Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

miért van, hogy csak a bal oldali cipõm kattog?
tehát terhelek egy minimális erõvel, és úgy húzom a pedált, akkor simán megy.
ha ez a minimális erõ nincs meg, akkor elõbb ugrik egyet, mintha kotyogna és csak utána mozdul meg a pedál...
a pedálnak nincs semmi baja, a rugóerõ majdnem maxon van, a cipõben meg rendesen meg vannak tépve a csavarok.

kala: én meg a northwave cipõket ajánlom, irtózatosan kényelmesek, relatíve olcsók és nem utolsósorban szépek. nekem egy 3 tépõzáras kameleon van, nagyon tuti.

2 elég tipikus megoldása a dolognak;

- puhább talpú cipõkbe úgy belemar a stopli, hogy egy idõ után bele is "süpped", ilyenkor után kell húzni a csavarokat, különben amennyi játéka van a stoplinak, annyival nehezebben old, és ezt a holt teret is megmagyarázza
- a bal lábaddal gyakrabban lépsz ki, (én tutira) emiatt ott kopott(abb) és csereérett a stopli

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Szerencsére nem vág földhöz az a 13 ezer HUF, mert van elég, de akkor is!

G.

arc...:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
miért van, hogy csak a bal oldali cipõm kattog?
tehát terhelek egy minimális erõvel, és úgy húzom a pedált, akkor simán megy.
ha ez a minimális erõ nincs meg, akkor elõbb ugrik egyet, mintha kotyogna és csak utána mozdul meg a pedál...
a pedálnak nincs semmi baja, a rugóerõ majdnem maxon van, a cipõben meg rendesen meg vannak tépve a csavarok.

kala: én meg a northwave cipõket ajánlom, irtózatosan kényelmesek, relatíve olcsók és nem utolsósorban szépek. nekem egy 3 tépõzáras kameleon van, nagyon tuti.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ha már SPD cipõ topik
vegyetek 661-et
totál beleszerelmesedtem
olcsó és jó

lehet, ezeket tényleg kerósok tervezik, kerósoknak :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
de még egyszer :)
ne problémázz rajta, vidd vissza oda, ahol vetted.
nem fog ez a 13e sem eltünni, mivel van garanciális háttere a márkának.

de elöbb próbáld elintézni, utána ha ez nem megy, jöhet a szídás.

Pelydzs

Pelydzs

vendég

• fórumtag
  • 77 posts
Az "ugrálás" szakkifejezés egy CC maraton gépre azért elég visszafogottam kell alkalmazni.

Legyen elég annyi, hogy álltam a pedálom kemény 63,5 kg-mommal és egy kicsit rázott az út...

Csak egy kicsit kiakadtam ezen az egészen, hogy veszel egy nem kicsit drága cuccot, és két nap alatt tönkremegy.
Szerencsére nem vág földhöz az a 13 ezer HUF, mert van elég, de akkor is!

G.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
viszont az ugrálást és a lejtõzést érdemes kihagyni az élménybeszámolóból.
És sosem értettem azt mikor ment a gondolkodás, filózás, és egyéb, úgy hogy a bolt, forgalmazó meg se volt kérdezve - elszabadult indulatok, vitatkozás, viszont utána sosincs megemlítve hogy "szó nélkül cserélték".....
de 3 oldalas vita az persze bentmarad.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Okés, csak az elsõ hsz-ed megtévesztõ volt.
Rosszul rakták össze a pedált a gyárban, a szerviz ártatlan.
Elvileg erre érvényes kell legyen a gyári gari.

Pelydzs

Pelydzs

vendég

• fórumtag
  • 77 posts
Hát hogy hogy a csába, arra én is kíváncsi lennék, de különben úgy van, ahogy leírtad.
A tengely masszívan tartja magát a hajtókarban, a pedáltest pedig a cipõmben maradt.

A szervízt különben nem hibáztatom, csak elképzeltem, hogy mi lett volna, ha mondjuk 40 káemnál sziklás talajon gondolja meg magát a szerkezet.
Akkor a plasztikai mûtétemet is rávertem volna a Shimano-ra.

Pedig eddig semmi bajon nem volt a japcsikkal...

