Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
ááá nem komolyan!!

de mért is akarok én 1.5öst??iljics??

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

..ijenk ..

vaze remélem nem komolyan csinálod....

kérdésedre: nem lehet venni természetesen. csináltatni lehet, mondjuk egy esztergályossal.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
okés én kezdem:koniobijc

de még egy kérdés a scott octanenak lehe a fejcsöcsét cserélni ugye?!
ijenk kitt nincs vagy van!?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Azt csak te hiszed;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
úgy gondolta, elég, ha kiverjük pár fogát ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
rád?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Áá, elég, ha kiveritek. ;)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
jorci: hurrá. örömtánc? ;)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Mielõtt nyeregcsõre tûznétek egymást arcát a vitában, hogy milyen vázat is vegyek, a kedélyeket megnyugtatandó megosztom veletek lamentálásom eredményét: Zsebibaba marad. Mert: többet ér, mint amennyiért el lehetne adni; egyik kinézett váz sem jobb annyival, mint amennyivel drágább; otthonteremtési tervek; öregkor.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

rocsipeti: emléxem, a kona talin nézegetted a bullitomat, hogy milyen a geoja, mert ilyet akarsz. elmondtam, hogy mi a bajom (rövid tengelytáv, magas monoblokk) és helyeseltél.
közben azonban rájöttem a megoldásra. a rugóstag felfogató helyett kell egy másik.
látom, késõn szólok, hogy vehetsz olyat is ;) mindenesetre a kérdés marad számomra: miért nem gemini dh-t vettél akkor? (olcsó volt ez?)

ja,emlekszem.szoval az te voltal!bizony az egy szep bicaj volt.a bullit az egyik jelolt volt.a gemini mellett szolt a rugout allithatosag,a suly.aztan kezdtem kacsingatni az ironhorse fele is.de rajottem,hogy ahhoz,hogy a magyar versenyeken jo legyek,nem egy nehez hosszuutas dh gep kell.valoszinuleg boxxer rideot teszek bele,mert akkor tudom majd hasznalni 4xre is.kicsit felek tole,mert volt race-em,es nagyon utaltam.de majd GuMi talan tud benne valamit maceralni.
a gemini dh-nak tobb,mint 45cm a hatsovillaja,magasabb az egesz bicaj,es mindossze 1 centivel mozog tobbet.ja,es igen.nagyon olcso volt...foleg,hogy minden alkatreszt eladok belole.
mar Koszegen is mondtad,hogy at akarod alakitani a bullit befogatasat.jo otlet,en is ezt tennem.a geminibe valoszinu,hogy az uj fox fog kerulni.a geometria atalakitast meg ugy fogom megoldani,hogy a 170 mmes allasnal hatrebb furom a lyukat a lengokaron.persze elotte valami szakembert keresek,aki meg tudja mondani,hogy akkor nem fog-e meggyengulni.bar,ahogy nezem,szerintem nem.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
de ez itt most a vázas topic :rolleyes:

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
hja, hát ez felni, nem malomkõ
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed

A biciklim. Saját konstrukció.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
de akkor meg ezek után egy 6 kilós váz súlya meg lóf*sz:)
csak megvan a két véglet...
mellesleg dw sem annyira erõs, mitn amilyen széles...Posted Image

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
én speciel nem mértem, nem is érdekelt a súly, csak az, hogy széles... nagyon széles... :D

aki ilyen széleset akar, szerintem az nem fog azon filózni, hogy mennyire lesz nehéz a 3" gumijaival (nekem 2.3"). van amire ez jó, és az nem a maraton. de egy bicikli ilyen felnivel nekem még mindig nagy élmény. persze nem egy verseny felni, de arra van más. ha kiló alatt van az még jó szerintem. valamire. rá kell jönni. én még nem éreztem túl nehéznek. meg az sem baj, ha combosodik is az ember. aki könnyû kereket akar, az nem fog ilyenen gondolkodni, de ha valaki erõs széles cuccot akar azt ne tántorítsa el a súlya.

mindig ezzel van riogatva a banda, csak ez zavar egy kicsit. annyira azért nem vészes a súlya.

vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Te mérted a double wide-ot vagy a sun oldal-ról van?Mert a sun szerint a double track könnyebb mint a 729..ami azért nem helytálló mérés;)mert szerintem van az közel egy kiló..és ha a két keréken könnyítek a felnikbl egy kilót az azért nagyon jó érzés..

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
a 200 grammtol nem, de keréken sokkal könyebb megérezni, mert azt hajtod! ezt nem elfelejteni

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
26" dabölvájd 880g

321 661g

az a kétszáz g megéri a 45mm-t meg a 6mm peremet

szerintem.

és a 880g nem is sok fõleg nem azokba a biciklikbe amikbe teszik

mondjuk persze a 1100g-s Alex felnihez képest persze

ja és öröm nézni, ahhogy szétnyilnak rajta a gumik.

szóval ettõl szerintem nem lesz sokkal nehezebb egy bicikli

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
rocsipeti: emléxem, a kona talin nézegetted a bullitomat, hogy milyen a geoja, mert ilyet akarsz. elmondtam, hogy mi a bajom (rövid tengelytáv, magas monoblokk) és helyeseltél.
közben azonban rájöttem a megoldásra. a rugóstag felfogató helyett kell egy másik.
látom, késõn szólok, hogy vehetsz olyat is ;) mindenesetre a kérdés marad számomra: miért nem gemini dh-t vettél akkor? (olcsó volt ez?)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
sem ellened, sem melletted.
csak annyi, hogy ez a súly önmagában még nem halál.
ha beleteszel 3 colos kerekeket double wide_val, persze 24 collal, akkor már az lesz.
mert ha a kerekeken felesleges súly van, az sokkal rosszabb, mintha az a másfél-2 kiló "felesleg" a vázon lenne...
szal a screamot összetenni kis, könnyebb alkatrészekkel, és bõven a 20 alatt lehet maradni...
persze van aki ezt hülyeségnek tartja, de van aki meg nem.
itt jön az hogy mindeki máshogy szereti, és mindennek máshogy van értelme.
embere válogatja.
mondjuk cc gépet én sem ebbõl csinálnék

ja és megint jön az hogy nem csak a bicó tud nehéz lenni...
egy 40 kilós embernek vasággyal rengeteg, tekerhetetlen súly egy 20 kilós bicikli.
jön utána egy 80-100 kilós júzer, és röhögve használja, amire akarja.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
most ez mellettem vagy ellenem szólt? (nem értem)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F