Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
SPD cipõ
Indította
ggx
, 2004. június 27. 12:45
Írta 2009. március 06. - 20:44
Sziasztok!
Meg szeretném venni elsõ SPD cipõmet, amit kinéztem : Shimano SH-M075
Jó lenne felpróbálni vásárlás elõtt. Van erre BP-en lehetõség?
Esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a cipõvel kapcsolatban?
Vagy esetleg ebben az árkategóriában jobb típus?
Köszi elõre is,
szabop27
Meg szeretném venni elsõ SPD cipõmet, amit kinéztem : Shimano SH-M075
Jó lenne felpróbálni vásárlás elõtt. Van erre BP-en lehetõség?
Esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a cipõvel kapcsolatban?
Vagy esetleg ebben az árkategóriában jobb típus?
Köszi elõre is,
szabop27
Írta 2009. március 06. - 08:56
kinéztem magamnak neten egy merida trekking 042 cipõt, de lennének kételyeim. legfõképpen az, hogy fel kéne próbálnom mielõtt megrendelem. ráadásul duplaméretekben van csak, nekem meg 43tól 45,5ig mindenféle cipõm van/volt, ezért nem tudom melyiket rendeljem. szóval muszáj lenne felpróbálnom. pesten fel tudnám próbálni, de oda marha ritkán megyek (és a vonatjegyem is kb annyi lenne, mint maga a cippentyû)
továbbá, ha itt valaki azt mondja, hogy szar, akkor leteszek róla
ki tud infóval szolgálni nékem errõl a cipõrõl?
továbbá, ha itt valaki azt mondja, hogy szar, akkor leteszek róla
ki tud infóval szolgálni nékem errõl a cipõrõl?
You're doing what any sane man in your appalling circumstances would do. You're going mad.
Írta 2009. március 05. - 23:40
Mi a véleményetek a Sidi Eagle 5 MTB cipõrõl?
http://ebike.hu/term.../cipo/mtb/3340/
Ha 42-es utcai cipõm, milyen méretû Sidi kell?
http://ebike.hu/term.../cipo/mtb/3340/
Ha 42-es utcai cipõm, milyen méretû Sidi kell?
Írta 2009. február 25. - 17:26
Írta 2009. február 25. - 02:52
Nekem a kedvenc LOOK cipomon mar semmit nem fog a tepozar, durvan 6 evnyi intenziv hasznalat utan, ha huzok egy erosebbet felfele mar nyilik is szet.
A csatok lehet tonkremennek, talan pont ezert cserelhetoek. (SIDI legalabbis)
Persze az is igaz, hogy 4-5 ev alatt az egyszerubb cipokon nem csak a tepozar megy tonkre.
A csatok lehet tonkremennek, talan pont ezert cserelhetoek. (SIDI legalabbis)
Persze az is igaz, hogy 4-5 ev alatt az egyszerubb cipokon nem csak a tepozar megy tonkre.
Írta 2009. február 25. - 02:47
ugy tudom nem
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. február 25. - 02:36
Írta 2009. január 30. - 21:55
Gaerne cipok
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. január 30. - 18:31
az öt éves diadora mtb cipõmön tépõzár van, már lassan lehet látni, hogy nem szorít rendesen a tépõzár, néha feljön, csak úgy.
szerintem a csatt elkpohat és már az is kilazul utána menet közben....
szerintem a csatt elkpohat és már az is kilazul utána menet közben....
Írta 2009. január 30. - 16:57
Nekem sincs vele semmi bajom... szerintem a csatos nem is néz ki se jobban, se komolyabban.
Írta 2009. január 30. - 15:14
meg soha nem volt csatos cipom, csak tepozaras, de igazabol sosem ereztem hianyat a csatnak. nincs ami eltorjon, eltomodjon sarral stb
szerintem tepozarral is teljesen jol meg lehet szoritani a cipot. persze a csatos jobban nez ki. az olyan komolyabb vagy mittudomen
szerintem tepozarral is teljesen jol meg lehet szoritani a cipot. persze a csatos jobban nez ki. az olyan komolyabb vagy mittudomen
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. január 30. - 12:45
Northwave Lizzard cipõt nézegettem... mindkét fajtát(két tépõzár-egy csat, illetve három tépõzár). Szerintetek melyik jobb? Melyik tart jobban? Nekem most három tépõzárasom van... eddig semmi baj nincs vele, meg ez nem romolhat el... a csat egyszer úgy is elromlik... vagy nem? Ridebike Árkádban fel is bírnám próbálni a 45-öset(három tépzáras)... sajna titán-fekete. Jobban tetszik a sima fekete, meg gondolom, ha a mostani 44-es cipõ már majdnem kicsi rám, akkor nem érdemes venni egy 45-öset. Vagy hülyén számoznak a Decathlonnál?
