Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Manitou

- - - - -

• Please log in to reply
3554 replies to this topic

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

sziasztok!!
van valakinek tapasztalata 2004-es BREAKOUTROL???
ha ja, lécci az irja le.. thx
az igaz hogy az SPV 2004ben jelent meg???
kösz
csá

A Maniotu termékekben 2004-ben jelent meg, elõtte a Progressive hozta be a köztudatba a 5th Element rugóstagokkal, a kitalálója pedig Charles Curnutt ('98 táján) aki után "Curnutt-szelepnek" hívjuk az ilyen rendszerek lelkét adó okos szelepet, a Curnutt tagokat pedig Foes gépekben keresd !

Nekem volt '04 Breakout Plus villám (eladó egyébként!), disznó merev, szépen mozog, stb. Az SPV-t célszerü minimum nyomáson használni (ha elszánt vagy ki is szerelheted a villából), csak így lesz elég érzékeny a megindulása.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
hát annyira nem vicces, amikor fékezésnél elkezd kanyarodni a bicó... a fék "húzza" hátra a villa bal szárát, és mivel nincs ami ott tarCSa, megy is hátrafelé rendesen.

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
ööö, shit ! Kifejtenéd ezt a csirkelábuságot nekem falusi parasztnak :) ?
Meg hogy csavarja ki ? mint fater a kezemet ?:D

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
az axelek igen csirkelabuak, szerintem az avid gyorsan kicsavarna. Vegyel inkabb blacket ha mindenkeppen manitou-t akarsz.

en ugy tudom az spv mar volt korabban is, csak nem a teleszkopokban...
I wish that I could fly, why do I even try when everything I’ve ever known is kissing me goodbye.
I wish that I could fly, I’d take you there with me across the sky, beneath the veil, we all want to be free!
wannabe...

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
Egy Axel supert akarok az új bringámba, de most olvasom, hogy nem tetszene neki a 185-ös tárcsafék ?! Egy Avid BB7-est akarok... Jah, és mit jelent az, hogy a fék kicsavarja a telót ??? Szerintetek jó lesz, vagy megint keressek új telót ?

optimist

optimist

vendég

• fórumtag
  • 73 posts
sziasztok!!
van valakinek tapasztalata 2004-es BREAKOUTROL???
ha ja, lécci az irja le.. thx
az igaz hogy az SPV 2004ben jelent meg???
kösz
csá

compressor

compressor

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Tök érdekes dolog hogy Black garis meghibásodásáról hallok.Nekem is volt Black-em 2004 es - imádtam,imádom- de nálam semmi para nem volt vele,most is ferfektül dolgozik,csak már a párom bicaját díszíti.
Mindenestre nem egy problémás teló.Söt!

Én tavaly vettem Manitou Black Elite RTWD-t.
120-at mozog,de háromszor,vagy négyszer vittem vissza garaniciális javításra,mert folyt belõlle az olaj.
Ismerõsöm egy hónappal utánnam vette ugyanazt,és neki is egyszer vissza kellett vigye ugyanazzal a hibával.
VISZONT!!!! Mióta megcsinálták a villa számomra egy álom.
Nem ugrálok vele max lejtõzök lájtosan és arra nekem legalábbis tuti cucc!

"Boldogok a heringek...."

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 posts
thx, Rob

azért kérdeztem, mert ezek annyi mindenben hasonlítanak egymásra, hogy szvsz lényegében csak a gyártó ajánlása a különbség... én legalábbis nem találtam semmit,
amitõl egy psylo számottevõen erõsebb lenne.
A Black V-fékkel való használata ellen pedig
valamennyire talán a reverse arch szól.

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 posts

az a baj, hogy mostanában v-fékszem szinte már semmin nincsen. szóval marad a black, vagy régebbi psylo.

Én tavaly vettem Manitou Black Elite RTWD-t.
120-at mozog,de háromszor,vagy négyszer vittem vissza garaniciális javításra,mert folyt belõlle az olaj.
Ismerõsöm egy hónappal utánnam vette ugyanazt,és neki is egyszer vissza kellett vigye ugyanazzal a hibával.
VISZONT!!!! Mióta megcsinálták a villa számomra egy álom.
Nem ugrálok vele max lejtõzök lájtosan és arra nekem legalábbis tuti cucc!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
inkább régebbi psylo, mint duke, az azért csak cc/enduro villa

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 posts
és mi a helyzet a Duke-okkal?
mert ránézésre én a Black-kel egy szintre sorolnám,
leszámítva, hogy nincs belõlük 120-as.
vagy ha valaki ragaszkodik az RS-hez,
akkor jobban megéri felhajtania egy régi Psylo-t,
mint megvennie valamelyik új Duke-ot?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az a baj, hogy mostanában v-fékszem szinte már semmin nincsen. szóval marad a black, vagy régebbi psylo.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

a pike témát inkább nem vetem fel ;)

