Jelentkezz be Regisztrálj

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Posted 2006. March 14. - 10:38

a swingereket tudják szerelni itthon? alkatrészellátás?
Posted 2006. March 13. - 23:46

ééén?

kiváncsi vagyok hogy tényleg sokkal szebben mozog e a bringa szürke rugóval. vagy csak beképzelték magunkak a kedves userek:)
Posted 2006. March 13. - 23:32

piros tekerõs: kompresszió - lassítja az olajáramlást összenyomódáskor.
te most csak szivacc!

Posted 2006. March 13. - 23:25

köszi, akkor holnap teszek bele.
mit változtat a több/kevesebb levegõ? illetve a piros tekergetõs? a kékre rájöttem magamtól, de mivel eddig csak visszaútcsili volt a tagjaimon ezért nem sok tapasztalatom van ezzel
most megy rá egy még keméynebb rugó, egy 500as, remélem beválik vele a gépezet.
köszi!
Posted 2006. March 13. - 23:22

ha tudod cseréld ki a szelep tüskét rövidebbre, mert nehéz felfújni, mert ahogy csavarod le a pumpot elereszti. ez azért van mert hosszú a pecek, akkor olyat találtam egy belsõben

Posted 2006. March 13. - 23:08

mennyi levegõ menjen a tagomba? mikor kivettem ma, kb az összes levegõt kiköpte(nekinyomódott a szelep a váznak) azóta meg kopog tényleg picit:) kb hány psi?
Posted 2006. March 13. - 23:06

meg könnyen leütheted, az meg a váznak nem jó.
szóval ne
Posted 2006. March 13. - 21:53

Akinek fox dhx 3.0 tagja van, milyen nyomáson használja?
Ezzel elvileg a progresszivitást lehet szabályozni, lehet e úgy használni, hogy nincs nyomás a túlfolyó tartályban?
Köszi elõre is!
Posted 2006. March 11. - 10:08

Posted 2006. March 10. - 23:45

Posted 2006. March 10. - 23:26

namost sorjában: 2006 március van. akárhogy számolom, az a harmadik hónap. tegyük fel, hogy 2005 novemberében valaki szerzett egy 2006-os sid-et. akkor is ezt a hónapot egésznek számolva is 5 hónapja használja... (ami esélytelen, mert a rockshox villák nem kaphatóak itthon elõre, még most is csak nyögvenylõsen...)Hella!
Engem az erdekel hogy ismeri-e valaki kozuletek a Rockshox SID team 06-os telot?? adott tipussal szerzett komolyabb- nem 4-5 honapos! - tapasztalat erdekel a leginkabb!!!
tehát mi is a kérdés? véleményed szerint van olyan, aki 2006-os sid-et már másfél éve használ? vagy mondd már el, mire is gondoltál, mikor ilyen okosat irtál.
ráadásnak sid+tucana: nem jó páros. a tucana triálváz, merev villához. a sid magas bele.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. March 10. - 23:07

Egy haveromnak most repedt el a monoblock felett Máriusz bácsi orvosolta a problémát egy szép vastag hegesztéssel! Õ mondjuk használja mindenre a vázat triálon kivûl

Városi tekerésre (ha erre gondoltál) szerintem teljesen megfelel, talán még tulságosan is erõs váz egyszerü tekerésre.
Posted 2006. March 10. - 22:31

Engem az erdekel hogy ismeri-e valaki kozuletek a Rockshox SID team 06-os telot?? adott tipussal szerzett komolyabb- nem 4-5 honapos! - tapasztalat erdekel a leginkabb!!!
valamint van-e olyan ismerosod aki alatt- nem elmebeteg hasznalat soran- megrepedt egy Tucana vaz?
tudom, hogy ez egy trial vaz, aminek elmeletileg birnia kell-alaposan megneztem es nem ugy nezett ki mint ami varason belul barhol is megadna magat- szoval biztosra szeretnek menni mert egy nagyon egyszeru kis varosi cruisert szeretnek osszedobni ezt felhasznalva. Szoval irjatok valami biztatot! Segitsetek virsligumis baratotoknak!
koszi
Posted 2006. March 10. - 15:49