Más: mi a különbség a Lizzard és a Raptor között?
Más: mi a különbség a Lizzard és a Raptor között?
Írta 2009. január 16. - 22:45
ez visszavezetheto a cipo markajara szerintem. nekem eddig volt cannondale, shimano es specialized cipom, egyiknek se volt papir a talpbetet alatt...
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. január 16. - 22:24
A nyáron vettem egy Chain márkájú cipõt. Nem volt drága, meg különben sem akartam rá sokat költeni, lévén ez az elsõ spd-m és nem voltam benne biztos, hogy bejön-e nekem egyáltalán ez a tekerési stílus. Bejött!
De nem is ez a lényeg, hanem hogy ma unalmamban leszereltem a stoplit a cipõ aljáról, hogy kitakarítsam, és kíváncsiságból kiszedtem a lemezt is, amihez a stoplit csavarozom.
Ez a lemez a cipõ belseje felöl jön ki. Kivettem a talpbetétet...és ekkor jött a döbbenet...a talpbetét és a cipõtalp között a cipõ anyaga préselt PAPÍR, ami papír akár szét is ázhat alulról, ha pocsolyákban tol/gázol az ember.
Szóval, normális dolog ez a "papírforma"? Más drágább, márkásabb cipõkben ez a rész mibõl van? Ez az elsõ SPD cipõm és nincs összehasonlítási alapom.
De nem is ez a lényeg, hanem hogy ma unalmamban leszereltem a stoplit a cipõ aljáról, hogy kitakarítsam, és kíváncsiságból kiszedtem a lemezt is, amihez a stoplit csavarozom.
Ez a lemez a cipõ belseje felöl jön ki. Kivettem a talpbetétet...és ekkor jött a döbbenet...a talpbetét és a cipõtalp között a cipõ anyaga préselt PAPÍR, ami papír akár szét is ázhat alulról, ha pocsolyákban tol/gázol az ember.
Szóval, normális dolog ez a "papírforma"? Más drágább, márkásabb cipõkben ez a rész mibõl van? Ez az elsõ SPD cipõm és nincs összehasonlítási alapom.
Írta 2008. december 31. - 12:00
A három tépõzár jól fog, viszont a hátsó kiképzése a cipõnek olyan, hogy vékonyabb mint a sima fûzõs 21-esé. Így kicsit lazább a hátsó rész tartása, de ha vastagabb zoknit teszek fel semmi gond.
Írta 2008. december 31. - 11:10
Hello!
Az én labam 29cm-es, legszelesebb pontja 10cm, pedig sh-121b van nekem 46os és semmi gond, a tepozar miatt barmilyen szelessegre jo.
Az én labam 29cm-es, legszelesebb pontja 10cm, pedig sh-121b van nekem 46os és semmi gond, a tepozar miatt barmilyen szelessegre jo.
Írta 2008. december 31. - 09:47
Érdekes, mert MT21-esem pont passzentos, de a 121B már kicsit lötyög. Mivel az egész cipõ elsõ és hátsó kiképzése más.
Köszi, sokat segítettél, nekem is pont 29,5cm.
A lábfejem viszont elég keskeny, a legszélesebb részen pont 10cm.
Itt a kiszemelt példány: http://www.jejamescy...uk/id45133.html
Remélem nem lesz túl széles.
Írta 2008. december 31. - 01:47
utcai cipobol altalaban 43-as kell, es van ket shimano cipom [egy teli meg egy nyari], azok is 43asok. sot, specializedbol is 43as kell.
de tudom hogy vannak olyan gyartok akik csunyan alul vagy felulmereteznek. legjobb ha valahol megiscsak fel tudod probalni. de elvileg jo lesz a normal mereted.
de tudom hogy vannak olyan gyartok akik csunyan alul vagy felulmereteznek. legjobb ha valahol megiscsak fel tudod probalni. de elvileg jo lesz a normal mereted.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. december 30. - 22:30
Nekem két Shimano 46-os van és 29.5 azzal a zoknival amivel hajtok.
Köszi, sokat segítettél, nekem is pont 29,5cm.
A lábfejem viszont elég keskeny, a legszélesebb részen pont 10cm.
Itt a kiszemelt példány: http://www.jejamescy...uk/id45133.html
Remélem nem lesz túl széles.