Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - Hírek, Vágyak, és-a-többi

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
5099 replies to this topic

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Az egyik kedvenc autom sokaig az Audi A6 Allroad volt. ;)
A Tuoareg utan pedig az Audinak is lesz terepjaroja:
http://totalcar.hu/r...05.02.24
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Ofkóz, szerintem aki már vezetett tisztességesen összerakott "nagy(obb)" autót (írjunk inkább gépjármûvet...) - ide sorolnék olyanokat is, mint A6 Quattro kombi, Passat Syncro kombi és kevés társait -, annak utána nehéz elmagyarázni, hogy "ám az ötös Golf ám ötcsillagot kapott ám".
Ha pedig már voltál komolyabb crash sértetlen túlélõje..., nos akkor lehet, h. mosolyogsz, ha függönylégzsákokkal jönnek...
"In idem flumen bis non descendimus"

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A rendes auto valoban nagy, nalam ;)
De nem azert nagy, hogy olyan hude feltuno legyen, meg kicsi a farkam, hisz nem az :D Inkabb azert legyen nagy, hogy normlaisan lehessen ki-be szallni, belul jo nagy hely legyen, kenyelmes legyen, sokminden elferjen hatul, szeretnek vele nagy ( fedett ) utanfutot vontatni, hegyre felmenni akar hoban is, varosi katyukat ne nagyon erezze meg, ne erjen le a kocsog fekvorendorokon ( bp-n eleg sok van ahol alacsony kocsival muveszet atmenni anelkul hogy ne erjen le valahol ), boldoguljon terepen, mivel versenyekre is szeretnek kijarni, ahova legtobbszor csak folduton lehet eljutni es hasonlok.
Azon kivul meg mindig meggyozodesen, hogy egy terepjaro biztonsagosabb mint egy kisauto ( persze konyebben borul meg hasonlok, de nem hiszem hogy kanyarban 200-al fogok menni :- ). Nem feltetlenul Hummer-rol van szo.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Ez az utkozeses dolog azert nem ilyen egyszeru. Elkepzelheto hogy pont szerencsesen talalta el a Mercit. Megneznem ugyanezt a balesetet a ket auto megcserelesevel, vagyis a Mecis jon 140-el, es felerohan az MX5 -be. Gondolom nem is pont szembol talalta el, hanem oldalrol. Mondjuk en tovabbra is azon a velemenyen vagyok, hogy amig nem tudok rendes autot venni, addig nem veszek semmilyet. Marpedig csak terepjarot veszek :)

A Miata ugye kabrió. Tisztességesen megcsinált kabrió. Tehát tetõ nélkül kell legalább olyan merevnek lennie, mintha "teljes" kaszni volna. Kedvelem a Mercedest, de azért náluk gyakran komoly bûvészmutatványokkal jön össze a 4, ritkábban az 5 csillag az EuroNCAP teszteken. Ami azért irányadó lehet. (Hangsúly az "irányadó" szócskán. Bátyám 2001-es "német" - de csehek által szerelt - autójával 110 kmh-val kicsúszott kanyarban, 2x fordult hosszanti tengelye körül - és karc nélkül kiszálltak. Illetve kimásztak, mert fejtetõn állapodott meg a kocsi. Annó 4 csillagot kapott.)

Attól, hogy "nagy" egy autó, nem feltétlenül "tank" - terepjáró(nak kikiáltott) divatautók sorra elvéreznek törésteszteken. Ha crash van, nem biztos hogy azt jelenti, hogy épp átmentél egy Buzukin. Egy fának, oszlopnak szalagkorlátnak pedig tökmindegy, hogy Tuareg van a kocsi hátuljára írva, vagy Megane.

A "rendes" autó nálad "nagy"-ot jelent? Úgy jön le... Feltöltött kép
"In idem flumen bis non descendimus"

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

hehehe..mondjuk, nem szeretnék a közelében tartózkodni, fõleg ha õ jön a másik sávban. Mindenkinek megvan a maga perverziója, dehát azért...

Egyszer egy benzinkút oszlopot talált el a targás CRX-el, amelyikre ki szokott lenni írva nagybetûkkel, hogy mi mennyi. Na azt ki is döntötte.

