Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
http://www.fisherbik...sp?series=sugar
Autist Team:)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

Tudtok róla valamit?

Igen, elado ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Van az apróban egy Gary Fisher Sugar2-es váz. Tudtok róla valamit? Szimpatikusnak tûnik...

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts

Eszembe jutott anno egy negyszogtengelyes monoblokkra szorult a hajtokarom ,es mivel sikeresen kiszakadt a karban levo (alu) lehuzo menet, ezert mindenfele modszerrel probalkoztam, mig vegul az autoszervizben hasznalatos gombcsuklo leszedovel sikerult lekapni, kis berhelessel, huu milyen megkonnyebbules volt mindkettonknek :D

Kicsit off.

Nekem ez a mûvelet megvolt röpke 5 perces ugri-bugrival. Ki kell szedni a csavart a karból és irány tekerni. Ha a legkissebb lazulást érzed akkor abbahagyni és go home. Gyalog.

on
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Mar tobben leirtak tobb jo megoldast en csak megereositenem:
- Csavarlazito
- Sokaig (1nap min) allni hagyni , ugy hogy a szorulasba folyjon az anyag.
- A Csore tartos es ismetlodo csavaro/donto hatast kifejteni, elszor egyik majd masik iranyban kozben kalapaccsal utogetni az ulescsovet oldalrol.
- Hogyha mar letrejott a kohezio :), akkor csak nagy erokar ,vagy valamilyen roncsolassal sikerulhet.
- Ja es a turelem az fontos, ha neki esel mint pek a peknenek abbol nem sul ki semmi jo :)!! -Tapasztalat-

A melegites hotagulassal jar illetve a kulonbozo anyagok kulonbozokeppen tagulnak (aluvaz vs ulescso) Meg inkabb azt kellene melegiteni amibe a valami beszorult
-ez esetben a vazat- de az akkor nem igazan tul jo nem igaz. Akkor inkabb fogasd be csak a nyeregcsovet satuba, es a vazat "tekerd" le rola, de esszel.

Eszembe jutott anno egy negyszogtengelyes monoblokkra szorult a hajtokarom ,es mivel sikeresen kiszakadt a karban levo (alu) lehuzo menet, ezert mindenfele modszerrel probalkoztam, mig vegul az autoszervizben hasznalatos gombcsuklo leszedovel sikerult lekapni, kis berhelessel, huu milyen megkonnyebbules volt mindkettonknek :D

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
óó, hát a Roox kiválóan csúszik a Yetiben... sznobsmiley :D :D :D

Aktuális civil

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Feltöltött kép
Szerintem ebben a témában simán benne van még három oldal :) de akkor levonva a tanulságot egyszerûbb ha mindenki hazamegy és egy picit!!! bezsírozza a nyeregcsövét

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,356 posts
Egyik ismerõsömnek a normális csõ szorult bele.Még õsszel próbáltuk kiszedni, de nem jött.Télen meg végig ott állt a tárolójában.Az sem lesz egy künnyû eset...:clap:

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
gondolom a tiedet se belepottyantotta az elõzõ gazdája....

Aktuális civil

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,356 posts
Akkor van egy olyan sejtésem, hogy az már befele is makacskodott, mi?:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
egyszer nekem is beleszorult. Mondjuk akkor kilógott egy kis része a nyeregcsõnek, és volt benne egy furat is. Megfújkáltam valamivel [asszem vágó/fúró/üregel stprével], átdugtunk egy vasrudat a lukon, én fogtam a vázat lefele, fater pedig csavargatva kiráncigálta a kis drágaságot.

Megjegyzem ez saját barmolásom eredménye volt, mivel a nyeregcsõ 31.8-as volt a váz pedig 31.6-osat fogadott volna...
:)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,356 posts
Holnap megyünk a be a maliba azt majd ott kitalálják, mert idáig tényleg csak vadulós megoldások születtek.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
szervizbe vitted már!?
nekem kb 3parc alatt kiszedték....

ugyan ez a szitu...

bielõt elkezdesz gányolni...

nekem is az lett volna a végsõ hogy kis meleget kap de azzal szétment volna z egész minden...

szóval valami rendes szervizzel rendelkezõ voltba vidd el

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,356 posts
Azért az itthon általam rozsdaoldásra használt foszforsavval nem akarom megkezelni az aluvázat.Bár az is lehet hogy nem lenne baja, de nem tudom.Ja, és asszem nem alu a csõ hanem acél sajna.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
savban áztatják.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Eloxálás elõtt nem kezelik valamivel az alut? Én úgy emlékszem igen, éspedig azért, hogy ne legyen rajta a színtelen rozsda, na olyan anyagot kell szerezni. De lehet, hogy hülyeséget írtam.
A wd40 sokszor túl jó ( pölö oldás után szétreped az anyag ha régi) sokszor kevés (péel egy hét után elfolyik a kenendõ felületrõl) néha jó (pl: véd a rozsdától, még táblázat is van róla mikor meddig).

Ride everywhere.

.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
az az rb55.
vagy kromofág.
a wd40 egy fura lötty, legalább annyira alkalmas a mocsok letakarítására a vázról/láncról mint amennyire ööö...
szal igen. mindenre jó egy picit, nagyon pedig semmire.
rozsdaoldó alu alu kapcsolathoz?
ecetes flex:-D
pár mm-t levágni a nyeregvázcsõbõl, felülrõl, és megmozdítani a csövet. akkor már tökéletes.
olcsó húsnak.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,356 posts
Na várjál én nem értek az ilyen rozsdaoldós témákhoz,a wd40 az nem rozsdaoldó valami?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Szilikon es WD40 helyett inkabb csavarlazito, rozsdaoldo vagy hasonlo.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,356 posts
Akkor már talán inkább wd40.Milyen jól kibeszéljük már órák óta a különbözõ lehetõségeket.:D