Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
13292 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
yeti 575
Feltöltött kép

Specialized stumpjumper (vagy enduro?)
Feltöltött kép

Cannondale prophet

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
hát pedig a turnerek is elég pfásak tudnak ugye lenni...

Ne fájdítsd a szívemet! Én a Five Spot-ot választanám. Vagy a Six Pack-et.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Viszont van helyette Turner ha gondolod, bár az árképzés "kissé" eltér a két cégnél ! ;)

Ezzel a "kissé" eltérrel van a gondom. Mikor néhány héttel ezelõtt feldobtam a témát, már szóba került a Turner, de már ott is jeleztem, hogy tudnék én válogatni, csak a pénztárcám vastagsága, bizonyos határt szab a vágyaimnak. Ezért tetszett meg a Rob által említett Wheeler Hornet váz, de ezt a Mali meg csak 17,5-s méretig hozza be. Baráti úton most utánanéznek, hogy kintrõl be tudnák e szerezni nekem 19-s méretben. Mivel ez se biztos, ezért ugrottam neki a további keresésnek, és korábbi véleményemet felülbírálva csak találtam egy nekem is tetszõ Ironhorse-ot. Szembesülve viszont az új tényekkel (mármint, hogy neked már nincs lehetõséged a "vasaló" vonalon segíteni), vissza kellett térnem a kiindulási ponthoz. Ezek szerint, ha nem jön össze a Wheeler, akkor a legelõször kiválasztott Santa Cruz Heckler-nél fogok maradni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hát pedig a turnerek is elég pfásak tudnak ugye lenni...

5Spot

Feltöltött kép

FluX

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Nagyon úgy néz ki. Néha a fene se érti egyes cégek üzletpolitikáját és marketingstratégiáját.

Viszont van helyette Turner ha gondolod, bár az árképzés "kissé" eltér a két cégnél ! ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Ezeket a vázakat meg Jürgen heggeszti (vagy legalábbis mûszak elején õ nyomja meg az ON gombot :) ), nem valami csíkszemû többezer kilóméterre innen.

ebben se lennék én olyan nagyon biztos...

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Ausztriában nem lenne életképes ha szart árulna.

Erre azért ne építs!Ha megtalálom,scannelek katalógusokat,h bebizonyítsam az ellenkezõjét:)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Hát ízlések és pofonok...Nekem bejön hogy egyedi, viszonylag kis széria, a narancs szín is üt szerintem (de a 70féle színbõl csak bejön 1-2 Neked is, és hát ugye olyanra fényezik, amilyenre akarod)
De a lényeg hogy ez egy olyan cégnek látszik, amelyik ad a vevõire, a minõségre, az egyediségre. Ausztriában nem lenne életképes ha szart árulna.
Ha meg már új bringa beszerzésére adom a fejem (valamikor), akkor miért ne olyat vegyek, amilyennel tuti nem fogok szembetalálkozni itthon?

Az hogy egy teljesen ismeretlen név van a vázra fúja, nekem még imponál is, nem szeretnék a olyan bringát, amibõl sok van itthon. Ja meg az újvilági márkákat is kerülöm. Ezeket a vázakat meg Jürgen heggeszti (vagy legalábbis mûszak elején õ nyomja meg az ON gombot :) ), nem valami csíkszemû többezer kilóméterre innen.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
nekem olyan furák ezek a vázak. Nem igazán tetszenek a felhasznált csövek, a fölöslegesen nagy és ronda felülheggesztések, merevítések.
Az országúik viszont igen tetszetõsek, lehet, hogy csak azért mert nem olyan randa "metál narancs" ra vannak fényezve, hanem jó feketék.
Én biztos nem innen venék ösztelós vázat...
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Az oldalon nem volt árlista, de 1 cégnél találtam árakat. A link meg az albérleti gépemen van, majd kedd körül felteszem, ha el nem felejtem. Annyira emléxem h a full LXes gép volt asszem 460.000 körül átszámolva.
De a gyártótól is lehet venni a honlap szerint, meg gondolom ki is küldik ha kell, szóval dobj 1 mailt nekik ha érdekel.