Vole: tény, hogy oldalról kapta telibe a mercit, de az lenne a történet lényege, hogy a nagy autó sem erõd. Másrészt viszont aki fél, hogy baja esik az inkább sakk szakkörbe járjon ne DH-zni. ;)

rob: azért a pesti utakra már lassan jó lesz a terepjáró is

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nekem meg továbbra is az a véleményem, hogy ha kicsia farkad, toldd meg egy hummerrrel...... terepjárót annak kell venni, aki kihasználja, nem annak, akinek kisebbségi komplexusai vannak. ergo pestre senkinek.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ez az utkozeses dolog azert nem ilyen egyszeru. Elkepzelheto hogy pont szerencsesen talalta el a Mercit. Megneznem ugyanezt a balesetet a ket auto megcserelesevel, vagyis a Mecis jon 140-el, es felerohan az MX5 -be. Gondolom nem is pont szembol talalta el, hanem oldalrol. Mondjuk en tovabbra is azon a velemenyen vagyok, hogy amig nem tudok rendes autot venni, addig nem veszek semmilyet. Marpedig csak terepjarot veszek :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
hehehe..mondjuk, nem szeretnék a közelében tartózkodni, fõleg ha õ jön a másik sávban. Mindenkinek megvan a maga perverziója, dehát azért...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

Mondjuk egy OMega MV6 -al mar lehet, es joval erosebb, nagyobb kasztni, ergo biztonsagosabb.

Azért az sem életbiztosítás. Haver megpuszilt az MX5-ösével egy vadi új E mercit (még a fólia is rajta volt az ülésen) az Árpád hídon, eredmény: merci totálkár + a mercit vezetõ nõ 2 hét kóma, a srác pedig még a helyszínen megdumálta a rendõröket, hogy tulajdonképpen nem is jött 140-nel és hogy a mercis nem adta meg neki az elsõbséget ja és kapott a homlokára egy sebtapaszt mert megfejelte a szélvédõt. Nem urban legend, ha kell bedigiziem az újságcikket is. Az MX5 nem nagy autó ugyebár? Bár hozzáteszem a srác 2 év alatt több autót tört össze (többek között egy NSX Hondát, amiért majdnem megfejeltem), mint ahány nekem összesen volt és mindeíg megúszta néhány karccal. (szóval lucky boy)

De az is biztos, hogy a régi CRX-et nem véletlenül hívták száguldó koporsónak. 160 LE egy 800 kilós kaszniban csodákra képes. Egy másik srác, akinek ilyen volt, viszont hirtelen szembetalálta magát egy cherokeeval, na vele azóta nem beszélgettem (utálom a szeánszokat) :(

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts

erre gondoltam énis amikor kockát írtam, de errõl dobot ki képet :)
moltkúr a discoveryn volt egy mûsor a világ legjobb terepjárójairól és asszem a 4-nek szavazták meg.

Basszus!
Az adatlapját nézegetve ha tele kéne tankolnom, lehet, hogy sírva fakadnék!
290 liter és mindezt benzinbõl, mert ugye nem Diesel a drága!!!

A traktorra visszatérve: én láttam is egy ilyet, szép piros és eszméletlen jó hangja is volt.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
amenynit spórolnak az autóban, annyit rá tudnak majd költeni a koporsóra.
nem jó vicc, de...:-\

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ha mazlid van par honapig szaguldozol, utana meg az elso utkozesnel meghalsz.. erdemes... Ha szguldozni akarsz, akkor erdemesebb egy normalis autoval. Mondjuk egy OMega MV6 -al mar lehet, es joval erosebb, nagyobb kasztni, ergo biztonsagosabb. Amennyivel dragabb, annyit meger szerintem a vezeto elete. Legalabbis az en eletem nekem ennyit boven meger, meg tobbet is. Ha pedig eros motor, sokan elfelejtik az eros feket, jobb futomuvet, jobb gumikat es hasonlo nem elhanyagolhato dolgokat, ebbol adodnak a gyaszolo fiatal szulok...
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ez már szép csak kellene bele egy 300lovas moci, és akkor már haladós verda lenne:D
Mint a tuning fórumon a Corsába a Calibra Turbo motor nitróval:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
és karosszésria csere
vagy ebbe raktak anyagot is?
mert a swifteknek nem ez volt a jellemzõje.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
mint a conceptS?
Feltöltött kép

állatkodni? 93-102 Le egy alig 1 tonnás kaszniban. Dehogy! Én is csak azért venném mert megy mint a mérgezett egér. Majd bevizsgáljuk közelebbrõl és megvárjuk, hogy 1 év múlva mennyiért adják (aka Ignis).

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
mondjuk a swiftben meghaltak aránya nem biztos hogy csökkenni fog mert evvel meg állatkodni fognak!! (nem mintha edig nem tették volna ezt egyesek!!)
De az eladási lista biztos vissza fog esni és ebbõl nem lesz népautó mert ez már nem annyira olcsó!!
join your life, join your bike

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
subaru féle swift szerûség 4wdvel.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

hát énmeg aztmondom, hogy ha készülne ebbõl is egy "justy verzió" akkor elkezdenék rajta gondolkodni, but így..

wád dáz justy mínsz ?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
hát énmeg aztmondom, hogy ha készülne ebbõl is egy "justy verzió" akkor elkezdenék rajta gondolkodni, but így..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
jahh ma láttam egy ilyen új "suziki swift"et hát azért nem ugyanaz mint az elõdje!!:)
join your life, join your bike