Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

Feri-im

Feri-im

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
zeezoltano! Milyen márkájú cipõd van?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

A Specialized cipök állítólag rohadt kényelmessek aki ismerös vett azóta arra esküszik ha találnék 50-es méretben én is azt vennék de sajna ez a nagy méret elégé behatárolja a lehetöségeim Nem mindig jó dolog nagylábon élni:(

melyik érdekel? biztos vagy az 50-es méretben?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nem tudom nekem hétvégén mindem volt csak nem melegem Dobogókõn a +3 fokban fáztam is csak nem a lábam és egy nyári cipõ volt rajtam egy vastag biciglis zoknival tökéletes volt pedig fázós vagyok
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
A Specialized cipök állítólag rohadt kényelmessek aki ismerös vett azóta arra esküszik ha találnék 50-es méretben én is azt vennék de sajna ez a nagy méret elégé behatárolja a lehetöségeim Nem mindig jó dolog nagylábon élni:(
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Feri-im

Feri-im

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

azért zsibbad, mert a talpközépcsontjaid összenyomják a lábujjaid felé vezetõ ereket és idegszálakat. a csontoknak nincs támaszuk a cipõben.
a cipõ is olyan mint a nyereg: nem akkor kell kényelmesnek találni amikor kipróbálod, hanem az elsõ 50km után.

Feltöltött kép

Rob! Amit írsz az elég meggyõzõ, abban is igazad van, hogy "a cipõ is olyan mint a nyereg: nem akkor kell kényelmesnek találni amikor kipróbálod, hanem az elsõ 50km után", de ez egy cipõvásárlásnál elég magas követelmény az eladóval szemben, vagy te tudsz ilyen boltot? Én most már azzal is megelégednék, ha mondana nekem valaki egy olyan cipõmárkát, ami emberi lábra van tervezve és nem fatuskóra (Decatlon). Elvégre egy ilyen cipõt, ha jó, csak egyszer vesz az ember, nem hiszem, hogy ez elkoptatható.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Téli cipõt már 20e környékén is kapni. Ez kb. két kamásli ára. Meleg, teljesen vízálló és nem szakad szét az elsõ toláskor.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
A zacskóval az a gond, hogy kis idõ után beleizzad a láb és a nedvesség már nagyon hûti a lábat.
Kamáslim nekem még nem volt de haverjaimnál azt láttam, hogy egy-két gyaloglós, sziklás rész után elszakadt és a nedvességtõl sem véd meg teljesen. És sokalltam ezekért még 7000 Ft-ot is fizetni.
Én hidegben visszaraktam a kosaras klipszem és egy olcsó túrabakancsban tekertem. Ez annyiba került, mint 1 kamásli, tökéletesen vízálló és meleg is. Igaz, nem olyan jó vele tekerni, mint pantentpedállal, nem olyan jó vele húzni és a tekerés sem olyan egyenletes, körkörös. Viszont gyalogláskor, toláskor, sziklákon megint csak tökéletes. Ezzel nyomtam sok évig, de a klipsz szíja 1 idõ után elkezdte szétszedni a bakancsot.
És most beruháztam 1 téli cipõbe.
Marci

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Nekem azok a lyukak mindig tele vannak földdel, az jól szigetel. :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
sztem juby is rátrafált egy dologra:
nekem kamásli mellett is "fagyott" a patám, míg' rá nem jöttem, hogy az spd
csatlakozása "hût" alulról,de meglepõen hatékonyan...
Tavaly krúzoltunk egy elég extrém téli túrán, s Feri barátom javaslatára próbáltunk ki ilyen fémsós alapú oxidációs elven mûködõ talpbetétet. Meglepõen jól mûködik, asszem percre pontosan 8 órát bírt, kicsit huzós árban, 1000Ft körül kapható, vadászboltokban.
nekem csak egy elaggott nyári adidas cipõm van, de ujsággal+okoszoknival elvagyok benne egész jól még decemberben is, latyakmentes idõben.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Nyári cipõben tekerni télen mindenképp gáz, azokat ugyanis úgy tervezik hogy minél jobbal szellõzzön. :)

Picasa _Alex_

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts
rob: értem, meglesz a kamásli, de a talpbetéten is elgondolkodom
Cj: probáltam, kettö! zacskót, plusz kettö vastag nem szélátersztõs zokni semmit sem használt... (nekem)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Erre lehet jó megoldás egy talpbetét?
Nálam az a nagy helyzet, hogy nyáron semmi gond nincs 100km után sem a talpammal/lábujjaimmal, de télen, egyszerûen 30 perc után jegesre fagynak a lábujjaim, és ***ul fáj. 30 perc alatt olvad fel a "kályha mellett" de addig szenvedek (***ul fáj) Gondolom amiatt van, hogy a stopli elnyomja vérkeringést a talpam középsõ, felsõ részében és ezután már nem jut vér a lábujjakba. Emiatt hamar kifázik, és utána komolyan mondom szinte lilává fagy... (mondjuk no' kamásli)
segítsetek köszi

