Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

bocika

bocika

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
csá!

hát Rob ebbõl a rider_dave világfájdalom hülyeségbõl még normál betüvel is sok ;D

nem a reklám, meg ilyenek, de cimbim tegnap volt csehbe, és hozott egy norco A line kerékpárt.
mivel ugye EU semmi gond.
és a cseh forgalmazó 5 évet adott a vázra
2-öt a fox tagra, 3-at a 888-ra :o!
szerintem ez itthon nem menne.
(már ha én nem tudom jól és ezek nem gyártói garik!)

különben meg:
rocky mountain, specialized van Österreichbe, norco cseheknél, és minden van a németeknél.
tehát nem gond ha nincs itthon.
nem hiszem, hogy ha valakinek van pénze megvenni egy 600-1000 e Ftos gépet akkor az a párszáz km gond lenne......

az hogy a DH sport meg éppen mennyire népszerû nem érdekel, én akkor is bicilizni fogok, ha már senki más nem. ;D

t

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 posts
Figyu!

Balhere arcok minden környéken vannak. Kis faluban és nagy városban egyaránt megtalálható ez az emberfaj. ;) Ezeket le kell sz@rni magasról! ;)

Oszt kész! ;D

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
"Tessék menni bringázni egyedül vagy haverokkal és tojni arra ha valaki arcoskodik. "

...itt a vége. ;) . ez lehetne végszó is.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
rider_dave: elég lesz itt a nem vastagított hozzászólás is ;) azt is elolvassa mindenki, nincs szükség a figyelemfelkeltésre, fõleg nem olyan témában, ami egyáltalán nem, vagy csak szõrén kapcsolódik magához a fõ témához. (tömegsport, kimegy-e nézni, stb)

ami a vázas kérdésed illeti: amiga gyártó úgy itéli meg, hogy nincs szüksége magyarországi importõrre, vagy valaki úgy nem gondolja, hogy ezekbõl olan sok fog fogyni, hogy mostmár forgalmazni fogja itthon (ami hatalmas beruházás, fõleg marketingköltség, de egyéb is) addig nem lesz itthon hivatalos importõrön keresztül ilyen váz.
de ha sok pénzed van, és nem tudod elölteni mire, akkor mindig van itt vállalkozó egyed (iljics, lor, vole, stb) aki szerez neked olyan vázat, amit csak a szemed megkiván.

ps: ha ennyi pénzed lenne véletlenül, akkor a turner honlapján nézz szét elsõnek ;)
addig meg marad a nézelõdés.

és ha bullitot szeretnél látni: itt van egy jólfejlett vitrinpéldány ;) ohh, majd elfelejtem. ez az enyém ;D

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
OFF:Hát nem tudom... eléggé eltúlzottnak tartom hogy ezen problémáztok..
Az oké hogy vannak tahó srácok meg mûmájerek stbstb, de ugye ezek mindenhol ottvannak mint ahogy a jó arcok is akikkel megvan a közös hang és jókedvû bringázás..
Atom írta valamelyik szám bevezetõjében hogy még ki sem alakult egy rendes magyar dh szcéna..amíg meg gyermekcipõben jár ez a sport addíg meg nem kell felháborodni azon hogy valaki egy mozo-val villant a hegyen még ha nagy is az arca..majd ha idõsebb lesz, normálisabb lesz.
Tessék menni bringázni egyedül vagy haverokkal és tojni arra ha valaki arcoskodik.

rider_dave

rider_dave

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
ezzel teljesen egyetértek, és ezt én is megfigyeltem már....és a Mali Boa is jó példa!!! (bár van 1-2 normális boás is) a nagy kár az h ez nem csak egy 11 évesnél de 16-17 éveseknél is van ez így (én 15 vok) és nagyon rühhellem amikor ezzel feszítenek a csajoknak!!!

akkor inkább menjenek gördeszkázni, vagy bmx-ezni ha extrémsporttal akarnak keménykedni...az legalább a városban van és nem zavar minket!

szal az ilyeneknek meg kéne tanulni azt h a DH=downhill, nem pedig kimegyek azt jövök le full fékkel 100m-t az már be is fejeztem majd ülök a bicóm mellett és dumálok a sétáló utca egyik legforgalmasabb részén! nagy keményen.....majd megpróbálok pár streetes trükköt keményen......hááát így megy tönkre egy sport..de azéé még szerintem nem olyan vészes a helyzet, majd rájönnek.... nálunk egy gazdag srác DH-zott egy SC bullittal nem ment neki ..el is lopták most triálozik egy Monty Speciallal..a triál se megy.... most építi a dual/dirt gépét :D...
az se fog menni, de remélem épített egy dirt jump pályát a vaterjával a környéken, mert lenne rá pénzük!! :D...és azzal mi is csak jól járnánk!!!!

amúgy az új slipknot album tényleg olyan jó mint mondják a zenei honlapokon????

