Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #1)

- - - - -

  • This topic is locked This topic is locked
19790 replies to this topic

#18921
ggx

ggx

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2,613 posts

És még van 4 félévnyi analizised hátra


jaja, szép lesz még az is... :)

#18922
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26,354 posts
hmm, énis megértem. mindenen átmentem, de azért a töri lehetne jobb is, bár igazából nagy ívben teszem le, az átlagom így is megvan az ami kell, és úgysem látom sosem többet a törit. mûszaki szakirány rulz.
cserébe az elmúlt két nap programja:

dobozolom elfelé az összes tankönyvet, füzetet, meg az a 30 kilónyi fénymásolt jegyzetet, ami évközben összegyûlt. és hajítom le a pincébe ;)
SOSEM többet semmi hasonló ökörség, mint a gimnázium ;)

#18923
Mellon

Mellon

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 697 posts
ggx: Gratula! Nekem ez anno 4 es lett, de csak 4nap tanulással ::)
És még van 4 félévnyi analizised hátra, ha egyetemi diplomát akarsz. ;D Hajrá!

ELTE-Progmat rulez 8)


#18924
ggx

ggx

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2,613 posts
egy analízis szigorlat,

számokban:

tananyag: 7 félév
tanulási idõ: 17 nap
jegy: 5
Feltöltött kép

képekben:

tananyag, tananyag
tanulási idõ
jegy





#18925
burce

burce

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8,694 posts
lor: köszi szépen:-)

ez az érettségi rendszer úgy rossz, ahogy van:-)
nem azt mondom, hogy könnyû vagy nehéz, de hogy én ötöst kapjak töribõl?! ?!

jóvan na, mákos vagyok, mindenki ezt mondta nekem..és ez így is van:-)... azért elmondtam nekik: húzni tudni kell!! :-)

#18926
tamaska

tamaska

    Beast of the East

  • globális moderátor
  • 19,996 posts
blog rúl. Bár én nem vagyok alkalmas rá, hogy írjak is, de olvasni nagyon komálom. Milest birom. www.miles.hu

Ma ezen röhögtem nagyot:

Nyaralók, figyelem!


Egy kékbálna több mint 1800 liter spermát fröccsent egy magömlés során, de ebbõl csak 10% éri el a célt. Tehát 1620 liter sperma kerül a vízbe
alkalmanként. Ezért sós a tengervíz!

Ha legközelebb a tengerben fürdesz, jusson eszedbe ez.

Jó nyaralást!



#18927
Stormbringer

Stormbringer

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1,754 posts

VÉGE! :D ELKEZDÕDÖTT! 8)


[glow=gold,2,300]BIZONY!!! NYÁR VAN!!!!! ;D ;D ;D[/glow]

#18928
lor

lor

    phorumus maximus

  • globális moderátor
  • 24,199 posts
nem akarok senkit megbantani!

#18929
eric

eric

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2,147 posts
Én 87-es vagyok, és ahogy mondod Alex én is normálisnak tartom a korosztályomat. ;D Persze van egy-két "selejt". A tõlünk fiatalabb generáció sztem már vhogy el van cseszve. :)

#18930
_Alex_

_Alex_

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3,086 posts
Sok igazság van ezekben a dolgokba, de szerintem azért ennyire nem vészes a helyzet. Én úgy gondolom, hogy egy gyerek személyisége alapvetõen a szülõi neveléstõl(vagy annak hiányától) függ. Bár lehet hogy tévedek, egyenlõre nem vagyok szülõ. :)
Szerintem a legnagyobb probléma, hogy manapság a gyerekekkel nem foglalkoznak a szüleik, csak kihajtják õket az utcára/plázába/számítógép elé/TV elé stb.
Ja és én 81-es születésû vagyok, szerintem az én korosztályom még "normális" :) (persze tudom hogy magáról mindenki ezt képzeli ;D), ellenben sajnos a mai álltalános iskolásokról nekem is negyon rossz a velményem(iskolával szemben lakunk).


