Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #1)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
19790 replies to this topic

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

Értem én, hogy mire gondolsz.. De nekem a munkahelyemen angol, otthon magyar kiosztású billentyûzetem van. Ha bent az angol kiostzás helyett a magyart használom, akkor pont olyan lesz, mint az otthoni. Ott lesznek az ékezetek, pontosan ugyanott kell shiftet nyomni, vagy altgr-t, stb.. Szóval pont olyan, lesz mintha magyar lenne eleve.. (Talán egy-két gomb máshogy van, pl 'í'.)

Biztos tetszik a hangfaladnak az egér, és gerjed rá.. ;)

Mondom, hogy még nem használtam olyat. Azt hittem, az angolon máshol vannak a dolgok, és ez úgy is marad. De ez nem így van, csak én nem értek az állítgatáshoz. :)

Képzeld mit mûvelhet a hangfal meg az egér, mikor nem látja õket senki. :)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Értem én, hogy mire gondolsz.. De nekem a munkahelyemen angol, otthon magyar kiosztású billentyûzetem van. Ha bent az angol kiostzás helyett a magyart használom, akkor pont olyan lesz, mint az otthoni. Ott lesznek az ékezetek, pontosan ugyanott kell shiftet nyomni, vagy altgr-t, stb.. Szóval pont olyan, lesz mintha magyar lenne eleve.. (Talán egy-két gomb máshogy van, pl 'í'.)

Biztos tetszik a hangfaladnak az egér, és gerjed rá.. ;)

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

Nem politikai flame-et akarok indítani, szóval ne azt vegyétek ki belõle..
De volt itt topik a szilikon karkötõkrõl, és ha van hülyeség, akkor íme..
http://index.hu/poli...old/szilikon11/

Nah, azt hiszem megvan a következõ bohózat alapja. Olyan lesz, mint a legrövidebb könyvek listája. :)

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

Hmm, de nem látom a lényeget, talán "vak" vagyok.. :D
Szóval csak arra gondoltam, hogy ha egy angol billentyûzeten beállítod a magyar kiosztást, akkor az szinte (billentyûzettõl függõen) megegyezik a magyarral, csak nincsenek ugye feliratok, amit úgysem nézel, mert vakon gépelsz..

Jorus: akkor még tesztelnem kell, de nekem könnyû (máshol pont ezért szídják), nem akadt még soha és van belõle dockos verzió, ahol nem merül le.. :)

Még nem használtam nem magyar billentyûzetet, de gondolom olyankor nem kell pl. a shift-et használni egy csomó gombhoz, funkcióhoz, ami most kell. Már annyira automatikusan írok le szavakat, hogy pl. leütöm a v betût, és leírom, hogy vagy, pedg azt akartam, hogy csak, de félrenyomtam az elsõ betût, a kezem meg ráállt a másik szóra. Nem tudom ez így érthetõ-e, olyan, mint amikor gitározásnál lefog valaki egy akkordot, ráteszi az egyik ujját a húrra (D, E? nem emlékszem már) a többi ujja meg odaugrik magától. Ha rossz húrra teszi az elsõt, akkor a többi is rosszra megy.
Ha nem érthetõen írtam le, akkor csak annyit írnék, hogy hosszú, hagyjuk. :)

Az enyém is dokkolós egér, és még sosem merült le. Annyi bajom van vele, hogy ha bekapcsolom a hangfalat a gépen, akkor hallom, ahogy görgetek, amikor épp nincs zene. :)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Nem politikai flame-et akarok indítani, szóval ne azt vegyétek ki belõle..
De volt itt topik a szilikon karkötõkrõl, és ha van hülyeség, akkor íme..
http://index.hu/poli...old/szilikon11/

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Vakon gépelek. Most van ékezetes bill. Ha ékezetmentes (ékezetless? :) ) lenne, akkor kellene néhány óra, mire megint tudnék vakon.
Most akár tévét is nézek közben.

Hmm, de nem látom a lényeget, talán "vak" vagyok.. :D
Szóval csak arra gondoltam, hogy ha egy angol billentyûzeten beállítod a magyar kiosztást, akkor az szinte (billentyûzettõl függõen) megegyezik a magyarral, csak nincsenek ugye feliratok, amit úgysem nézel, mert vakon gépelsz..

