Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak - 2. rész

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
3562 replies to this topic

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

Medvesajtról nem tudok, de a párizsi az húspépbõl készül, amibe olyan húsrészeket darálnak le, mint porc, csont, és egyéb, orvosilag sem ember, sem állat által nem fogyasztható részek. Nyesedékhúsok, faggyú és még sorolhatnám! Ja! És kötõanyagként nem ritka a híperszáraz kenyér.

Fincsiiiiiiii! Ezután még óvatosabb leszek minden kajával. Egyébként a felvágott pultban a sonkák is ilyenek, vagy azok normálisak?

A fõzelékek hogy készülnek a fõzelékfalókban? Azok is valami ilyen kreativ módon vajon? :shit:
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Parabá' most el...
Vasárnap 7:00kor újpesti tuskó parkolóba be...
:)

Csákkkkány!

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Orvosilag emberi fogyasztásra alkalmatlant nem tesznek bele, azért ne essünk túlzásokba!!!!! Viszont mindent, ami belefér azt igen - porc, bõr, szõr....

A Mackósajt és az egyéb ömlesztett sajtok meg olyanokból (is) készülnek, hogy maradék sajtok, sajtkészítési hulladék, tejföl és tejmaradék, aztán amivel kimossák az edényeket - kislagozzák, ugye, tehát tejipari hulladék.
A töltenék meg minden! amit összesöpörnek a vágóhídon. Ez viszont komoly.

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
sigi tévedsz , ez mindenhol elõfordul különben be is lehetne zárni a boltot.
ahová eddig szívesen jártam ott is csak addig kajáltam amíg nem jártam a konyhában. ennyi. most ez olyan ,hogy mondj már egy benzinkutat ahol nem lopnak a kutasok ;o)
byebye!
(hu de rég jártam már itt mindenkinek üdv ;o) )

pixel

pixel

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 posts
Para, nekem a tuskóparkoló teljesen jó lesz, akkor talizzunk ott.

sigi

sigi

vendég

• fórumtag
  • 97 posts

Na jó, akkor meséljetek a tudatlanoknak, mert itt csak húzogatjátok a mézes madzagot, de semmi infót nem csöppentenétek el!!! Szóval, például mi ez a "szalámidarab in da medvesajt"??

Medvesajtról nem tudok, de a párizsi az húspépbõl készül, amibe olyan húsrészeket darálnak le, mint porc, csont, és egyéb, orvosilag sem ember, sem állat által nem fogyasztható részek. Nyesedékhúsok, faggyú és még sorolhatnám! Ja! És kötõanyagként nem ritka a híperszáraz kenyér.

Hortobágyiról + van 1 megtörtént esetem. Ha nem a saját szememmel látom, akkor nem hiszem el. Helyszín: Balaton déli part, jónevû étterem a 7-es mellett. Vendég rendel egy paprikás csirkét/csirke pörköltet. A kedves fogyasztó félig megette. A visszajövõ csontokról lekaparták a húst, ledarálták, + egy kis pörköltszaft és tejföl = hortobágyi töltelék alap. Palacsintába betöltve, egy kis paprikás mártás, és márris kész az újrahasznosított csirke pörkölt/paprikás csirke!

Másik eset, amit rendezvényesként tapasztaltam. Elit fogadás, 500 fõ, Pest egyik illusztris helye. A konyhán maradt egy tál (kb. 40-60 adag) köret. Gond 1 szál se! A visszajövõ csumpliból (értsd: maradék) áttálalják a köretet egy tiszta tányérra, nyakon öntik vmilyen mártással, mellé a hús, és kész a friss fõétel.

De megvédve minket, vendéglátósokat, ezek az esetek nem jellemzõek minden étteremre! Ha van egy/több +szokott helyetek, ott ilyen nem fordul(hat) elõ! Csak egy ilyen eset az egész szakmát minõsíti.
"Amint elindul a verseny, már nincs gond. Azt csináljuk, amihez értünk, tekerünk. Nem esik ugyan jól az izmoknak, de fejben azért könnyebb, mint a rajt elõtt." (Julien Absalon, a hegyikerékpáros)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Manó:
1- nem útállak, és 2-nem mondtam, hogy nem lehet átmenni... ;-)

átlehet menni, mint írtam vala, csak volt már rá precedens, hogy még sem... :-P

még nem hívott polgármesteriben dolgozó haver, de remélem még ma bezsélek vele...

