Jelentkezz be Regisztrálj
SPD cipõ
Posted 2007. April 21. - 21:29
Posted 2007. April 21. - 14:33
Aznap délután fel is szereltem a pedált, beleraktam a cipõbe a stoplit, és GO! Tekertem kb. 5 km-t, többet nem, mert szar idõ volt. Nagyon tetszett, hogy felfelé is milyen gyorsab tudok menni a húzásnak köszönhetõen. Hát igen, másnap szép kis izomláz a vádlimban, új izmok megvagytok
Azóta 65 km-en vagyok túl, mentem 58-cal kamion mögött sík terepen, kipörgettem önerõbõl az 50-et, és a lábam végig a pedálon maradt! Sokkal biztonságosabb vaduláshoz. Mentem 5-10-zel is járdán gyalogló haver mellett, szórakoztam is egy lábas tekerés, stb. ekkor is minden OK volt, piros lámpánál gyakorlom a trackstand-et, ha nem megy, kiakasztom a lábam. Semmi borulás! Tök higgadtan ki tudom akasztani a lábamat. Úgyhogy akinek még nincs, annak bátorság!
Posted 2007. April 20. - 22:11
Posted 2007. April 20. - 21:50
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2007. April 20. - 21:18
Csatlakozom, nekem is nagyon bejött a speci, igaz nemrég használom, de a viszonylag széles lábfejemmel sincs vele probléma eddig.
Kineztem egy Specialized BG Taho spd csukat, arra lennek kivancsi hogy az utcai merethez kepest nagyobbat kellett venned? vagy nagyjabol ugyanakkorat hordasz mint az utcai surranobol? felprobalni nincs lehetosegem es neten rendelest vagyok kenytelen bevallalni.... (tudom mas-mas tipusu cipo de azert bizok benne h 1 markan belul van nem hasonlosag)
elore is thnxxx.
Posted 2007. April 16. - 13:06
A Specialized Body Geometry cipõket is nézd meg. Nekem nagyon bevált és árban is hasonló (tavaly 21.500ért vettem). Nyári bicajtúrán 35 fokban mezítláb sem törte fel a lábam, Shimanóhoz képest nagyon kényelmes...nah meg nincs az a talpzsibbadás.
Csatlakozom, nekem is nagyon bejött a speci, igaz nemrég használom, de a viszonylag széles lábfejemmel sincs vele probléma eddig.
Posted 2007. April 13. - 23:13
kérdés már nem aktuálisVkinek esetleg van tapasztalata a Chain Easy Spin vagy Chain MTB Fun vagy egyáltalán a Chain csukákkal?
/Chain Easy Spin-bõl végülis volt egy 45-ös, ami persze nagy volt a lábomra, több ilyen csuka nem érkezett, meg nem is nagyon fog belátható idõn belül, meg a fûzõs technika egyébként se gyõzött meg a tépõzárral szemben, így mélyebben a zsebembe nyúltam és háttérbeszorítottam a gyaloglási igényket és kikötötem egy Spacialized Sport MTB-nél./
Posted 2007. April 03. - 17:23
Posted 2007. April 02. - 21:34
Kéress be kedvenc boltodba a kérdéses méretekbõl, és válaszd ki a megfelelõt!
Posted 2007. April 02. - 21:02
A páromnak szeretnénk venni egy Shimano MT40WB cipõt, de ahol találtunk ott nem igazán volt méretválaszték. Hova lenne érdmes elmenni?
Köszi,
rc
Posted 2007. March 26. - 17:57
Posted 2007. March 15. - 12:53
Northwave Celsiusnak utánaérdeklõdök, köszönöm az infot
Shimano MT90es cipõvel esetleg valakinek tapasztalata?
Posted 2007. March 15. - 08:22
Tudom már lassan elmúlnak a hidegek, de lesz még hûvös idõ.. Szóval a kérdésem, hogy kinek milyen téli SPD cipõ vált be, amiben tényleg nem fagyott le a lába. Én idén vettem egy kamáslit (elvileg a BBB egyik legbrutálabb típusa), de kb annyit számított, hogy nem másfél órán át éreztem a lábam, hanem mondjuk 2,5 .. szóval a legközelebbi hideget már felkészültebben szeretném várni, ezért is gondoltam, hogy addig vennék vmi tényleg jó téli cipõt.
