Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
Végül is tökmind1 mit mondok, úgysem nekem lesz igazam. Ugye ?
Azért mert újonc vok, nem kell hülyének nézni.
A cannondale.com-on meg nem sokat tudok megnézni a Fatty telókról.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
Off:
Szerintem indokolt a kicsit durva hangvétel. Sokan, akik újak egyre több olyan kérdést(tök alapokat:milyen színû, hány centi stb.) tesznek fel ami az adott dolog/gyártó oldalán fent van...
Elég körbenézni most a telós és vázas topikban.
És azután is megkérdzik még 20X hogy le lett írva mi miért, mit , hogyan...
ON

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
moderátornak nem ez a dolga?
ezen mi a pofátlanág?
hogy megkérdi miért nem nézed meg esetleg a gyártó honlapját?
vagy hogy kiszúrja a szemed a biciklijének képe? és hogy arra rávilágít? sokkal jobb képen látni, mint elmesélni...
ezen mi a pofátlanság...
ez inkább üldözési mánia.
de Te tudod.

és még mielött megkérdezed:
cselesen: www.cannondale.com
www.MÁRKANÉV.com
ez ált be szokott jönni.

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
fórumszabályzat és gyik. olvassad.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha vetted volna a fáradtságot, hogy a cannondale oldalán megnézd, mivel szerelik, most em kellene ilyet kérdezned. (vagy az aláírásában is ott a kép a srácnak a biciklirõl....)
nem fog különbözni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
aha, értem. Köszi a válaszodat, igaz a tiéd 2004-es, én talán 2005-öst veszek. Nem tudom van-e különbség a 2 között.
És milyen teló van a tiédbe? Mi a véleményed róla ?
a 2005-ösben Super Fatty Ultra Dl van 80mm LO

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts
Még csak egy hónapja van ilyen vázam, nem olyan sok mindent tudok mondani, mert ugye az idõ, hó…. Ennek ellenére mentem már vele kb.150-200km-t, amit megosztok veled, veletek. Külsõleg a váz, villa kidolgozása ugyan olyan remekmû, mint amit a régebbi caad4, caad5 vázaknál megszokhattunk. A hegesztések valami álomszépek, ilyet egy abszolút tucat márkánál biztosan nem fogsz találni (a tucatot nem rossz értelemben írtam: Merida, Giant, ….). Semmilyen hidros, magnéziumos dolog nincsen benne, a jól bevált alumíniumot használják még mindig.
A geometriája nagyon jó, fõleg cc-re egy álom masina. Lehet vele ugrani mint a nyuszi, és rendkívül jól kezelhetõ. Igaz ebben komoly szerepe van a Headshok villának. A papucsok igen strapabíró daraboknak tûnnek. Ja és igen merev, ami terepen nem mindig jó, de engem nem különösebben zavar. Azt hiszem igazán akkor van értelme egy ilyen drága merev váz+villa szettbe fektetni, ha nem nagyon akarod a gépet egy év múlva cserélni. A sokévi hûséget biztosan meg fogja hálálni…..

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
Na fiúk Mondjatok már vmit a FURIO vázakról !

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

hali

Ezzel az egész szétszedõsdivel egyet értek, de ha használtan veszel biciklit akkor vagy Te érts hozzá vagy hozz magaddal egy embert mert nem vagyunk elegen. Mondom miért írtam! Most adtam el egyben a biciklimet és a srác is szét akarta szedni a bikeot! Ezzel semmi baj sincs. Csak a fiú nem értett annyira se hozzá hogy akár a hajtókart letudja szedni! A térdemet csapkodva röhögtem szegényen addig amíg a ki nem húzta a menetet a hajtókarból! Ekkor a röhögés átcsapott hörgésbe és kezdtem fenyegetõen nézni. DE a srác megvette. De nem szedte szét. Mert nem bírta! (ja mindezt a Kõbány-Kispesti vasút állomáson :))

Tehát ha nem biztos magadban akkor ezt elkerülheted ha viszel magaddal egy olyan embert aki ért hozzá!

Tisztelettel, lajso

Köszi Lajos!