PIXEL, PAUL!
Azt beszéltem Zeddel, hogy naon jó kiindulási pont lehetne az újpesti TES*O parkoló!
ó-kééé?

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

Párizsi: hasonló téma a medvesajt is.... ne tudjátok meg, hogy mivel ízesítik!!!! és mik azok a "szalámidarabok" benne. :P

Na jó, akkor meséljetek a tudatlanoknak, mert itt csak húzogatjátok a mézes madzagot, de semmi infót nem csöppentenétek el!!! Szóval, például mi ez a "szalámidarab in da medvesajt"??
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts
Trifo: Boldog szülinapot!

konamano

konamano

vendég

• fórumtag
  • 175 posts

Ildi, jelentem, nekem aszonta Parabá, hogy át lehet menni simán személyivel is. Ha neked azt mondja, hogy nem, akkor:
1 - vagy utál téged
2 - vagy engem utál és csak azért mondta, hogy átengednek, hogy lekapcsoljanak a határon

Köszi, teljesen megnyugodtam ;) Akkor vasárnap irány Zólyom!!!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Párizsi: hasonló téma a medvesajt is.... ne tudjátok meg, hogy mivel ízesítik!!!! és mik azok a "szalámidarabok" benne. :P

sigi

sigi

vendég

• fórumtag
  • 97 posts

Tényleg Trifó, boldog szülinapot, klassz ünneplést kiván neked a Lemming család is!

Másik. Charon utólagos engedelmével idézek tõle egy idézetet, amit õ küldött nekem priviben.

Egy több éve élelmiszerboltban dolgozó ismerõsömet viszont sikerült szóra bírnom. - A romlandó dolgok "kipofozásával" kezdõdik a nap - mesélte. - Mivel a felvágottak, virslik és a különféle húsok egy idõ után szagosodnak, mi úgy mondjuk, "izzadnak", ecetes vízzel átmossuk õket. Nagy gonddal kell végezni a mûveletet, minden az arányokon múlik. Ha kevés az ecet, a szag marad, ha túl sok, akkor a vevõ megérzi az árun. Hasonló módszerrel "fiatalítjuk" a baromfit is: a fonnyadt, kiszáradt bõrû csirkét vízben megúsztatjuk. Ettõl viszszanyeri a frissességét. Amikor már nem lehet segíteni, ledaráljuk a húsokat. Mindig csak annyit, amennyit a "tiszta" hús még elbír. A kicsit romlott párizsit vagy virslit salátákba keverjük. A kimért saláta és a körözött a két legkényesebb pontja a hazai élelmiszeriparnak - folytatta az ismerõs eladó. - Ezekben "landol" minden, ami kicsit is gyanús: a lejárt szavatosságú majonéz, tejföl, túró, felvágott, szóval minden. A kiszáradt juhtúrót például tejföllel "javítjuk fel". A penészessé vált sajt kérgét levágjuk, a maradék darabot fóliába csomagoljuk, majd akciózzuk. Az is bevált trükk, hogy a zacskós tejrõl a kollégák hipós rongygyal letörlik a gyártó által feltüntetett idõpontot, aztán "felülírják". - A pékárunál kevesebb lehetõség van manipulálásra - mesélte egy másik kereskedelmi lánc munkatársa. - De azért boldogulunk. Egyezséget kötöttünk az egyik sütõipari céggel, õk az egy-két napos kenyereket újradátumozzák. Ezeket csak kora este tesszük ki, mert a késõi vásárlók általában sietnek, nem is gondolják, hogy többnapos kenyeret kapnak. Azt hiszik, hogy azért szikkadtabb a pékáru, mert már reggel óta ott áll a polcon.

