Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
13292 replies to this topic

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts

megvarrják, és visszaadják.
következõ törésig jó lesz, ha rendesen varrták meg, akkor nem ott törik el újra

egy 5éves aluminium váztól nem kell csodát várni..
pézsé: tied nem hasasodott még ki? (alsócsõben kanyar)
eléggé küldöd neki, szal ez is elkerülhetetlen....

attól még hogy csak máriusz reklámozza magát a bikemagban nem csak õ létezik.

most mennyi a valószinüsége hogy pont õ kezdi el magát hirdetni? ennyi

más is ugyanolyan szakember.
õ se több nála.

lassan veszek egy új vázat tavasszal. (eddig a demó 9 és a v10-es mi bejött mozgásra esetleg giant bár az nem annyira.) csak addig kell megbírnia a vegának hab testemet meg a krupliszsákot, fát ilyeneket. nameg a telet a téli versenyeket edzéseket....
nem hasadt még ki az alja bár szép íve van már. azon töröm a fejem hogy csináltatok egy új láncvillát neki plazmából... :) egyeneset mint az újabb vegákon van. nem kell bele az a törés.

van itt miskolcon egy szaki az egyetemen "kutatószaki" a NASA-nak melózik valamin. aza lényeg, hogy mûhódalkatrészeket hegesztgetnek v. valami ilyesmi. de ez titok :)
megnézetem vele is. aztán lehet hogy egy rakétahajtómíûver is tetetek bele

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
az a srác aki krosszmotorokat hegeszt, ugyanúgy aluból, védõgázzal, és nem az elsõt, sztem jól meg tudja varrni a kis fingilingi bicikliket is.
3ér
és nem 15ér

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
csak neki van elég sok tapasztalata...
és szertem 7-8-10 ezret megér

de nem kell hozzá vinni

én ha lesz ilyen gondom (nem lesz), csak hozzá megyek, mert tudom (tapasztalat), látom rajta, hogy ért hozzá és nem sajnálom azt a pár ezres többletet. ha meg több, mint 20e a javítás, akkor valszeg már tökmind1... legalábbis nekem ;)
ha valaki tud olyan jó mestert mint õ, akkor ne fogja vissza magát, írja csak le ide ;)

az acél persze más téma

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
megvarrják, és visszaadják.
következõ törésig jó lesz, ha rendesen varrták meg, akkor nem ott törik el újra

egy 5éves aluminium váztól nem kell csodát várni..
pézsé: tied nem hasasodott még ki? (alsócsõben kanyar)
eléggé küldöd neki, szal ez is elkerülhetetlen....

attól még hogy csak máriusz reklámozza magát a bikemagban nem csak õ létezik.

most mennyi a valószinüsége hogy pont õ kezdi el magát hirdetni? ennyi

más is ugyanolyan szakember.
õ se több nála.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Hõkezelni nem kell egy ilyen törést/repedést? "Janibá" is meg tudja olyan minõségûre csinálni, mint máriusz?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
ne vidd máriuszhoz, mer kb 15ér varr olyat amit 3ból meg lehet

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
vega?
vidd el máriuszhoz, csukott szemmel féllábbal evés közben meghegeszti olyanra, amilyenre akarod

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
Hali!

http://peterdh.uw.hu...h/DSC07249..jpg

ez egy vega 1 láncvilla forgáspontja. tudtok segíteni? állítólag lehet venni a vegákhoz lengõkart.
hegesztve nem bizta hogy jó lessz. valami ötlet???

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Posted ImagePosted Image
Sajnos még így is koppan,ezért ezt a megoldást találtam ki!(Mellesleg eladom a tagot!)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Beletettem egy manitou 200/50-es rugót(mégis jó bele:p,csak pár mm-el lóg ki),de még ezzel is összecsattan!Az hogy lehet?
Most oda varázsoltam egy speckó gumibakot ami meggátolja a koppanást,de kérdéses,hogy az meddig marad ott!

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Hogyé adod?A te x-fushion-od mekkora?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
fox rc 200as hosz manitou 550es *2,0 ha kell

és ha már itt tartunk az spv cucmókok menyire mûködnek a több forgó/mozg/tartó részes vázanknál?
khs domina

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Köszi,de az nem érdekel!Maradok a rugós megoldásnál!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szét kell(ene) szedni a rugóstagot, és belül visszaszabályozni 50-52 mm-re. vagy másik himbakart maratni. egyik se olcsó és egyszerû meló :)
van egy 200-as fox vanilla r-em, ha érdekel. akár csere ráfizetéssel az x-fusion-re, bár attól függ, milyen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
De a Kona mas rendszer, jobban birja ha osszekoppan. A Veganal az a baj, hogy a himbakarnal tul szelesre hagytak a helyet, es a hosszu csavar miatt gyenge volt ott a rendszer. Amugy szep latvany volt :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

A rugo ha osszeul az nem olyan nagy baj, mintha a himbakar szetverne a nyeregvazcsovet.

emlékszel a vegámra?

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Ez igaz!A 650-est próbáltam,de az már sok!Szerinted egy 500-ast vagy egy 550-est volna érdemesebb venni?Egy manitou rugót belelehet tenni egy x-fusionba?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A rugo ha osszeul az nem olyan nagy baj, mintha a himbakar szetverne a nyeregvazcsovet.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Én is épp ebben gondolkodom!De nem koppan nagyon össze a rugó,ha a tag még mehetne?
Kéne bele egy keményebb rugó,szóval,ha egy kevesebbet mozgó rugót teszek bele akkor jó lesz?Mellesleg honnan tudom hogy milyen erõs rugóra lenne szükségem?Most 450-es van benne!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Forest, a tagot variald meg, hogy ne tudjon annyit mozogni. Plussz gumibak, esetleg rovidebb rugo, tobb olaj vagy valami hasonlo.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!