Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

SPD cipõ

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
2429 replies to this topic

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Néztem a Specialized Taho-t, ami már inkább túra... ebbõl szerintetek 1-el nagyobb kell, mint általában?

Taho ügyében csak annyit tudok tanácsolni, hogy mindenképp próbáld fel, mielõtt megveszed, mert sokkal jobban tartja a lábat, mint egy átlag cipõ, tehát keskenyebbnek hat.
A SIDI-nek van kifejezetten szélesebb lábfejre való modellje.

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Sziasztok!
Olvasva a hozzászólásokat, van aki szerencsés az elsõ SPD cipõjével és van aki nem. Sajna én utóbbiak közé tartozom. Az üzletben felpróbált chain jónak tûnt, de sajnos a tegnapi tekerés közben 10 km után elkezdett nyomni, 10-20 km között legszívesebben leszálltam volna a bringáról, annyira nyomott, de hát haza kellett még tekernem..., 20 km után már minden bajom bolt. Sajnos nekem széles lábfejem van, és talán nem a hosszal van a probléma, mindenesetre még most is fáj a lábam annyira elnyomta.
Visszacseréltethetem az üzletben nagyobbra? Nem gyalogoltam benne 20 lépésnél többet, csak bringára fel, bringáról le.
Néztem a Specialized Taho-t, ami már inkább túra... ebbõl szerintetek 1-el nagyobb kell, mint általában?
Mondjuk érdekes, mert chain, merida egy méretnek tûnik, shimano-ból ugyanaz a méret fel se jön!
Tehát 42-es lábra 43-asat rendeljek?
Köszi, ha tudtok tanácsokat adni.

protho

protho

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
csá
nincsen valakinek eladó 48-as spd cipõje

vagy hol lehet venni?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
én a 42-es lábamra 42-es Shimano cipõt hozattam,és teljesen passzol,nem kellett nagyobb.Ez egy hálós/mûbõr cipõ,ez nem nyúlt meg 5 év alatt sem.A másik,Nortwave bõr cipõm nyúlott meg egy nagyon kicsit.

Errõl jut eszembe,komolyabb cipõk készülnek bõrbõl,vagy a felsõbb kategóriákban csak ez a vacak mûbõr a menõ?Úgy emlékszem,a Speckónak vannak bõr cipõjei is a magasabb kategóriákban is.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

zylin: majd 2-300 km után várom a véleményed amikor egy kicsit már megnyúlt a cipõ. hidd el hogy sokkal másabb lesz (nekem kellett 400 km hogy teljesen hozzámnyúljon a cipõ, pedig egy mérettel nagyobbat vettem, mint a normál cipõim, ahogy tanácsolták)
viszont a bal stoplim sokkal könnyebben old ki, mivel mindíg bal lábbal lépek le. ilyen gyorsan kopnának? ki meddig használ egy fekete shimano stoplit?

Én utcai cipõl 41-42-est hordok (na de ez is ugye márka meg tipus függõ erõssen).
Spd-bõl 43-ast vettem mert a 42-es annyira kicsi-rövid
volt felvéve,hogy a nagylábujjaimat nem tudtam kinyújtani.
Azóta bele ment még vagy 60 km. Nyúlni ha fog is abszolut nem lesz
baj mert jelenleg szinte alig kell a tépõzárakat meghúznom és fog
rendesen. Jobban meghúzva meg kényelmetlenül szorít tehát van
még ott ráhagyás ha netalán bõvülne.

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Végre ide is irhatok:P Pár hete használok egy specialized tahoo spd cipõt dh-ra és nagyon megvagyok vele elégedve, kényelmes és van tartása a cipõnek öröm benne lenni :) szoval csak ajánlani tudom :)

K.Péter

K.Péter

újonc

• fórumtag
  • 7 posts

Hali
Gondolkozom egy spd cipõ vásárlásán. Lúdtalpas vagyok ezért mindenféleképpen olyasvalamit szeretnék venni ami ergonómikusabb kiképzésû belülrõl. Gondolkoztam esetleg egy specialized sport road-on. Vagy inkább talpbetéttel használjam? Ez lenne az elsõ ilyen cipõm.

Köszi a választ elõre is!

Szia.

