Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Eger & Bükk

- - - - -

• Please log in to reply
2820 replies to this topic

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger
Kiszedtem ma a középcsapágyat, hát elég könnyen megindult, lehet azért volt a kattoggás mert "le volt lazulva"?
Összeraktam zsírocskával amennyire tudtam megtéptem. ha jól alakulnak a dolgok holnap teszt. Bízom benne, hogy ez volt a bibi.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Jövõ héten szombaton Rákóczi teljesítménytúra a Zemplénben!Több távból lehet választani,mondhatni majdcsak maraton.Úgy néz ki,h' párommal megyünk és tekergünk azon is egyet.
Ma én is kimentem Tárkánynak,majd föl Völgyfõ házhoz,Bükkzsérc,Cserépfalu,Bogács,Noszvaj,Szomolya.Az aszfaltozós géppel mentem,mert nem tudtam,h' a tegnapi esõ mennyire áztatta föl az erdõt.Jó kis edzés jellegûre sikeredett...
Magellan-os

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger
én hnap a hajtásom akarom szétszedni s szsarba összerakni háétha nem kattogna. idegel.

de csütörtökre tervezek egy kis terepezést, majd kivarrt kollégát is megkérdem, van-e ekdve :D

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Árulók!:-)Én holnapra tervezek egy kis terepezést,ki tart velem?!
Magellan-os

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger
na ma is adtunk a sportnak.

Kristóffal nyomtunk egy lájtosat. Ki tárkány kemény úton, tótól Barát réten át aszfaltosig egynyomos terep az erdõ tövében, majd ismét kemény úton fel völgyfõházig, innen pedig terepen vissza imókõ üdülõig - amerre eccer mentünk ferivel savanyával meg mikivel. Üdülõtõl még legurultunk a tóhoz a kis erdei ösvényen.
Óvatosan adtunk a déhá érzésnek. Jó volt nekem 35 km lett a vége. Így a tegnapi után igen jól esett.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger
van ember aki fûzi :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
nemhiszem, hogy sokat kellene macerálnod a szétszedetéssel/úrafûzetéssel, ha nem te csinálod
egy obb felni ára lesz a móka, tuti
használt lomok apróból?

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger
igen tárcsák is cserélõdnek mert most centerlockos van alap shimano, s néha érzem hogy kevés, habár most hétvégén meglepõen jól tette a dolgát.
ha nem találok normális suámomra is megfizethetõ felnit, akkor az alexot szedetem szét s az lesz újra fûzve, d jobb lenne egy uj kerék ez meg megm,aradna átgumizva aszfaltozósnak.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger
sunt néztem rigidat syncrost

5tõl tolunk kristóffal egy kis terepet :)

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Akkor tárcsákat is cseréled?Szerintem az Alex felnik nagyon jók:jó a profiljuk,könnyûek,erõsek.Nekem is volt kerekem Alex TD17 felnivel,Anti Snakebite-os,szélesített volt a felni pereme,kevésbé lehetett felütéses defektet kapni!
Sun felniket felejtsd el,külsõ le és fölrakással gondjaid lehetnek.Mavic drága,viszont nem tudom mennyire erõs a felni pereme,meg hogy egyébként mennyire lehetnek jó?!Nekem most Rigida tárcsás van,de ennek sem túl erõs a pereme,1szer-2szer behajlott már és visszahajlításkor "kifehéredett".
Szerintem egyébként sok gyártó felnije szóba jöhet...Gondolom szegecseltet akarsz?!Még nézelõdök én is!
Magellan-os

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger
Urak!

Kerék fûzetésben gondolkodom, s felni téren kérném tanácsotokat.
Milyen felnivel érdemes foglalkozni? Márka? Tipus?

Ami fontos, fekete szín, 32 lukas, XC felhasználásra fõként.

Most egy Alexrims ZX24 van, amivel elégedett vagyok, de ezt a kereket nem akarom szétbontani, mert a küllõket agyakat nem tudnám eladni. Meg akkor ez megmaradhatna slickkel aszfaltozni :)

Az agyak nagy valószínûséggel BTS XC Elite agyak lesznek.

Ötleteket várok.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger
Viktor ha engedi neki a meló jön máskor is. Lefelé azért zúztunk közel 50es tempóval, õ 2-300 méterrel mindig elõttünk döngetett, de Kristóffal mi sem kíméltük a pedált. Már bélkõrõl elindulva elgurult a gyógyszer :)

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Kb.3ra értünk le Tárkányba.Zsuzsának már nemigen volt ereje lefelé tekerni,komótosan haladtunk.De nem volt 1 rossz szava sem!:-)Kitartó!Elismerés!
Minket is elkapott 1 kis esõ,de nem áztunk el.Mire leértünk Tárkányba,már sütött a nap.Tárkányban váltunk szét,Jocó barátom meg hamarabb leért Tárkányba és üzente Tamásékkal,h'õ megy át szép lassan Síkfõkútra,majd én utolérem.Na,ebbõl nem lett semmi,mert még fagyiztunk 1et Sárkányban.Õ így már nem várt meg.
Aztán én is Vasbánya-tetõnek mentem,Novaji kunyhó,onnan meg megnéztem a Bükkzsércre vezetõ turistautat,mert azt még nem ismertem.Jó kis út,nincs szétmosva,és végig lejt Zsércig.Onnan a piros bringás jelzésen átmenten Noszvajra,3néztem a volt barlanglakásokat,majd hazacsorogtam.
Jó kis nap volt ez!Jó volt ez a kis csoportosulás!Tényleg kell majd több ilyen!Esetleg Piszta legközelebb,ha ráér barátod,megint el kell csalni és akkor már dobunk 1 kicsit montisabb tekerést!Képet majd megnézem,hogy küldhetném neked.
Jó pihenést evribádi!
Magellan-os

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger
Lajos!

Mikorra értetek vissza tárkányba?
Szerintem Zsuzsáék jobban jártak volna ha velünk jönnek. Kb 3/4 óra alatt itthon voltunk. Széles jól járható dózer út végig lefelé. Lehetett jönni, pár sodrós kanyar volt csak. Leérve az idõjárás is kellemesre fordult.

Jó volt ez a mai nap. Még több ilyen csoportos megmozdulás kéne, emelt nõi létszámmal.

Zsuzsának üzenem: kalapunkat emeljük elõtte, hogy így bemerte ezt vállalni, olyan bringával. Õszinte elismerésem. Ha ezek után még szeretne biciklizni, akkor meg pláne.

Ja a csoport képet majd küldd már át lécci. Köszi

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
rendes emberek rájdolnak
a rendetlenek katzenjammerkednek
uff.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger
nem baj ha nincs 30 fok, legutóbb mikor V-vel nyomtuk az arlói völgyet sisakon keresztül is megszúrt a nap, s a fejem meg szép foltosra barnult, mert hát dús hajkoronával nem nagyon büszkélkedhetek. :)

paliuj megy a zsákba :)

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
köpönyeget nézve mára "zivatar,záporesõ,holnapra zápor az elõrejelzés.elvileg hûvösebb lesz(20 fok körül),de az még jó is lehet!
Magellan-os

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger
idõjárást eltekintve a holnap lehet ugrik :(

elõbb egy pár már ment bükkölni, nekik van igazuk :) még le tudják monszun elõtt.
ha ez nem jön össze legközelebb vsak duna marcin tudok tekerni :(

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 posts
  • LocationEger
savanya

worksopbúkban megnéztem a ruganyt, elméletileg
3 féle van

Hard : FEP323-10 282 mm 10 N/mm
Standard: FEP323 285 mm 7.6 N/mm