Nos hát inkább ez az, amiért én a vegetarianizmust választanám. Ez marha undi. És most még annyira se fogok elgondolkodni az elõre kikészitett salis pultok elõtt, mint eddig, egyszerûen továbbsiklok! :chin:

És ezen még csodálkoztok? Teljesen normális! A párizsi pl olyan dolgokból készül, amit más célra nem tudnak eladni. Én éttermi szinten tudnék mesélni dolgokat. Többek között ezért nem eszek vendéglátóhelyen tokányokat, pörkölteket, és hortobágyi húsos palacsintát!
"Amint elindul a verseny, már nincs gond. Azt csináljuk, amihez értünk, tekerünk. Nem esik ugyan jól az izmoknak, de fejben azért könnyebb, mint a rajt elõtt." (Julien Absalon, a hegyikerékpáros)

kissfish

kissfish

törzsvendég

• fórumtag
  • 454 posts
Igen, néha jobb a boldog tudatlanság :o)

Tyito: üdv újra itt ! :)
"A dzsungelben minden ehetõ. Te is." (graffiti)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Ildi, jelentem, nekem aszonta Parabá, hogy át lehet menni simán személyivel is. Ha neked azt mondja, hogy nem, akkor:
1 - vagy utál téged
2 - vagy engem utál és csak azért mondta, hogy átengednek, hogy lekapcsoljanak a határon
Ausztria, Kenguruk földje!

konamano

konamano

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
Kahlesz: Gratulálok! :clap:

Trifó: Nagyon boldog szülinapot kívánok!

Meg persze az összes emberkének sok-sok boldogságot szülinapja alkalmából, aki mostanában ünnepelte, ünnepli ezt a jeles napot!
:tort:

Para: remélem, hogy átengednek személyivel, mert a héten néztem meg, és... hát igencsak lejárt már az útlevelem.

Lens: Na igen és ez még nem is minden amit elmesélt az ismerõsöd. Mikor középsuliban gyakorlaton voltunk sikerült belekóstolni az ilyen és hasonló dolgokba... de inkább nem részletezem.
Viszont arra rájöttem, hogy ha mindent tudnék arról, hogy amit a boltban a polcokon látok akkor eléggé valószínû, hogy üres kosárral érkeznék a pénztárhoz. :(

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Hali!

Köszönöm az üdvözületeket! A mai nappal megkezdem a 4. évtizedem töltögetését a Föld nevû bolygón. Komoly, mi? :)

Thommey: 1 db 256MB-os CF kártyával valszeg tudok neked szolgálni, ha aktuális még a kérés. Vagy akár kettõt is.

Jó szórakozást a Zólyomlátogató különítménynek!

--Trifo

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,067 posts
Hááát sziasztok.
Üdv mindenkinek, gratula mindenkinek, mindenhez...
tekernék már egy jót Veletek.
Ha tudtok valami szervezõdõ programról, mivel nem jutok netközelbe, tájékoztassatok légyszives.

Kösssszzz! Tel:+3630/9439-398

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Trifo, Káhlesz: :beer:

http://blog.tomcatpolo.hu
Ezen belül droidzóna. Na azt érdemes olvasni, ha fetrengeni akartok a röhögéstõl. Néha meg csak tanulságos...

pölö:

Nem túl régen történt, hogy egy nagykócsag beköltözött valahová a borsodi dombok közé. Nagy szenzáció volt, hiszen a kócsag a síkvidéki, vízközeli élõhelyeket kedveli, ritkán száll le dombok közé, no meg elég ritka is, maga a magyar természetvédelem szimbóluma. Meg is telt a környék összes bokra természetfotósokkal, madárlesõkkel, természetvédelmi szakemberekkel, mind a madarat lesték, mit csinál, rak-e fészket, és örültek neki, hogy láthatják. Ám egyszer csak dörrenés hallatszott, a kócsag összecsuklott, és úgy is maradt. Mindenkiben megállt az ütõ, csend borult a tájra. Aztán egyszer csak vidám rikkantást hallottak:

- Dik, Ráfáel! Megvan a nagy lúd!!
:D

vagy:

Egy vecsési illetõségû haverom biciklis kalandja.

