Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Manitou

- - - - -

• Please log in to reply
3554 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Lenne egy olyan kérdésem hogy a 2005-ös manitou splice comp nak(130 mm utas) miböl készült a válla, és miböl készült a nyakcsöve?
A lánckatalógus azt írja hogy aluminium a nyakcsõ, de az enyém rocsdásodik, ugyhogy valószínüleg elírás , és acél.
És ez lenn a jó mert akkor össze tudnám hegessztetni a nyakat a vállal...

(mer már megint szar)

a váll biztos aluból van, szóval ha a nyak alu, akkor azt te nem hegeszted össze, de más sem....
amugy sincs a hegesztésnek ott értelme.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

balkania.

Mondjuk mi se szoktuk adni a Giant Rock-hoz a RST capa 191 akarmi telo manualjat, met a celkozonseg ugyse fog hozzanyulni a villahoz. De azert a komolyabb villaval szerelt gepeknel mindig adjuk a villa, a tag, a tarcsafek kezelesijet.

a bringa dobozaban benne kene lennie. Meg mindig van egy rakat shimano manual is.

a velo meg... ezek utan mondhat barki barmit, de 50-100ezres tagokat, villakat arulni nagyker szinten manual nelkul... es most fenyezik magukat, hogy kijottek a tavalyival... nekem a pofamra nem ferne ra. ez annyira szanalmas.hu hogy nagyon.

légyszives NE itélkezz tapasztalat nélkül
mikor én kiadom az alkatrészeket MINDIG van benne lúzer manual, még az aslrs 31-es szarokban, astef29-ekben is! nemhogy a gyári manitou vagy egyéb cuccoknál. ez a vidám ebben a fórumban, hogy mindenki tud mindent.

amit mi megkapunk ilyen papírt, azt rögtön hozzácsomagoljuk az alkatrészekhez.
ennyi nemtöbb.

a villanyakat meg csak ne akard hegesztgetni. vidd vissza, ha baja van cserélni fogják. addig, amíg nem törik.

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts
Lenne egy olyan kérdésem hogy a 2005-ös manitou splice comp nak(130 mm utas) miböl készült a válla, és miböl készült a nyakcsöve?
A lánckatalógus azt írja hogy aluminium a nyakcsõ, de az enyém rocsdásodik, ugyhogy valószínüleg elírás , és acél.
És ez lenn a jó mert akkor össze tudnám hegessztetni a nyakat a vállal...

(mer már megint szar)

Marzocchi Bomber 66 RC2 ETA
Avid Code-ot mindenkinek!:dance2:
:chomik:BIKELAND:chomik:

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts
Én azt mondom hogy, kapjon meg minden kézikönyvet a vásárló,aztán majd õ eldönti hogy kell e neki vagy sem, ne döntsünk helyette.
(A boltnak semmivel se kerül többe oda adni neki, mint kidóbni, ráadásul megtudják óvni magukat olyanoktól mint én)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
balkania.

Mondjuk mi se szoktuk adni a Giant Rock-hoz a RST capa 191 akarmi telo manualjat, met a celkozonseg ugyse fog hozzanyulni a villahoz. De azert a komolyabb villaval szerelt gepeknel mindig adjuk a villa, a tag, a tarcsafek kezelesijet.

a bringa dobozaban benne kene lennie. Meg mindig van egy rakat shimano manual is.

a velo meg... ezek utan mondhat barki barmit, de 50-100ezres tagokat, villakat arulni nagyker szinten manual nelkul... es most fenyezik magukat, hogy kijottek a tavalyival... nekem a pofamra nem ferne ra. ez annyira szanalmas.hu hogy nagyon.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
wow, fejlesztés, biztos kiírtak rá egy tízmillás tendert:D
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Na itt a ! hír !a velotrade oldalán,hogy áprilistól elvileg lessz a dobozokban leírás is, ugyhogy talán végre fog egy ilyen használati útmutatóval találkozni a bolt vezetõje.

eddig nem volt??? jézusúristen :D

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts
Na itt a ! hír !a velotrade oldalán,hogy áprilistól elvileg lessz a dobozokban leírás is, ugyhogy talán végre fog egy ilyen használati útmutatóval találkozni a bolt vezetõje. És tisztában lessz avval hogy a telózsírzás, és az olajszint ellenörzés nem jár garanci vesztéssel! Söt a használónak kötelessége elvégezni, vagy elvégeztetni, mert ha nem akkor nem lessz semmi oka csodálkozni, jé a telója nem mozog...

