nekem larsen tt elöl,hátul gyárilag de hátt izééé szoval jó+minden de elég rendesen kipörög az apró kavicsokon és az nem túl szerencsés ha épp egy fQúton történik,ahol 10000-rel jön a kamion... :-\
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Started by
Andix
, 2001. October 26. 23:11
Posted 2004. August 30. - 09:38
Posted 2004. August 30. - 01:50
Hamár a gumiknál tartunk:
elõl 2.5 Highroller hátul Space. Nekem eddig ez vált be a legjobban. Elõl nem is fogok kísérletezni mással annyira klafa.
elõl 2.5 Highroller hátul Space. Nekem eddig ez vált be a legjobban. Elõl nem is fogok kísérletezni mással annyira klafa.
Posted 2004. August 29. - 22:07
Én elöl-hátul 2,35-ös Ritchey Z-Max külsõket használok, szerintem király külsõk, legalábbis a keskenyebb highrollerekhez képest jobban tartanak.
A súlyuk sem vészes, gördülési ellenállás sincs nagyon, a Bikemag-tesztben mindenbõl a maximumot kapta, olcsó(2600Ft az e-bike-on), mi kell még?
Egyetlen hibája hogy a sûrû és magas mintázat miatt beleragadnak a kavicsok, aztán nagy sebességnél ezek kirepülnek... :-\
Ja és hátra nem a nyíl szerint kell feltenni, hanem fordítva, és sokkal jobb lesz...
A súlyuk sem vészes, gördülési ellenállás sincs nagyon, a Bikemag-tesztben mindenbõl a maximumot kapta, olcsó(2600Ft az e-bike-on), mi kell még?
Egyetlen hibája hogy a sûrû és magas mintázat miatt beleragadnak a kavicsok, aztán nagy sebességnél ezek kirepülnek... :-\
Ja és hátra nem a nyíl szerint kell feltenni, hanem fordítva, és sokkal jobb lesz...
Posted 2004. August 29. - 20:10
Elõre 2.35Minion DH
hátra 2.35Mofof DH 2ply kurva jó!! Nekem még nem sikerült felütni pedig még csak kezdõ vagyok és hát eltaláltam már pár élet(kõ.járdaszegély). Sztem tuti jó
Mondjuk nem mondom h ez nem néz ki jól
http://unrealcycles....-gallery-07.htm
hátra 2.35Mofof DH 2ply kurva jó!! Nekem még nem sikerült felütni pedig még csak kezdõ vagyok és hát eltaláltam már pár élet(kõ.járdaszegély). Sztem tuti jó
Mondjuk nem mondom h ez nem néz ki jól
http://unrealcycles....-gallery-07.htm
Posted 2004. August 29. - 20:07
nem, csak te vagy az egyetlen megközelíthetõ dh szörnnyel rendelkezõ ember ... ;D
szoval ez inkább bók!
szoval ez inkább bók!
Posted 2004. August 29. - 19:44
Mindenki velem példálózik, ennyire rossz fej lennék? :-[ ;D
egyébként nem kell a nagy külsõ csak legyen jó gumikeverék és remek mintázatú..pl 2.5 gazza remek vagy maxxis 2.5 hr st
egyébként nem kell a nagy külsõ csak legyen jó gumikeverék és remek mintázatú..pl 2.5 gazza remek vagy maxxis 2.5 hr st
Posted 2004. August 29. - 17:43
mondjuk ha dig lennék akkor én se raknék a monsterbe 2,35 maxxist ;D de mivel nem veszek monstert, legfeljebb maj' shermant, ezért nem veszek 2,35nél nagyobb gujmit se. legfeljebb tiogat, ami akkor mint egy 2,7es maxxis ;D
Posted 2004. August 29. - 11:18
khmm.
az is 2.3as, és 2.5ös külsõ volt. amióta nincs, a vázat sem darálja egészségtelenül semmi.
és még mielött ez(2.35-ös lopes bling bling dual) meg megvlt, végig toltam vele az 50 kilcsis mátramaratont.
az egyszerüen csak defektvédelem volt, de kialakúlt egy bicózási stílus, amivel már max egy 100as szög tud defektet okozni nekem, vagy egy fél bögre(volt ilyen is!!)
