Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Manitou

- - - - -

• Please log in to reply
3554 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a juicy meglepõen jó szerintem, még ez ötös is ;)
igaz, látszik az olcsósitás nyoma, de nme érzõdik a használatban, és ez a nem mindegy! mert hiába nem látszik, ha meg közben érzõdik (gy.k. szarul mozog, nem vált, lóg, lötyög, stb)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Avid Avid fékkar vs. SRAM Avid fékkar.

Juicy miért ne lenne SRAM-os ? Különben nem is lenne 5 belõle. (fogalmam sincs milyen, nem mondtam véleményt róla !!)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
az hogy mit írnak róla...
egy egy ember véleménye.
árzuhanás..
ha ezen a minõségen mégtovább rontanak, akkor
mér nem képesek a sramot követni?
árlevitel úgy hogy a minõség marad....
(frí utálni a sramot is, de miben is romlott? váltói jók, sram fékek sem rosszabbak (juicy nem sramos még, korábbi) telók is jók....)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Várjuk meg a '06-os modellévet, tutira nagy árzuhanás lesz, a mínõséget meg majd elolvassuk a magazinban ! ;)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts

bár már jól megbeszéltétek, de sztem:

splice:
- a becsúszója feketére nitridált cromo
- nincs már zsírzógombos manitou, pláne az új splice nem az
- az acél erõsebb anyag az alunál (tény, hogy õ más szemszögbõl tartja jobbnak)
- egy 80 ezres teló nem olcsó
- a manitouk nem mind szarok, ki kéne próbálni párat, aztán leszarozni
- a zsíros kenés nem szar, lásd anno microlube system
- a stance-k mind semi bath-osak itthon, úgyhogy jók, nem kukázandók egybõl.

más baromság asszem nem hangzott el itt röpke egy oldal alatt :D

Splice-szal azt lehet csinálni, hogy kiszeded a gyári zsírt és Manitou PrepM-et teszel a helyére, vársz mígy bekopik és jó lesz.

rob gyorsabb volt;)

Szerintem gyárilag zsír sincs benne. :icon_mrgr

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
mondjuk durva hogy gyárilag nem manitou zsírral csinálják...
nem szar a manitou, csak el van szállva, és kb 150e alatt nem érdemes villát venni tõlük.
mert ugye a nevet meg kell fizetni, de pl azonos áron RS-éknál ezért már nem mindenféle olcsósításon átesett villát lehet kapni.
na bumm.

zsírkenésü villa ennyiért ...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
bár már jól megbeszéltétek, de sztem:

splice:
- a becsúszója feketére nitridált cromo
- nincs már zsírzógombos manitou, pláne az új splice nem az
- az acél erõsebb anyag az alunál (tény, hogy õ más szemszögbõl tartja jobbnak)
- egy 80 ezres teló nem olcsó
- a manitouk nem mind szarok, ki kéne próbálni párat, aztán leszarozni
- a zsíros kenés nem szar, lásd anno microlube system
- a stance-k mind semi bath-osak itthon, úgyhogy jók, nem kukázandók egybõl.

más baromság asszem nem hangzott el itt röpke egy oldal alatt :D

Splice-szal azt lehet csinálni, hogy kiszeded a gyári zsírt és Manitou PrepM-et teszel a helyére, vársz mígy bekopik és jó lesz.

rob gyorsabb volt;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
namost hogy befejezzük ezt a vitát:
a splice a black alsószárára épül, csak nem a drágábban elõállitható teflonozott alu, hanem egyszerûbben elõállitható nitridált acélbecsúszóval rendelkezik, a szintén drága alu nyak helyett van acél nyak (ami ugyan erõsebb, de ennél a villánál nem az volt a fõ szempont, hanem az ár kordában tartása) és a drága tpc+ csillapitás helyett van benne az olcsó fluid flow.
ezek egy olcsósitott villa ismérvei. (meg a taiwani gyártósor, ahol készül)

ez a villa az acél becsúszók ellenére SEM dirt villa, ezt tessék szépen jól megjegyezni. tulajdonképpen inkább egy egyszerûbb enduro villa. (tehát nem freeride)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts
Jah, és szólok majd ha kitörik a (((NITRIDÁLT))) :D cromobecsuszó az acél válbol esküszöm. És ha látok ilyet törötben akkor is írok, és azt is leírom hogy miben tört ki. Nekem ez a teló is drága mert csoró vagyok, igen hogy ha a Super Monsterhez nézzük akkot olcsó. De ti is is írjatok ha tudtok ilyet törötben.

