Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
5897 replies to this topic

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
egy zsír új vanilla r-t mennyiért lehet eladni?
a swingereket tudják szerelni itthon? alkatrészellátás?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
csak szeretnék biztos lenni a dolgaimban:)
ééén?:)
kiváncsi vagyok hogy tényleg sokkal szebben mozog e a bringa szürke rugóval. vagy csak beképzelték magunkak a kedves userek:)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
nagyobb nyomás -> progresszívabb (de tudod te ezt;))
piros tekerõs: kompresszió - lassítja az olajáramlást összenyomódáskor.

te most csak szivacc! ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
lereszelem rövidre:)
köszi, akkor holnap teszek bele.
mit változtat a több/kevesebb levegõ? illetve a piros tekergetõs? a kékre rájöttem magamtól, de mivel eddig csak visszaútcsili volt a tagjaimon ezért nem sok tapasztalatom van ezzel
most megy rá egy még keméynebb rugó, egy 500as, remélem beválik vele a gépezet.

köszi!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
olyan 70-80, minimum 70, onnan felfelé ízlés kérdése.
ha tudod cseréld ki a szelep tüskét rövidebbre, mert nehéz felfújni, mert ahogy csavarod le a pumpot elereszti. ez azért van mert hosszú a pecek, akkor olyat találtam egy belsõben :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Lcs!
mennyi levegõ menjen a tagomba? mikor kivettem ma, kb az összes levegõt kiköpte(nekinyomódott a szelep a váznak) azóta meg kopog tényleg picit:) kb hány psi?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
általában nem célszerû túlfolyós tagokban, mert kopog, vagy nem jön vissza rendesen kifelé mozgáskor.
meg könnyen leütheted, az meg a váznak nem jó.
szóval ne

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
Sziasztok!
Akinek fox dhx 3.0 tagja van, milyen nyomáson használja?
Ezzel elvileg a progresszivitást lehet szabályozni, lehet e úgy használni, hogy nincs nyomás a túlfolyó tartályban?
Köszi elõre is!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
sid téma mehet a telótopikba, tucana téma mehet a vázas topikba. köszönöm

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
tucana-ba SID? ez eddig mindent üt :D
és mindez a rugóstagok topicban

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Hella!
Engem az erdekel hogy ismeri-e valaki kozuletek a Rockshox SID team 06-os telot?? adott tipussal szerzett komolyabb- nem 4-5 honapos! - tapasztalat erdekel a leginkabb!!!

namost sorjában: 2006 március van. akárhogy számolom, az a harmadik hónap. tegyük fel, hogy 2005 novemberében valaki szerzett egy 2006-os sid-et. akkor is ezt a hónapot egésznek számolva is 5 hónapja használja... (ami esélytelen, mert a rockshox villák nem kaphatóak itthon elõre, még most is csak nyögvenylõsen...)
tehát mi is a kérdés? véleményed szerint van olyan, aki 2006-os sid-et már másfél éve használ? vagy mondd már el, mire is gondoltál, mikor ilyen okosat irtál.

ráadásnak sid+tucana: nem jó páros. a tucana triálváz, merev villához. a sid magas bele.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts
Gondolom 2003-as vagy régebbi tucana-ra gondolsz, mert annak van még emberibb formája (tehát kicsit magasabb).
Egy haveromnak most repedt el a monoblock felett Máriusz bácsi orvosolta a problémát egy szép vastag hegesztéssel! Õ mondjuk használja mindenre a vázat triálon kivûl :) (street-dirt-ultralightDH)

Városi tekerésre (ha erre gondoltál) szerintem teljesen megfelel, talán még tulságosan is erõs váz egyszerü tekerésre.

Marzocchi Bomber 66 RC2 ETA
Avid Code-ot mindenkinek!:dance2:
:chomik:BIKELAND:chomik:

SpeedRay

SpeedRay

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Hella!
Engem az erdekel hogy ismeri-e valaki kozuletek a Rockshox SID team 06-os telot?? adott tipussal szerzett komolyabb- nem 4-5 honapos! - tapasztalat erdekel a leginkabb!!!
valamint van-e olyan ismerosod aki alatt- nem elmebeteg hasznalat soran- megrepedt egy Tucana vaz?
tudom, hogy ez egy trial vaz, aminek elmeletileg birnia kell-alaposan megneztem es nem ugy nezett ki mint ami varason belul barhol is megadna magat- szoval biztosra szeretnek menni mert egy nagyon egyszeru kis varosi cruisert szeretnek osszedobni ezt felhasznalva. Szoval irjatok valami biztatot! Segitsetek virsligumis baratotoknak!

koszi

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts
Hello, a rugóstagomhoz való távtartóból lekéne vágni 1 centit, mert nekem 5 centis kell, de ez meg 6 centis.