Tudnátok mondai eszetrgályost a 11. kerületben, vagy a 11 kerhez közeli kerületekben?
Segítsetek lécci!
Posted 2006. March 10. - 14:08

ÉS ugyanígy tudsz esetleg rugót cserélni a Stratoson is, mármint én is lemérem szívesen.
Viszont a belepróbáláshoz le kell gyártani a Konához való átalakítókat.
Annyiban gyorsan kell gondolkozni a dolgon, h amint kész a Mongoose, én is elkészítem sztem a Stratoshoz a Jamisos és Mongoose-os távtartókat, és ez esetben már marad nálam(ez olyan max 2 hét múlva lesz
)
Van RS Super Deluxe-om, és elég jó.Érzékeny.
Mondjuk nekem a Jamisban 650-es rugó van sztem, és így jó alám (70kg) sõt, van,akik szerint böszme kemény (sztem is valójában, de én így szeretem)
Vedd figyelembe, h azon túl, h a Stratos rugója elõfeszíthetõ, gyakorlatilag 20 bart is belenyomhatsz, megtartja.
Ok Kala. Most akkor az a lényeg, hogy nem tudod eldönteni, melyik taggal használd a Mongúzt? :-) tehát ha két héten belül nem adod el, akkor már marad, mert ez is jó, meg az is.
Legkésõbb jövõ hét elején mindenképp megmondom, mi legyen.
Amúgy melyik neked a szimpatikusabb?
És még egy kérdés:
Ha már egyszer van távtartó meg csavar, a vázhoz való, akkor az már gyakorlatilag jó lsz bármely rugóstaghoz?
Posted 2006. March 10. - 12:51

Viszont a belepróbáláshoz le kell gyártani a Konához való átalakítókat.
Annyiban gyorsan kell gondolkozni a dolgon, h amint kész a Mongoose, én is elkészítem sztem a Stratoshoz a Jamisos és Mongoose-os távtartókat, és ez esetben már marad nálam

Van RS Super Deluxe-om, és elég jó.Érzékeny.
Mondjuk nekem a Jamisban 650-es rugó van sztem, és így jó alám (70kg) sõt, van,akik szerint böszme kemény (sztem is valójában, de én így szeretem)
Vedd figyelembe, h azon túl, h a Stratos rugója elõfeszíthetõ, gyakorlatilag 20 bart is belenyomhatsz, megtartja.
Posted 2006. March 10. - 11:36

RS-hez meg annyit kell tenned, hogy leméreted a sráccal a külsõ és belsõ átmérõjét, és ugyanezt megteszed egy Manitou rugóval is.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2006. March 10. - 11:16

Sorry, hogy nem válaszoltam, kicsit rumis vagyok mostanában. Pia, nõk, ehh.
![]()
Elvileg nem szabadna puhábbanak lennie, a 800-as 800-as. Áttétel függvényében elvileg jó lehet az 500-as is, én is 500-assal megyek, 3-as áttételû vázban. Egyébként szentem szánj rá egy napot, ugorj fel Pestre Kalához, és próbáljátok bele, az a legbiztosabb.
De ha jól tudom, Te DH-ban utazol... és 3-as áttétellel. Puha lene az szerintem.
És sajnos nincs is egy napom se most, ráadásul a váz is még csak váz.
Posted 2006. March 10. - 10:14

2,33 körül van az áttételeSorry, hogy nem válaszoltam, kicsit rumis vagyok mostanában. Pia, nõk, ehh.
![]()
Elvileg nem szabadna puhábbanak lennie, a 800-as 800-as. Áttétel függvényében elvileg jó lehet az 500-as is, én is 500-assal megyek, 3-as áttételû vázban. Egyébként szentem szánj rá egy napot, ugorj fel Pestre Kalához, és próbáljátok bele, az a legbiztosabb.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. March 10. - 10:07

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"