Igazam van ugye? :chin:

ui: Mondjuk több manitou terméket ugysem fogok vásárolni a közeljövõben...

vendég_Csizu_*

vendég_Csizu_*
  • vendég
Hello mindenkinek.
Kezdeném az elején, mert ugyanis júliusban vettem egy Hardy 3-as bringát nem vmi nagy szám de azért szerintem nem is olyan rossz mint ahogy gondolják egy páran. Na szóval most szeretnék bele venni egy telót de még nem tudom h milyet és szeretném a segítségedet kérni h mégis milyen lenne ebbe a keróba való elõre is köszi szépen.Egyébként egy Manitou Black Super Lockout nélkülire gondoltam na szóval légyszi válaszolj.

hello

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts

minden dobozban eladott villához jár használati útmutatás. de mivel te egész kerékpárt vettél, így b*szogasd a kerékpárod forgalmazóját, lehet az volt a ludas ebben. lehet volt is, csak a kerékpár dobozával együtt a kukába került a boltodban, ahonnan elhoztad a bringát. úgy emlékszem abban még benne szokott lenni.
tehát eddig nincsen hibás.

az hogy a gumigyürü el van szakadva, az lehet attól van hogy már egyszer kivette valaki a kupakot és visszacsavarta. és ekkor be lett csípve. teljesen kihúzott/üsszeült állapotban mérted az olajat? attól nem fog semmi sem törni vagy repedni, csak nem mozog olyan szépen.

a szétszedés tényleg garancia vesztést okozhat, hisz beleberheltél a villa lelki életébe, szal ha külsö behatásra történõ sérülést látnak majd, akkor megmosolyogják.
ha nem volt elötte olajcsere, akkor a gyárban töltötték túl. asszem mást mondani erre nem lehet, várd meg a végeredményt, és mihelyt megvan add el az egész bringát. (eddig csak a baj volt vele maint látom, mind a telóval mind a vázzal....)

Ha megtehetném hogy másikat vegyek, akkor nem ezt vettem volna.
Amúgy villát nyáron fogok cserélni, de egész bringát nem tudok...
Az olaj szintet teljesen kihúzott, alapállapotban mértem. Ahogy le van írva a nagy könyvben.
Mindent úgy csináltam ahogy levan írva, ha tényleg én basztam volna el valamit, nem lett volna pofám vissza menni.Még a szerelésemnek sincs semmi nyoma, nincsen leütött festék, nincsen elkent csavar, tehát most tényleg sikerült valamit kulturáltan megszerelnem.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
minden dobozban eladott villához jár használati útmutatás. de mivel te egész kerékpárt vettél, így b*szogasd a kerékpárod forgalmazóját, lehet az volt a ludas ebben. lehet volt is, csak a kerékpár dobozával együtt a kukába került a boltodban, ahonnan elhoztad a bringát. úgy emlékszem abban még benne szokott lenni.
tehát eddig nincsen hibás.

az hogy a gumigyürü el van szakadva, az lehet attól van hogy már egyszer kivette valaki a kupakot és visszacsavarta. és ekkor be lett csípve. teljesen kihúzott/üsszeült állapotban mérted az olajat? attól nem fog semmi sem törni vagy repedni, csak nem mozog olyan szépen.

a szétszedés tényleg garancia vesztést okozhat, hisz beleberheltél a villa lelki életébe, szal ha külsö behatásra történõ sérülést látnak majd, akkor megmosolyogják.
ha nem volt elötte olajcsere, akkor a gyárban töltötték túl. asszem mást mondani erre nem lehet, várd meg a végeredményt, és mihelyt megvan add el az egész bringát. (eddig csak a baj volt vele maint látom, mind a telóval mind a vázzal....)