Én 3 éve használom folyamatosan egy müanyag talpbetéttel a cipõmet.Haránt emelés céljából vann benne.Elméletileg nem szabályos,mert sportolásra nem javasolják.De mivel nem futás,vagy más hasonlo mozgásu sportrol van szó,igy mûködik a megoldásom.
Ez nem javaslat!!Csak egy ötlet.De az javaslat,hogy mindenféleképpen olyan cipõt vegyél (ha nem a betét megoldása mellett döntesz),aminek megfelelõ belsõ talkiképzése van,hogy tartsa a talpad boltozatát.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
zylin: majd 2-300 km után várom a véleményed amikor egy kicsit már megnyúlt a cipõ. hidd el hogy sokkal másabb lesz (nekem kellett 400 km hogy teljesen hozzámnyúljon a cipõ, pedig egy mérettel nagyobbat vettem, mint a normál cipõim, ahogy tanácsolták)
viszont a bal stoplim sokkal könnyebben old ki, mivel mindíg bal lábbal lépek le. ilyen gyorsan kopnának? ki meddig használ egy fekete shimano stoplit?

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

TylerHun

TylerHun

vendég

• fórumtag
  • 20 posts
Hali
Gondolkozom egy spd cipõ vásárlásán. Lúdtalpas vagyok ezért mindenféleképpen olyasvalamit szeretnék venni ami ergonómikusabb kiképzésû belülrõl. Gondolkoztam esetleg egy specialized sport road-on. Vagy inkább talpbetéttel használjam? Ez lenne az elsõ ilyen cipõm.

Köszi a választ elõre is!

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
Használatba vettem az elsõ spd cipõm.
Már elsõ alkalommal minden gond nélkül bele tettem 20 km-t.
Meg vagyok vele elégedve teljesen. Tart ahogy kell.
A szellõzést segítõ gyönygvászon részek tényleg
mûködnek érezhetõ ahogy levegõ jut a cipõbe.
A méretet is nagyon jól sikerült eltalálnom.

Azok akik most tervezik a vásárlást a mérethez 1 jó tanács: az adott
márkából azt a modellt próbáljátokfel amit meg akartok
venni mert van differencia méretbe a modellek között még akkor
is ha elméletileg ugyanaz a méretük(más talp, bélés stb.)

Itt is meg sok más helyen is olvastam ilyen-olyan kellemetlen
élményeket (térd/talp/láb fájás és társai) az elsõ spd-cipõkkel
kapcsoltban. Én ilyen szempontból nagyon szerencsésnek mondhatom
magam ugyanis ezek kimaradtak:D
Ha nagyon akarnék valami negatívat
írni akkor talán a talppárnáimat éreztem enyhén de hamar
megszoktam. Ez véleményem szerint meg csak amiatt van,
hogy spd-t kicsit máshol taposom mint a normál pedált.
(persze ez a kicsit máshol se azt jelenti, hogy a talpam közepével
hajtotam a normál pedált:no::D)
A pedált is nagyon hamar megszoktam.
Természetesen nekem is meg volt az egy kötelezõ
"krumplis zsák" effektes eldõlésem :cool: de más semmi komoly:)

Nagyságrendekkel jobb spdbe tekerni. Csak ajánlani tudom.

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Az elsõ SPD cipõmnél (Scott) nekem is volt ilyen problémám. A wellgo pedálhoz/stoplihoz kapott csavar kicsit hosszú volt és nyomta a talpam.
Mivel a sptopli és az aláték közé nem sikrült életképesen még egy vékony réteget berakni, ezért szereztem röbidebb csavat egy közeli bringaboltból :)

Mióta átálltam CrankBros-ra, a legigényesebb csomagolás mellé jár egy garnitúra rövidebb csavar is, így egyik cipõmmel sem volt azóta hasonló probléma.

Szóval kell egy rövidebb csavar :)

Próbálj állitani a stoplin nálam bevált. Viszont én nem vettem észre, hogy a stopli csavarjai hosszúak lennének, sõt még talpbetét nélkül sem érzem, hogy nyomna.A szellõzésrõl még annyit késõ õsszel már két vékony zoknival használtam mert igen fázott benne a lábam.

Köszönöm a tippeket :prosze: majd próbálkozok.

