Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - Hírek, Vágyak, és-a-többi

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
5099 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
:D
mit akarsz vontanti? amúgy jaja. még 1 év nekemis, közben 2szer annyit is vezettem akár mint egy normál user 1 év alatt. ezért mondtam hogy idiótaság ez az év korlátozás, de érthetõ,mert más nem lehetséges.

még jó hogy nincs is vonóhorgom

h1 jaja, de neked h1 kell... h2 h3 csak sima B-vel megy:)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A H2 -eshez eleg a B-s jogsi, a H1 -hez kell C, de az emg is lesz ;)

Ez a puttonyozas basztat. Olyan csajt kell keresnem akinek tobb mint 2 eve van jogsija :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
terepjárót vehetsz, de a hummerhoz is kell egy B jogsi pl , majd teheted le a C-t...:)
az már minimum 250e.
majd ha nagydögön vontatni akarsz, akkor +2 év:)
és ez meg az

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Faszom. Akkor ket evig nem huzhatok maga utan puttonyt semmikepp? Buzisag.

3 tonnas buzinagy terepjarot vehetek, 1000 loeros Bugattit vehetek, de egy szaros utanfutot nem huztatok magam utan...
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Tájékoztatód "C" kategóriás tanfolyamra

A tanfolyamra jelentkezésed feltételei:

• min. 8 általános iskolai végzettség
• beöltött 18. életév (elméleti vizsgára akkor mehetsz, ha az elõirt életkornál legfeljebb hónappal fiatalabb vagy, de gyakorlati oktatásra csak 18 évesen kerülhetsz)
• kitöltött jelentkezési és vizsgalapod
• érvényes "B" kategóriás vezetõi engedélyed fénymásolata
• a jelentkezési lapod + 1 db igazolványkép rólad (tipp),
• legmagasabb iskolai végzettségedet igazoló okirat fénymásolata
• munkavállaláshoz eü. II. csoportú orvosi és min. PÁV III. vizsgálat, (errõl a PAV tájékoztatóban olvashatsz) belföldi, esetleg nemzetközi árufuvarozói engedély szükséges (lásd: szaktanfolyami tájékoztató)

ez nem a nyerges, hanem a teherautó

a pótos pedig:

majd ha letelt a két év, és már nem próbaidõs a C jogsid akkor:

A tanfolyamra jelentkezésed feltételei:

• min. 8 általános iskolai végzettség
• kitöltött jelentkezési lapod és vizsgalapod
• érvényes "C" kategóriás vezetõi engedélyed fénymásolata, melyben nem lehet kezdõ vezetõi engedély (kód: 181 pl:.2006.09.17.)
• a jelentkezési lapod + 1 db igazolványkép rólad (tipp),
• legmagasabb iskolai végzettségedet igazoló okirat fénymásolata
• munkavállaláshoz eü. II. csoportú orvosi és min. PÁV III. vizsgálat , (errõl a PAV tájékoztatóban olvashatsz) belföldi, esetleg nemzetközi árufuvarozói engedély szükséges (lásd: szaktanfolyami tájékoztató)

sztem a kamion sem egyszerübb.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Nah, akkor majd nekiugrom a nyergesnek, mert a jogsi utan egybol kene vontatnom is mindenkepp :)
LL, nyerges vizsga nehez? :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
mitõl mentesítsen? a C jogsival sem vontathatsz:) mármint teherautóüval. ahhoz kell C+E talán:):)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
En viszont igenis szeretnek vontatni :)

De mi van ha leteszem a b utan a C-s jogsit? Az mentesit nem? Vagy nyerges vontatot toljak, es akkor biztos a dolog? :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
így legyen!
de majd utánajárok, mert nem kéne anyám hátán:(
bár egészen belejöttem:D:D

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
sztem az csak az utánfutóra vonatkozik

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
külföld: 18+. annak nincs köze a kezdõjogsihoz

a vontatásnak van már. utánfutó nem érdekel, de ha lerohadok... éted. engem is meg a vontatót is anyja hátán kb:(

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
de nemértem mi a baj vele
nem hiszem hogy annira kéne vontatni
vagy annyira akarsz külföldre menni.. szlovákiában pl nem nézték hogy friss jogsival krúzolok

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
pont ezt írtam:) ez lenne a logikus, de mivel ez nem mérhetõ, így a másik, és egyetlen korlátozás, az idõ.. csak ez van akinél jó van akinél rossz:)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
távolságot hogy méri a rendõr?:)
jogsira rá van írva hogy 2001 a jogsim éve, a gyaloglás vége
de az nincs hogy a suzukiban vezettem 30000 kilómétert, opellal meg 40et, kama3al meg egymilliót, vágod