G.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Figyejjé, hogy a 'csába jött ki a pedál is a karból meg a golyók is? Nem az volt, hogy a pedál teste leugrott, a tengely meg bennemaradt a hajtókarban? Ha igen, akkor a szerviz ártatlan a témában, a Shimano cseszte el összeszereléskor (vki elfelejtette megkontrázni a kónuszt).

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Szerintetek ha veszek egy Shimanon 540-es párt, akkor annak a jobb oldali pedáljának (szakszervízes felhelyezés után!) a második használatnál le kell kell tekerednie (lejtõzés közben!!!), és ki kell esnie belõle az összes csapágygolyónak???

A pedál lejött a tengelyrõl, jól értem?
Az nagyon gáz, elvileg nem is a szervíz hibája, hanem a shimanoé. Vidd vissza, garis csere (esetleg javítás) kéne legyen!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

nekem is lenne egy kérdésem:
a cipõkben a stopli csavarjai nektek is kilazulnak néha?

Nem, nem kellene nekik. Rendesen meghúztad õket? Elvileg a stopli cipõtalp felõli oldalán lévõ kis recéknek nyomot kell hagyniuk a talpon. Én annyira szoktam meghúzni, hogy ne lássam õket (a recéket), vagy épp csak kicsit.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
az bizony nem volt rendesen beletépve a hajtókarba....a pedált mindig nagyon bele kell húzni, ott valamit nagyon elb@sztak, vidd vissza és jól cseszd le õket érte

nekem is lenne egy kérdésem:
a cipõkben a stopli csavarjai nektek is kilazulnak néha?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
nem, ez nem normális.
vidd vissza a szakszervízbe.

gondolom a kérdés költõi volt :) nem hiszem hogy túl gyakran fordul ilyen elõ, egyedi eset lehet.

Pelydzs

Pelydzs

vendég

• fórumtag
  • 77 posts
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne, de nem cipõs, hanem SPD pedálos!

Szerintetek ha veszek egy Shimanon 540-es párt, akkor annak a jobb oldali pedáljának (szakszervízes felhelyezés után!) a második használatnál le kell kell tekerednie (lejtõzés közben!!!), és ki kell esnie belõle az összes csapágygolyónak???
Szerintem nem!!!
Véleményem szerint kb. 2-3.000 km-t kéne ugrálnom rajta (63,5 kg vagyok. Most mértem!), hogy szétessen. Ez már a középkategória teteje pedálban nem???

Volt már vkinek hasonló élménye???

Megköszönném, ha véleményeznétek!

G.

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 posts
Szia!
Pedálom nekem is ugyanaz, cipõbõl SH-MT50B -t vettem, alkalmai túrázásra. Ez elvileg gyaloglásra is alkalmas, de szerintem egy hajlékonyabb talpú túracipõt nem pótol, csak annyi, hogy a stopli helyére lehet csavarozni egy gumibetétet. Ha te versenyezgetsz szerintem jó választás az SH-M075.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Hali!

Spd cipõt készülök venni, a pedál már megvan pd-m520. Túra/maraton felhasználásra kellene, SH-M075 cipõre gondoltam. Szerintetek jó választás?

szerintem ha neked kényelmes, passzol a lábadra, van rá $, akkor jó választás.

faazer

faazer

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Hali!

Spd cipõt készülök venni, a pedál már megvan pd-m520. Túra/maraton felhasználásra kellene, SH-M075 cipõre gondoltam. Szerintetek jó választás?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
valaki anno beírta ide, hogy mászóstoplinak jó a decathlonban kapható focicipõbe való stopli is, de most nem találom azt a hszt...ez mennyiben igaz, tényleg jók azok a stoplik bele?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

üdv
Velosport Salgótarjánban,tõlük. http://velosport.hu
hétfõn megrendeltem és szerdán itt volt...és 42-es

Köszi. Én meg hallgattam a mesét a speci forgalmazójának régi és új termékmenedzserérõl, meg arról, hogy csak jövõre lesz bármi is elérhetõ.
Mindegy buktak egy vevõt. Gondolom nem ettõl mennek tönkre.Meg a boltok sem, ahol nem tudtak segíteni.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"