#18931
Jorus

Jorus

    ALFAHÍM

  • globális moderátor
  • 11,799 posts
Forrás: http://blog.tomcatpolo.hu/

Jó, tudom, nem a Kid's World az etalon, hanem az tényleg a konzumvilág legmocskosabb alja, de ugyanezzel találkozik az ember, ha egy Bravo-t vagy más, hasonló magazint nyit ki, vagy elég, ha bemegy egy plázába. Mindenhol azt sugallják a fiataloknak, hogy ne gondolkodjanak, ne akarjanak semmit, vegyék meg a legjobb cuccokat, vegyék meg a legújabb mobiltelefont, hallgassák a trendi slágereket, és itt már eljutunk ahhoz a közhelyhez, hogy mivé lett a világ.

Rám néz egy huszonhárom-huszonnégy éves arc, miután látta, mi mindennel foglalkozom, mirõl olvasok, mi érdekel, és azt kérdezi: "Baszki, neked honnan vannak ilyen ötleteid?" Mutatom nekik a demókat a gépemen, a könyveket a polcomon, mesélek a saját, készülõ könyvemrõl, és csak hápognak, hogy hogy jut valakinek eszébe ilyesmi, hogy könyvet írjon, hát azt nem szokták! A könyveket a boltban lehet kapni, azt nem írja senki, azokat Amerikából hozzák és lefordítják... Hogy lehetséges az, hogy valaki nem azzal foglalkozik, amit az iskolában tanult? Egyáltalán, hogy foglalkozhat olyannal, amit nem is tanítanak? És hogyhogy nem úgy csinálja, ahogy azt a szakkönyvekben írják? Miért emlékszik olyan dolgokra, amik öt-tíz éve történtek, hát kit érdekel az már? Pláne miért emlékszik a gyerekkori dolgaira? Ugyan már...

A másik érdekes dolog, hogy a fiatalabbak általában tartanak tõlem. Elég impulzív személyiség vagyok, sok mindennel foglalkozom. Ez általában nyomasztja azokat, akik nem tudják felvenni a tempómat. Észrevettem, ha olyanokkal beszélgetek, akik kevésbé merülnek bele az élet dolgaiba, azok egyre félszegebben válaszolgatnak nekem, mintha azt várnák, hogy mindjárt nyakon cserdítem õket, ha valami rosszat mondanak. Most tekintsünk el attól, hogy ha valaki belém köt, azt általában tényleg nyakon cserdítem. De attól, hogy egyes dolgokban tájékozottabb vagyok, és vitában határozottan védem az álláspontomat, még nem kellene parázni tõlem. Mégis mindig ez történik: ha belelendülök egy vitába valakivel, az elõbb-utóbb vigyorogni kezd, kicsit oldalt fordul, keresztbe teszi a lábát, tehát jellegzetes testbeszéddel jelzi, hogy elhúzódik tõlem. Érdekelni érdekli, amit mondok, de hamar letesz arról, hogy vitapartner legyen, inkább csak hallgatja. Nem azért, mert én valami zseni vagyok, akinek nem lehet ellentmondani, hanem mert egyszerûen nem mernek megszólalni. Miért? Mert egész életükben arra szoktatták õket, hogy kissrác, neked kuss a neved. A velem egykorúaknál, vagy a nálam idõsebbek között nem tapasztalom ugyanezt.

