucnija van, de a kormány enyhén hátra/felfelé ívelt, így 700mm körüli a teljes hossz. És érzem, hogy erõsen nyújtóznom kell.

A 19"-os Giant XTC1 110mm-es stucnival jön a gyárból, ha minden igaz. Az eff. felsõcsõhossz 590mm, viszont ennek a kormánya egyenes mint a bot, így a teljes hossz kb. megint csak 700mm-re jön ki. Úgyhogy val'szeg ez is a 17"-os váz mellett szólna esetemben, hiszen ugynúgy nyújtóznom kellene. Jól gondolom?

Fehérje

Fehérje

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Fehérje, az biztos hogy a kcs - felsõcsõ vége a méret ?

Igazad, van, belezavarodtam a sok csõ-elnevezésbe... :o)
Természetesen a NYEREGcsõ végéig tart a méret.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Üdv!

Ha már szóba került az elmõzõ oldalakon a Giant XTC, hadd tegyek fel egy láma kérdést.

173cm-es termethez, viszonlag rövid, 79cm belsõ-lábhosszal mekkora XTC váz illik?
17 vagy 19 coll? Azért merült fel egyáltalán bennem ez a kérdés, mert az XTC-nél meglehetõsen hosszú a nyeregcsõ felsõcsõ feletti része, tán egy collal is hosszabb a "hagyományos" bringákhoz képest, így aztán a középcsapágy-felsõcsõ vége méretmegadás akár becsapós is lehet (vagyis pl. egy 19"-os XTC alacsonyabb mint egy 18"-os Merida Matts Pro).

Próbáltam a kérdésre választ találni ánglius meg német nyelvû fórumokon is, de érdekesmód hasonló magasságú és belsõlábhosszú emberek egyforma lelkesedéssel beszélnek a 17"-os "S"-es vázról és a 19"-os "M"-esrõl... Mármint hogy nekik pont az jó, amit megvettek :o)

Úgy számolom, hogy az "M"-esnél 7-8cm lenne a mozgásterem a vázcsõ fölött, közvetlenül a nyereg elõtt állva. Ez nagyon határesetnek tûnik. Szerintetek elég ez, vagy irány a "S"-es váz?

Fehérje, az biztos hogy a kcs - felsõcsõ vége a méret ? mert szerintem a nyeregcsõ teljes hossza a méret....általában azt adják meg a nagyobb gyártók (18-as konánál is kb 2"-al "fölé lóg" a felsõcsõnek, mégis a teljes nyergcsõhossz a 18") meg a giant geo tábláján is úgy van ábrázzolva...amúgy én a 176 centimhez a 17est venném 130-as stucnival, bár igaz a 19es felsõcsõhossza lenne jó....a 100-110 eshez

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
nekem is megvan ez a bibi de szerencsere nekem egy FR vazon es nem egy CC vazon...
keveset tekerek ulve es akkor nem verem be a terdem :D
I wish that I could fly, why do I even try when everything I’ve ever known is kissing me goodbye.
I wish that I could fly, I’d take you there with me across the sky, beneath the veil, we all want to be free!
wannabe...

osi22

osi22

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás
Én is ezzel a problémával küzködök. Nekem most 16"-os vázam van, viszont sajna a felsõcsõhossz már sokszor sajna túl rövid. Ilyenkor már az amúgy is fájos térdemet a villanyakban találom(vagy a váltókarban), ami nem túl kellemes. Itt sajnos már a hosszab stucni sem segít minden esetben.
Így habár minden más szemszögbõl jobban kedvelem a kissebb vázakat, nagy valószínüséggel ha az XTC mellett döntök, a 19"-es méretet fogom beszerezni.
Egy 110mm-es stucnival azt hiszem már akkor jól ki lehet nyújtozkodni;)

Viszont Fehérje problémáját tekintve szerintem elég volna a 17"-es méret a 170 centihez, fõleg ha már ez nem fog változni:) Inkább picivel legyen kisebb mint nagyobb a vázad.

