c.s.a.v.a.r.b.o.l.t
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Indította
Andix
, 2001. október 26. 23:11
Írta 2004. április 20. - 19:19
Írta 2004. április 20. - 19:12
üdv!
nah nem talaltam megfelelo topikot..mondjuk nem is kerestem ;D de ez tunt megfelelonek.
szal van egy olyan gondom hogy kicsereltem a kcs-t a vazba, a B+ DH-ra es ezer hosszu lett igy a homlokcso.
a mostani ACOR headlock nem eri at, es kellene olyan hatos menetes csavar, jo hosszu.
honnan lehet ilyet szervalni???
nah nem talaltam megfelelo topikot..mondjuk nem is kerestem ;D de ez tunt megfelelonek.
szal van egy olyan gondom hogy kicsereltem a kcs-t a vazba, a B+ DH-ra es ezer hosszu lett igy a homlokcso.
a mostani ACOR headlock nem eri at, es kellene olyan hatos menetes csavar, jo hosszu.
honnan lehet ilyet szervalni???
Írta 2004. április 20. - 18:44
CSá!!
Hát ajálom a Napalm topicot!!Keress vissza!!
A merev vázra gondolsz??
Mert az össztelósall állítólag vannak gondok!A forgáspont becsatlakozás nem pontosan van gyártva.asszem valami ijesmi a téma...
Hát ajálom a Napalm topicot!!Keress vissza!!
A merev vázra gondolsz??
Mert az össztelósall állítólag vannak gondok!A forgáspont becsatlakozás nem pontosan van gyártva.asszem valami ijesmi a téma...
Írta 2004. április 20. - 18:35
Tudjátok hogy a napalm st váz az milyen félefajta?
Mert már láttam ,meg van havernak is ,de semmi konkrétat nem tudok róla.
Pl hogy az milyen márka?
Meg hogy jó-e..mert van 1 eladó aztán megfordult a fejemben.
Mert már láttam ,meg van havernak is ,de semmi konkrétat nem tudok róla.
Pl hogy az milyen márka?
Meg hogy jó-e..mert van 1 eladó aztán megfordult a fejemben.
Írta 2004. április 20. - 14:58
devil bug ds az officiell honlap megszünt, ahogy néztem.
a csávó most egy másik projektet csinál, még durvábbak lesznek a vázai.
a csávó most egy másik projektet csinál, még durvábbak lesznek a vázai.
Írta 2004. április 20. - 13:58
ahoi
Itt a bikemag forumon láttam egy cimet, ami valamiféle DEVIL dual vázról szólt.Aki tudja a címet leirja nékem? köszics /mert mán némtalálom :-[ /
Itt a bikemag forumon láttam egy cimet, ami valamiféle DEVIL dual vázról szólt.Aki tudja a címet leirja nékem? köszics /mert mán némtalálom :-[ /
Írta 2004. április 20. - 10:38
Írta 2004. április 20. - 10:31
Írta 2004. április 20. - 10:19
Írta 2004. április 20. - 10:17
akkor a szinterezés is hõkezelés, mert azt sem csak úgy rászórják, hanem rá is égetik.
Írta 2004. április 20. - 10:15
Írta 2004. április 20. - 10:06
70-esnek már elég jó a folyáshatár/szakítósziládság, de még mindig nem az igazi... a jó öreg acél az igazi ;D
Persze ha az alu is elég, akkor minek nehzebbet.
Meg egyébként is 600oC az alu olvadáspontja, nem kell nagyon melegíteni.
Persze ha az alu is elég, akkor minek nehzebbet.
Meg egyébként is 600oC az alu olvadáspontja, nem kell nagyon melegíteni.
Írta 2004. április 19. - 19:52
vinnie nel szertem a nem megfelelo kifutas es szogallas miatt kovetkezett be.
