Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Manitou

- - - - -

• Please log in to reply
3554 replies to this topic

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 posts
Az Axelben tényleg nincs lockout! Megkérdeztem a Velotradenél. Csak opciós

[VA]kevin david mitnick

[VA]kevin david mitnick

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
axel super: 39960ft
rs j4:36900Ft

axel: 80 vagy 100 mm
2kg
loctout
oda és vissza csillapitás
kenés:zsír

rs j4:
80-125mm
2182 gramm
lockout
u-turn
28mm becsuszo

nah most bajban vagyok... mert máshol meg azt irják hogy az axelben nincsen lockout... :S röviden ennyi lenne...hát én az RS-t választanám a helyedben...
FREE KEVIN!!

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 posts
PONTOSÍTOK!!!

Mind a 2 villa 2006-os évjáratú.
Tehát: RS J4 vagy Axel Super SEGÍTSETEK!
Kösz: WRCDANI@YAHOO.COM

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

:rocketman
Heló!
Most vagyok telóvásárlás elött, és a segítségeteket kérném.
a RS J4 és a Manitou Axel super között vacilálok. Ha valakinek van tapasztalata lécci írja meg emilbe: WRCDANI@YAHOO.COM
Kösz

Ha az Axel Super 2005 -os, akkor inkabb azt, ha 2006 -os, akkor inkabb a J4.
A 2005 -os Axel Super egy70e forintos villa, teele minden joval: RTWD 90-120mm, visszaut csilli allitas, kompresszio, lockout.
A 2006 -os mar butitott verzio.
A J4 pedig RS minoseg, tokeletes kis hobby villa, viszont nincsenek benne tul nagy okossagok, csak az alap.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

2005ös staticbe fújtam 4-5 bar-t, erre kilõtte a szimeringet. Pedig a levegõ a becsúszóban levõ légkamrában van- tehát már az is elengedte.
Micsinájjak???? O- gyûrûcsere a nyomórúdon, oszt ha megin kilövi, akkor szimering csere is?
VAAGY esztergáltatok egy alucsövet, amit a rugó fölé teszek és nem xarozok levegõvel, hanme csinálok elõfeszítést.
ötlet, vélemény rendel.

air assist-et felejtsd el...sajnos. nem fog mûködni, átereszti a levegõt a lábba. inkább csinálj elõfeszítést és vedd ki az O gyûrût, ami a levegõt benn tartaná, legalább jobban fog mozogni.

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 posts
:rocketman
Heló!
Most vagyok telóvásárlás elött, és a segítségeteket kérném.
a RS J4 és a Manitou Axel super között vacilálok. Ha valakinek van tapasztalata lécci írja meg emilbe: WRCDANI@YAHOO.COM
Kösz

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Hátmost egy o-gyûrût kicserélek itthon is. Kérdés h segít-e...
Mindamellett gari elég bizonytalan, mer olajat cseréltem benne itthon. Monnyuk az nem látszik - legfeljebb az olaj színe?... átlátszó volt benne, pirosat raktam bele.
Egy próbát végülis megér...
Deazért örülnék ha itthon össsze lehetne pakolni....
__...:::///Campona Bike Park\\\:::...___

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

2005ös staticbe fújtam 4-5 bar-t, erre kilõtte a szimeringet. Pedig a levegõ a becsúszóban levõ légkamrában van- tehát már az is elengedte.
Micsinájjak???? O- gyûrûcsere a nyomórúdon, oszt ha megin kilövi, akkor szimering csere is?
VAAGY esztergáltatok egy alucsövet, amit a rugó fölé teszek és nem xarozok levegõvel, hanme csinálok elõfeszítést.
ötlet, vélemény rendel.

gari?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
ötlet, vélemény rendel.
__...:::///Campona Bike Park\\\:::...___

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
kemény 3477g
a honlapon sztem lusták voltak képet cserélni vagy szégyellték a ronda pofáját :)

én spec nagyon csípem az ilyen jó minõségû krómozást, mert semmi nem csúszik jobban ennél, ha jó. márpedig ez jó.
dehát nyomogattad Te is..

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts

ez így van, elég fasza az idei, most tesztelem.
csak a "könnyû" nem igaz, mert elég nehéz a vas becsúszók miatt.