Jorus: akkor még tesztelnem kell, de nekem könnyû (máshol pont ezért szídják), nem akadt még soha és van belõle dockos verzió, ahol nem merül le.. :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Lassú, akad, lemerül az elem, nehéz. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

Most akkor vakon gépelsz, vagy nem? :D

Vakon gépelek. Most van ékezetes bill. Ha ékezetmentes (ékezetless? :) ) lenne, akkor kellene néhány óra, mire megint tudnék vakon.
Most akár tévét is nézek közben.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Wireless egerek lolak. Illetve wordözni jó, de böehh.

Mi a bajod velük? Nekem épp nagyon jó, hogy nincs vezetékezés. Így könnyebb lesz a "mobilpc"-t megvalósítanom..
Már csak a monitorra kellene megoldás.. :)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Nekem kellenek az ékezetek, azon tudok vakon gépelni. (tudnék a másikon is, csak nem akarok. :) )

Most akkor vakon gépelsz, vagy nem? :D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Wireless egerek lolak. Illetve wordözni jó, de böehh.

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

ánuszvizsgálattal?:D bocsi Tin ;)*

Nagyon izgat titeket ez a téma. :)

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

Lor viszi magaval a vecere a numerikus reszt, es kiszamolja mennyit fogyott a kipoptyogo cuccoktol vagy mi?
Soha nem ereztem kesztetest, hogy magammal vigyem a numerikus billentyuzetet :D
A ferjedet is ki kene vizsgalni ;) :D

Nálunk gyakran eltûnik a számológép, elviszik a gyerekek. Ezt azért észrevenném. Van rajta kijelzõ, nem messzirõl kell nézni a monitort.
Meg amire én gondolok, annak lehet távirányítóként is használni a numerikus részét. Gondolom ennél sem annyiból áll, hogy számológép, és kész.
A férjem szerencsére megelégedett egy másik wireless billenytûzettel, és egérrel. az is Logitech, de nem ilyen szép egyszerû a külseje, hanem kicsit ívesebb. Nekem kellenek az ékezetek, azon tudok vakon gépelni. (tudnék a másikon is, csak nem akarok. :) )

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
És még csodálkoztok, hogy bealudt lor?

Soha nem értettem, miért ülsz elöl a tandemen...

Nekem van csak jogsim a tandemre.Posted Image
De az együléses tekeréseknél mindig hátul tekerek Posted Image

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Hátõ. :D Viszont a Logitech manci az ari. :) Pont, mint az enyim, csak nincs farka. Persze a Pocok mindjárt beírja, hogy az õ fagolyós, gallyakból kirágott egere 4-szer olyan jól mûködik, és mindig mindennél gyorsabb. :D

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
A cukros témához:
Függ attól, hogy milyen formában viszed be a szénhidrátot, egyszerû (monoszaharid) vagy összetett (poliszaharid, oligoszaharid)
A cukor (kristály) szénhidrát tartalma ~98%

1g szénhidrát lebontásakor 17,2g kJ (4,1kcal) energia szabadul fel.
Napi szénhidrát szükséglet: 4-6g /testömeg Kg (energia szükséglet felét ajánlott szénhidrátból fedezni)

Lebontásához oxigén kell, vagyis, ha sokat mozogsz többet kell bevinni, mert a szervezeted oxigén felvétele is nõ

A feleslegesen bevitt szénhidrát nagyrésze zsírrá alakul, amit nagyon nehéz késöbb lebontani (hízlal)
Ha keveset kap a szervezet akkor anyagcserezavarok lépnek fel.

Örülök, hogy segíthettem.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Azt hittem ez eloszor Dignek fog eszebe jutni, de biztos nincs itt, ezert lehettel te az elso :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

ánuszvizsgálattal?:D bocsi Tin ;)*

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Lor viszi magaval a vecere a numerikus reszt, es kiszamolja mennyit fogyott a kipoptyogo cuccoktol vagy mi?
Soha nem ereztem kesztetest, hogy magammal vigyem a numerikus billentyuzetet :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts

En azt nem ertem, miert olyan nagy szam ez az uj bill? Az en jo kis Genius billentyuzetemmel eddig nem volt baj. vagy ezzel majd gyorsabban ir vagy helyesebben? Vagy mi? :)

Ha jól látom ez olyan, aminek le lehet szedni a numerikus részét, és számológépnek lehet használni, meg még egyéb dolgokra is. (de nem biztos, csak a férjem is hasonlót nézett ki)