Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

A "Módosít gomb" pedig 15 percig ingyenes mindenki számára.

15 perc után mennyibe kerül?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hali!

Elhasználtam eddig 2 Shimano SPD cipõt úgy 8 év alatt. Mindkettõ 47-es méretû. Namost, mivel itthon nem nagyon találtam olyat, ami ekkora is, meg tetszik is, rendeltem egyet e-bay-rõl. Szintén Shimano, szintén 47-es, a talpbetét mérete pontosan meg is egyezik az elõzõ kettõvel, de a cipõ maga szorít minden irányban. Errõl a modellrõl van szó. Szoval, ha valaki 45-46 os lábban keres cipõl, akkor nekem épp van egy eladó, épp csak kipróbált darabom, kedvezményesen.

--Trifo

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
Sziasztok!

Kamáslit nézegetek õszre-télre, víz- és szélállót. van valami ajánlatotok?

olyan 5-6k max

köszi

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Annyira sokat nem terepezek :D Inkább az a jóidõ bringás vagyok. Kivéve amikor nem, mint tegnap :) Igazándiból nem magamat sajnálom az esõ miatt, hanem a nehézkesen összekuporgatott bringámat. :)
Azt mondják, ha valami nem jó, a WD40 segít rajta. Persze értem, csapágyaknál, amit zsírozni kell, azt zsírozni kell nincs mese. A WD40et azért hoztam elõ, mert kiszorítja a vizet, és egy védõréteget képez, ergó talán a rozsda sem telepszik meg úgy az alkatrészeken.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A wd 40 nem csodaszer hanem 95% petróleum tisztítani jó bár van olcsóbb és környezet kímélõbb is. Kenõ anyagnak meg elég gyatra, használj normális kenõanyagokat ahova zsír kell oda zsírt a többi helyre pedig olajat.
A csavaron a shimano között hagyd a rozsdát ha sokat terepezel a betûk is gyorsan lekopnak:)
VV már lassan aláírásod is lehetne
" A "Módosít gomb" pedig 15 percig ingyenes mindenki számára.":D:banned:
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Köszi... de valahogy nem tûnt fel. De majd odafigyelek legközelebb :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A "Módosít gomb" pedig 15 percig ingyenes mindenki számára.

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Kitekertem a cipõ elejérõl azt a két csavart is és azt is befújtam wd40-el, meg fültisztítópálcával is próbáltam belenyúlni, de nagyon kis csavar, nem nagyon fért bele. Cipõbõl kivettem a bélést, de még mindig nem száradt meg teljesen. Amúgy a cipõ elején az a két kis csavar mi célt szolgál?

Picit rásegítettem reggel... azóta a az ablakban van a napon. :)

Ja egy kicsit (nagyon) OFF, de annyit wd40-eztem... szóval a bribán az elsõ és hátsó lánckerekeket érdemes befújnom? Mondjuk áttöröltem a bringát este, fékkarok, féktárcsák, amiket gondoltam, hogy esetleg jobban hajlamosak lehetnek a rozsdásodásra. Érdekes, hogy a váltókar-rögzítõ, a koránycsapágy-rögzítõ imbusz csavarjain meg semmi rozsda nem jött elõ...

bribán = bringán

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Marunga esetleg segits rá hajszárítóval

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tegnap este hazafelé menet rohadtul szarrá áztam. Önteni lehetett a spd cipõmbõl a vizet. Ma reggel láttam, hogy a cipõn a stopli rozsdás. Áttörölgettem, de pl. a shimano feliratok között, nem éri el a ruha. A cipõ elülsõ részén van két imbuszfejû csavar. Na pl. az is rozsdás belül. :( A pedálokon nem láttam rozsdát... azt gondoltam befújom wd-40-el. Esetleg a cipõ stopliját wd-40-es ronggyal töröljem át? A cipõt hagyjam simán kiszáradni? vagy esõ után célszerû kézzel kimosni tiszta vízzel?

