Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
180-200 az a vaz? az szep...else kepzeltem volna. Mi annyi rajta?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nme a váz, hanem a bicikli.
váz 180-200, villa 60, kerekek 50, fékek mindenestõl 25, stbstb.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
az a szep...meg igy is er annyit? akkor leteszek rola...:'(

ez annyira nem veszes, legalabbis ranezesre nem annyira hosszu. na mindegy.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
inkább 5" mert cc váz. alacsonynak alacsony, de hosszú, ezt vedd számításba.

mennyit érhet kompletten? kb 350-400-at. állapottól függõen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
Ujonnan iszonyat draga es egyenlore siman vazkent meg nem is lattam sehol. a bicaj: Most epp azon filozom hogy megveszem hasznaltan, nagyon jo egyedi epitesu bicaj, es eleg erosnek tunt. Bontrager kerekekkel, psylo SLel, meg bontrager kiegeszitokkel, xtr hatsovaltoval, avid sd 5 fekkel. vajon mennyit erhet igy ahogy van? van jopar karc rajta es kb 2-3 eves. otletek?

on...
valszeg a olyan vazat Magyaroszag meg nem is latott...vagy csak en nem lattam Mo-n...A vaz maga M es es nem sokkal nagyobb mint az en 2000-es Polaris (14,5") vazam. De nagyon jo felepitesu es egesz sokat rugozik a meretehez kepest (5"-6" asszem)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
off
iljics írtam privátot.
on

a fishereknek olyan fura geometriája van: kicsi vázhoz (értsd cc-re 17"-es) is majd 600-as felsõcsõ tartozik. nem értek hozzá (Feltöltött kép) de szerintem ennek nincs értelme. tudom, hogy paola pezzonak sikerült vele aranyat nyerni atlantában (vagy sydney-ben?) de akkor is.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Nincs bezony, menj be egy boltba ott ahol vagy és vedd meg ! ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Probikeban volt vmi használt GF...de Mon tuti nincs forgalmazó sztem:)

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
Tudja valaki hogy lehet-e Gary Fisher vazakat kapni magyarorszagon? vagy bicaj is jo...En egyenlore nem talaltam es egy Sugar 2+ vazat keresek...epp most teszteltem es nekem nagyon bejon :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
köszi fityisz :) épp mondani akartam :D

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
A Deorekat is át lehet buherálni...
Én pl. most raktam össze egy DH fegyvert Deore paralelologrammából, meg Tiagra középkanálból, feszesebb rugóállásban. Tényleg nem jó a túl szar váltó, de szerintem nem szabad túlzásba esni... A lényeg a feszesség (ami állítható) váltani nem váltasz annyit és olyan körülmények között, mint egy maratonon. Egyébként meg nagy az esély, hogy a váltó nem várja meg egyben, amíg kikotyogósodik..

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

rövidkanalas x.0 már eddig is volt ;) 46-ért árulták a biciklisboltban a nemtudommilyen utcában, a mechwart ligettõl indul felfelé. trek márkakereskedés, meg síbolt egyben. na szóval ott.

Keleti Károly utca és ez a Gleccser síbolt ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
rövidkanalas x.0 már eddig is volt ;) 46-ért árulták a biciklisboltban a nemtudommilyen utcában, a mechwart ligettõl indul felfelé. trek márkakereskedés, meg síbolt egyben. na szóval ott.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Az X.0 jó csak majd ha kijön a még rövidebb kanalas...;)
De addíg meg beérem ezzel is:D
Egyébként meg jó hogy tudok váltani és végre van a váltónak rugóerõssége is nem úgy mint a Deore váltómnak..az érdekes volt.
Egyébként meg dura ace vagy X.0.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Én és rajtam kívül még elég sokan használnak 105-ös hátsóváltót,talán ez az egyik legjobb ár érték arányú sfuff.

Ha megtehetném akkor vagy Dura Ace lenne extra rövidkanalas XTR
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ha DHznék,tuti Sram váltót raknák fel,ha nem outit,mert azok bírják legtovább kikotyogósodás nélkül...
most majd meglássuk,h szuperál az X0 :D

rott3n

rott3n

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
Szerintem azert nem feltetlen kell XTR hvalto DH-ra, de ha valaki megteheti vegye azt. No nem is azt mondom, hogy rakja fel a legolcsobbat, mert az jo lesz torni. Nekem Alivio van es ugyan nem valt tul gyorsan, de eleg pontos, a lanc sem libeg osszevissza, nekem tokeletes. :)

Mosolyogj a vilagra es a vilag visszamosolyog rad :w_morde:

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Nem csak a gyors és pontos fokozatváltás miatt szükséges a jó váltó, hanema lánc feszessége is nagyban függ a váltótól.

DH-ra elõnyös a rövidkanalas hátsóváltó, feszesebben tart.
Egy gagyi váltó hamarabb leörik mint egy jó.

Málna írta: "azt a gépet el is kell tekerni a fogasig"
Nem csak a fogasig, hanem lefelé is tekerni kell, különben lassú maradsz.
Tekerés közben is "lobog" a lánc, s ha egy sz@r váltó ezt nem minden esetben tudja kezelni, ebbõl is adódnak a váltó/fül törések.

Ha nem a váltóra döntöd mikor megálsz és nem vered oda minden fának akkor sokáig bírja.

Egyébként az XTR az egyk legstrapabíróbb h.váltó (régebbi)
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
attol, hogy dhzol, még kell JÓ váltó
1. azt a gépet el is kell tekerni a fogasig
2. itt legalább olyan gyors váltásra van szükség, mint más esetben
3. az hogy elesel az a saját bénaságod
4. maratonokon is sok letört háccsóbáltó van...
5. cserélhetõ váltópapucs nem volt azon a bringán?

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts

Inkább rakok rá Altust tavaszra, minthogy XTR hátsó váltót egy gagyibb vázra.

Különben is, minek egyáltalán XTR déházni? Arra hogy letörjed? :) Láttam már déhá bicón xtr h. váltót letörni, csak annyitól, hogy a gyerek gyökketõvel fejreállt egy árokban és odaverõdött. Mondom "ú baze letört az xtr!" õ meg csak röhög. Ja, hogy 20-30 rongyot csak így ki tudnak vágni emberek...