De egyébként jomagam szerelõként is dolgoztam egy idõben,ugyhogy egyedül is "elbánok":-) egy bringával,kérdésem arra vonatkozott az elõzõekben,hogy egy gemini váznak vannak e esetleg típushibái amire vásárláskor érdemes ügyelni!
Azért köszi a tanácsokat!
beerdrinking,rákkenróóll,frírájddánhillenduromontenbájking:D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Na mi van?Nem jött be a bringa?;)

Ha ez nekem szólt;
nem arról van szó;még össze sem raktam igazából 1x sem,mert "pénz"-illetve a hiánya.
Szóval még fingom sincs arról,h milyen érzés le7 ülni rajta!:)

lajos

lajos

törzsvendég

• fórumtag
  • 244 posts
hali

Ezzel az egész szétszedõsdivel egyet értek, de ha használtan veszel biciklit akkor vagy Te érts hozzá vagy hozz magaddal egy embert mert nem vagyunk elegen. Mondom miért írtam! Most adtam el egyben a biciklimet és a srác is szét akarta szedni a bikeot! Ezzel semmi baj sincs. Csak a fiú nem értett annyira se hozzá hogy akár a hajtókart letudja szedni! A térdemet csapkodva röhögtem szegényen addig amíg a ki nem húzta a menetet a hajtókarból! Ekkor a röhögés átcsapott hörgésbe és kezdtem fenyegetõen nézni. DE a srác megvette. De nem szedte szét. Mert nem bírta! (ja mindezt a Kõbány-Kispesti vasút állomáson :))

Tehát ha nem biztos magadban akkor ezt elkerülheted ha viszel magaddal egy olyan embert aki ért hozzá!

Tisztelettel, lajso

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
köszi kala!
megkaptam az emilt,de már egyszer beszéltünk ezzel kapcsolatban,de valszeg nem lesz most egyszerre annyi zsém,hogy mindjárt vázat+villát egybe vegyek!
De köszi azért még megfontolom!

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Na mi van?Nem jött be a bringa?;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
szerintem
(nekem is használtan yött)
ugyebár mint minden össztelósnál;
forgáspont rendben-e? (tehát,ha centiket kottyan,akkor kaki,nem kell)
rugóstag rendben-e? (esetleg,ha ráérsz,kiveszed a tagot,belõle a rugót,összenyomod; ha hirtelen olajtócsa képzõdik alattad,akkor kaki,nem kell)
amit meg amúgy is célszerû megnézni;
repedés van-e?( ha van,akkor kaki,nem kell)
mono menet rendben-e? (nemtom ki olyan guru,h ezt ki tudja tapogatni,de azért fogdosd meg itt is:-) )
meg,ha 1.5-öset veszel,akkor nézz rá a kormánycsapira,mert ha esetleg már nagyon leharcolt,akkor ott a gond,h honnan szerzel újat?
amúgy mennyiért akarsz venni? csak mert...:)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts

49,5 mm-es fejcsõ, az akkor hány "-os ?

kb olyan:
faj a fogam, milyen szinu a hajam?

nah ne:
http://www.onepointf...d.com/index.asp
http://www.onepointf...lish-Metric.pdf

es igy ennek tudataban mondhatjuk, hogy aminek 49.5
az 1.5-os szabvany

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a 900-asokban (régebbi modellek esetében) a fox tag idõvel köpte az olajat, mert nem volt valami jól megtervezve, eléggé csavarodott. mondjuk ez minden geminire jellemzõ :) mindegy. szvsz nagyon jó váz. én is majdnem azt vettem a bullit helyett.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

alligator

alligator

vendég

• fórumtag
  • 129 posts
Üdv Mindenkinek!

Látom szóbakerült a gemini!Akkor mindjárt meg is ragadnám az alkalmat,hogy megkérdezzem:érdemes-e geminit használtan venni?Úgy értem,kell-e v.mire figyelni vásárláskor,valami jellegzetes dologra ami meg lehet rottyanva,vagy ilyen dolgok nem jellemzõk erre a vázra?!
Azért kérdzném ezt,mert végre letisztult bennem milyen bringát szeretnék összerakni és ez a váz lett a befutó nálam!
Gondolom örültök ,hogy nem fárasztottam senkit hülye kérdésekkel,hogy jajj milyen bringát vegyek!? :-))
És ígérem nem is fogom százszor +kérdezni,hogy milyen méretet,meg színt ajánlotok!:-))

A hozzászólásaitokat elõre is köszi!

Üdv! András

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a 900-as geminit kivéve (ami másfél collos) minden cannondale 1.1/4" fejcsõvel jön.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
49,5 mm-es fejcsõ, az akkor hány "-os ?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
http://www.cannondal...eftymax_tpc.jpg
dunno
régen azt hittem,a Geminiknek emiatt volt ilyen hüjjje kormánycsapijuk,de nem,hanem mert úgy tervezték õket,h hosszú és rövid utas villák is passzoljanak a gépbe