A stoplin a rozsdával nem érdemes foglalkozni, majd lekopik. A cipõ elején lévõ két csavarral viszont csinálj valamit, ha késõbb szeretnéd használni õket valamire, mert berohadnak.
Én csak ki szoktam rakni az ablakba száradni a cipõt és eddig ettõl nem volt semmi baja, pedig van benne 15e km.

A sebesség mindent megold.

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Tegnap este hazafelé menet rohadtul szarrá áztam. Önteni lehetett a spd cipõmbõl a vizet. Ma reggel láttam, hogy a cipõn a stopli rozsdás. Áttörölgettem, de pl. a shimano feliratok között, nem éri el a ruha. A cipõ elülsõ részén van két imbuszfejû csavar. Na pl. az is rozsdás belül. :( A pedálokon nem láttam rozsdát... azt gondoltam befújom wd-40-el. Esetleg a cipõ stopliját wd-40-es ronggyal töröljem át? A cipõt hagyjam simán kiszáradni? vagy esõ után célszerû kézzel kimosni tiszta vízzel?

Karesz74

Karesz74

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Sziasztok,

"problémám, hogy a lábfejem nagyon-nagyon magas ezért egyenlõre nem nagyon találtam olyant, amin pl. a tépõzár rendesen fogna."
mad_a

Terepre, Sidi aminek, állítható a rüszt magassága.(pl dragon- bár nem olcsó)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
nekem is pont ilyen van. ez a mûanyag talpú változat?
ja a mászótüskéket jól húzd meg rajta (határozottan) mert én elhagytam az elsõ héten egyet, de találtam az erdõben egy kicsit kopottabbat ami ugyanolyan volt, szal nem csak én voltam ilyen béna.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Sikerült akciósan hozzájutnom a következõ modellhez. http://picasaweb.goo...639113862982946

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
:cry: ott a pont!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Vagy át kell pártolni a 11 évesekrõl a felnõttekre. :D

Esetleg tinikre... :)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
azért nem kell a lányt lecserélni. egyszerû a megoldás: bemész valamelyik barkácsáruházba, veszel egy fél kilós kalapácsot, majd minden bringázás elõtt rásózol egy szép nagyot a leányzó lábára. ha szerencséd van akkor a régi cipõd is rámegy. (ezt mindenki csak saját felelõsségére próbálja ki).

mad_a

mad_a

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

szerintem nincsen rászámolva. nekem is olyan érzésem volt amikor elkezdtem spd-zni hogy kiesek a cipõbõl, pedig elõtte deszkás cipõket hordtam, (és hordok is, de már csak utcán). azzal számolni kell, hogy tekerés közben el kell tudni mozdulni a lábadnak egy kicsit, mert sokkal jobban kötõdsz a pedálhoz mint pl egy normál cipõ-szöges pedál kombónál. nekem pl majdnem meg kellett tanulni újra biciklizni terepen amikor váltottam, bár ez nem függ össze a lábmérettel.

Más cipõkbõl 34 inkább a mérete... szóval az egy + szám rá van számolva...
Lehet, hogy le kellene cserélnem? :D:D:D:D:D

üdv,
mad_a

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szerintem nincsen rászámolva. nekem is olyan érzésem volt amikor elkezdtem spd-zni hogy kiesek a cipõbõl, pedig elõtte deszkás cipõket hordtam, (és hordok is, de már csak utcán). azzal számolni kell, hogy tekerés közben el kell tudni mozdulni a lábadnak egy kicsit, mert sokkal jobban kötõdsz a pedálhoz mint pl egy normál cipõ-szöges pedál kombónál. nekem pl majdnem meg kellett tanulni újra biciklizni terepen amikor váltottam, bár ez nem függ össze a lábmérettel.

mad_a

mad_a

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Üdv.

-A 35-ös méretre már rávan számolva az a plusz egy méret is amivel mindig nagyobat kell venni az SPD cipõbõl?

Hát igen... mert a 36 osok, amiket próbált csónakázni lehetett bennük...

üdv,
mad_a