Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
meg milyen bike-ot szeretnél belõle ?

/Sala amugy 200/50 es kell neki/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
lóvé ügyileg hogy vagy eleresztve? mekkora kell? stb stb...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás
Hali mindenkinek!
Milyen rugóstagot tudnátok ajánlani kona coilerbe???
Köszi elõre is!!!
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

A marzocchi rugóstaghoz itthon hol lehet hozzájutni? Elég sok helyen néztem de nemigazán van sehol, árilag menyibe van egy ilyen veszedelem?

angol hivatalos arak >> ITT <<
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

ott a lényeg: egy 2.55 a másik 2.80 ez a hosszt jelöli, a rugó hosszát.
ha a 222-es tagra rámegy a 2.80-as rugó, akkor a 230-ason, amin gyárilag 2.55-ös van, elvileg el fog férni.
gyakorlatilag nem tudom, melyik pontosan mennyit mozog, majd az okosabbak.

szóval az még csak egy dolog, hogy ráfér, a másik az, hogy hamarabb koppan-e a tag mint a rugó, vagy hamarabb a rugó mint a tag.

inkább az jelenti a 2.55 és a 2.8 hogy a tag/rugó mennyit mozog
és hogy emiatt a rugó milyen taghoz van

szóval röviden: egy 2,8-az mozgó rugóstagra nem kellene 2.55-öt mozgó rugót venni mert a rugó fog hamarabb elfogyni és széttörik a rugótányér és/vagy tönkremegy a tag...

szóval ha a srác a 2,8at mozgó dhxre rárakja a 2,55öt mozgó rugót akkor az nem lesz hosszú életû párosítás

marzo tag: gyapinál láttam rocco-t múlt hónapban
Autist Team:)

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
A marzocchi rugóstaghoz itthon hol lehet hozzájutni? Elég sok helyen néztem de nemigazán van sehol, árilag menyibe van egy ilyen veszedelem?
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ott a lényeg: egy 2.55 a másik 2.80 ez a hosszt jelöli, a rugó hosszát.
ha a 222-es tagra rámegy a 2.80-as rugó, akkor a 230-ason, amin gyárilag 2.55-ös van, elvileg el fog férni.
gyakorlatilag nem tudom, melyik pontosan mennyit mozog, majd az okosabbak.

szóval az még csak egy dolog, hogy ráfér, a másik az, hogy hamarabb koppan-e a tag mint a rugó, vagy hamarabb a rugó mint a tag.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

I3aI3

I3aI3

vendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
hali,lenne még 1 kérdésem...
arról lenne szó,h elcserélem a rugómat egy srác rugójával...
nekem van egy rock shox pro deluxe, fox 600x2.55ruganyóval, 222-230mm:S
srácnak egy fox dhx5.0, fox 400x2.80, 222mm

kérdés,h ha cserélünk jók lesznek-e a tagjainkra a rugók?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehet szétszedni a sid rugóstagot a gyári speciális szerszám nélkül (arra a nagy kerek anya, amin egy kis lyuk van letekerésére gondolok) valamelyik amerikai honlapon olajszûrõ kiszedõ szerszámot vagy hasonlót írtak. Egyenlõre nem akarom szétszedni, de ha majd kell akkor tudjam.

A sebesség mindent megold.

I3aI3

I3aI3

vendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
thx

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
http://www.tftunedsh.../springcalc.htm
http://www.mojo.co.uk/springcalc.html

I3aI3

I3aI3

vendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
csao

lenne egy kérdésem,keresek egy olyan szerkezetet,amivel kitudom számolni,h a testtömegemhez,milyen rugót vegyek...most vok 65kg és egy fox 600x2.55
ös rugóm van egy rock shox pro deluxe 230mmes szemtávú tagban,ami egy konastinky dee-lux '05 vázban helyzkedik el.nos ez így nekem elég kemény hegyrõl lefelé jövet...kérdésem lenne,h ez a rugó milyen testtömegnek megfelelõ,és,h nekem milyen rógó lenne a praktikus..

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
meg. ha tudod hogy kell, vagy tucc valakit, aki segít neked.

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Oké, vahalhogy x-faktoron kívül meg lehet ezt cisnálni?

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
addigis, amíg nem használod (hosszabb ideig - 2-3 nap vagy hetek) engedd ki a tartályból a levegõt, hogy ne legyen nyomás alatt, majd ha tekerni készülsz fújd fel
így hosszú távon is kíméled õt. de amúgy egy kb 15 Ft-os O gyûrût kell kicserélni (és persze újra tölteni olajjal stb...)

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás

Halihó

Van nekem egy DHX tagom, és azt vettem észre, hogy 3-4 nap állás után egy helyen szivárog egy kis olaj, ezen a helyen (bejelöltem pirossal) :
http://pix.bikemag.h...ajsziv_rg_s.JPG
Nem folyik meg semmi, csak 4 nap állás után az illesztésnél felgyülemlik fél csepp olaj, megnéztem rendesen megvan húzva, és igy megnézve repedve sincs. Vélemény? :confused:

Szia!
Szerintem ez nem normális dolog, hogy ott olajszivárgás van. Ha azt mondod, hogy meg van húzva rendesen, akkor valószínüleg tömítés probléma lehet. vagy elöregedett vagy hibás a tömítés. Azt tanácsolom, hogy nézesd meg szakszervízben, de otthon ne állj neki!!! Ha jól tévedek, akkor X-faktor foglalkozik a Foxikkal. Üdv:Siki

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Halihó

Van nekem egy DHX tagom, és azt vettem észre, hogy 3-4 nap állás után egy helyen szivárog egy kis olaj, ezen a helyen (bejelöltem pirossal) :
http://pix.bikemag.h...ajsziv_rg_s.JPG
Nem folyik meg semmi, csak 4 nap állás után az illesztésnél felgyülemlik fél csepp olaj, megnéztem rendesen megvan húzva, és igy megnézve repedve sincs. Vélemény? :confused:

danika111

danika111

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
hi all
nekem olyan kérdésem lenne hogy van e olyan szabvány hogy x méretü tag mekkorát moccan? legalábbis a rugósoknál mert tom hogy a levegõsök kevesebbet mozognak...
szal ha van ilyen akkor valaki írja be hogy hogy van.
még 1 kérdésem lenne hogy a rugókon a keménység az milyen mértékegyseégben van megadva és azt hogy mérik vagy honnan tudják??

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a fox rugóból van 200-as, ami 56-ot mozog + alapból rövidebb, viszont 14 eft

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
én meg pont elmegyek magyarországról mire megjönne a tag.... :(