Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Viccen kívül az M-es M-indenkinek jó.
A legtöbb M-es váz jó lenne neked és theznek is.
De a giant neked jó azért fogod majd te megvenni:D
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
a minap láttam egy stinkyt, akkora volt mint egy polarx azér azt talán nem...
de a giant nekem jó, és mélynövésû vagyok, és az S-es, viszont a mátrixom M-es és 17es, úgyhogy na.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Nekem a Supreme-em M-es és 15,5", ami megegyezik a 17" Coiler geometriával, tehát a méretezés nem teljesen egyértelmû támpont. Mindig ki kell elõbb próbálni. Én ezért nem vennék netrõl méretfüggõ dolgokat.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
S-es DH váz simán 15-15.5"...

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
mondjuk ja.. Ses dh váz 17 col.... mi lehet itt a nagyobbakkal?
ja és persze magasnak tök jó magas, de rövid:D ami nem zavar, mert legalább tudom irányítani, és mégis elférek rajta. de azért fura.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
amúgy én azért nem vettem anno giantot mert az az 1 ami tetszett (VT) abból az s-es kicsi volt az m-es nagy.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

vmi demóról csipogtak a madarak...:)
tankot akar:)

Már hozzák az ukrán pajtásaim a T-34-est, még szárad rajta a narancsárga rejtõszín :)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
töltsd le a geometriáját a netrõl, aztán próbálj ki egy hasonlót. így lesz összehasonlítási alapod.

zbliai

zbliai

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
köszi,ez autentikus hozzászólásnak tûnik

engem meggyõztél
el tudnék boltba megpróbálni vázméretet,voltam is,de ezt a típust nem tudtam megnézni,és ahogy te is írtad 19"-os és 19"-os kerékpár között is van különbség

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

ez biztos?

ilyen iguana bringád volt neked is
én igazából most inkább hajlok a 21"-osra,mint a 19"-osra
a boltokból mind azt írták vissza,hogy 21,a fórumokon pedig inkább a 19-et favorizálják,ezért lett volna jó olyannal beszélni,akinek van is ilyen gépe

Én is belekotnyeleskednék. A hozzászólásaidból itélve XC-re, túrázni vennéd a bringát. Érdemes tudni, hogy a Giant-ok rövid, fordulékony geometriával készülnek. A 19-es Iguana felsõcsõhossza 590 mm, ami egy nálad legalább 10 centivel alacsonyabb embernek ideális. Te viszont felejtsd el. Nekem sem egy Giant gépem volt már, volt köztük 20,5"-os NRS is, pedig csak 181 centi vagyok. Ja igen, van tapasztalat 19-es Iguanaval is...
Ha a 19-est veszed, akkor a váz rövidségét egy k.. hosszú stucnival kell kompenzálnod (130-140?), ami az irányítás szempontjából halál.
Az, hogy a fórumokon mindenki kisebbet javasol, feltehetõleg azért van mert a magyar átlagmagasság úgy 170 centi körül van, és nem gondolnak bele, hogy egy húsz centivel nagyobb embernek talán nem ugyanaz a méret lenne a tökéletes választás. Persze, lehet, hogy létezik olyan 19-es gép, ami jó neked, mivel van olyan cég, aki arányosan sokkal nagyobb felsõcsõhosszokkal dolgozik, mint pl a Trek, vagy a Gary Fisher. Hogy zavarni fog-e a felsõcsõ? Egy 170 centis embert biztosan zavarna a 21-es váz magas felsõcsöve, de téged aligha. Neked olyan lesz, mint az említett 170 centisnek a 16-os.
Elhangzott itt a 14-es méret, vagy a minél kisebb, annál jobb is. Ez akkor igaz, ha dirtölni, vagy streetelni akarsz, akkor viszont az Iguana felejtõs.
Ausztria, Kenguruk földje!

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Köszi!!!
(közben megtaláltam magamnál en is a számot)
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
06-209-232637

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
ize..mobil kellene.
amugymeg nincs bikemagom :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
kinyitsz egy bikemagot éééés
elsõoldal: 0613166800
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
Hali
Akinek megvan a Gyapi (Bluecet bolt) száma az lecci küldye el priviben mert sürgõs lenne.
köszi!!!!

UniQuE

UniQuE

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Hi! Vázat akarok venni csak az a bibi, hogy nem tudom meLYiket vegyem!!:(
Ezek jöhetnek szóba: UMF Hardy 1 vagy 3, Polar-X, Wenson 4.0!
Ha esetleg kipróbáltátok akkor lécci mondjátok a tapasztalatokat!!
Vagy ha tudtok iLYen árkategóriájú vázat akkor nyugodtan:D

HELP!
Ne törõdjél semmivel, egyél zsemlét kiflivel!

Hófehérke

zbliai

zbliai

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
köszi a hozzászólásokat!

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
egy barátomnak van 23as cindercone-ja..és már neki naon naon nagy 203centi a srác és a keze-lába nagyon hosszú,de neki már ez kényelmetlen, fõleg hogy ha rendesen ki van húzva a nyeregcsõve, akkor az már nagyon hátra áll..hiába tolja elõre az ülést..
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

ez biztos?

ilyen iguana bringád volt neked is
én igazából most inkább hajlok a 21"-osra,mint a 19"-osra
a boltokból mind azt írták vissza,hogy 21,a fórumokon pedig inkább a 19-et favorizálják,ezért lett volna jó olyannal beszélni,akinek van is ilyen gépe

Egy CC-s ismerõsöm hasonló maags volt mint Te kb. és 21" Meridája volt égig kihúzott nyeregcsõvel, neki bevált az, késõbb lett egy szintén 21" Kona Kulája, az is jó volt neki. 23" viszont már túl nagy lehet.

Az ideológusokkal meg ne foglalkozz.

Mer' egy állat vagyok !

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

a kisebb jobb.

minél kisebb, annál jobb.

tökmindegy iguana van-e ráírva vagy más hülyeség.

nem minden stilusban van igy, szóval ne általánosits.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.