Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

Inász

Inász

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
ha nagy bevásárlást tervezel vihetnél engem is:)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
huh nem semmi

nah norcobol atomic ami tetszik és jó is lenne most nekem... vagy ha nagy akor meg a shore...

de a supergon van nagyon jó áron a 7.7...
de nekem csak váz kéne(ha kéne)

fr 130-175mm
dh 180-215mm
extrém fr 250mm körül...

fr - tekerhetõbb geometria esetleg valmi pogo mentes vagy lock out könyû kerekek
dh - laposabb fejcsõszög szinte lineáris rugóút 85%ában amenyire lehet könyû alkatrészek
extrém fr - durván lapos fejcsõszög nagy rugóút felkoppanthatatlan súly kevésbé számít

kb nagy vonalakban

ha fr gépet akarsz akor nézd meg a giant ac vagy a scott nitroust vagy akár a bullitot kis telóval
na ezek kb freeride vázak...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Inász

Inász

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
na erröl ennyit megvárom mig összekuporgatok 100 rongyot és ha még mindig a FR lebeg a szemem elöt belevágok 1 jó vázba és a többibe majd csak lesz vmi addig is:) vagy jól összetöröm magam a következö 2méteres letörésen és nem kel ezzel foglalkoznom:bananadan:beer: :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
trendi trendi, jól mondod.

én 15-16 centivel ugyanazt megcsinálom, amire másnak 25 kell.
cserébe kicsi és könnyen kezelhetõ a gép.....

Inász

Inász

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
ezt jól megmondtad:) 240 mm az már mien hosszú a srácmár nem is látt elöre csak a kormányt:)
de simpla vállassal is nyomják a FR ot vagyis láttam már ;)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
hülyeség ezen okoskodni. a saját stílusodhoz, igényeidhez kell rugóutat választani....már ha van ilyened.
a HC freeride-hoz a dhnál hosszabb rugóút a trendi.

hopp Tomi megelõzött :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
A rugóutak mindig változnak régen a DH rugóút volt 150mm, most az AllMountain. Egy Fr gép 170körül mozog, és pl lehet vele felfelé is tekerni...a Dh-200mm körül indul...de 240mm nem biztos, hogy DH:) remélem segítettem.
És hogy mi sül ki, ha a vázat cseréled utoljára?Hát valszeg valami törni fog...
Üdv:thy

Inász

Inász

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
ennyire számit hogy mien hosszú a rugó ut??
akkor rob mond meg mennyi a DH vagy FR nek megfelelö rugóút :)
neked mien van???

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
mi az a fr alkatrész?

még mindig nincs erre szabvány, de elfogadott dolog hogy kicsit kevesebbet mozog, akár szimplavállas villával és kisebb az egész gép, így jobban irányitható, és jobban trükközhetõ.

pl ilyen a kisbighit is.
nagyon lájtos fr váz 13-15 centis szimplavállas villához.

Inász

Inász

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
hát akkor sztem elkezdek sporolni:)
addig is a meridámat nyuzom csak kibirja:)
de akkor mi lenne ha a legtöbb alkatrész FR esre váltanám és csak a legutolsó lépés lenne a váz mit mondtok ? na ebböl mi fog kisülni:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
de a bighit spec még mindig nem dh váz.
mikor érjük fel ésszel, hogy nem minden váz, ami mozog, az déhá. :rolleyes:
ez a spec 140 mm-t mozog. erõs túlzással sem dh, max 10 éve lett volna az.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
Nah mégsem vagyok hülye:D De szerintem ithon elég jól meg lehet tanulni az lapokat.Ha meg valaki "verseny "szerüen szeretné ûzni a sportot annak nem árt a külföldi pályákat kipróbálni.
Ilász:Big Hitet mondjuk meg tudod nézni a Specialized honlapján[url]www.specializedbikes.hu]
Vagy valamelyik bolnak a honlapján.De ha spórolsz akkor 280,000-ért megveheted a bighitet kompletten.(az is rajta van a Specialized honlapján)
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Igen ezt még hozzá akartam írni, de lusta vagyok...meg aki tudja mirõl beszélek, az ezt is tudja:D
Én is Les Gets-ben tudtam meg mi a DH pálya:D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

egy kezemen meg tudom számolni azokat magyarországon, akik DH-znak...belõlük meg sajna nem sok van a Janin

Csodalkozol? :) A leghoszabb palya kb. 5 perc.
Azert az alapokat jol meg lehet tanulni a Janin is, van sok jo resz, aztan par ev utan ki kell menni kulfoldre ( persze aki teheti ).
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Inász

Inász

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
iljics találtam 1 pár képet de ebbe még az elsö teló is megvan 1 százas meg szerintem nem csak az:air:

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Sztem mogyikának igaza van a DH veszélytelen...ahogy itt a "hegyen " elnéztem...tempó/tudás/technika ohne...lassan meg max vigyázz át ne ess a kormányon...egy kezemen meg tudom számolni azokat magyarországon, akik DH-znak...belõlük meg sajna nem sok van a Janin

Inász

Inász

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
erröl nemtucc linket küldeni??? hogy vmi sejtésem legyen róla nem nagyon ismerem
:)
amugy én se 1böl 1 norco vps bicot akkartam venni ne hidd:)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Inász 100.000-bõl már jó kis vázakat lehet kapni pl: Specialized bighit ( rugóstag nélkül). DE spórolni kell aztán lehet venni jó vázakat.

BigHit Spec az, és taggal együtt kijön 100-bul.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

iljics ez mi volt????:chin:

Mi lett volna ? Azt mondtad nem tudsz róluk semmit, hát megadtam a gyártó oldalának a címét azzal a megjegyzéssel, hogy szerintem Neked nem lesz Norco-d és igazam is lett ! ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Inász

Inász

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
:) azér kösszi
nekem a legjobban a gyorsaság és a nagy ugratok ezek fogtak meg a dh ban:P:)
de azért nem kell lecseszni mert még nem üzöm nagyban az ipart a vázak terén:)
de ha igy elcsusztam a DH és a FR a bicoban is eltér???