és ezeket a vázakat, villákat nem a nagy gumire tervezték... elöl, telóhoz teljes mértékben felelõtlenség berakni nehéz, nagy kereket(képzeld magad a teló helyébe) kivéve duplavállashoz.... :
az is 2.3as, és 2.5ös külsõ volt. amióta nincs, a vázat sem darálja egészségtelenül semmi.
és még mielött ez(2.35-ös lopes bling bling dual) meg megvlt, végig toltam vele az 50 kilcsis mátramaratont.
az egyszerüen csak defektvédelem volt, de kialakúlt egy bicózási stílus, amivel már max egy 100as szög tud defektet okozni nekem, vagy egy fél bögre(volt ilyen is!!)
és ezeket a vázakat, villákat nem a nagy gumire tervezték... elöl, telóhoz teljes mértékben felelõtlenség berakni nehéz, nagy kereket(képzeld magad a teló helyébe) kivéve duplavállashoz.... :
Posted 2004. August 29. - 10:10
vanank dolgok amiket inkább csak el kell fogadni, megérteni nem.
thez régen 5 kilós (/db!) kerekekkel ment, most ha jol tom 2,3 van neki...
egyszerûen felesleges.
thez régen 5 kilós (/db!) kerekekkel ment, most ha jol tom 2,3 van neki...
egyszerûen felesleges.
Posted 2004. August 29. - 02:23
ennyi!2.3-as guminal Mo - on nem kell nagyobb. 2.5 -os kulsovel mar kulfoldon is mindenhol elmesz batran.
Nem nagyobb kulsot kell venned, hanem meg kene tanulni biciklizni, kanyarodni.
;-)
Posted 2004. August 28. - 22:24
Hi, arra azert kivancsi lennek, hogy miert is hatrany a ballonosabb kulso, ha elfer a vazban? Nehezebb es nagyobb a gordulesi ellenallasa, de ha nem versenyzel ez annyira nem szamit...
En ertem, hogy keskenyebbel is lehet uo. gyorsan venni a kanyart, de ettol meg nem rossz a nagyobb.
1ebkent en mint sajat tapasztalattal nem rendelkezo laikus kerdezem mindezt, mivel meg 2.35os-nel szelesebb kulsovel nem mentem!
Marci
En ertem, hogy keskenyebbel is lehet uo. gyorsan venni a kanyart, de ettol meg nem rossz a nagyobb.
1ebkent en mint sajat tapasztalattal nem rendelkezo laikus kerdezem mindezt, mivel meg 2.35os-nel szelesebb kulsovel nem mentem!
Marci
Posted 2004. August 28. - 22:11
2.3-as guminal Mo - on nem kell nagyobb. 2.5 -os kulsovel mar kulfoldon is mindenhol elmesz batran.
Posted 2004. August 28. - 22:00
hatra maxxis highroller 2.5, VAGY hutchinson squale!! Ez ugyan 2.2es csak,de szerintem ver minden mast, a legjobb gumi, amit csak gyartottak! Tulel mindent, jo felnin nem lehet felutni, csak kicsit nehez. 2.2es ellnere olyan majdnem mint a tobbi 2.35os... Csak mar nem nagyon kapni... :-\
Posted 2004. August 28. - 19:45
2.5, 2.6 felé szerény véleményem szerint ne menj.
söt, ha jól sejtem,nemcsak sztem nem kéne, hanem kb mindeki szerint.
space, maxxis hr, swampthing bármi, de a 40a-s keménységü
duro-t akkor ne vegyél.
kendát sem feltétlen.
sztem maradj schwalbe-nél, vagy a maxxis-nál.
(jo, nokian, tioga is lehet )
de a 3-as gumit télleg mellõznöd kéne, saját magadért!
söt, ha jól sejtem,nemcsak sztem nem kéne, hanem kb mindeki szerint.
space, maxxis hr, swampthing bármi, de a 40a-s keménységü
duro-t akkor ne vegyél.
kendát sem feltétlen.
sztem maradj schwalbe-nél, vagy a maxxis-nál.
