Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - Hírek, Vágyak, és-a-többi

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
5099 hozzászólás a témában

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
akkor jo, koszi...

amikor kolcsonkerem, majd meghajtom, anyam meg menjen csak pihiben..bar neha kapaszkodok, ugy tud vezetni (jo ertelemben) a varosban..olyanokat eloz, hogy lesek...:D
Van állásom...:bananadan

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ahogy most viselkedtek a motorral, ugy fog o is veletek!
a lenyeg elso par ezerben ne porgesse mutti
egy olajcseret mindenkepp dobjatok bele ~3-4e korul

mindenkepp meg fogja halalni!!!
de idonkent ki kell taposni a belet.
egy fel orat hajtjatok ~2 havonta es az kell neki
/kulonben ket bringaval nem fog menni kaprunba/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
es ez akkor is fontos, ha ez egy erbeli varosi auto lesz? arra kell, hogy edesanyam elmenjen vele dolgozni, meg vasarolni valamelyik hiperbe...

ez nem olyan, hogy minek a goodridge fekcso egy boltbajaros bringara??

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
mindenkepp elso ~5-10ekm-n ovatosan
nem porgetni.
kozben viszonylag gyakran olajat cserelni
mondjuk ketszer

majd pedig szepen fokozatosan emelni a fordulatot.

valoban van egyfajta, mondas, hoyg idonkent ki kell taposni a belet, hoyg ne lustuljon el a gep.

ha nagyobb sebeseggel er el a holt pontra (nagyobb a lassulas ott)
akkor valoban nagyobb erok hatnak ra aminek kovetkezteben nagyobb nyulas erzekelheto.
a merteke viszont passz.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
végülis baja nem lesz ha 1-2 hónap után tiltáson járatod egy picit

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

megtalaltam:

[I]Nagyobb fordulaton az alkatrészek néhány ezredmilliméterrel nagyobbat nyúlnak a mûködés közben, ezért érdemes idõnként a max fordulat közelébe elküldeni a motort, és ezért érdemes a bejáratás vége felé egy kicsit tartósabban magasabb fordulaton járatni.

en nem ertek hozza, de ezt irtak..

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
de ha lassan pörög a motor, a dugattyú ugyanott megy és ugyanannyira megy ki-be mintha pörgetnéd
szal nem értem

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
megtalaltam:

Nagyobb fordulaton az alkatrészek néhány ezredmilliméterrel nagyobbat nyúlnak a mûködés közben, ezért érdemes idõnként a max fordulat közelébe elküldeni a motort, és ezért érdemes a bejáratás vége felé egy kicsit tartósabban magasabb fordulaton járatni.

Ha állandóan alacsony fordulaton jár a motor, akkor néhány 10e km alatt (ezeknél a motoroknál inkább 100-200e) kialakul egy kis váll a hengerfalon, ami az elsõ nagyobb fordulatú pörgetéskor gyûrûtörést okozhat.

-Ebben sajna volt részem, amikor megvettem elsõ saját kocsimat - egy lada 1300-ast, az egy öreg bácsié volt, aki nem igazán ment 80-nál gyorsabban. az addig 60e-t futott motor az elsõ útak egyikén, egy elõzés közben gyûrûtöréses lett. -pedig fokozatosan adtam neki a nagyobb fordulatokat, de ez sem mentette meg.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
pontosan..
hogy helyéreálljon minden, tömítések, és hasonlók.
utána lehet már pörgetni, addig ésszel csak.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
ez hülyeség hogy akkor járatod bele a teljesítményt
motorgenerál után sem pörgeted a motort, hanem komótosan bejáratod mittomén 5-10e kilóméterig
aztán lehet neki toszni
vrmmm vrmmm vröövvöövövövövövöö

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
isminek a szalonban simán mondták h ha jót akar max 100km/h, alacsony fordulaton
kb ennyi
és így is megy egy ideig vele, utána jöhet a vadállat mód.
SPM fokozat hogy stílszerû legyek.

mer addig kopik össze az összekopni való. terhelés nem jó ilyenkor neki

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
én is azt javasolnám, hogy az elsõ pár ezer km-t alacsonyabb fordulatszámon, kis terhelésekkel kell megtenni.. persze ez késõbb sem rossz, mert kevesebbet fogyaszt :)

+ szerintem ha nem vagy túl drasztikus, bármit csinálsz, nem lesz baja.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
aham..
de olvastam olyat is, hogyha viszont utana nem porgeted, akkor "lusta" lesz, valamint nem fogja szeretni, ha kolcsonkerem es meghajtom nagyon....

valami gyurutoresrol, vagy valami ilyesmirol beszeltek....meg hogy az elso par ezer km eldonti a kesobb teljesitmenyt, fogyasztast, kesobbi hibakat...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
nem szabad nagyon pörgetni, max 3.5-4e
kb ennyi

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
mernokok, autoguruk segitsetek..

elvileg joanyam nemsokaa uj kocsit kap (yaris), az lenne a kerdesem, hogy mikent kell bejaratni....
olvasgattam mindenfelet, de egy kicsit tulmisztifikaltank tuntek a leirasok...

pl:
Kicsit megoszlanak a vélemények, leírom, hogy én hogy csináltam tavaj. Azóta beletettem közel 40e km-t és úgy érzem meglehetõsen jól szerepelt a gép a talin lemért gyorsulási adatok, és a gyorsulások alapján is!

