Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #1)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
19790 hozzászólás a témában

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

ert vki a tozsdehez?

mi érdekel?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
hidd el, nagyon sok alapvetõen béna ember van!!!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ert vki a tozsdehez?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
igen
amúgy nagyon vesztes úgyse a lefulladás miatt nem egy át, hanem egyszerüen nem érzi az autó térbeli elhelyezkedését. se a sebességváltást
se semmit

na az ilyenek életveszélyesek
meg 60-70 év felett újra meg újra le kéne tenni a jogsit... õk a legveszélesebbek.

amúgy jogsi is csak pénzkérdés.
mint ahogy minden más manapság...

amúg yigaz, jogsim meglett, kilátásba került h lesz autó,elkezdtem beparázni.. az életben nem vezettem még benyásat...
beültem haver 4es golfjába, 1.4 és röhögve róttam a köröket.. nem hogy nem fulladtam le, de semmi felesleges gázadás.
akkor azért megnyugodtam hogy:-) nem vagyok alapvetõen béna.

a rutin megszerzése amúgyis csak idõ kérdése(meg persze tehettség, de alapvetõen béna ember kevés van)
szépen lenyugszik midnenki egy idõ után.. éslehet hogy vezenti is épp rossz passzban tanul.. akkor úgylátszik hogy egy idegbeteg állat, majd kiderül hogy nem is az...

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
tenylg sok lama van, de mashol nem tudnak tanulni..egy fel ev meg feltem a noverem mellet, most mar egesz jol vezet..egy-ket ev, es mar minden rendben lesz..
Van állásom...:bananadan

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Miert, mit kell megtanulni szerinted az elejen? Sztem STOP es macisajt, kanyarodasi szabalyok, tukor hasznalat es, hogy tudj kozlekedni, tehat ne fulladj le. Mellesleg lehet, hogy nekem van hozza erzekem, de bazi mod nem fulladtam le soha, pedig pruntyogo (50LE) motor volt a kocsiban. Sot, pl. a rutinon igazabol duhos voltam, akkora balfekeket engedtek at. Vezetni tanulni nyilvan csak a forgalomban lehet, de aki antitalentum az ne vezessen. Ez a velemenyem. Es ha a varosi forgalmat nezzuk, akkor a 25-30%-at ki kene vonni forgalombol, mert luzerek es csak akadalyozzak a haladast.

sztem meg ahhoz hogy a papírt megkapd.. ne arra kelljen az elsõ 30 órában figyelned, hogy jól adsz e gázt.. hanem a lényeges dolgokra. kresz, és autó térbeli elhelyezkedése
az hogy lefulladsz 2 méterenéként... az már majd a saját gondja legyen az embernek. majd ráérez...
én inkább az autómata váltón tanulást tiltanám be. annak semmi de semmi értelme.
mert autómata jogsival autót meg nem lehet vezetni, csak dodzsemet.
fordítva meg okés.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
node nem a rutinon kene megtanulni az autot kezelni..elvileg utana mar azt tudod, nem arra figyelsz..inkabb ott kene szigorubbnak lenni...

mondjuk en mar reg vezettem, mikor elmentem jogsira, igy nem volt nagy gond..:D..megis megbuktam elsore forgalmin..:D..de az szemetseg volt

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

En meg betiltanam a dizelen valo tanulast. Aki megtanul a forgalomig nem lefulladni egy benzinesel, az utana mar barmivel elmegy. En raadasul egy 1.0-as polo-n tanultam. Azzal olyan rovid tavon elerni az 50km/h-at es lassitani szinte lehetetlen volt. Emelkedon elindulni szinten maxigaz. Viszont a jogsi lerakasa utan barmibe ultem csak konnyebb volt. Mostanra meg mar mindegy, csak automata en elgyen, azt nem birom emgszokni.

sztem meg ahhoz hogy a papírt megkapd.. ne arra kelljen az elsõ 30 órában figyelned, hogy jól adsz e gázt.. hanem a lényeges dolgokra. kresz, és autó térbeli elhelyezkedése
az hogy lefulladsz 2 méterenéként... az már majd a saját gondja legyen az embernek. majd ráérez...
én inkább az autómata váltón tanulást tiltanám be. annak semmi de semmi értelme.
mert autómata jogsival autót meg nem lehet vezetni, csak dodzsemet.
fordítva meg okés.