Szóval René, nagy biciklis, és mellesleg az akkor nagy nevû Astroidea demócsapat tagja egy tavaszi éjszakán hazafelé karikázott a 4-es út mentén. Egyszer csak elfogyott alóla a bicikliút. Nézte nagy bambán, hogy hová lett, aztán felfedezte a betoncsík folytatását, különös módon egy ott húzódó drótkerítés mögött. Na, biztos valami paraszt részegen húzta fel a kerítést, gondolta, pont rá a bicikliútra. Fogta a bringát, nagy nehezen átemelte az akadályon, majd õ is átmászott, és békésen folytatta tovább útját.

Kisvártatva nagy szirénázásra lett figyelmes. Hátranézett, hát látta ám, hogy nagy villogva jön utána vagy három dzsip. Utolérték, lefékeztek, kiugrált egy raj fekete ruhás, géppisztolyos alak, leszedték a biciklirõl, és igen alaposan odakenték a kocsi oldalához, majd megmotozták.

- Hé! Mit akarnak, nem csináltam semmit! - tiltakozott.
- Nem hát - felelte bosszúsan a kommandósok parancsnoka - csak fél órája biciklizel a ferihegyi repülõtér gurulóútján, te baromállat!!

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts
most azért boldog vagyok h nem veszek ilyeneket ....

:love1:

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Tényleg Trifó, boldog szülinapot, klassz ünneplést kiván neked a Lemming család is!

Másik. Charon utólagos engedelmével idézek tõle egy idézetet, amit õ küldött nekem priviben.

Egy több éve élelmiszerboltban dolgozó ismerõsömet viszont sikerült szóra bírnom. - A romlandó dolgok "kipofozásával" kezdõdik a nap - mesélte. - Mivel a felvágottak, virslik és a különféle húsok egy idõ után szagosodnak, mi úgy mondjuk, "izzadnak", ecetes vízzel átmossuk õket. Nagy gonddal kell végezni a mûveletet, minden az arányokon múlik. Ha kevés az ecet, a szag marad, ha túl sok, akkor a vevõ megérzi az árun. Hasonló módszerrel "fiatalítjuk" a baromfit is: a fonnyadt, kiszáradt bõrû csirkét vízben megúsztatjuk. Ettõl viszszanyeri a frissességét. Amikor már nem lehet segíteni, ledaráljuk a húsokat. Mindig csak annyit, amennyit a "tiszta" hús még elbír. A kicsit romlott párizsit vagy virslit salátákba keverjük. A kimért saláta és a körözött a két legkényesebb pontja a hazai élelmiszeriparnak - folytatta az ismerõs eladó. - Ezekben "landol" minden, ami kicsit is gyanús: a lejárt szavatosságú majonéz, tejföl, túró, felvágott, szóval minden. A kiszáradt juhtúrót például tejföllel "javítjuk fel". A penészessé vált sajt kérgét levágjuk, a maradék darabot fóliába csomagoljuk, majd akciózzuk. Az is bevált trükk, hogy a zacskós tejrõl a kollégák hipós rongygyal letörlik a gyártó által feltüntetett idõpontot, aztán "felülírják". - A pékárunál kevesebb lehetõség van manipulálásra - mesélte egy másik kereskedelmi lánc munkatársa. - De azért boldogulunk. Egyezséget kötöttünk az egyik sütõipari céggel, õk az egy-két napos kenyereket újradátumozzák. Ezeket csak kora este tesszük ki, mert a késõi vásárlók általában sietnek, nem is gondolják, hogy többnapos kenyeret kapnak. Azt hiszik, hogy azért szikkadtabb a pékáru, mert már reggel óta ott áll a polcon.

Nos hát inkább ez az, amiért én a vegetarianizmust választanám. Ez marha undi. És most még annyira se fogok elgondolkodni az elõre kikészitett salis pultok elõtt, mint eddig, egyszerûen továbbsiklok! :chin: