Csösztök
A tárgy egy manitou splice comp
A velotrade.hu ról letölthetõ Villákhoz való útmutató szerint, ellenõriztem az olaj szintet már csak azért is, mert az olajpatron kupakjánál egy kis megfolyást tapasztaltam, amikor kiszedtem a kupakot azt láttam hogy egy tömitõ gyürü elvan szakadva két helyen is, tehát ki volt szakadva belõle egy darab.
És megvolt görbülve az a kis mûanyag rúd is, valószinûleg azér mert gyárilag több olajat raktak bele a kelleténél. Az olajszint távolságának a villa kupakjától, 115-125 mm ig kell lenni. Én lemértem, ez a távolság 100mm volt, tehát túl volt töltve gyárilag... :eek::eek: (azér értenek az emberek a munkájukhoz itt magyarországon)
A boltban meg kitalálták hogy nekem nem kellet volna szét szednem a villát mert garanciát veszthetek. A kézikönyvbe amit persze lekellet töltenem mert nem adtak, (valószínüleg azért mert ez Magyarország.)
Az szerepel hogy nekem kötelességem karban tartani a villát, használattól függöen megadott idöközönként, ki kell takarítanom, át kell zsíroznom (igen vettem manitou zsírt is nehogy belém kössenek), és ellenõriznem kell az olajszintet. Ehez ugye szét kell szedni a villát, tehát nem járhat azért garanci vesztés mert a kötelezõ karbantartásokat elvégeztem rajat. Ugye? :scared:
Villát persze otthagytam, azt igérték hogy elviszik a Velotredhez.
Ja és õk elvileg még nem is láttak ilyen használari útmutatót, pedig kötelességük lenne adni minden eladott termékhez.
IT TALÁLHATÓ A KÉZIKÖNYV MAGYARUL:
http://www.velotrade...