Jelentkezz be Regisztrálj
Manitou
Írta 2006. április 04. - 21:48
Írta 2006. április 04. - 21:44
Mivan ha annyi olajat rakok bele h ellepje felül is? -kilöki a szimeringet összenyomódáskor az olaj (?)... Shermanban is ez müxik. Márpedig az zsírt csak a disznóvágáson látott....
szóval rakok hasból vmennyi olajat a lábba + megkenem zsírral a felsõ perselyt?? nehezen tudom elképzelni... Eleve az olaj nem oldja a zsírt?
Írta 2006. április 04. - 20:16
Ja, van mindhárom villával saját tapasztalat, Axel Superrel versenytapasztalat is, nem barátom húgának anyukájának unokaöccsének a szomszédja mesélte.
Írta 2006. április 04. - 18:15
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2006. április 04. - 17:38
Írta 2006. április 04. - 17:33
Lenne egy kis problémám, gondoltam Ti tudnátok nekem segíteni.
Most akarok majd venni egy új bringát, Magellan Polaris Deore-t.
Már csak a teló hiányzik belõle...
Van két jelöltem:
Marzocchi MZ Comp '05
http://ebike.hu/term....plavallas/1587
Manitou Axel Elite
http://ebike.hu/term....plavallas/2662
(linkeltem, hogy megnézhessétek a paramétereiket)
Az lenne a kérdésem, hogy melyik a jobb teló?
Segítségeteket elõre is köszönöm!
....ez a hozzászólás megtalálható a "Marzocchi #2"-ben is, oda is írhattok, vagy e-mailben, segítségeteket elõre is KÖSZÖNÖM!!!....
Írta 2006. április 04. - 14:53
Elvileg a Stance Static 2005ös modelljeibõl azok Semi-bath kenésûek, amiken rajta van a "Tire Clearance Upgrade Installed" matrica. Az enyémen rajta van.
Tehát Evil Genius a szimering és Semi-bath-os.Nade mi a halál az???? Tulajdonképpen a csillapítás egy zárt rendszer, csak pluszba öntök egy kis olajat a lábakba? Mer a answer oldalán mekkérdeztem, a szaki meg azt válaszolta, hogy "Stance is a grease fork". Akkor zsírozzam? Akkor nem lesz semi-bathos.
Van vkinek ötlete mit rakjak bele?...
A Semi-bath, azaz félfürdõs rendszer annyit tesz, hogy a felsõ perselyt zsír keni, az alsó pedig olajban úszik. Nem új találmány, a Rock Shox régóta használja, illetve pár éve a Manitou is, és nem is mûködik rosszul. Amúgy a legelsõ beérkezett Stance-k megkapták a Tire Clearance Upgrade Installed matricát, mert a távtartót már gyárilag betették, de a félfürdõ és az alsó tömítés hiányzott. Errõl persze könnyen meggyõzõdhetsz, ha lelazítod a szárakat, és kicsit lehúzod a végét...
Írta 2006. április 02. - 20:06
Írta 2006. április 02. - 07:49
Írta 2006. április 02. - 00:16
---kép az apróból---
JÓÉG
Írta 2006. április 01. - 21:46
végy egy felsõrészt, asszem lehet kapni külön.Az rst villanyak jó a manitouk hoz vagy nem?
És ha igen, akkor mi a jobb az alu vagy cromo?
nem, a 2 anyagot nem lehet összehegeszteni
és nem hinném hogy az rst nyakrögzítése azonos lenne a manitouval.
vagy így használod, vagy új felsõrészt veszel, vagy új villát.
más megoldásod nincsen!
Írta 2006. április 01. - 21:02
Tehát Evil Genius a szimering és Semi-bath-os.Nade mi a halál az???? Tulajdonképpen a csillapítás egy zárt rendszer, csak pluszba öntök egy kis olajat a lábakba? Mer a answer oldalán mekkérdeztem, a szaki meg azt válaszolta, hogy "Stance is a grease fork". Akkor zsírozzam? Akkor nem lesz semi-bathos.
Van vkinek ötlete mit rakjak bele?...
Írta 2006. április 01. - 19:21
És ha igen, akkor mi a jobb az alu vagy cromo?
Írta 2006. március 31. - 22:34
ja hogy úgy alulról:) hát próbáld meg, amúgy ránézésre meg lehet mondani, illetve egy darab mágnes segítségével. sok sikert!
ó a mágnes ...
eszembe se jutott
Amúgy még van egy két tippem a nyak rögzitésére.
Új villa lessz, de addig is kell biciklizni...
(na megnéztem, a váll mégiscsak alu, a nyak pedik acél)
acélt aluval nem lehet hegeszteni?
Írta 2006. március 31. - 22:34
Írta 2006. március 31. - 22:33
és hova is teszed a kcs alsó gyürüjét, a futófelületet? és a legyengült nyakkal mit fogsz csinálni?
gyüjts egy rendes telóra, ebbe csak meghalni fogsz.
A nyak miért gyengül le?
Írta 2006. március 31. - 22:32
2. A váll nem aluból hanem acélból van, ennyit sikerült kinyomoznom mostanra, mostmár csak azt kell tudni hogy a nyak mibõl van, de elég acél jellege van, fõleg a rozsda foltok miatt....
Írta 2006. március 31. - 22:31
gyüjts egy rendes telóra, ebbe csak meghalni fogsz.
Írta 2006. március 31. - 22:30
nem akarják kicserélni. Pedig nem rendeltetésszerü használatnak nyoma sincs.
Fogyasztó védelemmel eltundám érni hogy kicseréljék, mert saját csapdájukba estek, hogy egyszer már kicserélték evvel a hibával, tehát mostmár kötelességük lenne megint cserélni.
Ha kicserélnék ami ugye több hét akár hónap, akkor is elõfordulhat ugyanez a hiba és akkor megint ugyanott vagyok, tehát ha egyforma a két anyag akkor összehegesztetem!