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
Hát ja. Nem lett tömegsport, vagyis igen olyan értelemben, h van egy 11 éves gyereknek egy boája, benne egy r500, és mondja a hugának, meg a mamájának, h én most kimegyek a hegyre déházni. Ezzel nincs baj, csak elég sokan úgymond félrevezetik ezt a sportágat. és így lett "tömegsport" sajna. Nekem nincsenek bajom az ilyen gyerekekkel, csak nagyon sokan lettek, és nagy lett a pofájuk. Az déházók köbö 25-30%-a ûzi ezt komolyan szerintem, és a többi meg az olyan amit mondtam.

.....Szerintem, de lehet, h nem így van ::)

rider_dave

rider_dave

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
nem arra gondoltam hogy kimegyek és nézem a dh-sokat mint a vizilabdát, vagy ilyesmit.... de mondjuk tegyük fej az ürge keresztfia indul akkor mondjuk megemelhetné a seggét és kitolhatná oda!!!

amúgy szerintem egyáltalán nem gond hogy nem annyira népszerû...NE LEGYEN TÖMEGSPORT!!! bár annak anyagi akadályai is vannak rendesen :)

szeretem azt hogyha senki se figyel miközben sportolok...(na jó pár ember azért nézhet)
ha kosárverseny van és én is ott vagyok szarabb leszek attól hogy az egész suli minket figyel....

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
tudok.
Szép nagy szörnyeteg...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
jön, de nagyon elmaradt ;)
de ezt a "kimegyek és nézem a dh-sokat" ugye gondoltad komolyan ;)
és külföldön is csökken a dh népszerûsége sajnos :(

ez van, a magyaroknak a foci, azaz a "söröskorsóval ülök a tv elött és felteszem az asztalra a lábam" a sport....
hát... :-\

rider_dave

rider_dave

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
egyébként az is nagy baj szerintem hogy Magyaro.-n a DH-t alig ismerik el mint sport (egy átlagemberre gondolok, akinek egyszerûbb otthon a TV-ben a magyar foci fontos eseményeit figyelni, mint kimenni a tõle 1-2 km-re lévõ hegyekbe és a fiatalabb generáció sporttevékenységit figyelnie!!! ez nekem így nem igazán teccik dehát ez van....)
így az extrémebb kerékpársportok nézettsége se olyan nagy ahhoz hogy a szponzorok jobban beszáljanak..és akkor lehetséges hogy (úgy mint nyugaton, meg Amerikában) nálunk is a bicaj árának jó részét majd a támogató szépen kifizeti...ez csak álom, de szerintem is az EU minden problémánkat megoldja majd úgyhogy már jön a segítség!!!:D

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
öhömm...."elõbb pénz, aztán kérdezz....."
;D

rider_dave

rider_dave

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
egyébként az egyik haverom egy author a-gang pm -t akar venni (de streeten kívül DH-na is vele), mi a véleményetek róla és úgy az egész author-ról?

Ja és a Specialized ügyben mondjuk egy '04-es Demo 9 DH gépet is tudnál hozni (pénzem ugyan nincs rá, de érdekel a választék...hátha még eccer lesz :D)

Dr.Tápfesz

Dr.Tápfesz

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Hali. Az nem Dinamótartó :D. Az a házgyári tárcsafékszem egy része volt amit késõbb szedtem le. Péntekre vállalta be a csávó és még a tuloldalra is kell rakni egy merevítést azt mondta tehát holnap kész ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
te érdeklõdsz ilyenek után egyedül onnan, és neked sincs pénzed. sztem magától értetõdik a válasz sajnos :(
de beléptünk az eu-ba, ez nekünk jó, mostantól mindkei gazdag lesz, szal 2030-ra talán változik a helyzet.... remélem!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
Nincsenek, mert drágák:
kvótával dolgoznak, az átlag bolt nem tud annyit megvenni+nem is tudja eladni...

egyébkéntmeg specialized ügyben van kapcsolat, válassz, egy-két héten belül hozom....

kislust

rider_dave

rider_dave

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Nekem lenne 1 kérdésem, ami lehet h hülyén hangzik de azé megkérdem..
.
mostanság sokat nézegettem ezeknek a "nagy" gyártóknak a honlapját (Norco, Balfa, Oryx, Nicolai, Rocky Mountain, Specialized, Santacruz...) és a Sanatcruz kivételével itthon nincsennek ezek a bicók (na jó 1-2 lehet h van... Santacruzból valamivel több, de abból is csak egy bullitot láttam eddig élõben.....azt is ellopták :D)

szal azért nincsennek, mert igény vagy pénz nincs rá? (nekem csak pénz nincs :D)... vagy egyszerûen ezek a gyártók még nem találták meg a térképen Magyarországot...............

Szóval, mi a véleményetek:
2030 tájt ha bemegyek egy kerékpáros szaküzletbe vehetek-e mondjuk egy Balfa bb7-est, vagy egy Norco A-line-t... VAGY EZ CSAK EGY ÁLOM MARAD???

még annyit megjegyeznék, hogy Kazincbarcikán élek...szal itt még kevesebb az esély drága össztelós bicókra, mint Budapesten, vagy a Dunántúlon....sajnos, pedig itt is vannak nagyon nagyon jó helyek!!!!! :'(

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
meg az a lemezke, meg az a "dinamó tartó" izé. :)

Dr.Tápfesz

Dr.Tápfesz

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Egy hátsó tárcsafék miatT?

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
nagyon komoly lesz ;)