Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
Mi a véleményetek errõl a vázról?
Milyen márka/típus lehet?
http://img37.exs.cx/...dcabb1fa5da.jpg
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts

200*? a stroke-ot is tudnom kene.

asszem 2, vagy 2.25". :-/
csak ugy..szep darab lett

edit:
igen 2.25!

http://www.bikeright...essive_appl.htm

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

200-as
gyárilag.

200*? a stroke-ot is tudnom kene.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,355 posts
Hé, na... nem plagizálunk.Én nem értem a karbantartásos kérdést nem te!
Én nem értem továbbra sem...te biztos érted:)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
jó, de továbbra sem értem, hogy miként is kéne karbantartanom a vázat...

gondolom nem valami alu-ápolóra gondoltál..:)
Van állásom...:bananadan

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
De cromoból sose fognak tudni olyan szép buci vázakat építeni mint pl. a Boa. Biztos, hogy van mind a két anyagnak elõnye is meg hátránya is, de mivel vlaszeg az alut most olcsóbban tudják elõállítani ezért az az ûberfasza.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
azért nehogy azt gondoljátok, hogy aluváz, aztán semmi baja nem lehet... amig a cro-mo meghajlik, az alu eltörik ám ;)
persze sz*r idõben a cro-mo megadhatja magát, de ahhoz kell 10 év, mire szétrohad. és addig nagyobb örömöd lesz benne, egy aluváz 10 év alatt szerintem ugyis megadja magát. (ha nme használod, természetesen az alu és a cro-mo is megélhet száz évet is :rolleyes: )

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Mondjuk ha keveset használod sokáig ki fog tartani. :) nem tudom rob milyen karbantartásra gondolt

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,355 posts
Endroo, ezeket nagyjából én s tudom.DE hogyan tartasz karban egy aluvázat hogy hosszú ideig szolgáljon??Attól hogy letörölgeti az ember még nem fog kevésbé kifáradni!

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts

tudja valaki,hogy a banshee screambe mekkora rugostag van?

200-as
gyárilag.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

Ja, Rob!Miért mondod hogy pont az aluvázakat kell karbantartani a hosszú élethez?Nem igazán korrodál meg ilyesmi, nem?Az acélt meg minden szereti, víz, só, egyebek.Szóval nem az igénylene inkább karbantartást?

Az aluminium a ciklikus terheléstõl elfárad és amikor nagyon elfárad, akkor eltörik. A cromo sokkal kevésbé hajlamos a fáradásra és akkor is inkább meghajlik semmint hogy törjön, viszont ahhoz hogy ugyanolyan erõsségû cromo vázat gyárts vagy több anyagot kell felhasználnod (nehéz lesz) vagy nagyon jó anyagot kell használnod (drága lesz). És akkor ott van a titán, ami elméletileg nem fárad el, viszont kib.szott drága belõle az amibõl vázat lehet gyártani. A karbon meg szvsz felejtõs montira, mert az elsõ esésnél ha minimálisan sérül nem lehet javítani és mehet kukába (ettõl függetlenül ezerrel fejlesztik a karbon vázakat).

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
tudja valaki,hogy a banshee screambe mekkora rugostag van?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,355 posts
Ja, Rob!Miért mondod hogy pont az aluvázakat kell karbantartani a hosszú élethez?Nem igazán korrodál meg ilyesmi, nem?Az acélt meg minden szereti, víz, só, egyebek.Szóval nem az igénylene inkább karbantartást?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,355 posts
Tamaska vehetsz egyet nekem, jól jönne.:lick:

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
ÁÁÁ, Anyám!:scared: Igen,... most néztem a specialized bringákat, de inkább köszi nem.:no: 330ezerért , inkább egy Cannondale F600.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
130 ezer körül yasec csinál neked olyan acélvázat, ami 1.4 kilogramm.... élettartam garival. szóval az acél nem rossz, csak most nem divat.
a ritchey nitanium csöves pyxis jó váz, csak nem való bele nagyobb villa egy 63 mm-t mozgó ('98-as) sid-nél. :) sajna.
amugy a felsõ kategóriás alu vázak is ki fognak szolgálni több évig is, ha rendesen karbantartod õket. nézz szét pölö a specialized házatáján is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
régen mennyire akartam egy ilyet... :chin: Most megvehetném [250$ plusz shipping] de már nem kell... :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
nem tudom akkor mirõl beszélünk?:D
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
Az alu váz meddig él ?
Még nem találkoztam döglöttel. (hál' a jó istennek)
én acéllal nyomulok, igaz má van vagy 20éves :D
hót rozsda, de repedés nincsen rajta + ilyenek :D

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts

"pyxis"
no meg ezek még múlt évezredbeli DOLOGok:) (98 ill 99-es évjárat)
de remélem az,h Ritchey,ismerõs! :)
nitanium meg a csõszett neve,amibõl készült
szóval fini váz - mondjuk 40e-t kicsit soknak tartanék érte,fõként,ha használt is :-/

Teljesen új a Pixis.
Igen az ára erõs határeset de ha azt nézzük meddig él egy cro-mo váz és meddig egy alu ....
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.