És a kreativitás hová lett? Amikor én tizenéves voltam, teljesen természetes volt, hogy az embernek hobbija legyen. Kismotor, barkácsolás, számítógép, sport, akármi. Ma a tizenéveseknek nincs hobbijuk. Reggel iskola, aztán haza, tévénézés, internetezés, butulás. Nekem még teljesen természetes dolog volt, hogy ha van egy számítógéped, akkor programozol, rajzolsz, zenélsz vele. Ha egy mai húsz-huszonkét éves embernek azt mondod, programozás, jó eséllyel azt se tudja, mi az. No és mi van akkor, ha egy ilyen arcnak mégis eszébe jut, hogy végre csinálni kéne valami érdekeset? Mert azért ilyen is van. Nos, általában odamennek a legközelebbi emberhez, aki már csinált hasonlót, és gyakorlatilag megkérik, hogy csinálja meg nekik. Itt vagyok példának én magam. Amióta ez a polóbolt megnyílt, legalább ötvenen kerestek már meg, hogy szeretnének valami olyan programot írni, mint a Suli. A levelezéseknek több, mint a fele az alábbi sémát követte - költõi túlzások nélkül.

- Tisztelt Tomcat! Elnézést kérek, hogy zavarom, azt szeretném megkérdezni, hogyan kell olyan programot írni, mint a Suli! Válaszát elõre is, stb., stb.
- Szia, tegezz nyugodtan. Úgy kell, hogy fogsz egy fejlesztõeszközt, pl. Turbo Pascal, Delphi, Freepascal, Visual C++, vagy akármi, és leprogramozod... Nem egy bonyolult dolog, pláne a mai eszközökkel. Mire lennél kíváncsi?
- Hát hogy hogy kell!
- Most ugye nem várod, hogy tövirõl hegyire elmagyarázzam, hogy mit kell beírni?
- Hát nem, de... De hogy kell programozni? Egyszer már kiírattam a nevem, most szeretném ezt megtanulni!
- Hát tanuld meg! Utána szívesen adok tanácsot, ha valamit nem értesz.
- Jó, de hogy lehet megtanulni?
- Úgy, hogy veszel egy szakkönyvet, felrakod a programot, és elkezdesz tanulni.
- De honnan vegyek olyan programot?
- Az Internetrõl. Tudod, mi az a filecserélõ?
- Jó, de melyik www címrõl lehet olyat letölteni?

És így tovább. Tényleg nem túlzok: a fenti levelezést legalább ötször végigzongoráztam már, különbözõ személyekkel. És nem csak a számítógépek körül van ekkora homály, hanem mindenhol. Az 1977 után születettek nem tudják, hogy kell kicserélni egy villanykörtét, a lányok nem tudnak fõzni (és még büszkék is rá), nem tudnak felvarrni egy gombot, nem tudnak közveszélyokozás nélkül végigautózni egy országúton, és mindebben semmi kivetnivalót nem találnak. Tisztelet a kivételnek persze, mert kivételek mindig vannak, általánosítani nem szabad. De tény, hogy a butulás riasztó méreteket kezd ölteni, és ezt a leginkább azokon lehet megfigyelni, akik az immár egy évtizede nyomuló kereskedelmi televíziókon, reklámokon, egyszóval egy új világban nõttek fel.


end

#18932
Jorus

Jorus

    ALFAHÍM

  • globális moderátor
  • 11,799 posts
Csak úgy, mert jó.
Forrás: http://blog.tomcatpolo.hu/


2004.03.09., kedd
tomcat


Köszönöm, jól vagyok, ömlik a takony a pofámból, a lázam már elmúlt, érdekel ez valakit?

Ma reggel azon tûnõdtem, hogy mekkora óriási szakadék tátong az 1977 elõtt és után születettek között. Mintha nem is egy bolygón élnénk. Pedig egyszerûen csak arról van szó, hogy mi már 12-15 évesek voltunk a rendszerváltáskor, és az utána következõ, pár zavaros évben voltunk tizenévesek, míg õk, akik mondjuk 1980-ban, vagy még késõbb születtek, már nem élték át a változásokat, kisebb gyerekek voltak, és késõbb kezdtek szocializálódni. Számomra az az igazán megdöbbentõ, hogy velem gyakorlatilag egykorú srácoknak - én 27 éves vagyok, õk pedig 23-24 évesek - úgy tudok mesélni a régi dolgokról, például amikor úttörõk voltunk, meg amikor még minden állami volt, és nagy dolognak számított, ha az ember autót tudott vásárolni, mint ahogy nekünk meséltek annak idején az öreg taták a régi idõkrõl, a háborúról és Horthy Miklós idejérõl. Különös, hogy ha tíz évvel ezelõtti dolgokról írok, arról, hogy hogyan éltünk, gondolkodtunk akkoriban, akkor magyarázatot kell fûznöm hozzá a "fiatalabbak" számára - pedig ezek a fiatalabbak gyakorlatilag az én korosztályom.

