Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

A Turnerrel az a baj, hogy 100 -as kozepresz kell bele ( ezert Saint/XT/XTR kilove, Diabolus szinten amig nem lesz valamelyikbol 100-as ), 1,5 -os a fejcsove, amit nem ertek, mivel Dh -vazba duplavallas villa kene, es azok nem 1,5 -esek. Raadasul nehez is.
Persze van sok pozitivuma is, csak ezek a negativumok nekem mar elegek ahoz, hogy ne vegyek ilyet.

Nem Neked ajánlottam ! :D

Egyébként már nem 100-as a közepe, a 1.5"-t meg a nagyobb erõsséggel szokták indokolni, viszont a Maxxis Team-nek csináltak sima fejcsövü DHR-t is.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Én csak demo 9-cel mentem, de az tényleg brutál merev hátul, és kifékezett talajon szuper érzés, ahogy téped a féket és a kerék mégsem pattog, hanem gyönyörûen kimozogja a buckákat.

Viszont nekem tekerhetetlenül nagy és nehéz volt. Én fõleg itthon versenyzem és túl sok lenne a hazai lankáinkhoz.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A Turnerrel az a baj, hogy 100 -as kozepresz kell bele ( ezert Saint/XT/XTR kilove, Diabolus szinten amig nem lesz valamelyikbol 100-as ), 1,5 -os a fejcsove, amit nem ertek, mivel Dh -vazba duplavallas villa kene, es azok nem 1,5 -esek. Raadasul nehez is.
Persze van sok pozitivuma is, csak ezek a negativumok nekem mar elegek ahoz, hogy ne vegyek ilyet.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

kinek mi mondom
23cm sztem nem dh már, persze lehet hogy le vagyok maradva
demo8 persze DH
Tomac, Intense oké
Turner úgy NÉZ ki mintha 5 kiló lenne

Sõt, több is mint 5 kiló, ahogy a többi igazi DH váz is (vagy kb. ennyi).

Szerintem Turner DHR (mert azt tudok hozni :D meg a garizás se gond).

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ezert irtam, hogy asszem :) Nem voltam benne biztos, de a Gizi tuti hogy 8 -assal megy.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Stefi tuti 9, mert leolvastam a vázáról, hogy "Demo 9 Pro" ! ;)

Mer' egy állat vagyok !

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A Demo 8 nagyon fasza, nekem egyetlen kifogas ellene, hogy nem 12mm -es a hatso tengely, hanem normal gyorszaras.
De azt mondjak baromi merev a hatulja, es a fekezes tenyleg nincs hatassal a mozgasra.

Amugy Gizi tuti hogy Demo 8 -al megy, Huti Demo 9, Stefi asszem Demo 8.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
olvasd el az ujságban atom ódáit a vázról. szerinte isten. és szerintem meg atom ritkán téved. ;)
persze ha korlátlan mennyiségû pénzbõl válogathatnám a dh vázakat, akkor én v10-est vennék. vagy dhr-t. ezt még nem sikerült eldöntenem, de nem fenyeget az a veszély, hogy dh vázat vegyek. a meglevõt is inkább kisebbre cserélném.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
kinek van demó nyócca?
mennyire merev???

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

figy vagy akkor már foes mono-t
vagy 1 foes inferno-t
akkor meg engem ütne meg a guta az biztos...

a foest szeretem...
képeim nekem is van boám: bebe!
http://peterdh.uw.hu...s/pezse_boa.jpg
meg voám is:
vót egy napig:)
http://peterdh.uw.hu...s/mamma_voa.jpg

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
figy vagy akkor már foes mono-t
vagy 1 foes inferno-t
akkor meg engem ütne meg a guta az biztos...

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
csak az azonik-os megoldás mehet (ha befér, na majd este meglesem). a tagot nem tudom megfordítani mert beleér a vázba. miért nem szered a vegát??

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Oszinten szolva nem tudom hogy pontosan hova erdemes tenni a tieden a merevitest. Eleg nagy a tufolyo, ezert az valamennyire behatarolja a dolgokat.
Szerintem ha simered Misit, akkor kerdezd meg tole, biztos tud segiteni, o evekig ment Vegaval nekem pedig soha nem volt, mert nem szeretem :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

Más: Az UMF-rõl LESZAKADT a váltófül, mert az azt tartó csavarok széttépték a váz menetét.....Ekkor megnéztem a többi forgáspontot, és a fõ forgáspont(ahol a láncvilla és a váz találkozik) egyik csavarjának el van nyalódva a menete. Ezért kotyog az egész hátsórész.......
Mit csináljak vele/mennyibe kerül a megoldás/hogyan elõzzem meg a további problémákat/mik a jövõheti nyerõszámok?
Segítségeteket elõre is köszönöm.

a nyerõszámok mindig akruálisak. megoszthatom veleg a taktikámat amivel megszereztem a demó 8-ra a lóvét. mer lehet az lessz. :)

a furatokat furd fel egyel nagyobb méretûre és hajíts bele vastagabb csavart.
art lesd meg elõtte hogy elbírja -e az a méretû lyukat, nehogy meggyengüljön.
meg érzéssel kell meghúzni bizta azért szakadt meg.
másrészt a gyári csavarok rövidek szoktak lenni ha hoszszabbat teszel bele jobban fognak...

pl a stuccnimba 4mm-rel rövidebb csavar volt mint amilyen hosszú volt a menet benne.
de átütõs villáknál is van ilyen és sokan megszakítják az 5mm menetet..

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

Furjak es csavarozzak.
A rugostag furatban nem sokat erne egy csavar. Ott ugyis ottvan a rugostagot rogzito csavar. Ez igy jo, hidd el ;)

ok értem! meg is csinálom
http://peterdh.uw.hu...varalja DH 2005
itt találsz képer a régiségem himbakarjától meg a 6way-rõl.
itt hova fúrjam a lyukat?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Ha van valakinek tapasztalata Hungary:A Pillangó vázzal, akkor ossza meg velem! Mennyire pogózik??? Tömege, rugóút...

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
Az azonic teljes mértékben uaz mint az UMF, de más egy kicsit mint a vega, mert lejjebb van a rugóstag vázfelõli befogatása. Egyébként az enyém is ilyennel van megcsinálva. nem is az a baja, hanem amit leírtam feljebb.
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Furjak es csavarozzak.

Kell egy akkora hosszal rendelkezo rud, amekkora a ket lapka kozti tavolsag, bele menet, ket oldalrol pedig csavar.

A rugostag furatban nem sokat erne egy csavar. Ott ugyis ottvan a rugostagot rogzito csavar. Ez igy jo, hidd el ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

Nem.

Ez a kepen egy Azonic, ilyen tuningot szoktak alkalmazni a Vegaknal, de kicsit kozelebb a rugostag felfogato csavarhoz.
http://img.tar.hu/vo.../14422737.jpg#3

hegesztik a csapot, vagy fúrják és csavarozzák??
miért nem jó a rugóstag furatba tenni a csavart??

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

akkor lényegében mégegy csavar van bene a rugóstag melleti jukban???

Nem.

Ez a kepen egy Azonic, ilyen tuningot szoktak alkalmazni a Vegaknal, de kicsit kozelebb a rugostag felfogato csavarhoz.

http://img.tar.hu/vo.../14422737.jpg#3
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!