70-es sorozatunal azert szoktak kihagyni mert ott nem kovetkezik be olyan nagy aranyu szilardsag csokkenes a hegesztes kovetkezteben.
de lehet 90 napig szoba homersekleten hagyni az is jo neki. /allitolag/
70-es sorozatunal azert szoktak kihagyni mert ott nem kovetkezik be olyan nagy aranyu szilardsag csokkenes a hegesztes kovetkezteben.
de lehet 90 napig szoba homersekleten hagyni az is jo neki. /allitolag/
Írta 2004. április 19. - 19:31
telós topik ==>
de ha már itt tetted fel
ha jól emléxem,az Authorba belefért 2.5ös gumi...
de 2.7-es már tuti nem
más kérdés,h lehet-e most ezt valahol kapni,legutoljára totál hiány volt belõle
de ha már itt tetted fel
ha jól emléxem,az Authorba belefért 2.5ös gumi...
de 2.7-es már tuti nem
más kérdés,h lehet-e most ezt valahol kapni,legutoljára totál hiány volt belõle
Írta 2004. április 19. - 19:28
Sziasztok!
lenne egy kérdésem:nem tudja valaki hogy van-e olyan dirt merevvilla amelyikbe belefér egy 2.7-es, de legalább egy 2.5-ös külsõgumi.a lényeg hogy ne 30,meg 40 ezres villa legyen.létezik ilyen?
például a Kona Jump villába belefér egy 2.5ös gumi ????
ha tudtok valamit írnátok esetleg privit?megköszönném!
üdv:madve
lenne egy kérdésem:nem tudja valaki hogy van-e olyan dirt merevvilla amelyikbe belefér egy 2.7-es, de legalább egy 2.5-ös külsõgumi.a lényeg hogy ne 30,meg 40 ezres villa legyen.létezik ilyen?
például a Kona Jump villába belefér egy 2.5ös gumi ????
ha tudtok valamit írnátok esetleg privit?megköszönném!
üdv:madve
Írta 2004. április 19. - 18:56
Írta 2004. április 19. - 18:50
de
Még az acélt is szokták. Gyakorlatban is, nem csak elõírás. Pl Debrecenben vegyi mûvekben a csõrendszer varratait át szokták hõkezelni (itt dolgozik ismerõs) meg pl ahol a Vinnie V10én elrepedt a lemez a varrat mellett, az is azért repedt el mert nem volt jól hõkezleve (vagy a lemez becsatlakozásának a szöge miatt repedt meg vagy mittomén, lehet több oka is) de ez elég tipikus, hogy a varrat mellett reped a kicsi kristályok miatt. Valami témába vágó könyvbõl kereshetsz csiszolatot, azokon jól látszaknak a különbözõ övezetek határai.
az, hogy nem kell kezelni a 7000 alukat, az nem igaz. legfeljebb kihagyják, de nem kellene. Persze, lehet használni, de nem így tanítják.
Még az acélt is szokták. Gyakorlatban is, nem csak elõírás. Pl Debrecenben vegyi mûvekben a csõrendszer varratait át szokták hõkezelni (itt dolgozik ismerõs) meg pl ahol a Vinnie V10én elrepedt a lemez a varrat mellett, az is azért repedt el mert nem volt jól hõkezleve (vagy a lemez becsatlakozásának a szöge miatt repedt meg vagy mittomén, lehet több oka is) de ez elég tipikus, hogy a varrat mellett reped a kicsi kristályok miatt. Valami témába vágó könyvbõl kereshetsz csiszolatot, azokon jól látszaknak a különbözõ övezetek határai.
az, hogy nem kell kezelni a 7000 alukat, az nem igaz. legfeljebb kihagyják, de nem kellene. Persze, lehet használni, de nem így tanítják.
Írta 2004. április 19. - 18:21
rz az alu fajtájától is függ.
6xxxeseket nem ártana hõkezelni, a 7xxx nem 'kell'
6xxxeseket nem ártana hõkezelni, a 7xxx nem 'kell'
Írta 2004. április 19. - 18:02
Hegesztés után az alumíniumot mindenképpen kellene hõkezelni
Ezt akkor mond meg a vázamnak is (meg sokak vázának) mert igencsak szanaszét-hegesztették a farát mindenféle hõkezelés nélkül...
Ez pedig így van. az a kb 6000 oC ív nagyon átrendezi a szövetet.
Írta 2004. április 19. - 14:03
Máriusz a vázamra csinált 3 varratot az elsõ 3szögön, a hátsóba rakott egy patkót, két csövet, meg egy lemezt 8e-ért. Egy haver Vegájáról levágta a fejcsövet, pakolt rá újat, plusz több kilónyi alumineum ment bele erõsítésnek mindenfelé, az 45 ropi volt.