Van itt egy óriási generációs szakadék, amirõl nem beszél senki. Pedig nem csak arról van szó, hogy a huszonhat-harminc éves arcoknak van mirõl nosztalgiázni, a fiatalabbaknak pedig nincs. Más az életszemléletünk. Nem csak a politikai változások miatt, az egy dolog, hogy nem mindenki emlékszik Kádár elvtársra, Grósz elvtársra, vagy éppen Antall úrra. Ezek megtanulható történelmi ismeretek, olvasni, tanulni lehet róluk. Az igazi szakadék nem itt van, hanem a mentalitás terén. A fiatalabbak elszakadtak attól a világtól, amiben még nem lehetett mindent készen kapni. Mit lát ma egy tizenéves, immár vagy hat-nyolc éve? Hazamegy az iskolából, bekapcsolja a tévét. Színes, szagos, mindent tud. Bekapcsolja a számítógépet. Internet, chatszobák, WWW, minden kutyafasza. Lemegy a boltba, van minden, csak a kezét kell kinyújtania. Amit meg nem ér el, arról tudomásul veszi, hogy soha nem is álmodhat róla, mert vagy pénze nem lesz rá sose, vagy törvény tiltja a birtoklását. Tehát nem akar semmi újat. Az eredmény? Nem is akar semmit csinálni. Nem kreatív, nem gondolkodik, csak megnyomja a legközelebbi gombot, aztán ha nem esik le a sült galamb, hát akkor nem esik le, legfeljebb megnyom egy másik gombot is. Ha akkor se, akkor éhen hal.

Most persze fel lehet hördülni, hogy mit fikázom itt az embereket, az én korosztályomból se mindenki matyóhímzés. Na igen. Mi még egy aránylag ingerszegény környezetben gyerekeskedtünk, és az ingerereket ki-ki másképpen biztosította magának. Volt, aki alkoholista lett, vagy bûnözõ, de a többség nem. Elmentünk mindenféle klubba, kipróbáltunk mindent, amihez hozzáfértünk, és folyamatosan próbálgattuk a dolgokat, mibõl mit lehet csinálni, hogy lehetne ebbõl a dologból egy érdekes játékot fabrikálni, farepülõt építeni, mi van, ha ezt meg ezt az alkatrészt egymáshoz kötöm? Ezzel szemben mit csinál egy mai tizenéves, vagy fiatal huszonéves? Lemegy az üzletbe, megnézni, mit lehet kapni, és ha nincs az, ami kellene, akkor hazamegy.

A két világot a sajtó kiválóan tükrözi. Tegyünk egymás mellé két, fiataloknak szóló magazint. Legyen az egyik mondjuk a Pajtás, 1984-bõl, a másik pedig - ne karmoljam szét az arcom?! - a Kid's World 2004-es kiadása.

