Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
jah, csak egy ötlet volt
próba szerencse
Autist Team:)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ha bele van rohadva akkor azert ez nem lesz olyan egyszeru ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
mondok egy okosat ami most jutott eszembe:
kapupántcsavar
vágod?
vmi hosszú rúd végébe becsavarod,aztán satuba befogod, és kitéped a rohadt nyeregcsövet...
~valahogy így...sztem

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Ha nagyon nem megy akkor benne marad, és egyel kisebb csövet használok.Így lesz még egy kis tõkesúlyom is.:D

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
húsevõ: grat, jó döntés volt
csak találd ki hogy lehet kiszedni belõle az a nyeregcsövet;)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

Dig - A felszereles valoban nem lenne rossz, csak nem nalunk. Itt ahogy esik ugy puffan alapon mennek fel a cuccok ra. Ugy ertem csak kozelit a szett a bicon - amiert kinezem a listabol, mert persze ha egyezne tobb lenne az ara-
Szal ,ha valaki ilyet vesz erre nagyon figyeljen. Vagy szerezzen olcson kulfoldrol ha tud kompletten. (Mer ne legyen mar deore agy egy 450Ezres bicon)

A tavalyi coiler talan tekerosebb picivel, mivel kicsivel konnyebb (~13cm elol hatul ezert kisebb a telokhoz felhasznalt anyag is, persze nagyon nagy kulonbseg azert nincs sulyban) Azert erdekes Konanal ez a fejlesztes, hogy megdobjuk minden evben 2cm -el a kilenges utjat :))) .
Az idei modell valoban inkabb a 2004 Stinky lehetne annak volt 6" rugoutja szal joval "DH-sabb" ha valakinek az kellene :)
A hatso tagrol meg annyit hogy nagyon szuper a Fox propedal rendszere ,szerintem van olyan jo mint az SPV csak ezert ne vesd el ezt a vazat , ha meg nagyon vagysz masik tagra siman kicserelheted benne szerintem.

Én a katalógusben látott alkatrészeket néztem azok többnyire jók és kint is befigyel a deore agy úgyhogy ezt nem itthon teszik bele;)
A 2004-es propedalos tagok közül nekem csak a Vanilla DH tetszett a többit darabosnak találtam..persze cserélhetõ abban igazad van viszont ha már veszek egy bringát egyben akkor nem szívesen cserélnék ki semmit.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Dzsotti miért pont 01-es lenne amúgy?:) Van más évjáratú px is.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Na akkor az.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
dehonnem.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

03-as a fekete-fehér csillagos.

nem 02-es véletlen, ha fekete-fehér csillagos? ;)

edit: thez: költöi kérdés volt :D
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts

coiler? igaz, csak 6" de cserébe az elsõ fele tutira papirból van, és a hátulja sem nehéz szvsz. (persze idei 6" a tavalyi 5") nme hiszem, hogy az "enyhe dh" kategória több rugóutat követelne, mint 150 mm, fõleg itthon. ugyhogy ha keresel is, olyan vázat nézzél, amit az amcsik még enduronak sorolnak be, simán birni fogja a kiképzést.
a konák amugy jó vázak, és ha árulnák õket 5th elementtel, vagy 6way-jel, lehet, hogy már vettem volna. nekem bejön a 4 forgáspontos kona design.

Dig - A felszereles valoban nem lenne rossz, csak nem nalunk. Itt ahogy esik ugy puffan alapon mennek fel a cuccok ra. Ugy ertem csak kozelit a szett a bicon - amiert kinezem a listabol, mert persze ha egyezne tobb lenne az ara-
Szal ,ha valaki ilyet vesz erre nagyon figyeljen. Vagy szerezzen olcson kulfoldrol ha tud kompletten. (Mer ne legyen mar deore agy egy 450Ezres bicon)

A tavalyi coiler talan tekerosebb picivel, mivel kicsivel konnyebb (~13cm elol hatul ezert kisebb a telokhoz felhasznalt anyag is, persze nagyon nagy kulonbseg azert nincs sulyban) Azert erdekes Konanal ez a fejlesztes, hogy megdobjuk minden evben 2cm -el a kilenges utjat :))) .
Az idei modell valoban inkabb a 2004 Stinky lehetne annak volt 6" rugoutja szal joval "DH-sabb" ha valakinek az kellene :)
A hatso tagrol meg annyit hogy nagyon szuper a Fox propedal rendszere ,szerintem van olyan jo mint az SPV csak ezert ne vesd el ezt a vazat , ha meg nagyon vagysz masik tagra siman kicserelheted benne szerintem.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
03-as a fekete-fehér csillagos.Valami elmebeteg frankón belerohasztotta aztán levágta.Azért örülök mert különben nem kaptam volna meg ilyen olcsón.

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 posts
13-ért polarx-et???
csak váz (és nyeregcsõ maradvány)?
2001-es???
nekem az van 1 éve vettem kislusttól és iszonyat jól bija a gyûrõdést.
sokakaszerint a legjobb polarx és mégtöbbek szerint a legjobb magyar váz...
azért kiváncsi lennék ki mit mond a matrix és az altrix airborne-król.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts
Na, megvettem végre a polarxemet 13-ért, csak a belerohadt nyeregcsövet kell kibányászni, ha igényes akarok lenni.:( Majd meglátjuk.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

Induljunk ki abból, hogy a Foes rendszere tökéletes, asszem ezt nagyjából el lehet fogadni. A Foes-ok pedig egyforgáspontosak, plussz "Foes minilink" a tag bekötésénél és a tag a felsöcsöbe van bekötve (kivéve Mono) na szvsz EZ a rendszer jó a Platform rendszerhez !

Ezt már megtárgyaltuk de itt is írom hogy maximálisan egyetértek.Ezért lenne baromi finom a marinban egy platformos tag..
Az a baj hogy a vázzal nagyon kell vigyázni mert ha átesnek a ló túloldalára akkor nem hogy pogózásmentes hanem lassú és érzéketlen lesz a váz..

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Induljunk ki abból, hogy a Foes rendszere tökéletes, asszem ezt nagyjából el lehet fogadni. A Foes-ok pedig egyforgáspontosak, plussz "Foes minilink" a tag bekötésénél és a tag a felsöcsöbe van bekötve (kivéve Mono) na szvsz EZ a rendszer jó a Platform rendszerhez !

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
mert anno a felfüggesztéssel akarták elérni a nopogot, most meg a taggal

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Hát az lehet hogy az elv vagy alap hasonló de az biztos hogy totál más érzés és LCS is azt mondta hogy kemény a stinky-ben a DHX nekem a nicolaiban meg úgy mozog mintha nem lenne benne tag.
Szóval nem hiába nem tesznek bele ilyet.
Nézd meg azokat az egyforgáspontos vázakat amik olyanok mint a bullit hogy nem a lengõkar tetején van a csatlakozás mint a yeti-nek vagy mint a marin-nak..
Sokkal kevésbe mozog érzékenyen.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
igen de pont amiért linken mozdul el, nem olyan mint az egyforgáspontos mert nem változik annyira a szög ami a tagot nyomja, vagy ilyesmi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
igazad van, platformhoz kell a váz is, és melyik vázakhoz passzol leginkább a platform: hát az egyforgáspontosokhoz. s a kona karakterisztikát tekintve mi? hát egyforgáspontos, csak a rugóstagot linken nyomja, nem közvetlen. a kerék attól egy félköriven mozdul el, mint egy sima egyforgáspontos..

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.