Az elsõ 1500km nagyon nyugisan, lehetõleg mindíg 3500-4000 alatti fordulattal, és tarósan semmiképp nem 3000 fölött pörgetve -ez kb 110-120-as autókázást jelent! Ha tudod, az elsõ idõben kerüld a hegyeket, meg a nagyon csúcsforgalmat, ne eröltesd alacsony fordulaton se!
1500 km után fokozatosan kb 100km-enként 200-al emeltem a fordulatot, picit játszva, vaygis 1600km nél elnyomtam 3700-3800-ig kb 1 percre, aztán vissza 3200-ra, kb 10 percenként egyszer megnyomtam, aztán hagytam szépen visszalassulni, nem motorfékkel, csak ugy finoman lassulva. 2000-km -nél így elértem a tartós 4000-es fordulatot, amivel már kellemesen lehet haladni, elõzéskor már 4500-5000-ig kihuzattam, aztán 3000 km-tõl egyszer-egyszer megmutattam a fordszám máérõnek a 6-os számot-de tartósan továbbra sem mentem 4500-fölé. Az 5000km közeledtével kétszer, vagy hromszor 4. fokozatban haladtam 10-15 percig, kb 15-20km-t, így tartósan 5000-5500 körüli fordulaton ment, és néha megnyomtam 6000-ig (ez már 4.-ben is 170 körül van!)
5000km-fölött, ha szükséges akár 6500-ig is elpörgethetõ- fölötte meg úgyis leszabályoz

Egyszer egy szembõl elõzés közben elémkanyarodó teherautó miatt úgy 3000-km-nél kicsit túlnyomtam, de ekkor 6200-nál leszabályzott, vagyis valamiféle "hülyebisztos" szoftvert raktak bele.

5000-km fölött érezhetõen megnõ a teljesítményük, ezt többen így tapasztaltuk!

Az elsõ 2000km alatt pedig jelentõsen halkul a motor.

velemeny?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
na, aki úgy tud vezetni mint ahogy azt a duen.hu-n lehet látni
"bal 2 200 bal 3 100 simajobb simajobb, CIPÕ"
az respekt
a gyorsulás meg nem sport. az ökörködés, ennyi
akkor sport ha megszenvedsz minden tized másodpercért egy pályán, és beelõzöd a másikat, vagy tökölsz egy fél körön át hogy elkapd a féktávon, vagy épp jobban vedd a kanyart. az sport.
pakolászni a sebességeket az nem sport. duplát kuplungolni egy visszafordítóban, visszaváltani 2õt, megtartani a fordulatot a nyomatéknál, az sport.
gumitégetni egyenesen az nem az.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
a majdnem gt
http://www.subaruklub.hu/hunlimof.htm
http://carstyling.hu...ower.php?id=348
(megfuttajuk a fazont)

amugy nem az a baj, hogy corsaval gyorsul vagy swift-el.
csak ne az utcan a meki elott emg a dizsibol kifele aztan meg a kanyarnal padlofek mert kulonben 50felett leesik az utrol.

szal csupan a varosban esz nelkul marhulo emberekkel van gond

tesom pl dragabban vette a bringara anno a hope fekeket mint a kekre a nagyobb feket.
:-/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
al01: mi is pont erre gondoltunk
csak az volt a keverdés hogy mi valószinüleg inkább az utcai, meg az ilyen evó(ezt szûrtem le, még nem voltam kint, de lényegében az ilyen utcai idióták mennek be oda is és próbálnak 1.2-es corsával gyorsulni) szal ezeket utálom.
leeht ez utóbbival tévedek, de mikor látom a sorszámot a szélvédõn egy egy szar szuzukin vagy korzán, elfog a nevetés.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Bringara e+h 36 asszem a legdragabb fittinggel ( nekem az van azert tudom csak ezt ).
Autora 25e volt asszem egy szett.

Azert jo, mert csomot kothetsz ra, megis brutal eros, ezert nem romlik a fekhatas.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
mer nem nyúlik meg, ha meleg benne az olaj