Mi van a gonosz, kommunista, csupa rosszra nevelõ Pajtásban? Egy érdekes cikk a KFKI legújabb, beszélõ számítógépérõl. Képes riport egy Szovjetunióbeli vitorlázórepülõ versenyrõl. Interjú a magyar mûkorcsolyázó világbajnokkal. Külön oldal mutat be apró, színes érdekességeket a technika és a tudomány legújabb vívmányairól. Egy további érdekes cikk bemutatja, hogy mûködik az atomerõmû. Képriport egy általános iskola faültetési akciójáról. Persze jut hely a könnyûzenének is, rövid cikk a Duran Duran történetérõl, és a kétoldalas poszteren a Modern Talking mosolyog. (Ne röhögj, akkoriban õk voltak a sztárok!) A reklámok, hirdetések mirõl szólnak? "Ne dobd az újságpapírt a szemétbe, hanem vidd el a MÉH-be!" Avagy: "Fiatalok, gyertek dolgozni a cukorgyárba!" Esetleg: "Diákigazolványodhoz kérj Te is tanulóbiztosítást!" És így tovább.

Mi van ezzel szemben a csodálatos, modern és trendi Kid's Worldben? A borítón egy topmodellnek álcázott néger kislány vigyorog, s ha kinyitjuk az újságot, bent kizárólag ilyen képekkel találkozhatunk. Nyolc-kilenc éves kiscsajok, kisminkelve, a legújabb cuccokban feszítenek. Hosszú PR cikkek a különféle divatcikkekrõl. Mi a trendi 2004-ben? Mit hordjál, hogy trendi legyél? Hogyan sminkeld magad dögösre? Hogyan legyél divatmajom? Riport egy dél-amerikai gyerekmodell-versenyrõl. Riport mindenféle futtatott gyereksztárokkal. Hogyan lettél nagy sztár, ó, te nagy sztár? Hát mert akkora tehetség vagyok, erre születni kell... Ó, hát persze. Mit hordanak a srácok New York-ban? (És mit hordanak Katmanduban, vagy az nem érdekes?)


end of part I.

#18933
tom_mirra

tom_mirra

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1,889 posts
akkor mindenkinek evribodri: szor, szor. ;D

#18934
ors

ors

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1,533 posts
HA már mindenki, én is, nekem is, értem is holnap ... mert szigorú napom lesz :(

#18935
lor

lor

    phorumus maximus

  • globális moderátor
  • 24,199 posts
hehe!
kaptam egy jo 3-ast.
:-)

#18936
tom_mirra

tom_mirra

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1,889 posts
Lor: szor, szor. ;D

#18937
lor

lor

    phorumus maximus

  • globális moderátor
  • 24,199 posts
jah a masok mindig hatterbe szorulnak.


bruce gyerek okos legyel!

bemesz oszt megmondod nekik, hogy profi vagyok ebbol elek.
vegyel fel bazzeg kulonben megkefellek.
hupsz.
nah jo kulonben hatulrol robbanok beled!
:-)

9.00-tol nekem is szoritani.
csak jo tetelt kapok.
csak jo lesz az ...


beke! ;-)

#18938
tmls

tmls

    vendég

  • fórumtag
  • 227 posts

az nwd csak minket nem winfos-osokat szivat.

nem mondod, bazze, ez kib"+!%s

egyebkent sport sziget bigy van.

láttam, az nem is zavart (annyira)
bikemagweb is adware lett?

zenehallgatas kozben nagy xar.

pontosan ezért írtam



#18939
lor

lor

    phorumus maximus

  • globális moderátor
  • 24,199 posts
nekem kerem holnap szoritani a tobbi napert majd meg szolok.

az nwd csak minket nem winfos-osokat szivat.
egyebkent sport sziget bigy van.

zenehallgatas kozben nagy xar.

#18940
tmls

tmls

    vendég

  • fórumtag
  • 227 posts
Igaz, könnyût kell húzni. Ennyi az egész. Egyszerû, mint az egyszeregy. :D
szederturmix, akkor talákszunk ...

csak úgy: k!%#€ðУ$ára idegesít, hogy minden egyes lapletöltõdésnél megráz a fenti NWD4 hirdetés (tudod, az a hülye hang). Egyébként sem tudom mi érteleme: lejárt, és semmit sem lehet látni belõle, olyan pici.