Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Sziasztok!

Meg szeretném venni elsõ SPD cipõmet, amit kinéztem : Shimano SH-M075

Jó lenne felpróbálni vásárlás elõtt. Van erre BP-en lehetõség?

Esetleg van valakinek tapasztalata ezzel a cipõvel kapcsolatban?
Vagy esetleg ebben az árkategóriában jobb típus?

Köszi elõre is,

szabop27

deathcode

deathcode

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.220 hozzászólás
kinéztem magamnak neten egy merida trekking 042 cipõt, de lennének kételyeim. legfõképpen az, hogy fel kéne próbálnom mielõtt megrendelem. ráadásul duplaméretekben van csak, nekem meg 43tól 45,5ig mindenféle cipõm van/volt, ezért nem tudom melyiket rendeljem. szóval muszáj lenne felpróbálnom. pesten fel tudnám próbálni, de oda marha ritkán megyek (és a vonatjegyem is kb annyi lenne, mint maga a cippentyû)
továbbá, ha itt valaki azt mondja, hogy szar, akkor leteszek róla :P
ki tud infóval szolgálni nékem errõl a cipõrõl?

You're doing what any sane man in your appalling circumstances would do. You're going mad.

KisBadár

KisBadár

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Mi a véleményetek a Sidi Eagle 5 MTB cipõrõl?

http://ebike.hu/term.../cipo/mtb/3340/

Ha 42-es utcai cipõm, milyen méretû Sidi kell?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
A régi tépõzárat simán kicseréli neked egy cipész.
Marci

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nekem a kedvenc LOOK cipomon mar semmit nem fog a tepozar, durvan 6 evnyi intenziv hasznalat utan, ha huzok egy erosebbet felfele mar nyilik is szet.
A csatok lehet tonkremennek, talan pont ezert cserelhetoek. (SIDI legalabbis)

Persze az is igaz, hogy 4-5 ev alatt az egyszerubb cipokon nem csak a tepozar megy tonkre.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ugy tudom nem
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

KisBadár

KisBadár

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Ezek jól néznek ki!
Itthon lehet kapni vhol?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Gaerne cipok

Feltöltött kép

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
az öt éves diadora mtb cipõmön tépõzár van, már lassan lehet látni, hogy nem szorít rendesen a tépõzár, néha feljön, csak úgy.

szerintem a csatt elkpohat és már az is kilazul utána menet közben....

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Nekem sincs vele semmi bajom... szerintem a csatos nem is néz ki se jobban, se komolyabban.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
meg soha nem volt csatos cipom, csak tepozaras, de igazabol sosem ereztem hianyat a csatnak. nincs ami eltorjon, eltomodjon sarral stb

szerintem tepozarral is teljesen jol meg lehet szoritani a cipot. persze a csatos jobban nez ki. az olyan komolyabb vagy mittudomen :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Northwave Lizzard cipõt nézegettem... mindkét fajtát(két tépõzár-egy csat, illetve három tépõzár). Szerintetek melyik jobb? Melyik tart jobban? Nekem most három tépõzárasom van... eddig semmi baj nincs vele, meg ez nem romolhat el... a csat egyszer úgy is elromlik... vagy nem? Ridebike Árkádban fel is bírnám próbálni a 45-öset(három tépzáras)... sajna titán-fekete. Jobban tetszik a sima fekete, meg gondolom, ha a mostani 44-es cipõ már majdnem kicsi rám, akkor nem érdemes venni egy 45-öset. Vagy hülyén számoznak a Decathlonnál?
Más: mi a különbség a Lizzard és a Raptor között?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez visszavezetheto a cipo markajara szerintem. nekem eddig volt cannondale, shimano es specialized cipom, egyiknek se volt papir a talpbetet alatt...

RAUH-Welt
B E G R I F F

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
A nyáron vettem egy Chain márkájú cipõt. Nem volt drága, meg különben sem akartam rá sokat költeni, lévén ez az elsõ spd-m és nem voltam benne biztos, hogy bejön-e nekem egyáltalán ez a tekerési stílus. Bejött!

De nem is ez a lényeg, hanem hogy ma unalmamban leszereltem a stoplit a cipõ aljáról, hogy kitakarítsam, és kíváncsiságból kiszedtem a lemezt is, amihez a stoplit csavarozom.
Ez a lemez a cipõ belseje felöl jön ki. Kivettem a talpbetétet...és ekkor jött a döbbenet...a talpbetét és a cipõtalp között a cipõ anyaga préselt PAPÍR, ami papír akár szét is ázhat alulról, ha pocsolyákban tol/gázol az ember.

Szóval, normális dolog ez a "papírforma"? Más drágább, márkásabb cipõkben ez a rész mibõl van? Ez az elsõ SPD cipõm és nincs összehasonlítási alapom.

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
A három tépõzár jól fog, viszont a hátsó kiképzése a cipõnek olyan, hogy vékonyabb mint a sima fûzõs 21-esé. Így kicsit lazább a hátsó rész tartása, de ha vastagabb zoknit teszek fel semmi gond.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Hello!

Az én labam 29cm-es, legszelesebb pontja 10cm, pedig sh-121b van nekem 46os és semmi gond, a tepozar miatt barmilyen szelessegre jo.

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Érdekes, mert MT21-esem pont passzentos, de a 121B már kicsit lötyög. Mivel az egész cipõ elsõ és hátsó kiképzése más.

Köszi, sokat segítettél, nekem is pont 29,5cm.
A lábfejem viszont elég keskeny, a legszélesebb részen pont 10cm.

Itt a kiszemelt példány: http://www.jejamescy...uk/id45133.html

Remélem nem lesz túl széles.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
utcai cipobol altalaban 43-as kell, es van ket shimano cipom [egy teli meg egy nyari], azok is 43asok. sot, specializedbol is 43as kell.

de tudom hogy vannak olyan gyartok akik csunyan alul vagy felulmereteznek. legjobb ha valahol megiscsak fel tudod probalni. de elvileg jo lesz a normal mereted.

RAUH-Welt
B E G R I F F

szili

szili

vendég

• fórumtag
  • 67 hozzászólás

Nekem két Shimano 46-os van és 29.5 azzal a zoknival amivel hajtok.

Köszi, sokat segítettél, nekem is pont 29,5cm.
A lábfejem viszont elég keskeny, a legszélesebb részen pont 10cm.

Itt a kiszemelt példány: http://www.jejamescy...uk/id45133.html

Remélem nem lesz túl széles.

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Nekem két Shimano 46-os van és 29.5 azzal a zoknival amivel hajtok.