Marzocchi Z1 FR 3: 102 000 <---nem rossz, de csak a levegõnyomást lehet állítani... bár a csillapítás gondolom jól be van lõve. ssv van benne, az eléggé olyan, hogy 8 perc múlva jön vissza a láb, de lehet gyorsítani olajcserével.... szerintem ez talán jobb mint a stance... stance-bõl én csak késõbbi modelleket vennék, mert ezeknek még lehetnek (és vannak is) gyerekbetegségeik

az SSV szerintem egyáltalán nem is lassú. sõt. inkább gyors. Ha ugyanaz van benne, mint a '02es Z1-ekben [és miért lenne más?] akkor elég jó mozgású villáról beszélünk. Stance nél szerintem ajánlatosabb. Ha erõsebb villa kell, amiben több az anyag -> Z1. Ha nem akarsz mindenáron 4méteres letöréseket vállalni [megjegyzem azt a Z1 se tolerálná sokáig] akkor viszont ugyanenyiért [olcsóbban] -> Pike Team, ami sz.rrá állítható, viszont valszeg kevesebb benne az anyag, ha súlyadatokat figyeljük.

A Manitou kicsit megint elszállt a sherman árakkal, mert a flickbõl még a legolcsóbb is ~110ezer az átütõs meg 160. Ami azért "picit" túlzás.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gk2

Gk2

vendég

• fórumtag
  • 98 posts
[/QUOTE]a pike témát inkább nem vetem fel ;)

Marzocchi Z1 FR 3: 102 000 <---nem rossz, de csak a levegõnyomást lehet állítani... bár a csillapítás gondolom jól be van lõve. ssv van benne, az eléggé olyan, hogy 8 perc múlva jön vissza a láb, de lehet gyorsítani olajcserével.... szerintem ez talán jobb mint a stance... stance-bõl én csak késõbbi modelleket vennék, mert ezeknek még lehetnek (és vannak is) gyerekbetegségeik[/QUOTE]

Hali, elõször is köszi!
Másodszor pedig: nekem igazándiból egy 80e ft körüli jó villa kéne, aminek van vfék csonkja. Igazándiból FR-re használnám. Nem túl kifinomult a stílusom :), így egy megbízható villát szeretnék. Én a rugós blackre gondoltam.
?

köxi
Gk2

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
aham....
Köszi

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
amit mindenki tud: hogy spv csak rövid rugóutaknál jó. (skareb, meg rugóstag, ahol a tényleges rugóút 40-80 mm között van)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Én nem beszélni angol lenni szives elmagyarázni mirõl szólni a szöveg!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
well, in long travel forks, such as the Slider and Dorado, Manitou was finding that SPV chambers were blowing left right and center. I think they were finding it becaue of the increased amounts of ramping and spiking that a fork experiences... especially 7 or 8" of travel, when there is 4-5 inches of travel and momentum that the SPV has to battle... it was just too much for the chamber to handle.

On lower travel forks, such as the Skareb's, and on the rear shocks, where the travel is MUCH MUCH more controlled, SPV works amazing, as it doesnt havent to battle 4-5" of travel in order to be effective and control dampening, it only has to control 1 - 2" on the Skarebs and rear shocks.

Its not a point of SPV being crappy in the forks or anything, it was just SPV wasnt adapted to long travel dampening platforms. Im sure Manitou will put R&D into a long travel dampening systems, as when it worked correctly in the Dorado, it was awesome.

Érdekes..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 posts
a black superbõl 2 is van...

Black Super Air 100 vagy 120 / 26", 1.64 kg /
rugóút: 100 vagy 120 választható; külsõszár: magnézium / becsúszószár: 30 mm alu / nyak: anodizált alu; rugózás: olaj (TPC) + levegõ; állíthatóság: légnyomás, oda- és visszaút csillapítás, lockout kormányról (Remote Lockout); V-fék+tárcsa és csak tátcsafékes kivitelben is; szín: fekete
129 900 Ft

Black Super RTWD / 26", 1.9 kg /
rugóút: 90-120 mm-ig fokozatmentesen állítható (RTWD); külsõszár: magnézium / becsúszószár: 30 mm alu / nyak: anodizált alu; rugózás: olaj (TPC) + rugó; állíthatóság: rugóút, oda- és visszaút csillapítás, lockout; V-fék+tárcsa és csak tátcsafékes kivitelben is; szín: fekete
99 900 Ft

ha a drágábbra gondoltál, akkor annyiért tudsz szerezni jobbat... stance-et nem tudom nyugodt szívvel ajánlani, mert hallottam/láttam egy-két nem túl jó dolgot róla

a pike témát inkább nem vetem fel ;)

Marzocchi Z1 FR 3: 102 000 <---nem rossz, de csak a levegõnyomást lehet állítani... bár a csillapítás gondolom jól be van lõve. ssv van benne, az eléggé olyan, hogy 8 perc múlva jön vissza a láb, de lehet gyorsítani olajcserével.... szerintem ez talán jobb mint a stance... stance-bõl én csak késõbbi modelleket vennék, mert ezeknek még lehetnek (és vannak is) gyerekbetegségeik

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem nem. ha déházni akarsz, vegyél dh villát.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F