mod: mi volt ez a sok cenzúra? Vmi jó poénról maradtam le?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Vitti,

hol láttál árlistát az oldalon? Tényleg nagyon szimpatikus cég

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

üdv

maratonra sztem tökéletes. olyasmi a lengõkar megoldás mint az idei Kona Kikapu, ami állítólag kevésbé pogozik mint a tavalyi, ehhez csak azért hasonlítom mert nekem az volt, namost azon csak az aszfaltos emelkedõkön kellett a lockout..szóval ha nem versenytempós cc-re kell akkor sztem tökéletes....illetve a felsõcsõ tünik kissé rövidnek de azon egy hosszabb stucnival lehet segíteni...meg úgy rémlik valamelyik német újságban olvastam róla ha érdekel megkeresem a cikket,,,

Érdekelne, csak sajna a némettudásom nem üti meg a szintet sztem:(
Olyanokat tudok, mint pl:
"Zwei Bier und vier Jagermeister bitte!"...meg hogy..."Eintschuldigung, können Sie wo ist eine Kneipe?...ja meg még azt hogy..."Hallo, ich heisse Udo, du hast schöne augen! Möchtest Du ficken?"

Viszont a cikkíró márkáról alkotott véleménye érdekelne, szal zsír lenne ha megtalálnád. Mondjuk az eddig látottak alapján simán bizalmat szavazok a cégnek, ha meg majd komolyabban érdekel (vagyis meglesz a lé), úgyis lesz hozzájuk 1-2 kérdésem mailben. Addig meg majd felszedek valahogy némi némettudást:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hát Õ gyönyörû darab! Árban se rossz szvsz, õszterrájkban heggesztik, csak a vázgeometriához/rugostagokhoz vagyok gyík, szal szerintetek ez a vázmegoldás jó cc-re? (maraton inkább,ohne grammánia)
Nem pogózik nagyon?
Ja, 70(!) féle színben rendelhetõ

üdv

maratonra sztem tökéletes. olyasmi a lengõkar megoldás mint az idei Kona Kikapu, ami állítólag kevésbé pogozik mint a tavalyi, ehhez csak azért hasonlítom mert nekem az volt, namost azon csak az aszfaltos emelkedõkön kellett a lockout..szóval ha nem versenytempós cc-re kell akkor sztem tökéletes....illetve a felsõcsõ tünik kissé rövidnek de azon egy hosszabb stucnival lehet segíteni...meg úgy rémlik valamelyik német újságban olvastam róla ha érdekel megkeresem a cikket,,,

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nagyon úgy néz ki. Néha a fene se érti egyes cégek üzletpolitikáját és marketingstratégiáját.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Ez igaz, de errõl úgy tünik az Ironhorse tehet. :(

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

A kapcsolatom felbontotta a szerzõdést az Ironhorse-szal.

Sajnálatos dolog. Nem egyszerû Ironhorse forgalmazót találni, nem hogy Európában, de még kint is.

P.Vitti! Nagyon jó kis céget találtál, elég impresszívek a paripái.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Bocs, de nem tudok lekattanni errõl a cégrõl. EZT csekkoljátok! Asszem nem kérdés h milyen bringám lesz (sajna max õsszel:( )

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
SLK DH: Az a Váz L.Cs-é volt, ha jól emlékszem, de lehet, hogy Tasi volt váza volt L.Cs-é, mindegy...
Könnyû, sokat is tud mozogni, jó geometria (nem lapos), szépen mozog, kell ennél több egy jó vázhoz?

Ami a kilazulást illeti, az sajnos igaz, de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy minden körben a fogas aljánál meg kell húzni...
Elég a napi bringázás elött átnézni azt a 2 csavart ami ki szokott lazulni, de ezt ugye mindenki megteszi bringázás elött, nem csak az SLK-val :)
De mindez orvosolható egy új teflon forgópontal.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Hát Õ gyönyörû darab! Árban se rossz szvsz, õszterrájkban heggesztik, csak a vázgeometriához/rugostagokhoz vagyok gyík, szal szerintetek ez a vázmegoldás jó cc-re? (maraton inkább,ohne grammánia)
Nem pogózik nagyon?
Ja, 70(!) féle színben rendelhetõ

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
A kapcsolatom felbontotta a szerzõdést az Ironhorse-szal.

Mer' egy állat vagyok !