- - -> LOVAK <- - -

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

Nemrég vettem egy Speci Taho cipõt. Kényelmes, és ami a legszembetûnõbb, hogy iszonyat jól tartja a lábam. Örültem is, hogy megtaláltam az ideális túracipõt, viszont 20 km tekerés után szétzsibbadtak a lábujjaim és a talpam... :( (a cipõ nem kicsi). Az már mellékes, hogy kb. nulla a szellõzése, de ez télen majd jól jöhet.
Gondolom a probléma az, hogy a talp kivágásával (olyan mint a fentebb linkelt Bontrager) az SPD csavarjait csak egy vékonyka szigszalag és a talpbetét takarja. Ha odaraknék valami plusz réteget, akkor már nem férne el kényelmesen a lábam.
Van valami javaslata valakinek? Más is szenved ezzel a cipõvel, vagy csak én vagyok anatómiailag korcs? :D

Próbálj állitani a stoplin nálam bevált. Viszont én nem vettem észre, hogy a stopli csavarjai hosszúak lennének, sõt még talpbetét nélkül sem érzem, hogy nyomna.A szellõzésrõl még annyit késõ õsszel már két vékony zoknival használtam mert igen fázott benne a lábam.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Üdv mindenkinek.

-No ma trekkeltem egy 20km-ert az új cipõmmel és az a tapasztalatom hogy iszonyat kényelmes mintha csak személyesen nekem csinálták volna.:cool2:
-A pedált is sikerûlt halálpontosan belõni és ahoz képpest hogy eddig csak a lakásban próbálgattam a pedál helyzetét keresgélni a stoplival ahogy lementem onnantól mindig rögtön sikerûlt eltalálnom hogy hol van a patent a pedálon.:)
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts
Az elsõ SPD cipõmnél (Scott) nekem is volt ilyen problémám. A wellgo pedálhoz/stoplihoz kapott csavar kicsit hosszú volt és nyomta a talpam.
Mivel a sptopli és az aláték közé nem sikrült életképesen még egy vékony réteget berakni, ezért szereztem röbidebb csavat egy közeli bringaboltból :)

Mióta átálltam CrankBros-ra, a legigényesebb csomagolás mellé jár egy garnitúra rövidebb csavar is, így egyik cipõmmel sem volt azóta hasonló probléma.

Szóval kell egy rövidebb csavar :)
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
Nemrég vettem egy Speci Taho cipõt. Kényelmes, és ami a legszembetûnõbb, hogy iszonyat jól tartja a lábam. Örültem is, hogy megtaláltam az ideális túracipõt, viszont 20 km tekerés után szétzsibbadtak a lábujjaim és a talpam... :( (a cipõ nem kicsi). Az már mellékes, hogy kb. nulla a szellõzése, de ez télen majd jól jöhet.
Gondolom a probléma az, hogy a talp kivágásával (olyan mint a fentebb linkelt Bontrager) az SPD csavarjait csak egy vékonyka szigszalag és a talpbetét takarja. Ha odaraknék valami plusz réteget, akkor már nem férne el kényelmesen a lábam.
Van valami javaslata valakinek? Más is szenved ezzel a cipõvel, vagy csak én vagyok anatómiailag korcs? :D

- - -> LOVAK <- - -

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Üdv mindenkinek.

-No megoldódott a problémám.

-Ma elvittem a ciõt és a pedált a bóltba és megcsinálták én meg végig le követtem hogy miként lessz a dologból valami aztán haza hoztam felraktam a pedálokat és nagyából beállitottam aztán késöbb majd úgyis finomitok rajta.:wtf:

-Igaz hogy ez az elsõ SPD pedál és cipõ kombóm,de ha tudtam volna hogy ilyen pofon egyszerü a megoldás akkor én is megcsináltam volna csak elsõre mindig parázni szoktam az ilyen dolgoktól.:wtf:

-Leg közelebb már bátrabban állok neki a dolognak.:D

-Azért így utólag is nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget és a hasznos tanácsokat.:)

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Igen ki kell, Shimanohoz volt rajz is, elsõ cipõm MT-21 ugyan így kivágós volt. Szomszéd negyven akárhányasé csavarós, én másodikom 121B már ott volt a helye.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Üdv.

-Arra a két furatra gondolsz?

Szerintem ezt kell kivágnod, bár nem volt még Símanó cípõm, szóval remélem jól jelöltem...

Feltöltött kép

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

tényleg nem látod hol kell kivágni ?

Feltöltött kép

Üdv.

-Arra a két furatra gondolsz?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Üdv.

-Oké köszi,de meg nézted hogy miyen cipõrõl van szó,és mit vágjak ki rajta?
-Lehet hogy inkáb hétfõn vissza viszem és meg kérdezem hogy õk mit ajánlanak mielõt szétvagdosnék egy 20.000 Ft-os cipõt.

-Nekem ez az elsõ Spd-s cipõm gondoltam a pedálhoz adnak több cuccot?

tényleg nem látod hol kell kivágni ?

ha nem akkor tényleg inkább vidd vissza, és kérd meg õket hogy csinálják meg.

Feltöltött kép
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való