Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
nem lehet, hogy kisebb monoblokk kéne bele?
vagy ha rövid a menet, álj neki flexxel acsészének, de csak óvatosan ;D (inkább ne...!)

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts

[EdEm]:. link=board=5;threadid=2275;start=5880#msg212469 date=1097932634]
Láttam a TV-shopban 8e-rt digitális fénylépezõ gépet ;D az jóóó!webkameránként is funkcionál!

Nem sok az egy kicsit? Tescoban 5ezeré is van :) és videót is felvesz :) 0.1 megapixel, beépített 4 mega!

on:

nincs valami tipp a vázban levõ menet tökéletesítésére?pucolva meg átvágva volt már, de a monoblokk még mindíg nem tekeredik be tökig!

Csak azért kérdem, mert így ajánlottak nekem egy vázat megvenni (áron alul), úgy, hogy a srác megmondta, hogy õ nem foglalkozik a dologgal, de vigyem el nyugottan, és ha tudok vele mit kezdeni, csak akkor vegyem meg!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Közben én is utánanéztem és igen, a 5th Element-ben és a Swinger-ben is a Curnutt-szelep dolgozik, tehát nincs köztük különbség. Önigazolást nyertem azáltal, hogy valóban annál jobb a platform damping minnél nagyobb a tag és minnél kisebb a váz áttétele (Foes rulez !).
Gracia villájában nincs SPV mert a Dorado TPC+-os, nyilván nem véletlenül, meg furcsa az X-Works Dorado körüli huzavona, errõl is ki lettek faggatva a Manitou fijúk ?

Õszinte leszek, számomra a 5th tökéletes (beállítani nem olyan nehéz mint a híre, de MINDEN a beállításán múlik), a villában lévõ SPV is baráti, valóban nehezebben indul meg mint pl. egy Monster (igaz, hogy 100psi-n használom és valószínüleg a fele is elég lenne !) de nekem ez belefér, fõleg akkor ha elindulok felfelé is no-pogó a gép !

A legnagyobb király pedig a méltatlanul elfelejtett Romic a Twin Tube megoldással, szuperalacsony súllyal ! 8)

Jah, most jut eszembe, a Manitou mégis nyomja tovább az SPV-t SPV Evolve-ként amivel állítólag a probléma meg van oldava, rosszmájuak szerint meg az "Evolve" azt jelenti, hogy van egy plussz olajáteresztõ lyuk ! ;D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
6way és 5th element ugyanaz. na jó, az állítóbizbaszok a túlfolyón nem egyformák, és a szinük se egyforma.....

más: hogy lehet, hogy a világbajnokoknak jó az 5th? [read more]

meglátásom szerint az 5th olyan a bullitban, mint egy repülõ szõnyeg. akkor mozog, mikor kell, és hanme kell, csendben nem csinál semmit. persze el kell tökölni vele, mire beállítod, de ez van.

villákba természetesen nme jó, ezt a manitou-s marketinges csávó is belátta, lévén nincsen áttétel, valamint nem ugyanolyan erõhatások érik. azért dh-ra sucks. (gracia is kiszerelteti minden dh versenyre, de a rampage-en meg nem, és egyéb freeride eseményeken sem)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Zöld van neki és a csing segg sztrít külsõkkel mintha a csén rieksön egyik részébõl lépett volna ki

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
ejnye... old meg valahogy ;)
zöld vagy tarka?

GT-Rider

GT-Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 848 posts
tényleg aranyos bicikli lett.nekem is kéne egy ;)
Thez!Láttam a TV-shopban 8e-rt digitális fénylépezõ gépet ;D az jóóó!webkameránként is funkcionál!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
hát pont ezaz ;)
szeretnék, de másfél év után felmondta a szolgálatot a fényképezõgép :'(
pedig nagyon gizda kis bicikli lett ;)
és tök mázli hogy U-turnos telót szereztem, mert ez a váz 13 centis telóval huhhh ::) (föleg egy dropoffal pl ;))

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
lecserélted a vázad thez?
nyomjá má egy képet ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
én 8 centin használom benne a psylomat, és tökéletes(számomra) a geometriája, és a fejcsõszöge.
ez így már sokkal inkább kis street bico lett, mint egy a égi "hajtsunk át mindenen a mozo r500-al" bicikli.

hogy rövidebb lett e?
a 2002-es 14es is már olyan szinten rövid volt, hogy nah
ez csak minimális eltéréssel van, lévén a yoke miatt icipicit(1 centi?) hosszabb lett a láncvillája.