Osi22

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Sztem,ha szeretsz technikás helyeken menni,fõleg lefelé,akkor a 17"-os a nyerõ...A páromnak is ilyen van,és mentem vele párszor...sokkal jobban volt kezelhetõ,mint az én 19"-os NRS-em...nekem az a meglátásom,hogy jobb egy rövidebb felsõcsõ,és hosszabb stucni,mint fordítva...

Fehérje

Fehérje

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Üdv!

Ha már szóba került az elmõzõ oldalakon a Giant XTC, hadd tegyek fel egy láma kérdést.

173cm-es termethez, viszonlag rövid, 79cm belsõ-lábhosszal mekkora XTC váz illik?
17 vagy 19 coll? Azért merült fel egyáltalán bennem ez a kérdés, mert az XTC-nél meglehetõsen hosszú a nyeregcsõ felsõcsõ feletti része, tán egy collal is hosszabb a "hagyományos" bringákhoz képest, így aztán a középcsapágy-felsõcsõ vége méretmegadás akár becsapós is lehet (vagyis pl. egy 19"-os XTC alacsonyabb mint egy 18"-os Merida Matts Pro).

Próbáltam a kérdésre választ találni ánglius meg német nyelvû fórumokon is, de érdekesmód hasonló magasságú és belsõlábhosszú emberek egyforma lelkesedéssel beszélnek a 17"-os "S"-es vázról és a 19"-os "M"-esrõl... Mármint hogy nekik pont az jó, amit megvettek :o)

Úgy számolom, hogy az "M"-esnél 7-8cm lenne a mozgásterem a vázcsõ fölött, közvetlenül a nyereg elõtt állva. Ez nagyon határesetnek tûnik. Szerintetek elég ez, vagy irány a "S"-es váz?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ketlem hogy azt a vegat kiskeraron kettonel tobb embernek el lehet adni. igaza van a pocoknak, sokkal jobb valasztas egy hasznalt markas cucc.

jo persze mindig lehet talalni idiota milliomoscsemeteket [apuuu veddmegnekem], de aki kicsit ert hozza, az tudja, hogy ennyi penzbol mar nagyon jo vazat lehet hozni usabol.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
"Vole:bántja az üzletedet a Vega?"

Ha 200 lenne bantana, igy nem szamit konkurencianak ;) :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hogy mit szeretnék?

Szeretni sokmindent szeretnék, csak úgyse lesz belõle semmi:)
Ilyenek például a Jamis, Rotwild, Steppenwolf, Rocky Mountain, Bergamont, Storck és társai vázak amik csodásak, csak hát nagyon nehezen elérhetõek...
Minél merevebb a váz, nekem annál jobb! Ha már a tömést is kirázza a fogadból, akkor az már kváliti!

De jelen esetben mind minõségileg, mind geometriailag és a dizájn terén tán az xtc az árkategóriájában egy tényleg korrekt választás. Csak hát tudod álmodik a nyomor...

Osi22

ja egy rocky mountain vertex team szkandium, az tecc....azok viszont tényleg brutál rövidek....nekem a 17,5 eshez 130-as stucni kéne....úgyhogy csak ezért nem veszek...:)...meg persze mert merevseggû

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Thy bármibe yó kb amibe 200-as tag való,esetleg kisebb villával.
Nekem is volt 190-es a Geminibe és teljesen yó volt a 150-es Sherman álláshoz is,az Xvert-tel már talán kevésbé de még az sem volt halál

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Vole:bántja az üzletedet a Vega?:D

nekem is ez tünt fel mert nagyon tiltakozik ellene;)
akkoris SZÉP.
és kemény 1 csõvel kevesebb mint a gravity. elsõrész amúgysem törik ált....
ja és még ugyanott is készül.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
ok:)köszi a válaszokat:)
Vole:bántja az üzletedet a Vega?:D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hali!
Egy kis segítség kellene: eladom a Swinger Coil 4 Way tagomat, ami 190mm hosszúságú...szerintetek milyen vázba jó ez még a Giant AC-n kívül?Csak ha valaki kérdezné tõlem,mert fingom sincsen...ti meg fejbõl tudjátok:)))
Elõre is köszi:)
Üdv:Thy

Turner Six Pack, Five Spot, bár nem hiszem, hogy lenne egyáltalán itthon Turner. De jövõ tavasszal egy már biztos lesz.