Tudnátok mondai eszetrgályost a 11. kerületben, vagy a 11 kerhez közeli kerületekben?

Segítsetek lécci!

Marzocchi Bomber 66 RC2 ETA
Avid Code-ot mindenkinek!:dance2:
:chomik:BIKELAND:chomik:

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 posts

ÉS ugyanígy tudsz esetleg rugót cserélni a Stratoson is, mármint én is lemérem szívesen.
Viszont a belepróbáláshoz le kell gyártani a Konához való átalakítókat.
Annyiban gyorsan kell gondolkozni a dolgon, h amint kész a Mongoose, én is elkészítem sztem a Stratoshoz a Jamisos és Mongoose-os távtartókat, és ez esetben már marad nálam :) (ez olyan max 2 hét múlva lesz :) )
Van RS Super Deluxe-om, és elég jó.Érzékeny.
Mondjuk nekem a Jamisban 650-es rugó van sztem, és így jó alám (70kg) sõt, van,akik szerint böszme kemény (sztem is valójában, de én így szeretem)
Vedd figyelembe, h azon túl, h a Stratos rugója elõfeszíthetõ, gyakorlatilag 20 bart is belenyomhatsz, megtartja.

Ok Kala. Most akkor az a lényeg, hogy nem tudod eldönteni, melyik taggal használd a Mongúzt? :-) tehát ha két héten belül nem adod el, akkor már marad, mert ez is jó, meg az is.
Legkésõbb jövõ hét elején mindenképp megmondom, mi legyen.
Amúgy melyik neked a szimpatikusabb?

És még egy kérdés:
Ha már egyszer van távtartó meg csavar, a vázhoz való, akkor az már gyakorlatilag jó lsz bármely rugóstaghoz?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ÉS ugyanígy tudsz esetleg rugót cserélni a Stratoson is, mármint én is lemérem szívesen.
Viszont a belepróbáláshoz le kell gyártani a Konához való átalakítókat.
Annyiban gyorsan kell gondolkozni a dolgon, h amint kész a Mongoose, én is elkészítem sztem a Stratoshoz a Jamisos és Mongoose-os távtartókat, és ez esetben már marad nálam :) (ez olyan max 2 hét múlva lesz :) )
Van RS Super Deluxe-om, és elég jó.Érzékeny.
Mondjuk nekem a Jamisban 650-es rugó van sztem, és így jó alám (70kg) sõt, van,akik szerint böszme kemény (sztem is valójában, de én így szeretem)
Vedd figyelembe, h azon túl, h a Stratos rugója elõfeszíthetõ, gyakorlatilag 20 bart is belenyomhatsz, megtartja.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Inkább FR, Enduro nyomvonalon. Egyébként minél nagyobb az áttétel, annál keményebb rugó kell.

RS-hez meg annyit kell tenned, hogy leméreted a sráccal a külsõ és belsõ átmérõjét, és ugyanezt megteszed egy Manitou rugóval is.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 posts

Sorry, hogy nem válaszoltam, kicsit rumis vagyok mostanában. Pia, nõk, ehh. :)

Elvileg nem szabadna puhábbanak lennie, a 800-as 800-as. Áttétel függvényében elvileg jó lehet az 500-as is, én is 500-assal megyek, 3-as áttételû vázban. Egyébként szentem szánj rá egy napot, ugorj fel Pestre Kalához, és próbáljátok bele, az a legbiztosabb.

De ha jól tudom, Te DH-ban utazol... és 3-as áttétellel. Puha lene az szerintem.
És sajnos nincs is egy napom se most, ráadásul a váz is még csak váz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Elvileg nem szabadna puhábbanak lennie, a 800-as 800-as. Áttétel függvényében elvileg jó lehet az 500-as is, én is 500-assal megyek, 3-as áttételû vázban. Egyébként szentem szánj rá egy napot, ugorj fel Pestre Kalához, és próbáljátok bele, az a legbiztosabb.

2,33 körül van az áttétele
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"