(jo, nokian, tioga is lehet )
de a 3-as gumit télleg mellõznöd kéne, saját magadért!
Posted 2004. August 28. - 19:36
hátra: minion dh, big jim. ezeket teszteltem, egyikkel sem volt jobb, a shcawbe olcsóbb, a maxxis icipicit nehezebben csúszik, de az hátul feltétlen elõny. de neked mint látom ez számít. a maxxis 2,35ös a bigjim kisebb.
elõre meg bármit, csak sztem ne nagyon menj 2,5 fölé, mert az is már csak a rombolókban mutatjól, arrol nem ios beszélve, hogy elvileg a fogas csak druva cc hely.. (copyrájt by ******)
elõre meg bármit, csak sztem ne nagyon menj 2,5 fölé, mert az is már csak a rombolókban mutatjól, arrol nem ios beszélve, hogy elvileg a fogas csak druva cc hely.. (copyrájt by ******)
Posted 2004. August 28. - 19:22
akkor plz ajánlj olyan külsõt, ami nem széles, de van rajta minta bõven és tapad mint az állat!
Posted 2004. August 28. - 19:20
Posted 2004. August 28. - 19:17
ja és még egy. Most tökre rákattantam a minél nagyobb külsõre, a mostani px-embe ('02) nem akaródzik a 2.5ösnél nagyobb beférni. Nameg ha 8ast kapok...
a 04-es px-nek 7,2 centi a férõhely, az új Airborneba meg 8,3 (u.a. mint a Magellan Tucana-nak)... Olyan 3 colos gumi belefér sztem.
A nagy gumi-buziságom meg azért van, mert mióta elkopott a nagykülsõm, feldobtam egy vékony szart, amit a gyártó aszfaltra ajánl... hát sokszor szántottam a bokorba miatta. Fõleg sárban :
a 04-es px-nek 7,2 centi a férõhely, az új Airborneba meg 8,3 (u.a. mint a Magellan Tucana-nak)... Olyan 3 colos gumi belefér sztem.
A nagy gumi-buziságom meg azért van, mert mióta elkopott a nagykülsõm, feldobtam egy vékony szart, amit a gyártó aszfaltra ajánl... hát sokszor szántottam a bokorba miatta. Fõleg sárban :
Posted 2004. August 28. - 19:14
GyapiNÉ aztmondta, hogy ugyanazon a gyártósoron jön le, csak más a felirat. Erre aszontam "igen? Nemhiszem, hogy ezért a feliratért kéne 33 helyett 90ezret fizetni!"
Fõleg, hogy a giant sztem tajvan, de ha jól tomm, Neuzer-éknek hungariban van gyáruk, a magellánnal ellentétben. Egy régebbi bájkmagban vót is egy cikk. Ergo nem jöhet u.a-zon a gyártósoron.
Fõleg, hogy a giant sztem tajvan, de ha jól tomm, Neuzer-éknek hungariban van gyáruk, a magellánnal ellentétben. Egy régebbi bájkmagban vót is egy cikk. Ergo nem jöhet u.a-zon a gyártósoron.
Posted 2004. August 28. - 19:06
sztem egyértelmüen a px...
mert HA már lemásolják a giant acid-ot, legalább az azon levö Yoke-t jól másolták volna le...
na sebaj.
jövöre melyik vázat fogják lemásolni?
kona scrap/shred... tegyük fel pont a polarx... orange...
na mind1.
vagyis, módosítok.
ha már ez kell, akkor a 2 lehetõség:
vagy a polarx, vagy a giant.
mert HA már lemásolják a giant acid-ot, legalább az azon levö Yoke-t jól másolták volna le...
na sebaj.
jövöre melyik vázat fogják lemásolni?
kona scrap/shred... tegyük fel pont a polarx... orange...
na mind1.
vagyis, módosítok.
ha már ez kell, akkor a 2 lehetõség:
vagy a polarx, vagy a giant.