a te probémádra ez nem megoldás.
biztosan javít a talpbetét csere a vérkeringésen, de tutira nem fog kevésbbé fázni a lábad tõle.
vanak nagyon jó kamáslik 10 ezer alatt is, olyan ami minusz 5 fokban is rendesen szolgál.
illetve 2-3 ezer körül kerékpáros zoknik. meglepõ, de az sem mindegy milyen zoknit viselsz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Igen, és is 15 fok körül fázok a cipõmben. Vastag zokni, ráadásul kettõ.
Érzem, hogy fúj be a menetszél. Még újságpapír-illetve nejlontacskó teszt lesz.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Azért azt figyelembe kell venni hogy egy átlag cipö úgy átereszti a menetszelet mint egy szita:D És ezen nem segit a vastag zokni ha csak nem széláló anyagból van mindenkép próbálj ki egy téli kamáslit (a neoprén nálam a favorit) ha jól passzol a cipöre úgy tartja a meleget hogy nagyon max spd cipöknél fordul elö hogy a patent rögzítésnél huz be némi hideg oda egy vékony filc darab aztán leragasztani vagy vastagabb esetleg parafás talpbetét is javít a dolgon
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Nekem szintén csak a jobb lábam zsibbad. Kb. 1 óra után jelentkezik a dolog. (Adidas csuka.) Az biztos, hogy a két lábam nem egyforma, tudtommal a bal egy kicsivel nagyobb. Ezért is érdekes, hogy mindig a jobb zsibbad.

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts

Te, az nem lehet, hogy egyszerûen az a gond, hogy télen HIDEG van ? És mondjuk ezért fagynak meg a lábujjaid ? Mert ha 1 normál, nyári cipõben elmész hidegben tekerni, akkor ne lepõdj már meg annyira, hogy fagyoskodsz. A kamáslit erre találták ki. Télen nem ugyanabban a ruhában tekersz, mint nyáron. Veszel fel valami kabátot. A cipõ miért lenne más dolog ? A kamásli elvileg 1 kabát. De még jobb megoldás 1 téli cipõ.

Akkor mondjam úgy, hogy õsszel, vastag zoknival, úgy hogy nem vagyok fázós, stb és érzem hogy lefagynak. Hallottam már másoktól is ezt, (elnyomja a vérkeringést a stopli) illetve tapasztalom... Ki fogom próbálni kamáslival és megmondom mi lesz: a fél óra helyett 1 óráig fogom bírni. Azután ígyis-úgyis átfagynak a lábujjaim, mivel nincs ami fûtse... Téli cipõre nincs 25+eFt-om

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

....
Nálam az a nagy helyzet, hogy nyáron semmi gond nincs 100km után sem a talpammal/lábujjaimmal, de télen, egyszerûen 30 perc után jegesre fagynak a lábujjaim, és ***ul fáj. 30 perc alatt olvad fel a "kályha mellett" de addig szenvedek (***ul fáj) ....... Emiatt hamar kifázik, és utána komolyan mondom szinte lilává fagy... (mondjuk no' kamásli)
segítsetek köszi

Te, az nem lehet, hogy egyszerûen az a gond, hogy télen HIDEG van ? És mondjuk ezért fagynak meg a lábujjaid ? Mert ha 1 normál, nyári cipõben elmész hidegben tekerni, akkor ne lepõdj már meg annyira, hogy fagyoskodsz. A kamáslit erre találták ki. Télen nem ugyanabban a ruhában tekersz, mint nyáron. Veszel fel valami kabátot. A cipõ miért lenne más dolog ? A kamásli elvileg 1 kabát. De még jobb megoldás 1 téli cipõ.
Marci

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts

azért zsibbad, mert a talpközépcsontjaid összenyomják a lábujjaid felé vezetõ ereket és idegszálakat. a csontoknak nincs támaszuk a cipõben.
a cipõ is olyan mint a nyereg: nem akkor kell kényelmesnek találni amikor kipróbálod, hanem az elsõ 50km után.

Feltöltött kép

Erre lehet jó megoldás egy talpbetét?
Nálam az a nagy helyzet, hogy nyáron semmi gond nincs 100km után sem a talpammal/lábujjaimmal, de télen, egyszerûen 30 perc után jegesre fagynak a lábujjaim, és ***ul fáj. 30 perc alatt olvad fel a "kályha mellett" de addig szenvedek (***ul fáj) Gondolom amiatt van, hogy a stopli elnyomja vérkeringést a talpam középsõ, felsõ részében és ezután már nem jut vér a lábujjakba. Emiatt hamar kifázik, és utána komolyan mondom szinte lilává fagy... (mondjuk no' kamásli)
segítsetek köszi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Feltöltött kép

Feri-im

Feri-im

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Az is megfordult a fejemben, hogy a hidegnek is köze lehet hozzá, de ez csak bizonytalan feltételezés. Az viszont tény, hogy a gyöngyvászonon még a fény is átszûrõdik. Nem a legjobb cipõt vettem (Decatlonos), de elõtte többet is megpróbáltam és nem éreztem különbséget közöttük.