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
pontosan
csak arra jó hogy tudjad merre kell az autóból kinézned, és hol a kormány és a fék.

az idõ továbbra sem mérvadó, de sajnos más kikötést lehetetlen tenni(távolság lenne az értelmes)
evvan.

konásandrás: nem az a kérdés hogy tudsz e, hanem hogy 2 évig NEM teheted. mert tilos
mint ahogy vontatni és vontattatni sem szabad úgytudom(ezt kénytelen voltam már többször igénybevenni, ha nem tetszik a rendõrnek vezesse õ)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts

köszönöm tez ezt a finom 'fasság' kritikát... ez elég primitív volt.. (ezt nem bírom benned és (böe)zolleban sem)

kabbe:D:D:D
ege, ismerek olyan embert aki havonta megy annyit mint más egy év alatt
átlag az 12k kilóméter egy évben
és az hogy jogsid van nem csak azt jelenti hogy vezetni nem tudsz, de még közlekedni sem
30 óra nagyon kevés bármire is, na. vezetni, mazsolázni, nídforszpídezni, kolinozni, kimenni a népligetbe csúszkálni, gyorsulni, lassulni, és rájön a ember hogy mi merre hány méter

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

2 évig nem lehet vontatni, rendben. 2 év után igen. beül 2 éves jogsijával az ember az autóba, aki elötte nem ült, és okoz egy halálos balesetet. dehát neki szabad...

Amikor meglett a jogsim (augusztus eleje), utána héten már húzkodtam is az utánfutót, meg én tolatgattam be az udvarba. Ha késõbb gyakorol utánfutóval az ember, akkor késõbb is érez rá. Elõre meg nincs vele gond, néha kicsit oda kell csak figyelni az ívekre. Kell ehhez egy kis bátorság is, meg érdekeljen, hogy megtanuld. Nálam megvan mind2

Anyámat szoktam röhögni mennyit parázik, ha tolatok utánfutóval. Persze mert õ nem mer, meg nem is tud, meg is törte egyszer a lada-t, bebicskázott, aztán rotty.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
vázzeg szopat minket a morci.....

bemegyek délben a szervízhez, kérem a kulcsot, na mondom indistunk.
gyújtást rá, elvégzem a "procedurát" és semmi. mondom nem jól csinálom ?!
na beletellett 2percbe, míg rájöttem, hogy nincs az autóban áram. zsír.

mondom a szerelõnek bikázzuk be vagy valami.. "áá oké, most megcsináljuk az alfát aztán majd izé bizé meg.." /két perc múlva elköszöntek, hogy õk most mennek el/
és akkor mikoris tudjuk bebikázni/mikor érdeklõdjek?
"háát ööö 5 óra" Felhívom 5kor.
Most már betudjuk bikázni? "óóó persze jöjjön csak be, bármikor bebikázzuk" (any'dat, akkor délben mérnem?)
bementem újra, bátty egyik haverjával (his õ mégiscsak jobban érzi a dolgot.)
adtunk a kocsinak áramot, forog-forog-forog, de csaknem indul be...
áhh mondom megin a kurva AC.. Megmozgattuk/ütögetük. Újra próba: megint csak forog de nem kap bele.
Felhívom bátyámat, hogy nem indul a szarja..
"miazhogy nem indul? indulnia kell, vagy a szerelõk elbasztak valamit!" agyalunk, hogy mi lehet. jön tõle az utasítás: "nézzétek meg a computert".

Megnézzük kivesszük müanyagdobozostúl, és folyik ki belõle a víz.
óóóóójeeeee..

szóval most szárad a geci.
Feltöltött kép
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
jo, neharagudj, van benne vmi.
csak ezen az éven akkrois sokat mókázok.
2 évig nem lehet vontatni, rendben. 2 év után igen. beül 2 éves jogsijával az ember az autóba, aki elötte nem ült, és okoz egy halálos balesetet. dehát neki szabad...
csak sajnos mást nemlehet mondani, egyetlen ténylegesen 66ós szabályzás az idõvel kapcs van.

csak ez az 1-2 éves jogsival etc ez volt nem teljesen valós.
(egyik ismerõsöm se tört autót kezdõjogsival, nekem sem sikerült, pedig volt/van "nyomom neki minta Zállat" korszakom durván.)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
meg nem ugyanaz lenn és fenn(ki-ki párosítson hozzának városokat szabadon) ..:D:D
Van állásom...:bananadan