Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Manitou

- - - - -

• Please log in to reply
3554 replies to this topic

esoognom

esoognom

vendég

• fórumtag
  • 76 posts

Nekem egy Stance Static-em van, ami 80mm-t mozog.

ezen kívül létezik Flow, ami 150mm-t mozog
és Kingpin ami duplavállas és 170mm-t mozog.

És mindegyikben ugyanaz a rugó van. < ezért kellene összenyomni, h 80mm úttal is normálisan mozogjon. Hiába rendelek bele keményebbet, akkor keményen, de lineárisan fog mozogni. Rövid kõ....

Ismer vki esztergályost Bp 11 v 22ker közelében?

õ, ezt tegyükmár tisztába, csak hogy jól értem e, ugyan az a rugó minden stanceban, csak más méretre összenyomva, namost nekemegy stance flow van épp készülök megválni tõle, egy static 100mm - re, mit fogok nyerni és veszíteni? nyerek minusznáhány száz grammot, nemsokat, nekem a lényeg, hogy keményebb legyen,de , õ, estleg, van esélyem mondjuk akkor "visszabutítani " a flow-t 100mm-re elvágni a becsúszókból, kibaszni a kukába a távolságállítót és összébb nyomni a rugót? vagy? ez hülyeség?
most melyik a jobb, maradjon a 120-at mozgó flow, vagy a 100-as static barátibb lesz dirt/street vonalon? (keményebb, nem nyeli le a kidobót olyan könnyen) vagy most összezavarodtam... :)

[VA]Johny

[VA]Johny

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
szerintem ma már nem találsz olyan márkásabb villát amin ne lenne tárcsakonzol. Köszi a stance es ötletet ha olyan lesz benne megfontolom de lehet tudok szerezni olcsóért sherman flicket akkor már inkább az.
www.va-clan.gportal.hu

KoRn :guitar: System Of A Down

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Persze, hogy tudsz !
Marci

pirga

pirga

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok,

kiválasztottam az R7 Elite teleszkópot,
amibõl létezik V-fékes változat is az ebikeon.

Az ilyen villára késõbb tudok azért tárcsaféket
rakni?

Köszi a válaszokat

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Errõl annyit, hogy a '05-ös staticem tele volt zsírral.... Szétszedtem, kitörölgettem a zsírt a francba, és öntöttem mindkét lábba 15ml csillapításolajat. Most az keni. SOKKKAL finomabban mozog. Alul sem folyik ki, monnyuk ott gyárilag van o-gyûrû. Szóval xard le mint mondanak a gyárban, Az Evil genius fölül kienged vmennyit, de azt nem nevezném folyásnak. szaal elég könnyen "átalakítható"...
__...:::///Campona Bike Park\\\:::...___

[VA]Johny

[VA]Johny

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Kössz, a második kérdésemre meg kitaláltam a választ:) . Azért kérdeztem mert ugye weblapon nem volt róla semmi, de ha a static és a flow zsírkenésû( grease with evil genious seals) tavaly pedig mást irtak mint csináltak (ugye akkor semi bath volt) szoval idén tényleg zsír kenés:(
www.va-clan.gportal.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a stance blunt szerintem OEM villa, tehat csak szerelnek vele biciklit, de kulon nem lehet megkapni. es a honlapon csak az olyan villakat szokjak feltuntetni, ami siman boltban kaphato. masodik kerdes passz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

[VA]Johny

[VA]Johny

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Ha már így a stanceeknél vagyunk akkor meg tudjátok mondani hogy mi az a stance blunt? Ugyanis több bicajban ilyen villa van és manitou oldalán nem találtam róla semmit. Tudomásom szerint 130at mozdul de semmi mást nem tudok róla. Ha valakinek van pls írjon véleményt.

Másrészt a 2006os stanceek már tényleg zsírkenésûek és már nem vonatkozik rájuk az a bizonyos félignyílt olajfürdõs ingyenes átalakítás a velotrade részérõl?
www.va-clan.gportal.hu

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Nekem egy Stance Static-em van, ami 80mm-t mozog.

ezen kívül létezik Flow, ami 150mm-t mozog
és Kingpin ami duplavállas és 170mm-t mozog.

És mindegyikben ugyanaz a rugó van. < ezért kellene összenyomni, h 80mm úttal is normálisan mozogjon. Hiába rendelek bele keményebbet, akkor keményen, de lineárisan fog mozogni. Rövid kõ....

Ismer vki esztergályost Bp 11 v 22ker közelében?

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
Attól nem törik el egy rugó ha összenyomod, összecsukod. Sztem. Ez egy duplavállas stance? Vagy most nagyon nem vagyok képben?

"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Az tûnik a legtisztábbnak, csakhát eelvileg ugyanez a rugó van az összes stance-ben. Tehát 90mm-es távtartó a max, mert a kingpinben müxik rendesen a 30 cm hosszú rugó. Meghát ki tudja mennyire szabad max összenyomni? Szóvalhogy a 3. verzióban mennyit számoljak rá? -az se túl jó ha eltöröm a rugót egy hónap alatt...
Nemhinném h mióta a stance sorozat megjelent, nekem jut ez eszembe elõször... Próbálta már vki?

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
a 3. a legtisztább

GerMo

GerMo

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Ha a staticbe a rugó fölé teszek egy 70mm-es távtartót, elvileg úgy fog mozogni, mint egy flow az útjának utolsó 8 cm-én, azaz felkeményedik.

Vajh hány cm legyen a távtartó?? A kingpin 170mm-t mozog, azzal számolva már 9cm-t kell összenyomni a rugón.

VAAGY kiszámolom, h ha a rugó 30cm, 28 "tekerés" van rajta, az anyaga pedig [majd lemérem] vastag, akkó max x méretre lehet összenyomni, erre rászámolok annyit,h ne önmagán ütközzön (ne nyomódjon össze koppanásig)- és ahhoz méretezem a távtartót.
Melyik megoldásra szavaznátok? 70mm/90mm/számolgatós?

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
Gyhõzeleeeem :D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
sala: Spálya mongya a frankót. a progresszívitás az olaj feletti levegõ kamra méretétõl / ill. az abban lévõ levegõ nyomástól függ (lásd rugóstag és a túlfolyó).
ha olajat töltesz, akkor egyszer csak keményen vége lesz az útnak.

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
Nem mindegy, mert ha nyomod ossze a villát akkor csökken a belsõ térfogata, amíg a levegõ osszenyomható, a folyadék nem rendelkezik ilyen tulajdonsággal.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

második luzer kérdésem:
manuál alapján a valamelyik szárból olajnak kéne lennie. lehet, hogy van is, de ha szétcsavarom az alap csavarokat és bárhogy forgatom a villát nem jön olaj. egy juzer manualban kiinjekciózzák. lehet, hogy magától nem jön ki, csak ha szívom?

akkor
mindkét szárban kell lennie 16-16ml olajnak ami a kenést végzi ha nincs az gáz
tehát
45' ban fejjel lefelé forditot, a lábat félig huzod rá, befecskendezed az olajat és összerakod
ennyi

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
de az miért? :D
azzal, hogy abecsuszóbankcsiit több olaj van igy kevesebb felette a légkamra mérete az nem változtatja a rugóutat..

fuck me, i'm famous!

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
Nem. Szerintem a rugó út vátozik.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Ha a tpc+ ba kicsit több olajat teszek változik a progresszivitása?

fuck me, i'm famous!