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts
vagyis a mostani már nem 13 centis telókhoz van? Kisebbhez?

És rövidebb lett akkor az új váz?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
2 centivel rövidebb igen.
de ha egy 11 centi fejcsõ valamilyen ugrást nem bír ki, akkor azt a 13 centis sem fogja.
szal ilyennél már úgyis törik minden.
amúgy én is hallottam az új váz "statisztikáját"...
alattam még nem tört el.
nem jó, de legalább nem olyan eszméletlen nagy villákhohz van a váz, és tök jó kicsi lett így az én biciklimbõl is.
régi 2002px-psylo stunic párosításhoz képest kb 3-4 centit le kellett vágni az új px-psylo stucni párosításhoz.
de így iszonyat könnyen kezelhetõ, tényleg PICI biciklit kaptam. és ennek örülök ;)

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts
A 04-es merev px-nél nem gáz, hogy rövidebb a fejcsõ, mint az eddigieknél? Mert hallottam rá tippeket, hogy ez bizony nem jó.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
nemreg adtam el az spvs slider plusomat.orultem,hogy megszabadultam tole.kalap szart er dhra.lehet,hogy a technologia jo ccre,de mint oreg regi cc-s sosem ertettem,hogy miert zavarja a jonepet,amikor 6-8 centi pogozik... egyebkent ketszer kuldtem vissza a villat az Answer Europenak,hogy csinaljak meg.soha tobbe manitou.de ez csak privat velemeny
ami jo az spvben, az a progresszio allitas.azt meg kene tartani, a tobbit kidobni. legalabbis a hosszu utas villakbol.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
akkor igazából mindenki egyetért hogy abban hogy az spv mire való..
Hát nem tudom hogy tutira dettóra hogy ugyan az e kettõ..de ha azt írják mindenhol... ???

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Bár sosem láttam élõben -vagyunk így egy páran-Curnutt tagot, de kizárt, hogy könnyebb lenne mint egy 5th Element, hamárcsak a 280/76-os méretet vesszük alapul !

Abban megegyezhetünk, hogy a legjobb DH tagok a Push és Curnutt cuccok -DHX-rõl no tapasztalat eddig- FR-ra és 4X-ra pedig az SPV-s és azzal egyenértékü cuccok az etalonok.

Bár a 5th Element DH versenyeken jelent meg elõszõr...biztos, hogy a Swinger 6-way és a 5th 100%-ban ugyanaz ?? ???

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Szerintem nem ;D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Szerintetek a 2004-es polar x mennyire bírja?
Erõsebb egy Kona Stuffnál? :o :o :o :o

azt nem tudom erõsebb-e, csak azt hogy a polarx erõs.
hogy divatmárka e a kona? kb annyira mint a magellán polarx. csak annyi a különbség hogy akinek a magellan-ja van, az nem vág fel vele.
más: nagytárcsával nem illik használni hátul. nekem nem tetszõ megmozdulásokat tesz a fék ott. bár lehet bennem van a hiba(amit nemhiszek)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Benne is van a maitou cikkben hogy csak megvették a szabványt vagy ötletet lopták el és "tökéletesítették"
De hát érdekes hogy a curnutt jobb (a beszámolók alapján) szerintem tényleg eltúlozták ezt a pedálozási hatékonyságot..dh-ra értek mindent persze..
Mert ugye oda fontosabb hogy minden szart kimozogjon a tag, könnyû legyen stbstb és ez még titán rugóval is jóóóóval nehezebb mint egy régi fox tag..
nem hazabeszélni akarok de szerintem ezeknél arra amire kitalálták õket nincs jobb..najó a Curnutt tagok valszeg igen de az már más kategória..
Mert az egy dolog hogy
!!nyeregben ülve!! jobban lehet sprintelni meg hogy nem koppan fel de ált egy dh-s alapból nem nagyon tesz rá befelé csillapítást és egy "sima" tag jóval könnyebben indul meg..úgyhogy szerintem a mostani spv-vel szerelt tagok csak tekerõs fr gépekbe valók..
nyüssz.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
Amikor én vettem vázat engen lebeszéltek a stuff-ról, és polarX lett...
aszonták a kona divatmárka, meg vékony a csövek fala...
Nem bántam meg... ;)