Iagzából egyedül a Shimano cipõit ismerem, ha azok közül kéne választanom, akkor sztem az SH-MT90essel próbálkoznék.. kérdés hogy ez tényleg szigetel-e annyit, amennyit a kép alapján az ember gondol egy bakancsról..?!
(régen, még amig klipszet használtam, akkor teljesen jó volt egy túrabakancs a téli tekerésekhez, de ez már a múlté jópár éve. Azóta meg hidegben (kb 5foktól lefelé)mindig érzéketlen lábakkal térek haza, ami sztem hosszú távon nagyon nem egészséges..)
Természetesen bármilyen más márkájú cipõvel is kiegyeznék, ha az tényleg tökjó meleg
Nekem bevállt a Northwave Celsius. Nem olcsó, de megérte mert így ezen a télen 1 napot sem kellett a hideg miatt görgõznöm. 0fokig 1 sízoknival tökéletes akármilyen hosszan. Voltam benne -5ben a hegyekben, igaz még rávettem egy kamáslit is biztos ami biztos alapon és az 5óra alatt nem fázott a lábam. Lehet h. másoknak hidegebb idõ esetén is jó, mivel a kezem/lábam baromi fázós.
Posted 2007. March 14. - 22:49
Iagzából egyedül a Shimano cipõit ismerem, ha azok közül kéne választanom, akkor sztem az SH-MT90essel próbálkoznék.. kérdés hogy ez tényleg szigetel-e annyit, amennyit a kép alapján az ember gondol egy bakancsról..?!
(régen, még amig klipszet használtam, akkor teljesen jó volt egy túrabakancs a téli tekerésekhez, de ez már a múlté jópár éve. Azóta meg hidegben (kb 5foktól lefelé)mindig érzéketlen lábakkal térek haza, ami sztem hosszú távon nagyon nem egészséges..)
Természetesen bármilyen más márkájú cipõvel is kiegyeznék, ha az tényleg tökjó meleg
Posted 2007. March 13. - 11:04
Posted 2007. March 13. - 00:03
A Diadora Santa Cruz egész kényelmes, az SH-MT40 -et sajna sehol nem leltem.
Van esetleg ezekkel valakinek tapasztalata?
Komolyan mondom, minél többet olvasom a fórumot, annál bizonytalanabb vagyok pedál-cipõ kérdésben...
Túrázni és maratonra mi az ideális igazándiból? Ha már SPD, akkor milyen cipõ passzol hozzá inkább? Terep vagy túra? Konkrét javaslat?
Ha valaki tud okosat mondani, azt megköszönöm! :confused:
Posted 2007. March 10. - 18:53
Posted 2007. March 10. - 18:48
El Morom van nekem is. Én is jónak tartom. Elég kemény talp de menni is kényelmes. Scottot is ajánlanám, mert van 2 modellem tölük és mindkettö stabil, kényelmes. De legjobb, ha nekiállsz próbálgatni, mert úgy is az lesz a döntö.
Az lesz, elmegyek néhány boltba.
Thx!
Posted 2007. March 10. - 18:45
Köszi!
Többen dícsérték az Adidas El Moro-t. Shimano vs. Adidas?
Hol lehetne mindkettõt felpróbálni?
El Morom van nekem is. Én is jónak tartom. Elég kemény talp de menni is kényelmes. Scottot is ajánlanám, mert van 2 modellem tölük és mindkettö stabil, kényelmes. De legjobb, ha nekiállsz próbálgatni, mert úgy is az lesz a döntö.
Posted 2007. March 10. - 17:47
Maratonra inkább a MT40-es. Érdemes megnézni az Adidas és Diadora cipõket is.
Köszi!
Többen dícsérték az Adidas El Moro-t. Shimano vs. Adidas?
Hol lehetne mindkettõt felpróbálni?