ez a diezl-benya kb akkora ökörség mint a "tanuljunk meg télen vezetni, mert utána nyáron sokkal könyebb lesz"
ez mind igaz így, csakhogy azzal magát szivatja az ember, ha télen tanul meg.
legyalogolni hidegben a suliig, fagyoskodni a nem bemelegített autóban, és szívni a hó miatt. mer rutin az semmi
viszont nyáron kialakult rutin(ténylegesen vezet autót az illetõ) akkor télen azért meg fogja tudni oldani a szituációkat.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Remelem a gyujtas is hozza van allitva a benyahoz, kulonben csak a sufnituning hianyossagait kompenzalja a magas oktanszamu benya. Hegyes (ami tulkepp tompa, csak mindenki hegyesnek mondja) tengely, stb. Ilyenkor van az erdekes alapjarat, tipikusan lada, skoda :-) Sikolas nem tuning, hanem szukseges. Portolni jo, ha jol van.

El is van fokolva, nagyobbat nyit?

Enyim Paripa

Let the people speak

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
jah..(kelet)europai kitt...:D

es van/lehet elteres a kulonbozo kutak ugyanolyan jelzesu benzinjei kozott?
pl tecso gazdasagos 98 vs mol 98 vs jett 98

en jettbe szoktam jarni..

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
En meg betiltanam a dizelen valo tanulast. Aki megtanul a forgalomig nem lefulladni egy benzinesel, az utana mar barmivel elmegy. En raadasul egy 1.0-as polo-n tanultam. Azzal olyan rovid tavon elerni az 50km/h-at es lassitani szinte lehetetlen volt. Emelkedon elindulni szinten maxigaz. Viszont a jogsi lerakasa utan barmibe ultem csak konnyebb volt. Mostanra meg mar mindegy, csak automata en elgyen, azt nem birom emgszokni.

ez fura.. ezt kifejtettük pár sráccal 20.a után..
benyáson tanulni értelmetlen
mert a 30 óra alatt amúgyis lehetetlen vezetni megtanulni, max arra jó, hogy majd emlékezni fogunk hogy a piros alapon fehér csíknál nem megyünk be..
legkisebb izgalom esetén is elrontja az ember, és heló, lefulladt(rutin nélküliek)...
vezetni majd saját autón lehet csak megtanulni.... a forgalomban vezetés csak arra jó, hogy a végén kapsz papírt, hogy tudsz egy autót kezelni, de inkább ne eröltesd..
vagy nem így lenne?

Enyim Paripa

Let the people speak

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem Kitt, Baby. :) Skoda Power. :D

Gyári cumóval simán jó neki a 95, de az enyim hömpörömm-hömpörömm, ki van h egyezve, sportveztengely, hf síkolás, új dugók, szívósor tuning, stb. Szal így már igényli a rövidet. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
szenzor, kompjuter, KITT..:D

en utcai autorol beszelek..:D egy opel astra..meg egy suzuki..kesobb lesz egy yaris...

olyanra gondolok, hogy elettartam, gazdasagossag, stb..??

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Kislust: igen, sokat számít. Érezhetõ a különbség. Ha 95-öst tankolnék bele, egyrészt belustulna :), másrészt lekormolódna a szenzor, és elállítódna a komputer.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
kislust: elvileg ha állítassz a gyújtáson, akkor van értelme
amúgy csak csendesebb lesz picit

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Igen, F1 -ben 99% -ig meg kell egyeznie az uzemanyagnak a benzinkuton arult uzemanyaggal. Ezert van a V-Power racing, meg az OMV -nel is hasonlo meg meg egy-ket helyen, de nem mindenhol.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
az szamit valamit sima utcai autokban, hogy 95 vagy 98at tankolok?

altalaban 95ot szoktam...regen volt 91 is..:/

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Nem hinném. 1% eltérés lehet az utcai benyáktól.

F1-ben mármint, többit nemtom.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
ihh :D
addig jó amig nem 100 feletti oktánnal megy
versenyautók 130 körül mennek, nem?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
99-essel megy a Baby. :) 98-assal is elpöfög, de érezhetõen lomhább, meg akkor kér oktánszám-növelõt, meg kicsit lekormol. :)