krokodilus

krokodilus

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts
Csösztök
A tárgy egy manitou splice comp
A velotrade.hu ról letölthetõ Villákhoz való útmutató szerint, ellenõriztem az olaj szintet már csak azért is, mert az olajpatron kupakjánál egy kis megfolyást tapasztaltam, amikor kiszedtem a kupakot azt láttam hogy egy tömitõ gyürü elvan szakadva két helyen is, tehát ki volt szakadva belõle egy darab.
És megvolt görbülve az a kis mûanyag rúd is, valószinûleg azér mert gyárilag több olajat raktak bele a kelleténél. Az olajszint távolságának a villa kupakjától, 115-125 mm ig kell lenni. Én lemértem, ez a távolság 100mm volt, tehát túl volt töltve gyárilag... :eek::eek: (azér értenek az emberek a munkájukhoz itt magyarországon)

A boltban meg kitalálták hogy nekem nem kellet volna szét szednem a villát mert garanciát veszthetek. A kézikönyvbe amit persze lekellet töltenem mert nem adtak, (valószínüleg azért mert ez Magyarország.)
Az szerepel hogy nekem kötelességem karban tartani a villát, használattól függöen megadott idöközönként, ki kell takarítanom, át kell zsíroznom (igen vettem manitou zsírt is nehogy belém kössenek), és ellenõriznem kell az olajszintet. Ehez ugye szét kell szedni a villát, tehát nem járhat azért garanci vesztés mert a kötelezõ karbantartásokat elvégeztem rajat. Ugye? :scared:

Villát persze otthagytam, azt igérték hogy elviszik a Velotredhez.

Ja és õk elvileg még nem is láttak ilyen használari útmutatót, pedig kötelességük lenne adni minden eladott termékhez.

IT TALÁLHATÓ A KÉZIKÖNYV MAGYARUL: http://www.velotrade...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
érzésre. akkor jó, amikor úgy érzed hogy jó.
ajánlott nyomás....ebben az esetben semmi jelentõsége.
úgy lõdd be, hogy a beülés ~10-15% legyen és hogy ne nagyon tudd lecsapdosni.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hello!
Szeretnék kérdezni v.mit.
szo. van 1 Skareb superem (2003-2004-es), hány bár az ajánlott nyomás bele?
62-64 kg vagyok, cc-zem, maratonozok és elég agresszíven használom.

Válaszaitokat elõre is kössz!

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 posts
Ano itt egy képekkel elég jól ellátott, igaz angol szövegû szerelési útmutató.
A képek kicsik de elég jól érthetõek, ha tudsz egy kicsit angolul akkor nem lesz gond:)

Jah a linket kihagytam:D
tessék: http://www.whatmtb.c...tails.asp?id=25
Csak a hülyék tartanak rendet...
a zsenik átlátják a káoszt

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
thx itt talán lesz használható leírás ... majd ha valami nem megy, akkor jelentkezek! :)
Mert tekerni jó!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
tam: :fucku:

ano: :hmmm: http://letoltes.velotrade.hu + manitou prep-m zsír (most motorex telózsír néven fut) pucoláshoz meg sebbenzin és/vagy tárcsaféktisztitó spray és/vagy alkohol

u.i.: csak a keresõ kedvéért: manitou szervíz szerelés manual segédlet leírás mittomén

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
pedzegesd meg endroonal... :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
üdv!

Van nekem egy 2004 augusztusában akciósan vásárolt '03 Manitou Black elite 80/100 -as telóm ... nos mivel tavaly keveset mentem vele így lényegében a másfél év alatt beletettem kb 4-5 ezer km-t ...

szal már nem friss/uj és elég gagyin mozog már (pedig olyan gyönyörûen ment ... vajpuha volt)

Nézegettem neten, hogy hogyan kell szervizelni, de a leírást amit találtam az számomra nem értelmes (sose szedtem még szét telót) és szét kéne szedni meg meg kéne takarítani, de ha lehet akkor én csinálnám, de valahogy nem merek nekiállni úgy hogy még sose csináltam ilyet ...

Szóval kérdésem lenne, hogy hol lehetne aprólékosan leírt/elmagyarázott és jól áttekinthetõ képekkel illusztrált szerelési útmutatót találni?
Mert tekerni jó!

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
BBB, álltalában csak a kupakban van a difi, de külön ilyet nem lehet kapni, legalábbis nem manitouéknál. Persze elképzelhetõ, hogy a Velotrade-nek van raktáron szervízalkatrészként remote kupak, csak kicsit nehéz hozzájutni.