Nehogy azt higgyétek hogy azthiszem hogy törhetetlen a teló, tisztába vagyok vele hogy ez egy manitou splice, de nem is egy olcsó szar.

Ha egy rst capa-hoz viszonyítjuk akkor ez egy drága, jó teló :icon_mrgr

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
igen, az télleg nitrid
de a króm télleg jobban csúszik
lásd rugóstagok, pilot, DH1-5 becsúszói

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
zolle: a splice fekete, nem? akkor nem krómozva van. gondolom olyasmi amit a marzo használt, csak ez is kopik :)

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts

Át is kéne nevezni a fórumot faszmag.hu-ra

Hát legalább... :D:D:D

Nah mindegy, nem akarok nagyobb vitát. Nekem jó lessz a A nitridált cromo is...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
oldd meg dörtös haverokkal
õk jófejek mind
lehet nitridálni, de nem szoktak, krómozni szoktak mert jóval homogénebb felület a króm mint a teflon vagy akármi hülyeség
alut meg ugye nem lehet krómozni
a manitutól meg ne várj zsír mozgást, és igen, olcsó
1 éve 120ér vettem psylot, ami mozog legalább, ha hozzá veszed hogy egy boxxer 180 körül van, 888 meg 300 (csak mondtam vmit) akkor 80ér olcsó a splice

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
az acél inkább csak kevésbé fáradékony, azért tûnik erõsnek. ugye acél váz kontra aluváz. bár akkor miért nem titán becsúszókat csinálnak?

helyes old meg a haverokkal inkább, itt úgyis mindenki fasz :) át is kéne nevezni a fórumot faszmag.hu-ra

mellesleg meg lett válaszolva hogy mit csinálj.

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts
Nemtudom, gyorsan sikerült összehordani egy rakat faszságot, pedig csak azt szerettem volna megtudni hogy hogy mit lehet csinálni vele hog kicsit ne olyan szárazzan mozogjon,m mert hallotam hogy az új manitou mind ilyenek, erre jön a sok ember hogy az acél gyengébb mint az alu, meghogy olcsó a telóm.
Meg nem lehet nitridálni a cromót...

Nah mindegy majd megoldom a haverokal.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
azér vagyok ellenséges mer egybõl leugatod endroot aki esetleg télleg ért hozzá, és nem egy 20e forintos teszkó bmxel nyomta eddig amin ha erromlik vmi kidobod.
azér mer írod a hülyeségeket, és neked van igazad.
a cromo nem erõsebb mint az alu. cromot krómoznak. azért 130 az útja mert egy eldobhatós "frírájd" villa

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
persze erõsebb az acél, de mondjuk dirt felhasználásra okés is, mert ott mondjuk a súly annyira nem számít (lásd: dj sorozat). de akkor az én boxxerem szarabb mert aluból van? vagy a monster gyengébb? mert annak is. sõt annak a lába is aluból van.

és az ellenségesség meg a stílusod miatt van ;)

edit: nyugodtan törölj a hozzászólásodból, nem gond, ha elszégyelled magad :D és írj nyugodtan a morális topikba, hogy itt mindenki köcsög és beugat

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
Te Krokidilus amíg nem volt a segged alatt a bringa, addig nem voltál tuskó....
nézz már szét kicsit a manitou site-ján, meg az újságokban, és gondolkozz kicsit mielött hüjeségeket irsz...meg kiosztasz mindenkit...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Krokodilus, te nagy megfejtõ vagy, tudod-e?

Aktuális civil

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts

krokodilus: elnézést hogy hülye vagyok, akkor gondolom te országútiba is inkább acél villát vennél karbon helyett. mer az erõsebb :rolleyes:

mondjuk én legalább már láttam villát belülrõl, lehet picit többet értek hozzá mint te, de biztos te vagy az überfasza csávó, úgyhogy inkább csöndben maradok, nehogy faszságot beszéljek. és üdvözlöm azt aki 80 ezerért spliceot vesz. innen puszi neki.

eszem faszom megáll

ja és nyugodtan dh/fr/dirtölj vele ;)

Az országitiba azér használnak karbont mert könnyeb, ott sokkal többet számit a súly, de gondolom te karbon super-monsterel nyomod.

És a Sherman Firefly Plus-ba is azér raknak acél nyakat hogy nehezebb legyen meg könnyebben eltörjön?