hát jah Mondjuk ha esetleg ez megvalósulna vagy legalább tört részét megkapnánk bicikliútakhoz akkor is lehetne gondolom pályázni az uniós pénzre, de a magyar politikusok lusták hogy valamit is tegyenek. Egyébbként nemcsak az adók másak mint a többi tagálamban, hanem a bérek is sokkal alacsonyabbak. úgyhogy ez is egy elég érdekes paradoxon, nyugat több pénz több adó itt kevesebb pénz magas adók és mégis a sok beszedett pénz valahova elfolyik amirõl sajnos mi nem tudunk hogy hova.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Nyíregyháza itt is jelen!
Started by
sianis
, 2004. November 30. 16:07
Posted 2005. December 29. - 18:09
Posted 2005. December 29. - 16:51
Az a baj, hogy minden megy a nagy közös kasszába, mindegy, hogy milyen jogcímû a befizetés. Onnan osztanak vissza. (Régi nóta, hogy adók formájában amit beszed az állam, azt segély formájában osztja vissza, pl GYES, pedig ezek nem "segélyek", hanem a saját pénzünk újraelosztása, mint otthol a családi kasszánál.)Ezért tényleg utópisztikus, a bicajutakra több pénzt várni, mert nem a beszedett pénz elnevezése számít. Azért nem szánnak erre több pénzt, mert nincs. Mivel harmad annyit keresünk, mint az Uniós társaink, harmad annyit adózunk, kevesebbb az állami bevétel, nem jut extrákra, csak arra, ami létszükség. (Egyenlõre az egészségügy is elég siralmas!!!) De elõbb utóbb a bicikli út is eljön majd.
De a mellény tényleg marhaság. Nappal semmi értelme, este meg lámpával megyek. Szankcionálják eréjesebben a kivilágítatlan bicajosokat. Szerintem.
De a mellény tényleg marhaság. Nappal semmi értelme, este meg lámpával megyek. Szankcionálják eréjesebben a kivilágítatlan bicajosokat. Szerintem.
Posted 2005. December 29. - 15:31
Off Topic: Tegnap olvastam az rtl teletextjén hogy szigorodni fog a kresz. Ebbõl ami bicajosokra is vonatkozik hogy valószínüleg kötelezõvé teszik városon kívül a fényvisszaverõs mellényt. Jó dolog hogy gondolnak a biztonságunkra de szerintem nem így kéne spórolnia az államnak hogy kötelezõvé teszi a mellényt, mert szerintem az szûrhetõ le belõle, hogy nem akarnak építeni kerékpárutakat városok között hanem még a bicajosokra rónak több költséget. Tudom hogy hülyeség ez az ötletem amit most írok, de ha tegyük fel, hogy a bicikliutakat olyan pénzbõl fizetnék amelyeket a bicajosok fizetnek be adó formályában. Nem tudom hogy a bicajokra is vonatkozik-e az áfacsökkentés ezért írok most 25% áfát mint irányadót. Na akkor vegyük a 25% áfát amit befizetünk alkatrészek, komplett bicajok után. Annak az 5%-át (tehát 20% lenne az áfa és még mellete 5% lenne a bicikliútalap, de ha 20%-os az áfa eredetileg akkor 15% lenne az áfa és 5% a bicikliútalap) szerintem nyugodtan berakhatnák 1 külön alapba ami a bicikliutak építésének finanszírozására lenne létrehozva és ezáltal szinte biztos lenne pénz a bicikliutak építésére (mert szerintem valószínüleg az az 5% is rengeteget jelentene mert szerintem sok pénz megy be a bicajosoktól áfaként az államkasszába) Tudom ez is 1 utópisztikus elgondolás de megvalósítható szerintem. Tudom hosszú lett de ezt le akartam írni
Lassan járj, ugyanoda érsz
Posted 2005. December 28. - 21:11
Január eleje lesz. (Remélem!!!) Még jó, hogy szakad az esõ, így nem bánt annyira, hogy még nincs itt.
Posted 2005. December 28. - 19:45
Posted 2005. December 28. - 19:44
Posted 2005. December 27. - 22:16
Posted 2005. December 27. - 22:08
Jó akkor mai korizás elmarad. Bezsakadt koripálya teteje. (Legalábbis máté aztmondta ha jolhallotam)
De elemhetünk tekerni. Énmár beöltöztem. Szoljatok ha megyünk.
Nekem is móni mondta, de aztán meggyõzõdtünk róla saját szemünkkel
Posted 2005. December 27. - 20:02
csak szólok elég ramaty idõ van szakad az esõ + csúszík szinte minden
Lassan járj, ugyanoda érsz
Posted 2005. December 27. - 19:53
Jó akkor mai korizás elmarad. Bezsakadt koripálya teteje. (Legalábbis máté aztmondta ha jolhallotam)
Posted 2005. December 27. - 19:25
Én most is bringával mek korizához. 9után szivesen mek tekerni is
Holnap d.e. mek vissza miskolcra és csak jan közepefelé jövök vissza szal közös tekeréseken addig nemtudok résztvenni.
Holnap d.e. mek vissza miskolcra és csak jan közepefelé jövök vissza szal közös tekeréseken addig nemtudok résztvenni.
Posted 2005. December 27. - 19:19
Posted 2005. December 27. - 19:18
Dudálhattál volna,amúgy én is végig nyomom a taposómalmot.Láttalak Ati a kocsiból, mikor jöttél át a síneken. (Így utólag, biztos te voltál.) És valóban, intenzív punnyadás van. Minden napra valami összejövetel, és ez már így marad szilveszterig. (+még dolgozok is ma, meg holnap.)
Posted 2005. December 27. - 19:16
Posted 2005. December 27. - 18:30
Posted 2005. December 27. - 18:27
Posted 2005. December 27. - 17:21
Korcsolyázást hírdetek ! 19:00-- 21:00-ig
BUjtosi SZAbadidõ CSarnok mögötti sátorban található mûjegére.
Aki nem jön, ássa el magát
BUjtosi SZAbadidõ CSarnok mögötti sátorban található mûjegére.
Aki nem jön, ássa el magát
Posted 2005. December 27. - 08:56
Láttalak Ati a kocsiból, mikor jöttél át a síneken. (Így utólag, biztos te voltál.) És valóban, intenzív punnyadás van. Minden napra valami összejövetel, és ez már így marad szilveszterig. (+még dolgozok is ma, meg holnap.)
Posted 2005. December 26. - 23:48
Étel-túladagolásban ápolják intenzíven
Engem ma hoztak haza.
Engem ma hoztak haza.