Na jó, akkor meséljetek a tudatlanoknak, mert itt csak húzogatjátok a mézes madzagot, de semmi infót nem csöppentenétek el!!! Szóval, például mi ez a "szalámidarab in da medvesajt"??
Medvesajtról nem tudok, de a párizsi az húspépbõl készül, amibe olyan húsrészeket darálnak le, mint porc, csont, és egyéb, orvosilag sem ember, sem állat által nem fogyasztható részek. Nyesedékhúsok, faggyú és még sorolhatnám! Ja! És kötõanyagként nem ritka a híperszáraz kenyér.
Hortobágyiról + van 1 megtörtént esetem. Ha nem a saját szememmel látom, akkor nem hiszem el. Helyszín: Balaton déli part, jónevû étterem a 7-es mellett. Vendég rendel egy paprikás csirkét/csirke pörköltet. A kedves fogyasztó félig megette. A visszajövõ csontokról lekaparták a húst, ledarálták, + egy kis pörköltszaft és tejföl = hortobágyi töltelék alap. Palacsintába betöltve, egy kis paprikás mártás, és márris kész az újrahasznosított csirke pörkölt/paprikás csirke!
Másik eset, amit rendezvényesként tapasztaltam. Elit fogadás, 500 fõ, Pest egyik illusztris helye. A konyhán maradt egy tál (kb. 40-60 adag) köret. Gond 1 szál se! A visszajövõ csumpliból (értsd: maradék) áttálalják a köretet egy tiszta tányérra, nyakon öntik vmilyen mártással, mellé a hús, és kész a friss fõétel.
De megvédve minket, vendéglátósokat, ezek az esetek nem jellemzõek minden étteremre! Ha van egy/több +szokott helyetek, ott ilyen nem fordul(hat) elõ! Csak egy ilyen eset az egész szakmát minõsíti.