Z150-nek is kopott a feketítése

3,24 kiló gyérliag
ami mondjuk max 3,4 ami szerintem nem olyan rossz, bár tényleg van sokkal könyebb

viszont az answer oldalán fekete becsúszóval van.. ez valami kelet európai tuning kiadás? :D

a z150nek is kopik? hmm... de mondjuk azt hiszem azt bizton kijelenthetjük, hogy jóval lasabban...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a super mar jo a spliceok kozul. itt nalunk van egy 70-100mm rtwd TPC lockoutos. sokkal szebben mozog, mint mellette levo FFD-s elite. es jobban is allithato. hosszu tavu tapasztalatom nincs, de elso benyomasok mindenkeppen pozitivak.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
véleményekre vagyok kíváncsi a splice superrel kapcsolatban. 2hetes, 2005ös modell. semmi komolyat nem látott eddig.. tapasztalatok, hibák, gyengeségek?

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
@Sala, Endroo:
még este megint jól megnézegettem a manuálokat megint (egy tanult kolléga segítségével :-)), aztán erre tippeltem én is, de köszönöm a segítségeket, megerõsítéseket.
Éreztem, hogy nem kell tovább tekernem :D

remélem még nem tettem kár benne :(

második luzer kérdésem:
manuál alapján a valamelyik szárból olajnak kéne lennie. lehet, hogy van is, de ha szétcsavarom az alap csavarokat és bárhogy forgatom a villát nem jön olaj. egy juzer manualban kiinjekciózzák. lehet, hogy magától nem jön ki, csak ha szívom?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

de ettõl függetlenül a régi kingpinek elég gyorsan vesztettek a felületkezelésbõl, pont a becsúszón... ami ugye nem jó

viszont az új, aminek ezüst a becsúszója, valami eszméletlen jól mozog! ugye benne van még a tökéletes tpc+ csillapítás is, emellet meg olcsó és könnyû.. ideális villa

ez így van, elég fasza az idei, most tesztelem.
csak a "könnyû" nem igaz, mert elég nehéz a vas becsúszók miatt.

Z150-nek is kopott a feketítése

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Sziasztok!

Adott egy 02-es lock out-os Skareb Comp.

Gondoltam szétszedem puceválás + megnézés célzattal.

03as leírását találtam, asszondja csavarjuk ki a csillapítás állító plasztik alatti 8as imbuszt. Próbáltam, de ez történt:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
vagyis nehéz tekerni, és mintha a lába jönne szét. Gyorsan abba is hagytam. De ha nem így, akkor hogy lehet szétszedni?

Minden segítséget köszi!

Te átokfajzat azt a csavart befelé kell tekerni!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Már hogyne gyengülne! Akár 4-8 mikron is lekophat róla. Ez durván elgyengíti a villát. Azonnal vidd el szakszervizbe.

Ha a mozgás nem lett rosszabb, akkor nem kell agódni.

nem azt mondom,hogy króm színû csak látszik,hogy kopik.
egyébként is hiába vinném szakszervízbe,mit csinál vele?átoxidálja? egyébként meg semmi baja,de azért köszönöm
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
az lehet, hogy nem gyengül, de valami irdatlan ronda... ne legyen már ennyire igénytelen a manitou, hogy nem, tudja rendesen megcsinálni a felületkezelést

tényleg semmi mellékhatása? se a kotyogásra, se a mozgásra nincs hatással, hogy az már nem fekete, hanem natúr acél színû? akkor mi a f*szomnak van rajta?!

a z150eken miért nem kopott meg?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
pl. axelnek ha jól emlékszem az a lába fordított menetes.

edit: és manuál alapján a skarebet is az óramutató járásával megegyezõen kell szétszedni.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Sziasztok!

Adott egy 02-es lock out-os Skareb Comp.

Gondoltam szétszedem puceválás + megnézés célzattal.

03as leírását találtam, asszondja csavarjuk ki a csillapítás állító plasztik alatti 8as imbuszt. Próbáltam, de ez történt:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
vagyis nehéz tekerni, és mintha a lába jönne szét. Gyorsan abba is hagytam. De ha nem így, akkor hogy lehet szétszedni?

Minden segítséget köszi!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"