Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

lehet, hogy a kerdes eleve hulyeseg, de egy kikapuba mennyire "valo" egy spv-s tag (levegos 3way lenne) vagy inkabb valami lockoutos jobb lenne bele?

lokosban gondolkodj inkább, ha zavar a pogózás...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

karfi

karfi

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
lehet, hogy a kerdes eleve hulyeseg, de egy kikapuba mennyire "valo" egy spv-s tag (levegos 3way lenne) vagy inkabb valami lockoutos jobb lenne bele?

rolcsii

rolcsii

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Én sem ott gondoltam....ennyire nem vagyok kezdõ:)
Csak idáig egyszerûbb rugóstagjaim voltak.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
figy
ha rám hallgatsz

fogsz egy hátizsákot beletuszkolsz egy telópumpát és kihúzol a mátrába

Szobában nem fogod tudni beállítani

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

rolcsii

rolcsii

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Sala,VV köszi az okosítást,majd jojózok vele még egy pár órát...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
kb igen

mivel körülbelöl 1 perc beállitani atagot célszerü az elején kipróbálni mindent és utána a pályához igazitani

fuck me, i'm famous!

rolcsii

rolcsii

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Köszönöm a bókot!:matrix:
A lineárisabb beállítással finomabban mozog a tag, míg progresszív beállítás inkább az ugrálásokhoz jobb? Célszerû inkább vmi arany középutat megtalálni, mint állítgatni?

Többet nem kérdezek...:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sala: a rugóelõfeszítés nálam nem sok mindent old meg mert levegõs, de azért köszönöm a kimerítõ választ.
Most ha tekerõs túrára megyek a tagon emelem egy picit a nyomást, propedál ráteker, kissebb túlfolyóméret magasabb nyomáson.
Lejtõzgetésnél alacsonyabb nyomás, propedál kikapcs, a tulfolyótartály mérete nagyobbra vesz, picit kissebb nyomáson.
VV: a mozgást hogy befolyásolja? Kisseb kamraméret, nagyobb nyomáson: progresszivebb, fordítva meg lineárisabb a mozgása a tagnak?

Átszaladtam az "AIR" szócskán. A beülést a fõkamra nyomásával tudod szabályozni. A többi kérdést pedig tökéletesen megválaszoltad magadnak, nekem már nincs mit hozzátenni. Sala DHX kisokosa segít mindenben.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
végre egy ember aki használja az agyát

minden ugy van ahogy irtad...

taps

fuck me, i'm famous!

rolcsii

rolcsii

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Sala: a rugóelõfeszítés nálam nem sok mindent old meg mert levegõs, de azért köszönöm a kimerítõ választ.
Most ha tekerõs túrára megyek a tagon emelem egy picit a nyomást, propedál ráteker, kissebb túlfolyóméret magasabb nyomáson.
Lejtõzgetésnél alacsonyabb nyomás, propedál kikapcs, a tulfolyótartály mérete nagyobbra vesz, picit kissebb nyomáson.
VV: a mozgást hogy befolyásolja? Kisseb kamraméret, nagyobb nyomáson: progresszivebb, fordítva meg lineárisabb a mozgása a tagnak?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
akkor dhx5.0 lecke kezdõknek.

kezdjük az elején. Mi mire is való a sok tekerentyû közül

Kicsi piros. Visszaút csillapitás. Befelé tekerve több, visszafelé kevesebb a csillapitás. A tul sok, rázós uton merevként mûködik. HA tul kevés elrúg a holdig

sokat kattogó kék tekerenytû. propedal. Egy rugó ellenében átengedi az olajat. tehát amig az összenyomodás ereje kisebb mint a rugóerõ nem mozdul a tag, Lockolva van. Ennek a rugónak az erejét tudod változtatni.

Nagy kék tekerõ a tartályon. Kamraméret. Amikor összeül a tag a kamrában lévõ olaj megemelkedik az uszóval együtt, igy a dugó tuloldalán lévõ nagynyomásu levegõt összenyomva. Kisebb kamra gyorsabb felkeményedés.

Szelep a kamrán. Levegõnyomásszabályozókézikészülék. Több levegõ lassabb összenyomodás (progresszio csillapitás) plusz nagyobb propedál efektus, mivel az összenyomodást a nagyobb nyomás is probálja megakadályozni a rugóval együtt.

És a kérdésedre a válasz. Rugóelõfeszités. A beülés mértéke szabályozható vele. Keménységet csak kismértékben állit, mivel a rugó lineáris. Max 3-5 fordulatot szabad elõfesziteni utána rugócsere ha nem elég.

fuck me, i'm famous!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A SAG-et (beülés) nem, a tekerhetõséget minimálisan, a mozgását viszont annál inkább befolyásolja.

rolcsii

rolcsii

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
üdv

Az érdekelne hogy egy dhx air 5.0-nál a kamranyomás ill. a kamraméret változtatása hogy befolyásolja a tag mozgását, ill. van -e hatással a beülésre? Befolyásolja a tekerhetõséget?
Boccs ha túl hülye kérdés....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
manitouból mind2 van, félig belenyomod a 2 db-ot, ami a tagnál szükül le a kellõ méretre - alu

ez max 31.8 mm-es szélességben elérhetõ.

a másik, a 60 mm széles pedig acél tengely, rajta a 4 alu gyürü

mind2 ugyanolyan jó, de utóbbi picit nehezebb is ez által.

I3aI3

I3aI3

vendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
magyarul,a távtartókat hogyan csináltassam...?
Szesz nélkül nincs Rock'N'Roll !!! :koncert:

I3aI3

I3aI3

vendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
megaszontam...:D

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Ha már a pályákon nem tud villogni, akkor a mûhelyben legalább õ lesz a király.:) Azért szeretünk ám Salabácsi!

Én a DHX5 hangját is szeretem. Szépen szüttyög!

I3aI3

I3aI3

vendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
hááállli!

kérdés a következõ:
távtartókat esztergáltatnék a tagomhoz (5th) és nem tudom,h hogyan jobb....
4db-ot,vagy ha mondjuk a felsõ résznél a jobb oldalit vesszük,annak egybe függõnek kell lenni,azaz egy részbõl álljon,ne pedig,h kis tengely és rajta a gyûrû....h érdemes...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
külsõ tartályos csövecske kell neki :-)

a dhx3nak meg sokkal szebb hangja van mint a dhx5-nek:(

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Ne gondolkozz, nem áll jól!:) Meg mi a szösz bajod van a DHX5-tel?

Inkább bringázz többet! Ott több behoznivalód van.