Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)
Írta 2005. augusztus 08. - 18:50
Írta 2005. augusztus 08. - 18:44
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2005. augusztus 07. - 12:17
én odamegyek, tényleg kiröhögnek, fõleg ha nem elõre fizetek...
Ja végül is az illetõ csak egy "jött-ment", de nem gondolta volna, hogy elkûldik a búsba.
Írta 2005. augusztus 07. - 12:12
Vicces lenne, ha a monocoque-ot at Intense adta volna - ha jól tudom, Kestrel (hol volt akkor még az Intense?) szabadalom, õk meg a szörfösöktõl / vitorlázórepcsisektõl vették. Lényeg, hogy már nagggyonrégen, a 70-80-as években idõfutam és triatlongépekre fejlesztették ki - de nem technológia, hanem inkább egy elv, ami azt jelenti, hogy a váz nem csövekbõl áll, hanem kábé van 2 db félváz, hosszába egy függõleges síkban szétvágva, s azt összeragasztják szépen.
Akkor elég vicces, mert ebben a házasságban így volt, az pedig más, hogy ki fejlesztette ki, meg kinek a licensze, mert az Intense használja, és most már a V10 is ilyen. (fellni gumi, egyébrõl nem is beszélve)
Írta 2005. augusztus 07. - 12:07
egyszerüen minden cég szeret CÉGGEL üzletelni
1:van referencia talán kicsi
2: leverheti rajta, ha már le van gyártva és történik vmi.
én odamegyek, tényleg kiröhögnek, fõleg ha nem elõre fizetek...
és cégeknek ezért gyártanak le bármibõl bármennyit.
Írta 2005. augusztus 07. - 12:05
Közölheti Taiwan, hogy legyártok neked 10db-ot, de akkor fizesd meg a 200db árát! Még talán így olcsóbb mint ha a Yasec-al gyártaná le a 10db-ot!
Mellesleg ez egy teljesen egyedi váz volt, a Mali-ból nem azt a pár darabot rendelték meg. Nem mind1, hogy milyen csöveket raknak bele.
Írta 2005. augusztus 07. - 11:55
vegából mennyi szokott jönni?
10 db...:-)
csak át kell programzani a gépet (fizeti a megrendelõ, ezért kerül ennyibe a cucc) és heló....
200 már egész szép tétel ebben az országban, igaz el sem fog sosem fogyni:-)
Írta 2005. augusztus 07. - 11:46
Egyépként mindent õ kért hozzá: csöveket, geometriát, színt.
Írta 2005. augusztus 07. - 11:33
itthon ráböknek egy vázra, elküldik a színt, és már repül is.
geót is mi döntjük el, csöveket is a rendelõ cég választja ki...
tehát nem a legyártanak kurvasokat majd eladják van, hanem legyártanak annyit amennyit és ahogy a megrendelõ kéri.
Írta 2005. augusztus 07. - 11:08
Komolyan azt hitted, hogy az itthoni cegek kozul barki is fejleszt? Hisz nincs is ra penzuk
Itt arról van szó, hogy Taiwanban legyártanak egy natúr aluvázból vagy 30000db-ot ami még ráadásul kevés is, és eladják a forgalmazóknak fillérekért, majd õ átfesti meg stb, és eladja saját termékeként.
Majd hülye lessz a Mali saját maga legyártani egy vázat, annyit kérne érte, hogy nem bírnánk megfizetni.
Amúgy ugyan ez van mindenhol, de mind1....
Mellesleg ez a "koppintás" is ott van mindenütt de én azt mondom, hogy ha például egy cég lemásolná a Shimano-ról az integrált hajtómûrendszert, és el tudja adni az ár 1/3-áért akkor a legtöbbje úgy is az olsóbbat fogja venni nem?
Az már máskérdeés, hogy elég pofátlanság lemásolni a másikért, de ez náluk üzlet, abban meg nincs barátság....
Na írjon valaki ennél nagyobb hülyeséget!
Írta 2005. augusztus 07. - 00:33
abbol nagy baj nem lehet mert ha akarod akor kis utas alacson közepû 4x gép ha akarod hoszúutas dh gép...
súlya is jó és nem is vega
jah meg mert hihetetlen merev a hátsórésze!!sima gyorszáras aggyal
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2005. augusztus 06. - 23:18
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. augusztus 06. - 23:17
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2005. augusztus 06. - 23:10
Írta 2005. augusztus 06. - 23:06
En ugy tudom az SC adta a VPP -t az Intense pedig a monocoque technologiat.
I`m as fast as nobody!
Írta 2005. augusztus 06. - 23:03
Írta 2005. augusztus 06. - 23:03
Vannak kooperáló felek, de nem az, hogy van egy tojvani cég, aki gyárt vázakat, és bemegy ide néhány cég (Mosso, Mali) bevásárol, oszt mijasztán fejlesztünk.
Komolyan azt hitted, hogy az itthoni cegek kozul barki is fejleszt? Hisz nincs is ra penzuk.
Magellan, Mali, Caprine mind taiwanrol valo vazak. Van egy szep nagy katalogus es abbol valogatnak attol fuggoen kinek melyik tetszik es melyik eri meg.
Ha olyan vazat akarsz, ami egyedi, akkor sporolj egy kicsit meg
I`m as fast as nobody!
Írta 2005. augusztus 06. - 22:31
Ilyen "matricagyár" meg van még a Malin kívül ezer. itthon is van pár... de ezt mindenki tudja. Elég kinyitni a BIKE magazin Workshop c mellékletét, és lehet ámuldozni mik vannak...
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2005. augusztus 06. - 22:16
Intense - Santa Cruz
Schwinn - Yeti
Vannak kooperáló felek, de nem az, hogy van egy tojvani cég, aki gyárt vázakat, és bemegy ide néhány cég (Mosso, Mali) bevásárol, oszt mijasztán fejlesztünk. Csak akkor van bökkenõ, amikor látszik is.
Hát ez látszik.
Van a Maliéknál egy sufnituningos Dual féle váz. A katalógusban sincs benne, csak a boltban lehet látniazt az 1 darabot. Nem a Mosso-s dual, hanem egy eléggé elb@szott példány. Olyan fûrészlappal vágott, csirízzel hegesztett.
Na annak lennék még kíváncsi az eredetére. Ezt is vették, vagy ez tényleg föjlesztés a javábul. Mit is mondjak nagyon haragszom rájuk. Csalódtam bennük. Titkon szégyenlem a Malimat. Így nem húzza sokáig a kis Viperem.
Rosszul esik ráülni. pedig ez a legtutibb Viper az országban az biztos